تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۰

چین: اختلاف با آمریکا بر سر تایوان ممکن است به جنگ ختم شود

سفیر چین در واشنگتن امروز هشدار داده که اختلافات چین و آمریکا بر سر تحولات تایوان ممکن است به جنگ ختم شود. «کین گانگ» تصریح کرد: «اگر مقام‌های تایوان در اثر اقدامات ایالات متحده جسور شوند و به مسیرشان در جهت استقلال ادامه دهند این مسئله به احتمال زیاد چین و ایالات متحده که دو کشور بزرگ هستند را وارد درگیری نظامی خواهد کرد.»

چین: اختلاف با آمریکا بر سر تایوان ممکن است به جنگ ختم شود

اقتصاد ۲۴- سفیر چین در واشنگتن امروز دوشنبه (۳۱ ژانویه/ ۱۱ بهمن) هشدار داده که اختلافات چین و آمریکا بر سر تحولات تایوان ممکن است به جنگ ختم شود.
«کین گانگ»، سفیر چین در واشنگتن در مصاحبه با رادیو «NPR» تصریح کرد: «اگر مقام‌های تایوان در اثر اقدامات ایالات متحده جسور شوند و به مسیرشان در جهت استقلال ادامه دهند این مسئله به احتمال زیاد چین و ایالات متحده که دو کشور بزرگ هستند را وارد درگیری نظامی خواهد کرد.»
دولت چین تا به حال بار‌ها از سیاست‌های دخالت‌جویانه آمریکا در تایوان انتقاد کرده، اما مقام‌های چین به ندرت سخنی از جنگ در این خصوص به میان آورده‌اند. سفیر چین علی‌رغم هشدار درباره احتمال درگیری نظامی تأکید کرد که چین به دنبال راه حل مسالمت‌آمیز است.
«شی جین پینگ»، رئیس‌جمهور چین نوامبر گذشته به «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا گفت هر کسی که از استقلال تایوان حمایت کند «با آتش بازی می‌کند.» رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد که سران آمریکا و چین بایستی اطمینان حاصل کنند که رقابت میان این دو قدرت جهانی به درگیری نظامی نمی‌کشد.

پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین می‌داند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند. با این حال آمریکا با اعزام ناو به تنگه تایوان و کمک نظامی به تایوان عملا در مسیر حمایت از این جزیره است. این در حالی است که کشور‌های عضو سازمان ملل متحد از جمله خود آمریکا، تایوان را به عنوان کشور مستقل به رسمیت نمی‌شناسند.


بیشتر بخوانید: نیکی هیلی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ضعف بایدن است


دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا از زمان روی کار آمدن، سیاست‌های دولت ترامپ را در قبال چین در پیش گرفته است و اخیراً نیز بایدن لایحه صد‌ها میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا را امضا کرد که بخش چشمگیری از آن به مقابله با چین و حمایت از تایوان تخصیص داده شده است.
سفیر چین در مصاحبه با «ان‌پی‌آر» تصریح کرد که دولت جو بایدن به دنبال تضعیف سیاست «چین واحد» است و سعی دارد برای مهار چین با کارت تایوان بازی کند.
روزنامه فایننشال‌تایمز نوشته دولت آمریکا در قالب سیاستی موسوم به «ابهام راهبردی» درباره واکنش خود به حمله فرضی چین به تایوان سکوت اختیار کرده است. هدف واشنگتن از این سیاست هم هشدار به مقام‌های تایوان درباره اعلام استقلال و هم مهار تصمیم احتمالی چین برای اقدام نظامی علیه تایوان است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ژست صمیمی مهدی هاشمی، فردین، داوود رشیدی و کیومرث پوراحمد ۳۴ سال پیش در یک دورهمی

عکس/ چهره جوان منوچهر وثوق ۵۲ سال پیش در کنار همسر اول اش لیدا دانشور

تعطیلات ناگهانی؛ عقب‌نشینی در بحران یا عقب‌ماندگی اقتصادی؟/ هر روز تعطیلی، ۲۵.۵ هزار میلیارد تومان خسارت برای اقتصاد ایران

عکس/ سلفی جدید محمدرضا گلزار با حیوان خانگی بامزه‌اش

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ مرداد ۱۴۰۴/ قیمت طلا روی مرز حساس

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ مرداد ۱۴۰۴/ شرط مهم برای کاهش قیمت دلار

مرگ دلخراش سه کودک براثر انفجار در مرند+ عکس

فیلم/ تغییر چهره شوکه کننده بهاره رهنما در یک جشنواره

تهران شهر بی‌خانمان‌های متحرک؛ رانندگانی که در پرایدشان زندگی می‌کنند

فیلم/ جزئیاتی دقیق از لحظه انفجار خانه و ترور شهید طهرانچی

عکس دیده نشده و کمیاب از شهیدان حاج قاسم سلیمانی و فواد شکر در بیروت

اظهارات سفیر ایران در تونس درباره وعده صادق ۴

دستور دادستانی به سایپا

فیلم/ مکالمه بامزه ایرج طهماسب با پسر بهرام رادان

دولت فردا احتمالاً تعطیلی یک‌هفته‌ای اعلام می‌کند

عکس/ ژست صمیمی بهنام بانی با آل پاچینو با استایل گنگ

فیلم/ لحظات تکان دهنده از شادی یک خانواده در غزه برای یک کیسه آرد

فردا در این استان صدای انفجار شنیده می‌شود

فیلم/ عراقچی: هنوز چیز خاصی در مورد مذاکرات تنظیم نشده

محکومیت عبدالرضا داوری به ۶ ماه حبس و شلاق

عکس/ کیلیان امباپه شماره ۱۰ جدید رئال مادرید

عکس/ المیرا شریفی مقدم و شهربانو منصوریان در دیدار با رهبری

وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان واریز شد!

عکس/ زینب و نرجس سلیمانی در دیدار با رهبری

تونل توحید امشب هم مسدود می‌شود

عکس/ بنز متفاوت شهرداری در تهران جلب توجه کرد

هزینه خاموشی‌های مکرر بر دوش دکل‌های ارتباطی؛ ارتباطات در سایت ناترازی‌ها

ساعات کاری ادارات این استان کاهش یافت

عکس/ محسن افشانی و جواد قارایی در دیدار امروز با رهبری

تیم والیبال نوجوانان ایران، مغلوب ایتالیا شد

اینفوگرافی/ گزیده بیانات رهبری در مراسم بزرگداشت شهدای جنگ ۱۲ روزه

عکس/ حضور آزیتا ترکاشوند و بهمن دان در دیدار امروز با رهبری

عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود

افزایش صادرات برنج پاکستان به ایران

قیمت گوشت خورشتی به کیلویی ۱.۵ میلیون رسید

فیلم/ پادشاه عربستان پس از مدت‌ها غیبت آفتابی شد

واکنش تند وزیر ورزش به تصمیم پرسپولیس و استقلال

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

بازداشت عوامل حمله به سرنشینان خودرو در ساری

نامگذاری ۹ معبر تهران به نام شهدای جنگ ۱۲ روزه

خبر مهم درباره استرداد لایحه جنجالی فضای مجازی

شرط پرداخت کالابرگ الکترونیک مرداد ۱۴۰۴ اعلام شد

فیلم/ جزییات انهدام باند مخوف مامور قلابی در تهران

عکس/ استایل شیک همسر علیرام نورایی در کافه‌ای لوکس با اکسسوری‌های خاص

این غذاها شما را لاغر می‌کند

فیلم/ حمایت تمام قد بازیگر زخم کاری از مردم غزه

بزرگداشت شهدای جنگ ۱۲ روزه با حضور رهبری

فیلم/ لوکیشن منزل رحمان در سریال خاطره‌انگیز سه در چهار

مواد غذایی مضر برای مبتلایان به فشارخون بالا