تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۰۲ آبان ۱۴۰۱
فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم

مثل همیشه از روس‌ها بازی خوردیم

فلاحت پیشه استاد دانشگاه تاکید کرد: «معتقدم هر وقت آمریکا به این نتیجه برسند که نیاز دارند این سیاست کنترلی را ادامه دهند به برجام باز خواهند گشت. باورم بر این است که امریکایی‌ها به برجام بازخواهند گشت.»

حشمت الله فلاحت پیشه

اقتصاد۲۴- رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم می‌گوید: در قضیه اوکراین یک اتفاقی شکل گرفته که معتقدم بیشتر از هرچیز ناشی از نوعی بازی خوردن همیشگی ایرانیان از روس‌هاست. متاسفانه ایرانیان در مسائل مختلف مثل برجام از روس‌ها بازی خوردند و الان هم در بحث اوکراین این بازی را روس‌ها شروع کرده‌اند.
حشمت‌الله فلاحت پیشه در گفتگو با «انتخاب» درباره ادعای فروش پهپاد توسط ایران به روسیه، عنوان کرد: «واقعیت این است که آنچه تحت عنوان درگیری ایران در جنگ اوکراین است را من قبول ندارم. چون طبق کنوانسیون بین‌المللی اعلام بی‌طرفی کشور‌ها برای اینکه نشان دهند در جنگی درگیر نیستند، کفایت می‌کند. مثالش هم جنگ ایران و عراق است؛ در این جنگ ۳۵۰ شرکت خارجی و بیش از ۳۶ کشور دنیا در تجهیز صدام به انواع و اقسام بمب‌های متعارف و غیرمتعارف و حتی بمب‌های شیمایی دست داشتند، ولی وزارت خارجه همه این کشور‌ها و شرکت‌های متبوع‌شان اعلام کرده بودند که در جنگ بی‌طرف هستند.»

این استاد دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: «در قضیه اوکراین یک اتفاق دیگری شکل گرفته که معتقدم بیشتر از هرچیز ناشی از نوعی بازی خوردن همیشگی ایرانیان از روس‌هاست. متاسفانه ایرانیان در مسائل مختلف مثل برجام از روس‌ها بازی خوردند و الان هم در بحث اوکراین این بازی را روس‌ها شروع کرده‌اند.»

وی ضمن تاکید بر اینکه روس‌ها اصرار دارند برای جنگ خلاف قاعده خود در اوکراین شریک درست کنند، گفت: «به هر حال حمله به اوکراین یک اقدام خلاف مقررات بین‌المللی بود و روس‌ها به شدت در تنگنا قرار گرفتند، به همین منظور سعی کردند برای خود شریک درست کنند. حتی ما می‌دانیم بلاروس هم که عامل روسیه در مرز‌های غربی به حساب می‌آید، به گونه‌ای عمل می‌کند که از این قضایا دور باشد، بلاروسی که حتی سرزمین و آسمان خود را در اختیار نیرو‌های نظامی و هوایی روسیه قرار داده است.»

فلاحت پیشه ادامه داد: «در ایران متاسفانه یک سری سهل‌انگاری‌ها صورت گرفته و برخی افراد غیر مسئول سعی کردند موضوع پهپاد‌ها را مطرح کنند، ولی کسی که بسیار آن را مطرح کرد، روسیه بود. روسیه به‌گونه‌ای تحقیرآمیز موضوع پهپاد‌های ایرانی را تحت این عنوان که از کیفیت این پهپاد‌های ایرانی راضی نیستند، عنوان کرد. پس از آن هم دیدیم تکذیبیه‌های بعدی روسیه عملا در این فضا کمکی نکرد؛ بنابراین معتقدم در عمل، ایران در جنگ اوکراین بی‌طرف است. دولت ایران باید موضع رسمی مبنی بر عدم حضور در جنگ اوکراین و پایان دادن به این فضای منفی، بگیرد.»

این کارشناس سیاست خارجی درخصوص تاثیر ادعای مربوط به پهپاد‌ها بر برجام، اظهار کرد: «برجام یک مسئله جدایی‌ست. من همیشه برجام را در قالب سیاست کنترلی امریکا و غرب در قبال ایران یاد کرده‌ام. برجام بخشی از سیاست‌های کلی امریکا و غرب علیه ایران است و در واقع این اشتباه است که بخشی از موافقین یا مخالفین آن فکر می‌کنند که برجام بخشی از سیاست آشتی ایران و غرب است. ایران و غرب در قانون برجام تا حدی تنش‌زدایی می‌کنند، ولی این به معنای آشتی و بهبود مناسبات نیست. بلکه دو طرف چالش‌های عمده‌ای دارند و چالش برجام هم وجود دارد.»

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل تاکید کرد: «معتقدم هر وقت مقامات واشنگتن به این نتیجه برسند که نیاز دارند این سیاست کنترلی را ادامه دهند به برجام باز خواهند گشت. باورم بر این است که امریکایی‌ها به برجام بازخواهند گشت.»

منبع: انتخاب
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

سوخو ۷۵ در راه است + عکس

گروسی: گزارش جامع درباره ایران به‌زودی منتشر می‌شود

رسایی: قاسیمان را تخریب می‌کنند چون در انتخابات از اصلح حمایت‌کرده

واکنش تند رئیس دفتر عقیدتی سیاسی به قاسمیان: برای نظام هزینه‌ساز شد

عکس/ تصویری از خلخالی درحال سوارشدن بر اسب شاه

فیلم/ پزشکیان: با تحریم‌ و بی‌تحریم تغییر ایجاد خواهیم کرد

احضار سفیر اسراییل در امارات

فیلم/ توضیح عراقچی درباره تاریخ دور جدید مذاکرات با آمریکا

از درگیری لفظی تا سفر آمریکا؛ جنجال تازه هادی چوپان و سینماگران

فیلم/ تو‌جیه عجیب گرانی نان با روایت از امام صادق

اعتراض رئیس سازمان حج به بازداشت قاسمیان

پایان تحریم‌های اقتصادی اروپا علیه سوریه

سریع ترین مرد ایران در آسیا آخر شد

شهرهای ایران در فهرست گرم‌ترین نقاط دنیا

آیا کرونا برای کودکان بی‌خطر است؟

جزییات ثبت‌نام سرویس مدرسه برای سال تحصیلی ۱۴۰۴

هشدار به حجاج به دلیل شیوع یک بیماری خطرناک در عربستان

اینفوگرافی/ ۶ توصیه بهداشتی مهم برای زائران حج تمتع

فرورتیش کیست و افتخاراتش در دوران مادها چه بود؟

سازمان هوش مصنوعی ایران در بن‌بست؛ روایت سازمانی با حیات نباتی/ رتبه ایران در هوش مصنوعی ۶۰ و امارات متحده عربی ۱۴ است

عنایت بخشی راهی بیمارستان شد

مهسا حجازی کیست؟/ همه آثار بازیگر سریال تاسیان

موضع تازه گروسی درباره مذاکرات ایران و آمریکا

حقوق بازنشستگان در خرداد ۱۴۰۴ چقدر می‌شود؟

عکس/ هدایای خاص پزشکیان و سلطان عمان

فیلم/ شهریارخوانی مسعود پزشکیان در دیدار با ایرانیان مقیم عمان

دو شوک سنگین به بازار خودرو؛ بحران در راه است؟

کنسرت علیرضا قربانی در فضای باز ورزشگاه آزادی

مهناز افشار عزادار شد+ عکس

رقص آرام قیمت دلار

لیست جدید تیم ملی فوتبال مشخص شد

کودتای مهدی ترابی علیه امیر قلعه‌نویی

بابک زنجانی ایرلاین دارد؟

عکس/ مفقود شدن سه شهروند هندی در ایران

هافبک پرسپولیس ساز جدایی زد

عکس/ استوری معنادار کاپیتان استقلال به هواداران

فیلم/ رهبر انقلاب: به حرف مردم گوش کنید

فیلم/ رهبر انقلاب: کشور سرشار از فرصت است

تاکید رهبری بر مبارزه با فساد در دیدار با استانداران کشور

همگرایی دولت، سرمایه‌گذاران و کسب‌وکار‌ها برای آینده اقتصاد دیجیتال ایران

فیلم/ جهنم ساختگی در فومن بازگشایی شد

توقف صدور ویزا عربستان برای ایرانیان نتیجه اظهارات جنجالی قاسمیان

طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی آغاز شد؟

مناطق آزاد سایبری در معنای اینترنت طبقاتی / موضع دولت در قبال تبعیض اینترنتی چیست؟

عکس/ چهره خاص آیشواریا رای در کنار نخست وزیر هند ۲۵ سال پیش

عکس/ تغییر چهره خرم سلطانِ سریال حریم سلطان در ۳۴ سالگی

عکس/ دیدار وزیر کشور و استانداران با رهبر انقلاب

فیلم/ انتقال آب ۴۰۰ میلیون دلاری برای کشاورزی اصفهان با ارزش ۱۵۰ میلیون دلار

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴

فیلم/ اسراییلی‌ها کیسه‌های آرد ارسالی ترکیه را به زباله ریختند