تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۱

استقبال بورس از گزارش‌های مثبت شرکت‌ها

گرچه شاخص کل بورس دیروز رشد کرد، اما بررسی روند معاملات نشان می‌دهد امروز در آغاز معاملات نباید انتظار رشد از شاخص کل بورس را داشت.

استقبال بورس از گزارش‌های مثبت شرکت‌ها

اقتصاد۲۴- شاخص کل بورس تهران دیروز حدود ۱۶۰۰ واحد رشد کرد، اما این رشد در شرایطی ثبت شد که در ابتدای معاملات شاخص حدود ۵ هزار واحد افزایش یافته بود. اما پس از گذشت حدود نیم ساعت از معاملات، شدت عرضه‌ها در بازار افزایش یافت و شاخص بخشی از رشد خود را عقب نشینی کرد.

طبیعتا فشار فروشی که دیروز از ساعت ۹:۳۰ در بازار ایجاد شد، گرچه زیاد نبود، اما به معاملات امروز نیز کشیده خواهد شد. تعداد برابر نماد‌های مثبت و منفی در دقایق پایانی معاملات روز گذشته نشان می‌دهد که بازگشایی نماد‌های متوقف شده می‌تواند به بازار جهت بدهد.

البته طی چند روز گذشته گزارشات فصلی خوبی از سوی برخی شرکت‌ها منتشر شده که این نماد‌ها قطعا با استقبال بازار مواجه خواهند شد. اما باید دید آیا این نماد‌ها می‌توانند به کلیت بازار جهت مثبت بدهند یا اینکه فقط از خود آن‌ها استقبال می‌شود و بقیه بازار به رکود خواهند رفت.

ارزش معاملات افزایش می‌یابد

دیروز ارزش معاملات خرد بازار سهام به ۲۳۵۰ میلیارد تومان رسید که نسبت به رقم ۱۵۰۰ میلیارد تومان در روز چهارشنبه رشد بسیار خوبی داشته. اما رشد ارزش معاملات به دلیل بازگشایی برخی از نماد‌های متوقف است و به احتمال فراوان طی امروز و فردا نیز دوباره شاهد رشد ارزش معاملات خرد خواهیم بود.

بازگشایی تعداد زیادی از نماد‌ها پس از برگزاری مجامع، طبیعتا ارزش معاملات خرد را بالا می‌برد، اما زمانی می‌توان حرف از رشد واقعی ارزش معاملات خرد زد که عدد‌های بیش از ۴ و ۵ هزار میلیارد تومان در هر روز ثبت شود.


بیشتر بخوانید: پیش‌بینی بورس فردا ۲ مرداد ۱۴۰۱


اگر رشد ارزش معاملات خرد اتفاق نیفتد، احتمالا طی چند روز نماد‌هایی که گزارش‌های فصلی خوبی داده اند مورد استقبال خریداران قرار می‌گیرند و پس از آن دوباره بازار وارد رکود می‌شود.

توجه بازار به تک سهم‌ها

البته ناگفته نماند که دیروز هم شاخص قدرت خریداران حقیقی دوباره بالای عدد یک ثبت شد و گرچه رقم ۱.۰۱ برای آن خیلی لب مرز محسوب می‌شود، اما همین که به کمتر از عدد یک نرسیده نشان می‌دهد همچنان برخی از پول‌های درشت در حال خرید هستند.

با این حال خروج ۸۰ میلیارد تومان پول حقیقی‌ها از بازار در روز شنبه، نشان دهنده این است که سرمایه گذاران حقیقی همچنان با تردید نسبت به آینده بورس نگاه می‌کنند.

امروز می‌توان انتظار داشت که در نیمه دوم معاملات و با بازگشایی تعدادی از نماد‌های متوقف، تحرکات مثبت تری در بازار مشاهده شود.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار