تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۰۱ دی ۱۴۰۱

فروش فوق العاده محصولات سایپا از شنبه

طرح فروش فوق‌العاده خودرو شاهین به عنوان یکی از محصولات سایپا با موعد تحویل ۳ ماهه، ویژه طرح قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، از روز شنبه ۳ دی ماه آغاز خواهد شد.

فروش فوق العاده شاهین

اقتصاد۲۴- گروه خودروسازی سایپا شرایط فروش فوق العاده خودروی شاهین را ویژه طرح قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اعلام کرد.

متقاضیان از ساعت ۱۱ صبح روز شنبه مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۰۳ می‌توانند با ورود به سایت فروش گروه خودروسازی سایپا نسبت به پیش ثبت نام در طرح قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به مدت ۳ روز اقدام کنند.

قیمت این خودرو ۳۴۴ میلیون و ۷۴۷ هزار تومان، رنگ سفید و تحویل ۹۰ روزه است.

شرایط خرید شاهین از بورس کالا

اما خرید خودروی شاهین از بورس کالا چه شرایطی دارد؟

-اشخاصی که در عرضه‌های قبلی موفق به خرید خودرو سواری شده‌اند، امکان ثبت سفارش ندارند.

-هر کد بورسی تنها امکان ثبت یک سفارش را دارد.

ثبت سفارش برای اشخاص حقوقی مجاز نیست و تنها اشخاص حقیقی امکان چنین خریدی را دارند.

نحوه ثبت سفارش برای خرید شاهین

نحوه خرید خودرو از بورس کالا چگونه است؟ برای خرید خودرو از بورس کالا متققاضیان باید کد بورسی داشته باشند. علاوه بر این، متقاضیان باید کد معاملاتی بازار فیزیکی بورس کالا را هم دریافت کنند.

عرضه خودرو در بورس صد‌ها مزایا دارد، اما یک مشکل هم دارد و آن هم تعداد عرضه است. برای نمونه ۲۰۰ دستگاه خودرو در بورس عرضه می‌شود و در مقابل تقاضا ده‌ها برابر آن است.


بیشتر بخوانید: هجوم مردم برای خرید خودرو با افزایش قیمت دلار


عدم تناسب عرضه و تقاضا باعث می‌شود که قیمت‌ها نیز افزایش یابد. یعنی سهامداران برای رسیدن به خودروی مورد نظر، قیمت را بالا می‌برند و نتیجه این کار افزایش قیمت خودرو در بازار است.

در حال حاضر دلالان تعیین کننده قیمت خودرو در بازار آزاد هستند و این روند در بلندمدت به ماهیت بازار سرمایه آسیب می‌زند.

قیمت تمام‌شده شاهین چقدر است؟

خودروی شاهین نیز قرار است چهارشنبه در بورس کالا عرضه شود که قیمت بورسی این خودرو نیز تفاوت زیادی با بازار آزاد دارد. شاهین تولید ۱۴۰۱ صفر کیلومتر، حدود ۴۷۸ میلیون تومان قیمت دارد؛ با این حال قرار است شاهین با قیمت پایه ۳۰۴ میلیون تومان در بورس کالا عرضه شود.

البته با احتساب هزینه‌های جانبی همانند شماره‌گذاری و البته مدت زمان سه ماهه خواب پول، باز هم تفاوت قیمتی بیش از ۱۰۰ میلیونی بین عرضه بورسی و بازار آزاد وجود دارد.

مشکل عرضه خودرو در بورس چیست؟

عرضه خودرو در بورس صد‌ها مزایا دارد، اما یک مشکل هم دارد و آن هم تعداد عرضه است. برای نمونه ۲۰۰ دستگاه خودرو در بورس عرضه می‌شود و در مقابل تقاضا ده‌ها برابر آن است.

عدم تناسب عرضه و تقاضا باعث می‌شود که قیمت‌ها نیز افزایش یابد. یعنی سهامداران برای رسیدن به خودروی مورد نظر، قیمت را بالا می‌برند و نتیجه این کار افزایش قیمت خودرو در بازار است.

در حال حاضر دلالان تعیین کننده قیمت خودرو در بازار آزاد هستند و این روند در بلندمدت به ماهیت بازار سرمایه آسیب می‌زند.

توافق بورس و وزارت صمت

گفتنی است به تازگی توافقی نیز میان وزارت صمت و بورس کالا انجام شده است که بر اساس آن عرضه و قیمت خودرو به تعادل می‌رسد.

طی یک توافق ۶ بندی، قرار شد جدول کف عرضه خودرو و برنامه تولید ماهانه به تفکیک مدل، توسط وزارت صمت به بورس کالا اعلام شود و مبنای تایید عرضه‌ها و معاملات قرار گیرد.

همچنین بورس کالا میزان عرضه‌ها را به صورت هفتگی، دو هفته‌ای و ماهانه به گونه‌ای تایید کند تا کف عرضه‌های ماهانه رعایت شود.

در خصوص نحوه عرضه‌ها نیز قرار شد تجمیع عرضه‌ها براساس کلاس خودروها، پرتیراژ‌ها و کم تیراژ‌ها و خودرو‌های تجاری انجام شود.

تعیین پیش دریافت خرید خودرو به گونه‌ای متناسب با شرایط بازار باشد تا تقاضای خودرو متعادل‌تر شود و آن دسته از کد‌های ملی در بورس کالا امکان خرید خودرو دارند که از ابتدای سال ۹۸ از بورس کالا یا سامانه‌های وزارت صمت خرید نداشته‌اند.

همچنین مقرر شد شرایط ضمانت خودروسازان برای عرضه در بورس به منظور رشد عرضه‌ها تسهیل شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌ های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

حمله رسانه اصول‌گرا به فردوسی‌پور به خاطر لیوان‌ پذیرایی!

شرط باورنکردنی برای حضور نکونام در استقلال!

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

قیمت سکه و قیمت طلا سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

فیلم/ جواد نکونام استقلالی خواهد شد؟

شرط ایران برای امضای برجام اعلام شد

ساپینتو پیشنهاد تیم استقلال را رد کرد

فیلم/چک خوردن بیرانوند از یک دختر بخاطر پورعلی گنجی

قیمت دلار، قیمت یورو و قیمت پوند سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۲

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌ های سیاسی امروز

تراز تجاری مناطق آزاد؛ ۳ دبیر، ۳ آمار متناقض!/ حریری: در انتخاب دبیران شورایعالی مناطق آزاد سیاسی کاری می‌شود

صفحه اول روزنامه‌ های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌ های اقتصادی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

راهکارهای ساده برای تقویت مغز نوزاد

احتمال حمله قلبی در ابتدای هفته کاری!

بهترین صبحانه برای مادران باردار

آیا خوابیدن به پهلوی چپ برای قلب مضر است؟

کشف روش جدید برای مهار سلول‌های سرطانی

دلیل احتمالی تعریق های شبانه

دولت در پیگیری حقابه هیرمند کوتاهی می‌کند/ جمع‌آوری ۷۰ امضا برای استیضاح امیرعبداللهیان

هشدار ظریف را پی بگیریم و بازتاب دهیم

ساپینتو پیشنهاد تیم استقلال را رد کرد

فیلم/ پاسخ ظریف به یک سوال؛ آیا رهبری از همه موارد برجام مطلع بودند؟

عکس/ بازگشت مربی جنجالی استقلال به لیگ برتر

توهین سنگین روزنامه دولتی به ظریف

آمریکا ۱۳شخص و نهاد مرتبط با برنامه موشکی ایران را تحریم کرد

کوثری خطاب به ظریف: مردم نسبت به سازش کاران بدبین هستند

سفارت ایران در عربستان بازگشایی شد

فیلم/ افشاگری کمال کامیابی‌نیا از قضاوت دربی ۱۰۱

اولین واکنش ظریف به انتقادات تند برخی از یادداشت او

همه جزئیاتی که باید درباره کالابرگ‌ بدانید

فیلم/ توضیح سخنگوی دولت درباره اینترنت بدون فیلتر فرزندان مقامات

گرایش پزشکان به دلارفروشی و مسافرکشی

روایت علی جنتی از جدل تند با پدرش