تاریخ انتشار: ۰۶:۰۰ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱

تشخیص و درمان سرطان بوسیله نور برای اولین بار در جهان

دانشمندان با موفقیت یک درمان انقلابی برای سرطان توسعه داده‌اند که در آن سلول‌های سرطانی میکروسکوپی با استفاده از نور مشخص شده و از بین برده می‌شوند. این پیشرفتی است که جراحان را قادر می‌سازد تا به طور مؤثرتری بیماری را در بیماران مورد هدف قرار داده و آن را درمان کنند.

تشخیص و درمان سرطان

اقتصاد۲۴- یک تیم اروپایی متشکل از مهندسان، فیزیکدانان، جراحان مغز و اعصاب، زیست‌شناسان و ایمونولوژیست‌ها از بریتانیا، لهستان و سوئد برای طراحی شکل جدیدی از "فوتوایمونوتراپی" (photoimmunotherapy) به یکدیگر پیوستند.

کارشناسان بر این باورند که این درمان پس از جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و ایمونوتراپی به پنجمین درمان مهم برای سرطان در جهان تبدیل خواهد شد.

درمان فعال با نور، باعث درخشش سلول‌های سرطانی در تاریکی می‌شود به طوری که جراحان می‌توانند تعداد بیشتری از تومور‌ها را در مقایسه با روش‌های موجود از بین ببرند و سپس می‌توانند سلول‌های باقی‌مانده را در عرض چند دقیقه پس از اتمام جراحی نابود کنند.


بیشتر بخوانید: کاهش خطر ابتلا به سرطان با چند تغییر غذایی


در اولین آزمایش انجام شده تاکنون بر روی موش‌های مبتلا به گلیوبلاستوما که یکی از شایع‌ترین و تهاجمی‌ترین انواع سرطان مغز است، اسکن‌ها نشان داد که این روش درمانی جدید باعث درخشش کوچک‌ترین سلول‌های سرطانی می‌شود تا جراحان آن‌ها را خارج کنند و سپس هر آنچه باقی مانده را از بین می‌برد.

آزمایشات انجام شده بر این نوع جدید از "فتوایمونوتراپی"، به رهبری مؤسسه تحقیقات سرطان لندن، همچنین نشان داد که این درمان باعث ایجاد یک پاسخ ایمنی می‌شود که می‌تواند سیستم ایمنی را برای هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی در آینده آماده کند به طوری که از عود مجدد گلیوبلاستوما پس از جراحی جلوگیری می‌شود. اکنون محققان در حال مطالعه این روش درمانی جدید برای هدف قرار دادن نوروبلاستوما که نوعی سرطان مربوط به کودکان است، هستند.

دکتر "گابریلا کرامر-مارک" (Gabriela Kramer-Marek)، سرپرست این مطالعه، به گاردین گفت: درمان سرطان‌های مغز مانند گلیوبلاستوما ممکن است سخت باشد و متأسفانه، گزینه‌های درمانی بسیار کمی برای این بیماران وجود دارد. جراحی به دلیل محل تومور‌ها چالش برانگیز است و بنابراین روش‌های جدید برای مشاهده سلول‌های سرطانی که باید در طول جراحی برداشته شوند و همچنین از بین بردن سلول‌های سرطانی باقی‌مانده پس از جراحی، می‌تواند مفید باشد.

رهبر تیم کالج امپریال لندن موسسه تحقیقات سرطان (ICR) افزود: مطالعه ما نشان می‌دهد که یک درمان فوتوایمونوتراپی جدید با استفاده از ترکیبی از نشانگر فلورسنت، پروتئین آفی‌بادی (Affibody) و نور نزدیک به فروسرخ می‌تواند سلول‌های گلیوبلاستومای باقی‌مانده را در موش‌ها شناسایی و از بین ببرد. ما امیدواریم که در آینده بتوان از این رویکرد برای درمان گلیوبلاستوم انسانی و سایر سرطان‌های بالقوه استفاده کرد.

این درمان، ترکیبی از رنگ فلورسنت مخصوص به همراه ترکیبی است که سرطان را مورد هدف قرار می‌دهد. در آزمایشی که روی موش‌ها انجام شد، نشان داده شده است که این ترکیب به طور چشمگیری میزان قابل رویت بودن سلول‌های سرطانی را در طول جراحی بهبود می‌بخشد و پس از فعال شدن توسط نور مادون قرمز نزدیک، اثر ضد توموری ایجاد می‌کند.

دانشمندان موسسه تحقیقات سرطان، امپریال کالج لندن، دانشگاه پزشکی سیلزیا، لهستان، و شرکت سوئدی "AffibodyAB" معتقدند که این درمان جدید می‌تواند به جراحان کمک کند تا تومور‌های چالش برانگیزی مانند تومور سر و گردن را راحت‌تر و موثرتر از بین ببرند.

این تلاش مشترک عمدتاً توسط مرکز تحقیقات سرطان انگلستان در موسسه تحقیقات سرطان و کالج امپریال لندن تأمین مالی شد. مشارکتی که در آن دانشمندان بین‌المللی با تخصص‌های مهندسی، فیزیکی و علوم زیستی برای یافتن راه‌های نوآورانه برای مقابله با سرطان گردهم آمدند.

پروفسور "اکسل بهرنز" (Axel Behrens)، رهبر تیم سلول‌های بنیادی سرطان در موسسه تحقیقات سرطان و مدیر مرکز علمی تحقیقات سرطان انگلستان می‌گوید: این تحقیقات چند رشته‌ای برای یافتن راه حل‌های نوآورانه برای مقابله با چالش‌هایی که در تحقیق، تشخیص و درمان سرطان با آن روبرو هستیم، حیاتی است و این مطالعه یک نمونه عالی است.

این تحقیق رویکرد جدیدی را برای شناسایی و درمان سلول‌های گلیوبلاستوما در مغز با استفاده از نور برای تبدیل یک محیط سرکوب‌کننده سیستم ایمنی به محیطی آسیب‌پذیر از نظر ایمنی نمایش می‌دهد و پتانسیل هیجان‌انگیزی برای درمان این تومور تهاجمی در مغز دارد.

پس از چندین دهه پیشرفت در درمان سرطان، چهار درمان اصلی موجود امروزی یعنی جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و ایمونوتراپی وجود دارد و این بدان معناست که تعداد بیشتری از افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند به طور موثر درمان شوند و تعداد زیادی می‌توانند سال‌ها سالم زندگی کنند.

با این حال، نزدیکی برخی از تومور‌ها به اندام‌های حیاتی بدن به این معنی است که ایجاد راه‌های جدیدی برای درمان سرطان اهمیت دارد تا پزشکان بتوانند بر خطر آسیب رساندن به بخش‌های سالم بدن غلبه کنند. کارشناسان بر این باورند که فتوایمونوتراپی می‌تواند راه حل این موضوع باشد.

هنگامی که تومور‌ها در نواحی حساس مغز مانند قشر حرکتی که در برنامه‌ریزی و کنترل حرکات ارادی نقش دارد، رشد می‌کنند ممکن است در جراحی گلیوبلاستوما برخی از سلول‌های سرطانی باقی بمانند که درمان آن‌ها بسیار دشوار است و همین موضوع ممکن است باعث عود مجدد بیماری با شدت بیشتر شود.

این درمان جدید از مولکول‌های مصنوعی به نام آفی‌بادی (affibody) استفاده می‌کند. این مولکول‌ها پروتئین‌های کوچکی هستند که در آزمایشگاه مهندسی شده‌اند تا با دقت به یک هدف خاص متصل شوند. این هدف خاص در این مورد پروتئینی به نام "EGFR –" است که در بسیاری از موارد ابتلا به گلیوبلاستوما جهش می‌یابد.

سپس این مولکول‌ها با یک مولکول فلورسنت به نام "IR ۷۰۰" ترکیب شدند و پیش از جراحی به موش‌ها تزریق شدند. تاباندن نور بر روی این ترکیبات باعث درخشش آن‌ها شده و نواحی میکروسکوپی تومور‌ها را نمایان می‌کند.

سپس لیزر به نور مادون قرمز نزدیک تغییر داده می‌شود تا باعث ایجاد فعالیت ضد توموری شده و سلول‌های باقی مانده را پس از جراحی از بین برد.

دکتر "چارلز ایوانز" (Charles Evans)، مدیر اطلاعات تحقیقاتی در تحقیقات سرطان انگلستان، گفت: فتوایمونوتراپی می‌تواند به ما کمک کند تا سلول‌های سرطانی را که نمی‌توان در طول جراحی از بین برد، هدف قرار دهیم، این کار ممکن است به افراد کمک کند تا پس از درمان عمر طولانی‌تری داشته باشند. او خاطرنشان کرد که هنوز چالش‌هایی مانند رسیدن به تمام قسمت‌های تومور با نور مادون قرمز نزدیک وجود دارد که باید بر آن‌ها غلبه کنیم، اما افزود از اینکه ببیند این تحقیقات چگونه پیش خواهد رفت، هیجان‌زده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران