تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۱

حسین انتظامی: رئیسی چرا اجازه می‌دهد مرتبا از آیت‌الله و دکتر برای ایشان استفاده کنند؟

حسین انتظامی تاکید کرد: لازم است همه ما دعا و کمک کنیم که آقای رئیسی و دولت‌شان موفق شوند. متاسفانه طراحان و عاملان مشارکت‌گریزی -که این دولت، محصول و بلکه قربانی آن است- نه درس گرفتند و نه مؤاخذه شدند.

یادداشت حسین انتظامی درمورد رئیسی

اقتصاد۲۴- حسین انتظامی در یادداشتی نوشت: پخش گفتگوی تلویزیونی آقای رئیس جمهور، نکاتی دارد که صرفا از منظر رسانه‌ای به آن می‌پردازیم:

١- نام این نوع برنامه تلویزیونی، گفتگو با مردم نیست، بلکه خطاب به مردم است. اگر نمایندگان رسانه‌های متنوع حضور داشته باشند می‌توانیم ادعا کنیم برآیند افکار عمومی (مردم) حضور دارند. نزدیک به دو سال از انتخاب آقای رئیسی می‌گذرد و تعداد کنفرانس‌های مطبوعاتی ایشان نسبت به رؤسای دولت‌های قبل، خیلی کمتر است.

گفتگوی تلویزیونی، آن کارکرد را ندارد. رؤسای دولت‌های قبل، جملگی دهن‌دار بوده‌اند و ممکن است به همین جهت تیم رسانه‌ای آقای رئیسی مشورت داده باشند که برگزاری کنفرانس مطبوعاتی به مصلحت نیست. من، اما معتقدم مزیت‌های آن فی‌المجموع بیشتر و در بهبود تصویر ایشان موثر است. کنفرانس مطبوعاتی ضمنا نشانگر تسلط و اعتماد به نفس رئیس‌جمهور و بی واهمه‌گی او از روبرو شدن با خبرنگاران تیزهوش است؛ یعنی حاضر است از محیط آکواریومی، ایزوله، قابل پیش‌بینی و قابل کنترل خارج شود.


بیشتر بخوانید: پزشکیان: مدیران صفر کیلومتر کشور را با مشکل مواجه کرده‌اند


٢- یک نقص عمومی در عمده مدیران ما وجود دارد: استفاده فراوان از «باید». این کلمه در پدرسالاران، نظامیان و قضات، کاربرد بیشتری دارد و شاید هم در آقای رئیسی، یادگار و رسوب کسوت پیشین ایشان است. البته این نقص، در فرهنگ عمومی هم دیده می‌شود، به طوری که در مکالمات روزمره، به وفور از آن استفاده می‌کنیم، اما این کلمه و بویژه کاربرد پربسامد آن توسط مقامات عالی، تصویر خوبی ایجاد نمی‌کند. هر چند به قول رهبر انقلاب، مخاطب عمده این باید‌ها خود رئیس دولت است.

٣- آقای رئیسی، فروتن است و این فروتنی او نمایشی نیست؛ خودمانی است؛ سلامت است و از عملیات محیرالعقول و زد و بند‌هایی که در بعضی از مسئولان می‌بینیم مبرا است و واقعا دوست دارد خدمتی به مردم بکند. (هرچند برای توفیق در پست حساس ریاست‌جمهوری به ویژگی‌های سلبی و ایجابی دیگری نیز نیاز است که موضوع بحث فعلی ما نیست و انشاءالله مجزا به آن می‌پردازم) شخصیتی با این ویژگی‌ها چرا اجازه می‌دهد تیم رسانه‌ای او مرتبا از آیت‌الله و دکتر برای ایشان استفاده کند؟

جانشینان ایشان در آستان قدس رضوی و قوه قضائیه با کسانی که به سنت گذشته، آقایان مروی و اژه‌ای را آیت‌الله خواندند برخورد قاطعی کردند و بساط چاپلوسی در آن دو دستگاه جمع شد. آن تکرارِ عمدتا بیجا یادآور یک ضرب‌المثل آذری هم است: گفتی، باور کردم؛ قسم خوردی، شک کردم؛ و این در تصویرسازی از رئیس جمهور، خوب نیست.

۴- یکی از بلایای عمومی کشور، سندروم انتخابات‌زدگی است. کسانی که برگزیده می‌شوند یادشان می‌رود دوره پرشور رقابت انتخاباتی گذشته، اما هنوز در قامت یک نامزد ظاهر می‌شوند. وعده‌ها ادامه دارد و تیم سابق را به مثابه یک رقیب می‌نوازند. غافل از آن که، زنگ انشاء، تمام شده و زنگ حساب شروع شده است. در کشور‌هایی که پیشینه چندقرنی در فهم و توسعه سیاسی دارند چنین پدیده‌ای را شاهد نیستیم. همان‌طور که گفتم این نقص عمومی است و صرفا متوجه آقای رئیسی نیست؛ اما از ایشان انتظار می‌رود این بیماری را به سهم خود درمان کند.

۵- لازم است همه ما دعا و کمک کنیم که ایشان و دولت‌شان موفق شوند. متاسفانه طراحان و عاملان مشارکت‌گریزی -که این دولت، محصول و بلکه قربانی آن است- نه درس گرفتند و نه مؤاخذه شدند. در سال ١۴٠٠ نرخ مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری برای اولین بار به زیر ۵٠ درصد سقوط کرد. در این فاجعه، تهران کمترین نرخ مشارکت کشور را داشت (٣۴ درصد) این در حالی است که پایتخت سیاسی کشور، اهمیت بسزایی دارد و معرف انسجام ملی و تاب‌آوری نظام سیاسی در مقابل حمله احتمالی خارجی یا اغتشاش داخلی است. آقای رئیسی، برگزیده ٣٠درصد جمعیت کشور هستند و با توجه به روند یکی دو سال گذشته، اگر همین الان تجدید انتخابات شود، هم نرخ مشارکت و هم درصد نمایندگی ایشان پایین‌تر خواهد بود. اصلاح افکار و عاطفه عمومی نیازمند تلاش همه‌جانبه است.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت قند و شکر امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

فیلم/ واکنش نیمار به استقبال ایرانی‌ها

فیلم/ حمله به اتوبوس بازیکنان الاتحاد؟

این خودرو‌ها منتظر قطع شدن سهمیه سوخت خود باشند

بازیکنان استقلال سرانجام پولدار شدند

فیلم/ ۹۹ ضربه شلاق مجازات رونالدو به خاطر بغل کردن فاطمه حمامی!

فیلم/ تهدید تمامیت سرزمینی ایران توسط مجری افغان / ایران را افغانستان می‌کنیم

خیز علی‌اف و اردوغان برای بازگشایی کریدور جعلی زنگزور؛ ایران در چه زمین‌بازی قرار دارد؟

ناراحتی کرسپو بعد از شکست برابر پرسپولیس

فیلم/ رقصیدن نگار جواهریان در فضای مجازی غوغا کرد!

فیلم/ اولین امضا را نیمار به این دختر ایرانی داد

تداوم سیاست سرکوب قیمت ارز از مسیر ممنوعیت‌های جدید؟/ پیش بینی از آینده نزدیک بازار ارز

جزییات بازداشت دو فرزند معاون اول رئیس قوه قضاییه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دلیل سرخ‌شدن صورت چیست؟

اگر بداخلاقید عناب بخورید

ارتباط بین میگرن و سرطان سینه

از تنبیه سکوت چه می‌دانید؟

بیرانوند: سه امتیاز شیرین کسب کردیم

ناراحتی کرسپو بعد از شکست برابر پرسپولیس

عالیشاه: در نیمه دوم بدن‌هایمان ایده‌آل بود

گل‌محمدی: می‌توانستیم با اختلاف الدحیل را شکست دهیم

آرایش دفاعی طلای جهانی در مقابل دلار/ پیش بینی بازار داخلی طلا

قدردانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مدیرعامل بانک رفاه کارگران

پیروزی شیرین پرسپولیس مقابل الدحیل/ پرسپولیس مزد حملاتش را گرفت

فیلم/ لحظه به ثمررسیدن گل پرسپولیس به الدحیل

اطلاعیه باشگاه سپاهان درباره لغو بازی با الاتحاد

فیلم/ حمله به اتوبوس بازیکنان الاتحاد؟

مریم لطفی آزاد شد

فیلم/ توضیحات مدیرعامل سپاهان درباره رخداد‌های امروز

۸۰ هزار خانه خالی مشمول مالیات شد

کارشناسی داوری بازی سپاهان - الاتحاد و رای AFC

مهاجم پرسپولیس خط خورد

برنامه سپاهان برای شکایت از الاتحاد

ترکیب پرسپولیس در برابر الدحیل

بیانیه فوری ای‌اف‌سی درباره سپاهان - الاتحاد

فیلم/ نخستین تصاویر از اتوبوس حامل بازیکنان الاتحاد به سمت فرودگاه اصفهان

عکس/ زیرنویس شبکه خبر درباره نتیجه بازی الاتحاد و سپاهان

ثبت رکوردی تازه برای صادرات تخم‌مرغ

محکومیت تازه برای پرسپولیس

فیلم/ پرده آخر از جنجال اصفهان

فیلم/ ویدئوی خروج تیم الاتحاد از ورزشگاه نقش جهان