تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱

پشت پرده حراج‌های پوشاک زودتر از موعد

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران گفت: به دلایل مختلف از جمله تشدید آلودگی هوا و در هفته‌های اخیر قطع گاز و احتمال بروز پیک هشتم کرونا، فروشندگان کالاهای خود را زودتر از موعد حراج کردند.

علت حراج‌ های پوشاک

اقتصاد۲۴- حراج آخر فصل پوشاک آغاز شده است. این روزها بر شیشه و ویترین بسیاری از لباس‌فروشی‌های سطح شهر کاغذ تخفیف را می‌بینید. تخفیف‌های ۴۰، ۵۰ و گاهی ۷۰ درصدی که رهگذران را وسوسه می‌کند داخل مغازه‌ها بروند. اما این سوال همواره پیش می‌آید که چنین تخفیف‌هایی واقعی است؟ اگر واقعی است آیا سودی برای مغازه‌دار می‌ماند؟

فروشنده راهی جز حراج کالایش ندارد

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران در این باره به همشهری آنلاین گفت: بیشترین تخفیف‌هایی که در صنف ما اِعمال می‌شود ۵۰، ۶۰ و گاهی ممکن است ۷۰ درصد باشد.

«مجید افتخاری» افزود: در بحث تخفیف‌ها در حوزه پوشاک دو نکته وجود دارد؛ اول اینکه پوشاک کالای فصلی و مُد محور است. وقتی در تمام فصل پاییز و دی‌ماهی که گذشت هیچ بازاری وجود نداشته و حتی همین الان بسیاری از مراکز تجاری یا تعطیل هستند و یا گاز ندارند و فرصت‌های فروش از دست می‌رود فروشنده کاری نمی‌تواند بکند جز حراج کردن کالایش.

افتخاری ادامه داد: ما مصوبه‌ای بابت فروش فوق‌العاده داریم که طبق آن تخفیف‌ها می‌تواند تا سقف ۲۰ درصد باشد اما زمانی فروشنده‌ای تعدادی کالا دارد و به ما اعلام می‌کند که فلان مقدار کالا دارد و از فروش آن عاجز است و می‌خواهد حراج بزند. ما به این موضوع کاری نداریم و به هر قیمتی که او بخواهد می‌تواند کالایش را بفروشد ولی شرایط الان خیلی نامناسب است.


بیشتر بخوانید: هدف‌گذاری ۸۴ میلیون دلاری صادرات پوشاک برای سال جاری


عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران افزود: در پاییز و زمستان امسال درگیر مسائل مختلفی از جمله ناآرامی‌ها و از آن‌طرف تشدید آلودگی هوا و سرد شدن هوا و در هفته اخیر مسئله کمبود و قطع گاز شدیم و اینها باعث شد تقریبا بخش عمده‌ای از کالاها روی دست فعالین این صنعت بماند، مضاف بر آن جو روانی کرونا و احتمال بروز پیک هشتم هم خیلی موثر بوده و فروشندگان مجبور شدند کالاهای خود را زودتر از موعد حراج کنند تا حداقل با این مسئله یک مقدار تقاضا را تحریک کنند.

حراج‌ها چقدر واقعی است؟

افتخاری در مورد اینکه آیا حراج‌ها و تخفیف‌هایی که در مغازه‌ها در نظر گرفته شده، واقعی است؟ گفت: اغلب، حراج‌های ۵۰ تا ۷۰ درصد را برندها لحاظ می‌کنند و حراجی که در سطح صنف ما است بیشتر حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد است.

وی با تایید اینکه حراج‌های پوشاک در سطح شهر واقعی است، افزود: اجناس قیمت قبل و بعد دارند و علاوه بر آن راحت‌ترین کاری که شما برای مقایسه می‌توانید انجام بدهید، این است که قیمت را تبدیل به دلار کنید، چون مواد اولیه وارداتی است؛ و بعد ببینید ارزش جنس چقدر می‌شود و مقایسه کنید. به فرض یک کاپشن بچگانه که یک‌میلیون تومان فروخته می‌شود ۲۵ دلار است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران با بیان اینکه البته با اوضاع امسال نمی‌توان خیلی دقیق ارزش کالا را محاسبه کرد، گفت: در حال حاضر، فروشندگان کاپشن‌های زنانه را ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان یعنی زیر بهای تمام شده هم می‌فروشند.

افتخاری با بیان اینکه برخی به غلط فکر می‌کنند فروشنده همواره کالای خود را با سود می‌فروشد، افزود: الان فروشندگان کالا را خصوصا در بخش زنانه ۲۰ تا ۳۰ درصد زیر بهای تمام‌ شده می‌فروشند. علتش این است که فروشنده نمی‌تواند تعهدات خود را قبول نکند و مجبور است اجاره مغازه و حقوق کارمندانش را بدهد. از طرف دیگر، چند روز دیگر فصل تمام می‌شود و مشتری‌ها سال آینده دیگر این کالا را نمی‌خرند، بنابراین او مجبور است کالای خود را زیر بهای تمام شده بفروشد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران با تاکید بر اینکه امسال بیشترین آسیب در حوزه پوشاک به بخش زنانه وارد شده، افزود: برای همین بیشترین میزان حراج در بخش زنانه است و میزان حراج‌ها هم عجیب و غریب شده.

وضعیت بازار افتضاح است

افتخاری در مورد وضعیت صنف پوشاک در سال جاری هم گفت: وضعیت بازار امسال افتضاح بود، حتی نسبت به دوران کرونا هم به شدت ضعیف‌تر بوده و اگر این رویه ادامه یابد با سونامی تعطیلی عجیب و غریب هم در حوزه تولید و هم در حوزه توزیع پوشاک مواجه خواهیم شد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران افزود: هنوز فصل تمام نشده و نمی‌شود ارزیابی دقیقی از میزان کاهش فروش داشته باشیم اما فروشندگانی که در پلتفرم‌های آنلاین و خارجی فعال بودند تا ۹۰ درصد و آنهایی که روی پلتفرم‌های داخلی یا در بستر وب بودند ۶۰ تا ۷۰ درصد افت فروش داشتند. در این میان، کارخانجات تولید هم با مشکل مواجه شدند. الان با وجود مشکل کمبود گاز، کارخانجات تولید پوشاک عملا با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند و مواد اولیه هنوز در بازار عرضه نشده است.

پوشاک کمترین افزایش قیمت را داشته است

بسیاری از مردم از گرانی پوشاک گلایه دارند. عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران درباره دلیل گرانی پوشاک ایرانی گفت: ما اول سال افزایش عجیب و غریب دستمزدها را داشتیم و نرخ ارز هم بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته. از طرف دیگر، حامل‌های انرژی که تا به حال محدودیتی نداشتیم امسال گران شد. برای همین نسبت به تورم در بخش‌های دیگر، پوشاک کمترین افزایش قیمت را داشته است.

افتخاری ادامه داد: همین الان که در حراج به سر می‌بریم کالاها از قیمت پارسال ارزان‌تر است. برای همین به نظر من اگر به طور کلی بسنجیم با توجه به افزایش هزینه‌ها، تورم در بخش پوشاک عجیب و غریب نبوده است.

وی در مورد اینکه وابستگی پوشاک ایرانی به نرخ ارز چقدر است، گفت: بسیار زیاد است، برای مثال، نخ و پنبه پارچه‌های گردباف که در داخل تولید می‌شود، وارداتی است. بخش عمده پارچه‌های تخت هم وارداتی و آن هم باز تابع دلار و همچنین تغییرات قیمت پنبه جهانی است.

وضعیت بازار برای شب عید

افتخاری در مورد وضعیت بازار پوشاک برای شب عید نوروز هم گفت: با توجه به وضعیت موجود، بازار اصلا آمادگی اینکه یک شب عید روتین و نرمال را داشته باشد، ندارد.

افتخاری افزود: حتی اگر میزان تقاضا به مدت مشابه سال گذشته برگردد باز با این مسئله مواجهیم که خیلی از مغازه‌ها کالاها را به قیمت تمام شده و زیر قیمت تمام شده عرضه می‌کنند. از طرف دیگر، بازار به لحاظ میزان تولیدی که تولیدکنندگان امسال برای شب عید در نظر گرفته‌اند اصلا هیچ ربطی به سال گذشته ندارد و تولید بسیار کم شده است.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ واکنش جنجالی نیوشا ضیغمی برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ چهره بانمک بروسلی ۸۵ سال پیش در کنار پدر و مادرش با کلاه خاص

عکس/ ژست آرنولد ۴۸ سال پیش در حال بازی کردن با یک شیر

عکس/ دیدار سلطان عمان و همسرش با ملکه الیزابت دوم با لباس‌های رسمی

عکس کمیاب از پسر میلیونر ایتالیایی ۴۴ سال پیش در نماز جمعه تهران پشت سر رهبری

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ ظاهر دیده نشده از محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی ۵۱ سال پیش با لباس سنتی

عکس/ شکل و شمایل درویش‌ها ۱۳۰ سال پیش با کشکول و چماق و مو‌های عجیب

عکس/ همدردی الکس خواننده معروف با قربانیان حادثه بندرعباس

عکس/ سقوط دیش‌های استارلینک در طوفان تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره متفاوت ملک فیصل، سومین پادشاه عربستان ۷۹ سال پیش با عبای عربی

عکس/ بازیگر سریال دونگ‌یی

عکس/ قابی خاص از محسن رضایی در حال خوش و بش با سردار سلیمانی

عکس/قاب مشترک ماهور الوند با بازیگران جان سخت

عکس/ منظره بی نظیر از یک خانه روستایی در گیلان و دوران قاجار

مصرف گوجه‌فرنگی می‌تواند جلوی افزایش وزن را بگیرد

عکس/ حال و هوای بازاریان در حال وزن کردن کالا در کاروانسرای مخلص اصفهان در دوران قاجار

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴/ طلا بخریم یا ارزان‌تر می‌شود؟

همه گرفتاری‌های مصرف چای پررنگ

واکنش بازار طلا و سکه به دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا چه خواهد بود؟/ شرایط واحد‌های تولیدی و توزیعی طلا بحرانی است

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴/ قیمت دلار در سرازیری

روش ساده برای رفع بوی بد دهان

عکس/ شکل و شمایل اردشیر زاهدی ۱۴ سال پیش در سوئیس

عکس کمیاب از دیدار شاه با تختی و فردین با لباس رسمی و ظاهر متفاوت

پایتخت کتاب ایران معرفی می‌شود

سلب صلاحیت ۹۰ نفر از اعضای شورا‌های شهر و روستا

عکس/امروز در اردبیل برف بارید

تصویری متفاوت از اسکله شهید رجایی

عکس/ارسال پیامک‌های حجاب به شهروندان تهرانی رسید

فیلم/طوفان امشب استان تهران در فاز ۸ پردیس

مدارس ۷ شهر این استان، فردا تعطیل است

وزیر کار: یارانه ۷۵۰ هزار نفر حذف شد

تعداد کشته‌شدگان حادثه بندر شهید رجایی رو به افزایش است

سپاه یک شناور را در خلیج فارس را توقیف کرد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و چین

دادستان اردبیل: هر گونه سگ‌گردانی از ۱۶ خرداد ممنوع است

شرط مهم کارتال؛ حضور کامل پرسپولیس در اردوی ترکیه

سانحه رانندگی برای نتانیاهو

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: حادثه بندر شهید رجایی منشاء خارجی نداشت

عکس/واکنش به حرف‌های امروز قاسم روانبخش درباره فستیوال کوچه

دیه جانباختگان و مجروحان انفجار بندر شهید رجایی را در چارچوب تعهدمان پرداخت می‌کنیم + فیلم

آموزش‌وپرورش: قرار نیست پلیس وارد مدارس شود

وبگاه عبری: ایران ۲۰۰۰ موشک بالستیک دارد که می‌توانند به اسرائیل برسند

پنجشنبه‌ها در استان سمنان تعطیل شد

آتش‌سوزی در سرویس ون دانش‌آموزان دختر

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

قیمت جدید شیر پیشنهاد شد: کیلویی ۲۳،۹۷۰ تومان

فیلم/دیه جانباختگان و مجروحان را پرداخت می‌کنیم

آخرین خبر از تعداد فوتی‌های حادثه بندرعباس

حکم قاتل کودک چهار ساله صادر شد

باور‌های نادرست و خطرناک درباره فشار خون

عکس/ نمایی چشم نواز از حرم حضرت معصومه در قم و دوران قاجار

عکس/ جنیفر لوپز با حجاب شد

عکس/ دیدار صمیمی هاشمی رفسنجانی ۲۸ سال پیش با ملک فهد، پادشاه عربستان

نمونه‌گیری از ۱۹ پیکر ناشناس انفجار بندر رجایی

شرایط پاک شدن سوءپیشینه چیست؟

عکس/ چهره اخموی هیتلر ۱۰۰ سال پیش در کنار خواهر ناتنی اش

عکس/ استایل دیده نشده از دکتر شریعتی ۶۷ سال پیش در کنار همکلاسی‌هایش

اینفوگرافی/ چه کالاهایی در بندر شهید رجایی سوختند؟

تپش قلب چه زمانی خطرناک است؟