تاریخ انتشار: ۱۹:۱۴ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

بلینکن: دیپلماسی راه تعامل با برنامه هسته‌ای ایران است

وزیر خارجه آمریکا گفت: همچنان باور داریم که در رابطه با برنامه هسته‌ای موثرترین و پایدارترین راه برای تعامل با این چالش از طریق دیپلماسی است.

برنامه هسته‌ای ایران

اقتصاد۲۴-آنتونی بلینکن در یک کنفرانس خبری در آتن پایتخت یونان اظهار داشت: همچنان باور داریم که در رابطه با برنامه هسته‌ای موثرترین و پایدارترین راه برای تعامل با این چالش از طریق دیپلماسی است.

وی با اینحال افزود که در این لحظه این اقدامات اولویت کمی دارند، زیرا ایران به شیوه معناداری تعامل ندارد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین اضافه کرد:، اما از این به بعد در‌ها به روی دیپلماسی باز است. خیلی به این بستگی دارد که ایران چه می‌گوید و چه کار می‌کند و اینکه آیا تعامل می‌کند یا خیر.

واشنگتن پیش از این هم در مورد باز بودن در‌های دیپلماسی برای به نتیجه رساندن مذاکرات وین اظهار نظر کرده، اما آنچه در عمل مشاهده می‌شود ایالات متحده با اعمال تحریم‌ها علیه ایران جلوی تمام راه‌های منتهی به دیپلماسی را بسته است.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت، اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشار‌های ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، درنهایت درتاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور‌های اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند، اما با توجه به اینکه کشور‌های اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرداما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده و همزمان با حوادث داخلی ایران، تمرکز خود را بر ناآرامی و اتهام استفاده روسیه از پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین قرار داده است.

منبع: ایرنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کرامت سلیمی
0
0
سه‌شنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۱
مطلب زیر نشان می دهد که تمام انچه در کتابها و رسانه ها در باره پیمانهای ناتو و ورشو به خورد ملتها داده بودند همه فریبکاری و نیرنگ بوده است. و در واقع پیمانهای ورشو و ناتو یک کارگردان و مجری داشته است .و در ظاهر این دو پیمان رقیب هم بوده اند.

مگر لهستان عضو پیمان ورشو و همچنین مرکز فرماندهی پیمان ورشو نبود. و همه کشورهای عضو پیمان ورشو با شوروی ( و حالا با بزرگترین بازمانده شوروی یعنی روسیه هم پیمان بودند) پس چرا لهستان در کنار پیمان ناتو ایستاد و با روسیه دشمنی کرد. 
چه کسی کنترل لهستان را در دست دارد که لهستان مرکز فرماندهی پیمان ورشو را در کنار پیمان ناتو قرار داد.
این غیر از این نمی تواند باشد که پیمان ورشو یک پیمان ساختگی بوده تا وجود پیمان ناتو توجیه شود. 
قطعا در مورد موضوعات زیادی دروغ گفته اند و این دروغها در لباس حقیقت در باور ملتها هستند.
تاریخ نشان خواهد داد که پوتین نیز توسط امریکایی ها کنترل و هدایت می شده است.
پوتین و تیمش در جنگ اوکراین قربانی خواهند شد . به نظر بنده خودکشی خواهند کرد.


https://www.isna.ir/news/1401120201638/%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%A7%D9%88%DA%A9%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D9%BE%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D9%86%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF-%D8%B4%D8%AF-%D9%BE%D9%88%D8%AA%DB%8C%D9%86-%D8%AF%DA%86%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%87-%D9%85%D8%AD%D8%A7%D8%B3%D8%A8%D8%A7%D8%AA%DB%8C
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار