تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۰۲ فروردين ۱۴۰۲
وقت عمل است

اشاره سفیر باکو در تهران درمورد حمله به ارمنستان

همزمان با انتشار خبر‌هایی مبنی بر این که ارتش جمهوری آذربایجان قصد تحرکاتی را در منطقه دارد، علی علیزاده سفیر آذربایجان در ایران در توئیتی نوشت: وقت عمل است

اشاره سفیر باکو در تهران درمورد حمله به ارمنستان

اقتصاد۲۴- همزمان با انتشار خبر‌هایی مبنی بر این که ارتش جمهوری آذربایجان قصد تحرکاتی را در منطقه دارد، علی علیزاده سفیر آذربایجان در ایران در توئیتی نوشت: وقت عمل است. وی با انتشار فیلمی با ادعای قاچاق سلاح به منطقه خانکندی که ارمنستان آن را استپاناکرت می‌داند، نوشته است: واقعیت دیگر مربوط به قاچاق غیرقانونی مهمات نظامی توسط جدایی طلبان ارمنی به خانکندی است. این توییت در حالی است که برخی گزارش‌های غیر رسمی حاکی از آن است که ارتش جمهوری آذربایجان قصد دارد به مناطقی در «سیونیک» منطقه هم مرز با ایران در ارمنستان حمله کند.

وی در ادامه این توئیت با اعتراض به آنچه وی سکوت نمایندگان خارجی درخصوص این اقدام خوانده است، نوشت: چرا نمایندگان خارجی که روزانه در خصوص اقدامات مسالمت آمیز محیط زیست در جاده لاچین - خانکندی برگزار می‌شود اظهار نظر می‌کنند، صدای خود را علیه این بی قانونی بلند نمی‌کنند؟
به نوشته ایرنا، برخی گزارش‌های غیر رسمی حاکی از آن است که ارتش جمهوری آذربایجان قصد دارد به مناطقی در «سیونیک» منطقه هم مرز با ایران در ارمنستان حمله کند.
ارمنستان ۱۴ اسفندماه، جمهوری آذربایجان را به مسدود کردن تعمدی جاده لاچین ـ خانکندی بر خلاف مفاد توافق‌نامه آتش بس سه جانبه جنگ دوم قره‌باغ متهم و اعلام کرد که دولت باکو جمعیت ارمنی ساکن خانکندی را گروگان گرفته است تا به اهداف خود در خصوص مناقشه قره‌باغ برسد.

یک هفته پیش از آن و پس از رای دیوان بین‌المللی دادگستری، کامیون‌ها و خودرو‌های حامل کمک‌های بشردوستانه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ بدون مانع از دالان لاچین رد شده و به خانکندی مرکز قره باغ رفتند.

بر اساس مفاد تفاهم‌نامه آتش بس سه جانبه جنگ دوم قره باغ، نیرو‌های روسی حافظ صلح، تضمین کننده تردد ایمن از جاده لاچین ـ خانکندی هستند، ولی این نیرو‌ها در هفته‌های اخیر در برابر اعتراضات سازماندهی شده توسط دولت جمهوری آذربایجان و نیز محدود شدن تردد در این مسیر جاده‌ای سکوت کرده‌اند.

جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان چند روز پیش در جریان سفر سرگئی لاوروف همتای روسی خود خواستار ایجاد پاسگاه کنترل مرزی در ابتدای جاده لاچین ـ خانکندی شد، ولی لاوروف اعلام کرد که نیازی به دایر کردن پاسگاه در این مسیر نیست و نیرو‌های روسی امنیت تردد را تضمین می‌کنند.

جمهوری آذربایجان طی سه ماه ماه گذشته اعلام کرده که گذرگاه لاچین برای عبور و مرور غیرنظامیان باز است، اما در مقابل ارمنستان می‌گوید که مقامات باکو با سازماندهی عوامل خود تحت عنوان نیرو‌های مدنی و فعالان محیط زیست، مانع از انتقال سوخت، مواد غذایی و اقلام پزشکی به شهر خانکندی شده و به این طریق، موجب فراهم شدن بستر فاجعه انسانی در این منطقه شده‌اند.


بیشتر بخوانید: تنش دوباره در قفقاز جنوبی؛ احتمال جنگ دوباره میان باکو و ارمنستان!


دیوان بین‌المللی دادگستری ۱۰ روز پیش حکم قانونی و الزام آور (با شماره ۱۳-۲) را در مورد آخرین درگیری‌های حقوقی در منازعات طولانی مدت میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر قره باغ صادر کرده و خواستار رفع محدودیت و برقراری تردد در مسیر جاده لاچین ـ خانکندی شد.
پس از جنگ پاییز سال ۲۰۲۰ بین جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان معاهده آتش بس سه جانبه‌ای بین روسیه ـ جمهوری آذربایجان ـ ارمنستان امضا شد، اما تکلیف خانکندی مرکز قره‌باغ به صورت نامشخص رها شد.

بر اساس یکی از مفاد آتش بس سه جانبه، طرفین متعدد به ایجاد گذرگاه بین خانکندی و خاک ارمنستان از طریق شهر لاچین و نیز گذرگاه بین بخش شرقی خاک جمهوری آذربایجان به سمت نخجوان شدند که از همان ماه‌های نخست، گذرگاه لاچین برای طرف ارمنستان باز شد، ولی ارمنستان تاکنون در خصوص ایجاد گذرگاه جدید بین بخش شرقی و خاک جمهوری خودمختار نخجوان اقدامی نکرده و این موضوع را خارج از تعهد امضا شده عنوان می‌کند.
پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بسی به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه حاضر شده و تلاش خود را برای برقراری آتش بس بین طرفین آغاز کردند، ولی در مدت ۳۰ ماه گذشته، آتش بس بین طرفی آذری و ارمنی بار‌ها نقض شده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌ های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت تبلت اپل و لنوو امروز + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

عکس جشن عروسی یانگوم با تاجر آمریکایی

واکنش تند رسول خادم به لایحه حجاب+عکس

خبر جدید صحرایی درباره رتبه‌ بندی معلمان

قیمت سکه و قیمت طلا دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

شمارش معکوس برای ریزش سنگین قیمت دلار همزمان با سفر پادشاه عمان به تهران/ هشدار به خریداران دلار

شرکت سحر قریشی در باشگاه ورزشی دوبی پربازدید شد + فیلم

زمان دقیق واریز سود سهام عدالت + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جزئیات تازه از اقساط وام نهضت ملی مسکن

پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲/ سرگیجه بازار دلار از اخبار سیاسی

تبادل پیام تازه میان ایران و آمریکا

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲

خداحافظی ناگهانی شوهر فیس بوکی خانم وکیل بعد از ۵سال!

راهنمای خرید ایرپاد در رده‌های قیمتی مختلف

فیلم/ آب شهر ونیز سبز رنگ شد!

عکس‌های لو رفته از اولین عروسی صبا راد در ایران

منطقه آزاد کیش قربانی اقدامات عبدالملکی / رحیم سرهنگی با رزومه‌ای پر از خالی سکاندار مهمترین منطقه آزاد کشور شد

سکه بازان عقب نشستند

فیلم/پدر و برادرِ دختران بدحجاب مجازات می‌شوند!

جزییات مهم از دادگاه نیلوفر حامدی

عکس های جالب و خلاقانه یک پدر از فرزندانش

مبلغ حساب وکالتی متقاضیان خودرو چه زمانی آزاد می شود؟

دلیل درج بدهی قبلی در قبوض برق مشخص شد

عکس کمتر دیده شده از ناصرالدین شاه در حال مملکت‌داری

تهرانی‌ها منتظر تندباد باشند

دو پیشنهاد اروپایی برای گلر ملی‌پوش

ابراز پشیمانی مهران احمدی از بازی در پایتخت ۶ !

ماجرای جنجالی مرغ‌های ۹۰ روزه

قیمت‌های باورنکردنی لندکروز در بازار + عکس

تورم گوشت قرمز ۱۲۲ درصد شد

لئوناردو دی‌کاپریو با این استایل شکار عکاسان شد + عکس

سه ستاره پرسپولیس پای میز مذاکره

اختلاف ۶۰ میلیونی قیمت پراید کارخانه‌ای با بازار آزاد

قیمت انواع ماهی امروز ۹ خرداد ۱۴۰۲

گل‌محمدی: می‌خواهیم فصل را با گرفتن جام دیگر تمام کنیم

فیلم/شرط افزایش ۲۰ درصدی یارانه از زبان وزیر کار