تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
نماینده شیراز در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

واگذاری فروش اموال دولتی به هیات ۷ نفره عاقلانه نیست/ احتمال بروز رانت و رابطه در واگذاری‌ها

علیرضا پاک‌فطرت گفت: تصمیم‌گیری در خصوص فروش اموال دولتی در یک هیات هفت نفره را عاقلانه نمی‌بینم و فکر می‌کنم خیلی زود هم با چالش و شکست مواجه خواهد شد.

مولدسازی اموال دولتی

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مبنی بر مولدسازی دارایی‌های دولت در جلسه شصت و هفتم شورای هماهنگی سران قوا تصویب شد.

این شورا مصوب کرد که دارایی‌ها و اموال مازاد دولت تحت‌نظر هیات عالی مولدسازی، مرکب از هفت عضو واگذار شود. اعضای این هیات را معاون اول رییس‌جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رییس سازمان برنامه و بودجه، یک نماینده از طرف رییس مجلس و یک نماینده از طرف رییس قوه قضاییه تشکیل می‌دهند.

دبیرخانه و مجری مصوبات این هیات، وزارت امور اقتصادی و دارایی است که با تفویض وزیر اقتصاد، سازمان خصوصی‌سازی مسئول تشکیل دبیرخانه شده است؛ موضوعی که خیلی زود با واکنش برخی نمایندگان مجلس روبرو شد. یکی از این نماینده‌ها، علیرضا پاک‌فطرت، نماینده شیراز است.

پاک فطرت به اقتصاد۲۴ گفت: این موضوع، ابعاد امنیتی نداشت که سران قوا بنشینند، جلسه بگذارند و در ادامه هم، هفت نفر را برای اجرای این کار تعیین کنند.


بیشتر بخوانید: خطر‌های خصوصی سازی در کمین مصوبه فروش اموال دولتی


وی افزود: به نظر من، این رویکرد، دور زدن قانون و مجلس و بی‌احترامی به نمایندگان است.‌ ای کاش این موضوع وارد مجلس می‌شد، تا با بحث و بررسی و خردجمعی، قانون‌مند می‌شد. متاسفانه، برخی هر کاری می‌خواهند بکنند و زورشان نمی‌رسد، می‌گویند نظر مقام معظم رهبری این بود. این موضوع اگر دغدغه رهبر معظم انقلاب است، ما در مجلس کمک می‌کردیم تا به بهترین شکل به قانون تبدیل شود.

عضو کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: از کجا معلوم که این هیات هفت نفره، عقل کل باشند. از کجا معلوم این هیات هفت نفره، متخصصینی باشند که کلاه سرشان نرود. اول از همه باید مشخص شود که این اموال باید فروش برود یا نه؟ سپس این اموال باید طی فراخوان‌هایی اعلام و به مزایده گذاشته شود.

پاک‌فطرت اظهار داشت: وقتی روزی در این کشور از سوی مقامات عالی‌رتبه‌ای اعلام شد که ایران می‌تواند به سمت جمعیت ۴۰۰ میلیونی برود، پس باید کار‌ها و تصمیمات‌مان هم بر اساس ایران ۴۰۰ میلیونی باشد. امروز قانون تعالی خانواده هم، به همین بحث اشاره دارد که جمعیت ما باید در منطقه بیشتر شود. وقتی هدف این باشد، ما نیاز به سرمایه‌های بزرگ هم داریم. مثلاً در این رویکرد نمی‌شود ما زمین‌های دانشگاهی خود را که در آینده باید سرمایه‌گذاری شود، واگذار کنیم و یا بیمارستان‌های خود را که در آینده به آن‌ها نیاز داریم، به این شکل واگذار کنیم.

وی افزود: حال اگر هم بنا بر واگذاری باشد باید براساس چهارچوبی که قانون مشخص کرده باشد، انجام گیرد نه اینکه یک گروه هفت نفره بنشینند و تصمیم بگیرند که به چه کسی و با چه مبلغی بفروشند. این رویه، در آینده مشکل‌دار خواهد شد؛ هم ضریب شکست آن بالاست و هم به ضرر عموم کشور است.

نماینده شیراز در مجلس در ادامه بیان کرد: تصمیم‌گیری در خصوص این اموال در یک هیات هفت نفره را عاقلانه نمی‌بینم و فکر می‌کنم خیلی زود هم با چالش و شکست مواجه خواهد شد. اگر بناست برخی اموال دولتی فروخته شود، چرا بر اساس سهام فروخته نشود؟ امروز نقدینگی بالایی در دست مردم است و ما می‌توانیم با این روال، پول‌های خرد مردم را جمع کنیم که هم منافع مردم تامین و هم مصالح کلان اقتصاد کشور درنظر گرفته شود. مثلاً اگر قرار است یک کارخانه‌ای فروش برود، چرا باید آن را به یک نفر فروخت که آن شخص هم پول ندارد و بعد می‌رود از بانک وام کلان می‌گیرد. این مسیری که قرار است در پیش گرفته شود هم این راه را به ما نشان می‌دهد.

پاک‌فطرت در پایان خاطرنشان کرد: در سیستمی که در سطح سران قوا راجع به آن تصمیم گرفتند، حتماً احتمال بروز رانت و رابطه در واگذاری اموال دولتی وجود دارد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
0
0
سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
جالبه
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های رنو در بازار امروز + جدول

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

صفحه اول روزنامه‌ های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و قیمت طلا جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

فیلم/تصاویر ماهواره‌ای تخریب سد کاخوفکا در اوکراین

قیمت دلار، قیمت یورو و قیمت پوند جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد پنهان و زیرزمینی هل داده‌اند/ دولت سیزدهم مسکن مهر را به پای عملکرد خود می‌زند!

عکس لو رفته محمدرضا گلزار و همسرش در کنسرت

۲ بازیکن تیم ملی در فهرست خرید پرسپولیس

امروز لوازم خانگی بخرید سه ماه دیگر تحویل بگیرید!/ خرید اعتباری لوازم خانگی، طرحی به سود تولیدکننده به زیان مصرف کننده

هنگامه قاضیانی با دنیای بازیگری خداحافظی کرد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/کعبه لباس حج پوشید

پاکسازی حاشیه دریاچه صورتی شیراز

خبر خوش برای گوشی‌های اندرویدی با باتری ضعیف

مناطق آزاد باید پایگاه تولید و صادرات باشند/ برخورداری از معافیت مالیاتی، منوط به ارائه اظهارنامه

آزادراه تهران-شمال هم مسدود شد

کماندار ایران قهرمان کاپ آسیا شد

پیش بینی بورس هفته چهارم خرداد + اینفوگرافی

خرید تارا از ایران خودرو چقدر سود دارد؟

گزارش بورس امروز شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۲

فیلم/اجرای افتضاح محسن ابراهیم زاده اشک مخاطبان را درآورد!

اسامی فروشگاه‌های متصل به طرح کالابرگ الکترونیکی

ثبت تراز مثبت ۸۷ درصدی «وسینا» در عملکرد دو ماهه ۱۴۰۲

در برنامه هفتم توسعه، کارگران به برده‌ تبدیل شده‌اند/ افزایش مهاجرت جوانان و نخبگان نتیجه همین برنامه‌های توسعه است/ امروز تعرض‌ به صندوق‌های بازنشستگی رسمیت یافته است

آتش زدن ۲ امامزاده در استان ایلام

آیت‌الله جوادی آملی: نمی‌توان قرآن دست گرفت و به همه فحش داد

محمدرضا گلزار از ۲ چهره رسانه‌ای شکایت کرد

اولین پیروزی ایران در والیبال لیگ ملت‌ها

هزینه چکاپ کامل زنان و چکاپ کامل مردان درسال 1402

‌‌‌قیمت ۲۸ محصول ایران خودرو تغییر می کند

فیلم/سیل مهیب در جاده چالوس

جزئیات یک عرضه اولیه جدید در بورس

کنایه تند کرباسچی به دولت رئیسی

بحرانی شدن بازار مسکن در شهر تهران!

دلیل تعویق برگزاری مجامع استقلال و پرسپولیس چه بود؟

جزییات دریافت وام ۱۵۰ میلیونی مشاغل خانگی

چرا بیمه گران «دستاوردساز» به فاینکس پشت کردند؟

انتقاد جمهوری اسلامی از روحانی و ظریف

ثبت نام ایران خودرو برای مادران آغاز شد