تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
در گفتگوی اقتصاد ۲۴ با یک کارشناس بازار سرمایه بررسی شد؛

پیش بینی وضعیت بازار سرمایه بعد از تصمیمات بورسی دولت / قیمت ها در بورس به سال 98 رسیده است

اصلانی گفت: ورود پول حقیقی به بازار در پی تصمیمات بورسی دولت در هفته دوم بهمن ماه نسبتاً بالا بود، اما کافی نیست. به هر حال اگر تصمیم‌گیری سلیقه‌ای اتفاق نیفتد، به تدریج وضعیت شاخص کل و نماد‌ها می‌تواند متغیر باشد و شاخص کل به سمت صعودی شدن پیش برود. در کل در شرایط فعلی می‌توان به بازار سرمایه امیدوارتر بود.  

بورس

اقتصاد۲۴- بازار سرمایه مدت هاست منتظر بازگشت اعتماد است. منتظر آنکه ببینید بعد از این همه وعده و وعید، بعد از این همه تصمیم ها و فرمان‌های گوناگون بالاخره روی خوش به خود می بیند؟ بازاری که خیلی ها را درگیر خود کرد اما پول بسیاری را نیز در روزهای قرمز بلعید. حالا اما سهامداران منتظرند تا کوچه آن‌ها هم به اصطاح چراغانی شود و روزهای خوشی را تجربه کنند. در همین راستا کارشناسان نظرات متفاوتی را درباره آینده بورس داده‌اند.

یوسف اصلانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ با اشاره به وضعیت بازار سرمایه در پی تصمیمات دولت مبنی بر تعیین سقف برای نرخ خوراک گاز و سوخت گاز شرکت‌های پتروشیمی، فولادی و سیمانی، تعیین نرخ تسعیر بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی معادل ۹۰ درصد نرخ ارز سامانه نیما ۶ ماه گذشته و فروش اوراق مالی اسلامی حداکثر به اندازه ۵۰ درصد جریان نقدی ورودی بازار سرمایه در هر ماه، گفت: اخیراً اخباری در خصوص حمایت از بازار سرمایه مطرح شد، اما کماکان آینده بازار سرمایه در حالت ابهام قرار دارد. البته که این دست اخبار امیدبخش اگر پایدار باشند، تاثیر مهمی در آینده بورس خواهند داشت.

او با اشاره به حمایت‌های اخیر از بازار سرمایه، گفت: در حال حاضر ظاهراً مدیران هلدینگ‌ها هر روز صبح در اتاقی جمع می‌شوند و جلسه می‌گذارند تا وضعیت بازار را کمی کنترل کنند. اینکه این دست تصمیم‌گیری‌ها تا چه حد بتواند اثرگذار باشد، به پایداری عوامل بنیادی بازار سرمایه مربوط می‌شود.


بیشتر بخوانید: سود ۶۰۰ هزار تومانی سهام عدالت تا پایان سال واریز می‌شود


اصلانی خاطرنشان کرد: بحث نرخ خوراک و نرخ سوخت باید برای شرکت‌های بورسی کاملاً مشخص باشد. باید توجه کرد که پتروشیمی‌ها هزینه استهلاکشان را بر اساس تجدید ارزیابی انجام نمی‌دهند و هزینه استهلاک براساس ارزش دفتری که در دفاتر شرکت‌های پتروشیمی ثبت شده، محاسبه می‌شود. اگر این شرکت‌های بورسی تجدید ارزیابی کنند، چنان هزینه استهلاک بالایی دارند که تمام سودشان را از بین می‌برد.  

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: خیلی از شرکت‌ها هستند که قبلاً سالی یکبار اورهال انجام می‌دادند و الان سالی ۲ بار برای اورهال می‌روند. این سودی که روی نرخ گاز پایین ساخته می‌شود، در اصل در حدی است که استهلاک کارخانه‌ها را کاور کند. به هر حال خیلی از مسائل از سوی سهامداران و فعالان بازار سرمایه مطرح شد و اکنون فعلاً دولت همراهی کرده است، اما نمی‌توان گفت که ابهامات به طور کامل رفع شده است.

اصلانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دولت نیاز به نقدینگی دارد و از این رو شرکت‌های حقوقی هم به دنبال تحلیل مناسبی هستند که بتوانند عرضه‌ها را انجام دهند. ۲۵ اقتصاددان نامه معروفی در زمانی که شاخص کل بورس روی ۲ میلیون واحد رفته بود، اعلام کردند که بورس عامل تورم است. شرکت‌های بورسی به استناد همان نامه بهانه پیدا کردند که با عرضه‌های سنگین که ملاحظه شده نبود، بازار را به این وضعیت دچار کنند. اگر قیمت سهام را بررسی کنیم، با لحاظ تقسیم سود و افزایش سرمایه قیمت خیلی از سهم‌ها به محدوده سال ۹۸ بازگشته است.

او ادامه داد: از این رو است که شاخص کل بورس و حتی شاخص هم‌وزن از تورم بسیار عقب‌تر است. قیمت بسیاری از شرکت‌های بورسی در حد سال ۹۸ شده است. خطایی که آن ۲۵ اقتصاددان در نگارش نامه کردند الان هم محرز شده است که در هر صورت بورس ریزش سنگینی کرد، اما تورم متوقف نشد.  

این کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت آتی بازار سرمایه گفت: ورود پول حقیقی به بازار در این چند روز عدد نسبتاً بالایی بوده، اما کافی نیست. به هر حال اگر تصمیم‌گیری سلیقه‌ای اتفاق نیفتد، به تدریج وضعیت شاخص کل و نماد‌ها می‌تواند متغیر باشد و شاخص کل به سمت صعودی شدن پیش برود. در کل در شرایط فعلی می‌توان به بازار سرمایه امیدوارتر بود.  

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
با سلام و ارزوي قلبي از سلامتي همگي شما عزيزان فقط فرق دورنماي دنيا را با ايران nasa امروز اعلام كرد يكي از ايستگاه هاي سفينه هاي بيناللملي در سا 2031 ده سال از امروز نابود خواهد شد مقاييسه بسيار ساده هستش در بورس ايران صحبت امروز فردا و حد اكثر يك هفته از ماست كه بر ماست قبلا هم گفتم اين بورس فقط حكم حكومتي لازم و واجب واجب تر از نماز داره صحبت ٤٠-٥٠ ميليون جمعيت مملكت هستش با تشكر و تقديم احترامات
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

حمایت جواد خیابانی از امیر قلعه‌نویی

خداحافظی با کارت سوخت از مرداد؟

بحران امنیتی در سویدا با دست‌کم ۸۹ کشته

علم‌الهدی: هدف دشمن دین‌زداییست

هشدار محقق داماد و درویش‌زاده درباره جهل مقدس و پیامد‌های آن

از سرگیری پروازهای هواپیمایی عراق به ایران

عکس/ صدام حسین در حال روشن‌کردن سیگار برگ در سالن اجلاس سران عرب

رشد چشمگیر واردات نفت چین از ایران

جدایی مدافع استقلال قطعی شد

معرفی موشک بالستیک ATACMS MGM-۱۴۰ آمریکا

فیلم/ نماینده قم: حتی یک جاسوس افغانستانی هم نداشتیم

فیلم/ عراقچی وارد چین شد

عکس/ تغییر چهره ویژه هازل کایا سریال عشق ممنوع

پزشکیان: ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم

فیلم/ تیکه امیرحسین قیاسی به رشیدپور: شما نباید با ترامپ مصاحبه کنید

Beidou چینی جایگزین GPS می‌شود

فیلم/ هوشدن ترامپ در فینال جام‌جهانی باشگاه‌های فیفا

فیلم/ ظهره‌وند جنگنده‌های B۲ آمریکا را قارقارک خواند

عکس/ واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به احتمال فعال سازی مکانیزم ماشه

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم بزرگداشت شهدای نیروی قدس سپاه

آمار پلیس از مرگ‌ومیر تصادفات جاده‌ای در تهران

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول

قیمت فولکس واگن در بازار ایران + جدول

ولایتی شرط توقف غنی‌سازی را برای مذاکره رد کرد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

زمان آغاز فروش بلیت قطارهای اربعین

نتیجه نهایی درباره تغییر قیمت نان در تهران

جاده چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد

عکس/ واکنش فغانی به انتقاد ایرانی‌ها از خوش‌وبش با ترامپ

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

عکس/ چهره زیبای زهره فکورصبور ۲۴ سال پیش در اولین فیلم سینمایی‌اش

هشدار به مصرف‌کنندگان سنگ مرداب

اینفوگرافی/ موضع کشورهای اروپایی در جنگ ایران و اسرائیل

فیلم/ پرتخلف‌ترین عادت رانندگی مشخص شد

عکس/ شکل و شمایل حرمله سریال مختار پس از ۱۹ سال در ۵۴ سالگی

عکس/ دیدار وزیر کشور عراق با پزشکیان

فیلم/ حرکت زشت خاطره حاتمی در شام ایرانی

عکس/ خداحافظی احساسی مدافع استقلالی

عکس/ حضور سردار قاآنی و سیدمسعود خامنه‌ای در یک مراسم

عکس دیده نشده از رهبری، ابراهیم رئیسی و سیدمحمد خامنه‌ای در یک مراسم عزاداری

فیلم/ نبرد بی‌امان شیر با کفتار‌ها در جنگل

عکس/ ظاهر ژولیده آقا سید عباس درویش دوره قاجار ۱۳۰ سال پیش با لباس پلنگی

مهران مدیری به تلویزیون بازمی گردد

آغاز مذاکره پرسپولیس برای دانیال و ترابی

عکس/ پوشش اعیانی کودکان اشراف‌زاده قاجاری ۱۲۰ سال پیش کنار سگ‌هایشان

آمار ازدواج‌ها در زمان جنگ اسرائیل با ایران

افزایش قیمت طلا با همدستی دلار

عکس/ ژست صمیمی سردار اشتری در آغوش سردار رادان با لباس نظامی