تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۰

همتی اپوزیسیون رئیسی می‌شود؟

گویا همتی بنا دارد در شرایطی که عموم اصلاح‌طلبان باور دارند برای مدتی باید از عرصه سیاسی دوری گزید و به جامعه بازگشت، خود را اپوزیسیون رقیب انتخاباتی‌اش معرفی کند و چهره‌ای که تا پیش از انتخابات بروز و ظهوری از او دیده نمی‌شد، در شرایط کنونی زبان به انتقاد گشوده است.

همتی اپوزیسیون رئیسی می‌شود؟

اقتصاد۲۴- فاصله انتقادات عبدالناصر همتی از رئیسی کم و کمتر می‌شود. به نظر می‌رسد او در حال تبدیل‌کردن شمایل خود به یک منتقد جدی دولت فعلی است. این اتفاقی است که پیش‌تر هم برای دیگر رقبای انتخاباتی رخ داده بود. به طور مشخص، سعید جلیلی و باقر قالیباف در دوره‌های گذشته و بعد از باخت در انتخابات ۹۲ و ۹۶ بعد از مدتی در نقش اپوزیسیون دولت روحانی یا حتی دولت در سایه او ظاهر شدند.

همتی هم در تازه‌ترین تحرکات خود، نسبت به ابعاد آماری ادعای افزایش ۴۰درصدی ارزش صادرات نفتی واکنش نشان داده و در آخرین مورد هم با اعتراض به اخراج دو استاد دانشگاه، رئیسی و همسرش را مورد پرسش قرار داده است. او در توییتی نوشته است: «تسویه استادان از دانشگاه‌ها به دلایل سیاسی می‌تواند نشانه تصمیم برای درهم‌ریختن ساختار نیروی انسانی کشور باشد. اخراج دکتر محمد فاضلی از دانشگاه بهشتی تأسف‌بار است. امیدوارم آقای رئیسی و همسرشان به‌عنوان عضو کمیته جذب این دانشگاه جلوی این‌گونه اقدامات بایستند». او درباره افزایش صادرات نفتی هم نوشته بود: «خبر افزایش ۴۰درصدی ارزش صادرات نفتی ایران خبری امیدبخش و در جهت کاهش تأثیر تحریم‌های ظالمانه بر بودجه و اقتصاد کشور است». او با ذکر یک پرسش ادامه داد: «قیمت جهانی نفت و فراورده‌های نفتی در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ بیش از ۶۰ درصد افزایش داشته است. سهم دولت سیزدهم در خنثی‌سازی تحریم چقدر بوده است؟».

همین موضع‌گیری او باعث شد تا جواد اوجی، وزیر نفت، به او پاسخ بدهد و در توییتی بنویسد: «ریاست محترم جمهور به‌درستی از افزایش ۴۰‌درصدی میزان صادرات نفت در دولت سیزدهم خبر داده است». او در ادامه «قیمت» را هم بی‌تأثیر ندانست. در واقع اوجی گرچه سخن رئیسی را تأیید کرد، اما سخن همتی را نیز رد نکرد تا آنکه خبرگزاری فارس در حمایت از رئیسی مدعی شد همتی گاف داده است و در گزارشی آورد که با استناد به آمار‌های اوپک، صادرات نفت ایران در ژانویه سال جدید میلادی که حدود دی‌ماه شمسی است، نسبت به سال قبل ۴۰ درصد رشد کرده است. با این حساب مقایسه این خبرگزاری نشان می‌دهد افزایش صادرات ۴۰‌درصدی در دولت رئیسی ناشی از افزایش مقدار است. در واقع در دی‌ماه امسال میزان صادرات نفت ایران ۴۰ درصد بالا رفته؛ افزایشی که طبیعتا باید به پای دولت ابراهیم رئیسی نوشته شده باشد.
به هر حال این جدال آماری میان همتی، وزیر نفت و البته رسانه‌های حامی دولت به وجود آمد تا در پی آن توجه رسانه‌ها به اصلی‌ترین رقیب رئیسی جلب شود؛ فردی که بخشی از اصلاح‌طلبان باور داشتند باید به او رأی داد.
البته واکنش همتی به ماجرای اخراج فاضلی در ادامه واکنش‌های چهره‌ها و جریان‌های اصلاح‌طلب یا نزدیک به دولت سابق بود. برای مثال حسام‌الدین آشنا در توییتی چنین آورد: «آیا انصاف و عقلانیت انقلابی اقتضا می‌کند دانشجویان عزیز دانشگاه شهید بهشتی از دانشور نوآور و دغدغه‌مندی مانند دکتر محمد فاضلی محروم شوند. آیا مکاتبه انجمن‌های معتبر علمی کشور با رئیس محترم جمهور و مکاتبه دفتر ایشان با وزیر محترم علوم نباید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد؟» یا عباس عبدی نوشت: «اخراج ‎محمد فاضلی اگرچه ناپسند بود و شایسته محکوم‌شدن است، ولی در زمانه‌ای که شبه‌علم چهارنعل به سوی ویران‌سازی دانشگاه می‌رود، اخراج او و امثال او جزئی از فرایند گسترده برای تخریب نهاد تولید علم است». انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها هم در بیانیه‌ای حذف دانشگاهیان متعهد مانند دکتر محمد فاضلی را مشمول خسارات جبران‌ناپذیری بر نظام دانایی و دانشگاهی کشور دانسته است.


بیشتر بخوانید: ایران هنوز فقط عضو ناظر پیمان شانگهای است


در این بین واکنش همتی شاید معنایی فرامتنی هم داشته باشد؛ اینکه او می‌خواهد خود را به نوعی اپوزیسیون دولت رئیسی نشان دهد یا شاید تمایل داشته باشد محور دولت در سایه خودش باشد. انتقاد‌های او از رئیسی در شرایطی ابراز می‌شود که او در تمام ماه‌های بعد از انتخابات که اصلاح‌طلبان در مواجهه با دولت سیزدهم طریقه سکوت را در پیش گرفته بودند، همتی دست‌کم در چند مقطع انتقاد‌هایی را به دولت مطرح کرده است.

مثلا چند ماه پیش بود که او به سخنان احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، واکنش نشان داد. خاندوزی گفته بود: «دولت سیزدهم در شهریور بدون یک ریال استقراض جدید از بانک مرکزی توانست بودجه خود را تأمین کند و زودتر از پایان شهریور حقوق کارکنان دولت واریز شد». همتی هم متعاقب این سخنان در توییتی نوشت: «اعلام شد که از شهریور هیچ‌گونه استقراضی از بانک مرکزی نبوده است. خوب است بدانیم تأمین کسری از طریق فشار به بانک‌ها و صندوق‌های آن‌ها نیز منجر به اضافه‌برداشت سنگین از بانک مرکزی می‌شود که شده است. نتیجه، استقراض غیرمستقیم و بسط پایه پولی است.

آمار‌های پولی پایان مهرماه مشخص می‌کند!» یا مردادماه بود که همتی به سخنان رئیسی درباره نظارت جدی‌تر بانک مرکزی بر بانک‌ها واکنش نشان داد و در اینستاگرام خود نوشت: «بانک مرکزی در سه سال گذشته اقدام‌های جدی برای نظارت بر بانک‌ها، رفع ناترازی آنها، ادغام و سرپرستی بانک‌های مشکل‌دار و امهال تسهیلات با رعایت الزامات فقهی و شرعی انجام داد. لازمه تحقق نظارت جدی‌تر بر بانک‌ها به‌ویژه توانگری مالی آن‌ها در اولین قدم تأمین حداقل ۲۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه برای تحقق کفایت سرمایه لازم بانک‌ها و در غیر این صورت محدودسازی تسهیلات تکلیفی دولت به بانک‌هاست که منتظر تحقق وعده اقدام دولت در این زمینه می‌مانیم».

حالا گویا همتی بنا دارد در شرایطی که عموم اصلاح‌طلبان باور دارند برای مدتی باید از عرصه سیاسی دوری گزید و به جامعه بازگشت، خود را اپوزیسیون رقیب انتخاباتی‌اش معرفی کند و چهره‌ای که تا پیش از انتخابات بروز و ظهوری از او دیده نمی‌شد، در شرایط کنونی زبان به انتقاد گشوده است؛ هرچند مشخص نیست که اولا انتقاد‌های او چقدر استمرار خواهد داشت و ثانیا اگر قرار باشد او راهبری جریان منتقد دولت را در اختیار داشته باشد، اصلاح‌طلبان تا چه میزان با او همراه خواهند شد. شاید همتی از همین حالا چشم به انتخابات ۱۴۰۴ دوخته و این احتمال را می‌دهد که در صورت ورود تقابلی با رئیسی بتواند شانس خود را دوباره در انتخابات امتحان کند.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

جزئیات تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ آموزگار زن سپاه دانش ۶۰ سال پیش در یک روستا

عکس/ تظاهرات دانشجویان ایرانی علیه محمدرضا شاه ۴۸ سال پیش در آمریکا

عکس/ ژست عجیب بهاره رهنما با استایل زمستانی در حال رانندگی

عکس/ استوری جنجالی بهنوش بختیاری درباره شغل جدیدش

عکس/ دیدار هیات دیپلماتیک ایران با رئیس جمهور لبنان

عکس/ محمدعلی فروغی و رضاخان ۹۰ سال پیش در مشهد

عکس/ منظره دیدنی از کوچه باغ‌های محله اوین و درکه ۴۷ سال پیش

اینفوگرافی/ واردات خودرو چقدر آب می‌خورد؟

عکس/ تشییع نمادین سید حسن نصرالله در عراق

عکس/ حضور رسایی و امیرحسین ثابتی در مراسم تشییع سیدحسن نصرالله

اینفوگرافی/ سید حسن نصرالله از تولد تا شهادت

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دام گربه نره و روباه مکار برای سرمایه‌گذاران ایرانی؛ حقایقی تکان دهنده از سرمایه‌گذاری بر روی نقره، طلا و مسکن!

سايه سنگين مهاجرت و اقتصاد بر انتخابات آلمان

سهم تولید برق با زغال‌سنگ در ایران چقدر است؟

شرایط واردات خودرو توسط اشخاص اعلام شد

جنجال بر سر استیضاح وزیر اقتصاد و تعویق انتخابات شورا‌ها

صحنه آرایی تندرو‌های مجلس برای استیضاح

داستان یک لایحه وامانده؛ افزایش نگرانی از بلاتکلیفی و تغییر ماهیت لایحه منع خشونت علیه زنان پس از ۱۳ سال تعلیق!

یک نقشه ایالتی با تنفیض اختیار به استانداران

خطر کاهش ذخایر خلیج‌فارس و صید بی‌رویه

وسوسه‌های گنج‌یابی؛ راز‌های خاک ایران در دستان قاچاقچیان زیر سایه بی‌توجهی میراث به حفاران غیرمجاز

هشدار یک اقتصاددان افزایش سهم نهاد‌های خاص به رغم کسری بودجه در سال آینده

حواشی ادعای حمله به حوزه علمیه شهید محراب

خط و نشان نتانیاهو برای جولانی

برخی بیماران در اوج فقر و تنگدستی دارو‌های خاص خود را می‌فروشند

ورود پول به‌بورس رکورد زد

برنامه های مهم سازمان بورس برای رشد بازار سرمایه

آیا دلار به صعود ادامه می‌دهد؟

آغاز ثبت نام مدیران خودرو با شرایط اقساطی ویژه اسفند ۱۴۰۳+ جزئیات

بهترین ارزهای دیجیتال زیر ۱ دلار برای سرمایه‌گذاری

قیمت خودرو در سراشیبی تند + جدول

پارادوکس کاهش نقدینگی و تورم در اقتصاد ایران

پرسپولیس عقیم شد

سه روز فوق‌العاده سرد سال از راه رسید

نفت کش بابک زنجانی در جاده‌های کشور + عکس

دستمزد کارگران به تورم نرسید

ورود سیاست‌گذار به بازار سکه و طلا

جزئیات جدید درباره توزیع کالابرگ الکترونیکی ویژه رمضان

ربع سکه در صدر خرید‌های مردم در حراج‌ها

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۶ اسفند ۱۴۰۳

آیین‌نامه افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزییات

ترامپ مجری رادیو را معاون «اف‌بی‌آی» کرد

پشت پرده سفر وزیر خارجه روسیه به ایران

چرا اعتماد به نفس اقتصاد آلمان از بین رفته است؟/ اقتصادی که دیگر در اروپا ممتاز و منحصر بفرد نیست/ پایان عصر «معجزه آلمانی»

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پیش بینی بورس امروز دوشنبه ۶اسفند۱۴۰۳

پیش بینی قیمت دلار امروز ۶ اسفند ۱۴۰۳/ دلار در شیب نزولی

وضعیت هواشناسی امروز

نخود چقدر سالم است؟

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

بخشش قاتل ۲۰ساله به احترام ماه رمضان

آزار و اذیت زن جوان با آبمیوه مسموم

۱۶ اصطلاح کافه رستورانی که باید بلد باشی