تاریخ انتشار: ۱۴:۵۷ - ۰۵ آبان ۱۴۰۱

مناطق آزاد قربانی تصمیمات اشتباه

حامد افروز فعال اقتصادی در منطقه آزاد قشم به عدم اجرای قانون در مناطق آزاد به صورت کامل اشاره کرد و گفت: مناطق آزاد در دنیا به عنوان بازوی اقتصادی کشور می‌توانند عمل کنند، اما هیچ‌گاه نگاه مثبتی به این مناطق در ایران وجود نداشت.

مناطق آزاد قربانی تصمیمات اشتباه

اقتصاد۲۴- این فعال اقتصادی در ادامه از چندگانگی مدیریتی در مناطق آزاد انتقاد کرد و آن را موجب سردرگمی فعالین اقتصادی دانست.

افروز اظهار داشت: اگر تا به امروز قوانین و مقررات در مناطق آزاد به درستی اجرا می‌شد، اکنون این همه مشکلات و موانع بر سر راه فعالین مناطق آزاد و ساکنین آن وجود نداشت. ما انتظار ویژه‌ای از مسئولان نداشتیم و نداریم، فقط توقع به‌حق ما این بود که قانون و مقررات مناطق آزاد به درستی اجرا شود. اما باید بپذیریم واقعیت آن است که قانون مناطق آزاد طی این سال‌ها نه تنها اجرا نشده، بلکه چند سالی است تلاش‌هایی برای اصلاح قوانین صورت گرفته و فعالین مناطق آزاد را با اصلاحات و تغییر قانون درگیر کرده است. اما سوال اینجاست که به چه شیوه‌ای قرار است اصلاح قوانین مناطق آزاد صورت گیرد؟

آیا قانون و مقررات فعلی را توانستند اجرا کنند که اکنون نواقص آن را بیرون آورده باشند و بخواهند دست به اصلاح قانون مناطق آزاد ببرند؟ چرا باید این قوانین و مقررات در مناطق آزاد به این شکل پیش برود که خود این قوانین سد راه پیشرفت در مناطق آزاد تلقی گردد؟ اگر قوانین و مقرراتی می‌خواهد اصلاح شود، باید در راستای قانون اصلی و برای رفع امورات و مشکلات فعالین مناطق آزاد باشد، نه این‌که اصلاح قانون و مقررات یا گفته‌های اصلاح شده آن خودش مشکلی برای فعالیت در مناطق آزاد به‌وجود آورد.

وی ادامه داد: برای مناطق آزاد در کشور باید جایگاه ویژه‌ای درنظر گرفته شود. مناطق آزاد همیشه بازوی اقتصاد کشور هم در بحث تولید و صادرات و هم واردات است؛ اما هیچ‌وقت نگاه مثبتی به مناطق آزاد از زمان شروع به کارشان تا به امروز نشده است. اگر قوانین و مقررات مناطق آزاد به درستی اجرا می‌شد، به فعالین و سرمایه‌گذاران در مناطق آزاد بها داده می‌شد، دستشان برای فعالیت در مناطق آزاد بسته نمی‌شد و مسیر و ریل اصلی مناطق آزاد به شکلی صحیح قرار داده می‌شد، طبیعتا اقتصاد کشور فعال‌تر و پویاتر بود. همیشه می‌گویند مناطق آزاد بازوی کمکی اقتصاد کشور است و می‌بایست به این موضوع توجه شود. کشور‌هایی دیگر خصوصا همسایه، برای فعالین اقتصادی خوش‌فکر ما آغوش باز کرده‌اند. متاسفانه در این سال‌ها فرار سرمایه‌گذاران زیادی را شاهد بودیم، غافل از آن‌که سایر کشور‌ها از این چندگانگی مدیریتی و موقعیت‌ها استفاده می‌برند، اما ما در مناطق آزاد تمام فکر و برنامه‌هایمان این شده که قرار است قانون مناطقی آزادی که هیچ وقت اجرا نشده به چه نحوی اصلاح گردد؟! ما تحریم‌های دشمن را تبدیل به فرصت کردیم، اما از خود‌تحریمی‌ها رنج می‌بریم.


بیشتر بخوانید: تصمیمات خلق‌الساعه سد راه توسعه مناطق آزاد در ایران


این فعال اقتصادی ادامه داد: قانون و مقررات مناطق آزاد اگر درست اجرا می‌شد و مدیران اختیارات کامل داشتند، قطعا ما امروز این مشکلات را نداشتیم. همه فعالین تاکید دارند که اگر قانون مناطق آزاد همانی که هست، اجرا شود؛ بسیاری از مشکلات رفع می‌گردد. ما نمی‌دانیم دوستان و مدیران درخصوص مناطق آزاد چه فکری دارند، اما باید مناطق را کمی آزاد بگذارند و خودشان را به قانونی که نوشتند و تصویب کردند، متعهد بدانند و دست فعالین مناطق آزاد را برای رونق و توسعه اقتصادی و پیشرفت باز بگذارند تا اثراتش برای کشور نیز حاصل شود.

افروز در ادامه به عدم ثبات مدیریتی در مناطق آزاد و دبیرخانه اشاره کرد و اذعان نمود: ما در مناطق آزاد از چندگانگی مدیریتی در رنج و عذاب هستیم. اگر این چندگانگی مدیریتی را در سطوح بالاتری در نظر بگیریم، طبیعتا سردرگمی در مناطق بیشتر می‌شود. اگر بخشنامه‌ای از سوی وزارتخانه به مناطق آزاد ابلاغ شود، ما برای دفاع از حق و حقوق و جلوگیری از مشکلات باید به کجا پناه ببریم و به کدام مرجع شکایت خود را ارائه نماییم؟ این تداخلات اگر در سطح بالاتر کشور صورت گیرد مطمئن باشید فعالین اقتصادی را با مشکلات فراوان‌تری مواجه می‌کنند. ما درخواست داریم مناطق آزاد را در راستای اهداف تعیین شده، بر روی ریل اصلی خود قرار دهند. این‌که دبیرخانه زیر نظر وزارت اقتصاد باشد یا ریاست جمهوری، شاید به‌طور کلی فرقی نداشته باشد، اما وقتی چندگانگی مدیریتی احساس می‌شود، باید این روش را هم اصلاح کرد. جایگاه مناطق آزاد باید ویژه باشد، از این جهت برای تصمیم‌گیری و توسعه مناطق آزاد نیاز است دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد به جایگاه قبلی خود یعنی نهاد ریاست جمهوری بازگردد.

وی اظهار کرد: ما سرمایه‌گذاران با فعالین اقتصادی در مناطق آزاد کشور‌های همسایه ارتباط مالی داریم، آن‌ها اصلا دغدغه مدیریتی ندارند، اینکه امروز چه تیمی سرکار است و فردا قرار است چه کسی به منصب برسد، برای فعال اقتصادی خارجی مهم نیست. فعالین اقتصادی مناطق آزاد دیگر کشور‌های اصلا دغدغه آیین‌نامه‌های هرازگاهی و یا اصلاح قانون را به صورت هر ساله ندارند، آن‌ها درخصوص قانون مناطق آزاد ریل اصلی دارند و همان مسیر را هم طی می‌کنند. اما ما باید چند ماه یکبار نگران تغییر مدیریتی و تغییر تصمیمات و هجوم آیین‌نامه‌های متناقض باشیم. این برای مناطق آزاد که نقاط حساس است و چشم دشمن به آن دوخته شده، اصلا درست نیست. دشمنان از این مشکلات سوء‌استفاده می‌کنند و بهره می‌برند، ما در جنگ اقتصادی قرار داریم، جنگی که غرب و دشمنان برای ما به‌وجود آوردند و جنگی اقتصادی که مسئولین خودمان به راه انداختند. اکنون سردرگمی فعالین اقتصادی را مشاهده می‌کنیم، درحال حاضر فرار سرمایه از کشورمان اتفاق می‌افتد، این درحالی است که سرمایه‌گذاران باید در مناطق آزاد حضور داشته باشند. دیگر وقت آن است که جنگ‌های بین مسئولین تمام شود و قوانین و مقرراتی که چندین سال پیش تعریف شده، باید به همان صورت اجرایی گردد. نباید سوء‌مدیریتی وجود داشته باشد و اگر درخصوص مدیریت‌ها به مشکل برخوردیم، بگذاریم فعالین اقتصادی تفکرات اقتصادی خود را در راستای اهداف مناطق آزاد برای توسعه اقتصاد کشور پیاده کنند. هرچند در این سال‌ها برنامه و زیرساختی از سوی مسئولین کشور در مناطق آزاد نداشتیم، اما اگر می‌خواهیم مناطق آزاد مقتدری داشته باشیم، همه مسئولین باید دست به دست دهند تا از فرصت‌های خوب کشور به نفع اقتصاد و رشد و توسعه استفاده ببریم.

این فعال اقتصادی در منطقه آزاد قشم در پایان خاطرنشان کرد:‌ای کاش بلاتکلیفی و بی‌ثباتی مدیریتی در مناطق آزاد وجود نداشت و برای تغییر و انتخاب دبیر و مدیر بیشتر توجه می‌شد. لطمات و ضربات این اتفاقات و تغییرات فقط بر اقتصاد و فعالین مناطق آزاد وارد خواهد شد.‌ای کاش قوانین و مقررات در مناطق آزاد به درستی اجرا می‌شد تا امروز با این مشکلات مواجه نمی‌شدیم. مناطق آزاد باید یک تصمیم‌گیرنده داشته باشد، نه اینکه هر وزارتخانه‌ای برای خود آیین‌نامه و قانون ارائه دهد و بدتر آن‌که نگذارند قانون اصلی به طور کامل و دقیق اجرا شود. تصمیمات در مناطق آزاد باید در چارچوب همان منطقه گرفته شود، این تصمیمات باید کارشناسی و با بهره‌گیری از نخبگان و سرمایه‌گذاران باشد. تمام مشکلات مناطق آزاد نه به سبب قانون اشتباه، بلکه به دلیل تصمیمات غلط مسئولان است. اجرای درست قانون تنها مطالبه فعالین مناطق آزاد است؛ امیدوارم مناطق آزاد با اجرای قانون و ثبات، به اهداف تعیین شده دست پیدا کنند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ تغییر چهره دو کاپیتان پرسپولیس هواداران را نگران کرد

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

رکورد تولید عملی واحدهای نیروگاه نکا شکسته شد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

افزایش ۳۴۵ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌ رودشور بدون مصرف سوخت مازاد

فیلم/ عذرخواهی وزیر نیرو بابت افت فشار آب

نابغه ژاپنی کشتی جهان درگذشت

فیلم/ واکنش طالبان به دغدغه مردم ایران درباره اتباع

اینفوگرافی/ زنگ‌خطر سد‌های تهران

عکس/ چهره جدی بازیگر نعمان بن بشیر انصاری سریال مختار در ۸۳ سالگی و شب تولدش

گزارش بورس امروز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴

هشدار تکرار یک زلزله تاریخی در مرز گلستان و سمنان

فیلم/ روایت مریم مومن از اولین تجربه شکست عشقی که داشت

عکس/ ظاهر متفاوت حرمله سریال مختار در کنار لاوی سریال یوسف پیامبر

فیلم/ خبر جدید معاون ارتش از سامانه‌های آسیب دیده پدافند هوایی کشور

تهران پناهگاه ندارد اما سازمان پدافند غیرعامل دارد/ تشدید بحران با پناه‌گرفتن شهروندان در مترو و پارکینگ

فیلم/ حملات بی‌شرمانه کارشناس پرحاشیه صداوسیما به عراقچی

شورای پول و اعتبار چیست و چه کسانی در آن عضو هستند؟

عکس/ چهره خندان پسر بی‌رحم صدام حسین ۳۰ سال پیش با تیپ رسمی

فیلم/ رقص جالب بهروز پایتخت در کلیپ تولدش

عکس/ خوشگذرانی نیما شاهرخ‌شاهی در حیاط دلباز خانه‌اش با استایل لاکچری

عکس/ بی‌سابقه‌ترین خشکسالی تهران در ۶۰ سال اخیر

قیمت سکه امروز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴/ کاهش قیمت

عکس/ چهره متفاوت دختر مسعود پزشکیان و همسر رئیسی در یک مراسم

حال و هوای تابستان داغ در پایتخت

عکس/ پرتره دیدنی مظفرالدین شاه ۱۳۰ سال پیش در دوران ولیعهدی با پوشش خاص

بازخوانی تاریخی بزرگ‌ترین خشک‌سالی‌های ایران + عکس

عکس/ شکل و شمایل ایستگاه راه آهن تهران ۱۳۵ سال پیش در دوران ناصرالدین شاه

محکومیت عجیب برای ۸۰۰ بار مزاحمت تلفنی به اورژانس

قیمت طلا ۱۸ عیار امروز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴/ کاهش قیمت

بازگشت مهدی ترابی به پرسپولیس پررنگ‌‎تر شد

عکس/ دیدار برخی از سران دروزی‌های سوریه با نظامیان اسرائیل

عکس/ چشم انداز بی نظیر از عمارت سلطنتی ناصرالدین شاه ۱۵۰ سال پیش در شهرستانک

بانک های دولتی، خصوصی و خصولتی؛ تفاوت در چیست؟

عکس/ ژست متفاوت سرتیپ سهرابی ۳۸ سال پیش در کنار پدر شهید بابایی

بازنشستگان کارگری چشم انتظار واریز مستمری تیر ماه

عکس/ پناهگاه جنگی ۳۷ سال پیش حوالی میدان خراسان تهران

شوک تازه به سفر‌های مردم با تبدیل نان سنتی به کالای لوکس

عکس/ چهره دیده نشده بن حریث سریال مختارنامه ۴۶ سال پیش با پوشش خاص

خرید متری مسکن یک سرمایه‌گذاری است یا تهدید؟

عکس/ نماز خواندن حاج قاسم و سردار رشید پشت سر محسن رضایی

عکس/ قتل عام دسته جمعی در غزه تا ۴۸ ساعت دیگر

ادعای خبرگزاری اصولگرا درباره آغاز مذاکره ایران و اروپا

فیلم/ ژست و استایل دیدنی شیدا زخم کاری در روز تولدش

تهران در فاجعه بارترین وضعیت آبی در یک قرن اخیر

فیلم/ سوختن هزاران نخل در منیوحی آبادان

فیلم/ راه حل عجیب چمران برای قطعی آب تهران

فرار پول از بورس؛ وضعیت قرمز تالار شیشه‌ای

باد شدید و گرد و خاک در نقاط مختلف کشور