تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۲

ثبت رکورد تبلیغات شهر لوازم خانگی و سرای ایرانی در بازار رکودزده لوازم خانگی/شائبه‌هایی که هر روز پررنگ‌تر می‌شود

تبلیغات رنگارنگ لوازم خانگی در سرای ایرانی و شهر لوازم خانگی در حالی این روز‌ها پررنگ و البته بودار شده که مشخص نیست این حجم از تبلیغات در کنار فروش اقساطی در بازار رکودزده لوازم خانگی که نه تولیدکنندگان قدر و نه توزیع کنندگان جز فروش نقدی هیچ شکلی از عرضه را نمی‌پذیرند با این حجم عظیم از منابع مالی با چه استدلال و منطق اقتصادی انجام می‌شود؟

شهر لوازم خانگی

اقتصاد۲۴- «دیگه نگرانش نباش! قسطی بخری بردی، از کجا؟ شهر لوازم خانگی»، «فقط با صفر تا ۳۵ درصد پیش پرداخت، از تابستان ۱۴۰۲ هم اقساط را بپرداز، آن هم دلبخواهی ۶، ۱۲ و ۲۴ ماهه» این تبلیغات بی شک هر بیننده را کنجکاو می‌کند که سری به شهر لوازم خانگی یا سرای ایرانی بزند و لوازم خانگی مورد نیاز خود را خریداری کند آن هم با اقساطی که طولانی نیست، اما در این شرایط بازار قابل تامل و جای سوال دارد.
اما پشت پرده این حجم وسیع از تبلیغات کیست یا چیست؟

انحصار تبلیغاتی لوازم خانگی در سیطره دو فروشگاه

به قبل از ۸ مهر ۱۴۰۰ برمی گردیم؛ یعنی زمانی که لوازم خانگی در ایران هنوز در سیطره انحصار برند‌های ایرانی قرار نگرفته بود و واردات آزاد بود؛ دقیقا همان زمان که «سامسونگ» و «ال جی» به عنوان برند‌های پیشتاز بازار لوازم خانگی ایران اولویت اول سبد خرید بازار بودند.

رجوع به حافظه رسانه و بازار نشان می‌دهد این دو شرکت با اینکه بودجه تبلیغاتی خود را از دفتر مرکزی و با ارز خارجی تامین می‌کردند و همواره در تمام این سال‌ها توسط جریانی خاص متهم به انحصار فضای تبلیغاتی برای تغییر ذائقه مصرف کننده بودند در مقایسه با «شهر لوازم خانگی» و «سرای ایرانی» حضوری به مراتب کم رنگ‌تر داشتند. به زبان ساده‌تر در مقام قیاس، حجم تبلیغات سامسونگ و ال جی با تبلیغات شهر لوازم خانگی و سرای ایرانی قابل مقایسه نیست آنهم دو ابرقدرت لوازم‌خانگی خارجی که بالاترین حجم فروش و حاشیه سود را در این صنعت و در بیشتر کشور‌های دنیا به نام خود ثبت کرده اند.

حلقه انحصار فروش لوازم خانگی تنگ‌تر شد

تبلیغات شهری و بیلبوردها، صدا و سیما، تیزر‌های بین سریال‌ها و بخش‌های خبری، تبلیغات در استودیو و نمایش خانگی، همه و همه این روز‌ها در انحصار شهر لوازم خانگی و سرای ایرانی است و این سوال را به ذهن هر بیننده‌ای متبادر می‌کند که این حجم از تبلیغات از کدام بودجه هنگفت پشتیبانی می‌شود که فروش اقساطی را نیز ضمیمه خود کرده است؟


بیشتر بخوانید: بازار لوازم خانگی به زور و فشار مدینه فاضله نمی‌شود/ سازمان حمایت کوتاه نیاید، تولیدکنندگان ناگزیر به روش‌های جایگزین افزایش قیمت روی خواهند آورد


در روز‌هایی که بازار رکودزده لوازم خانگی پشت سر می‌گذارد و تولیدکننده و فروشنده همه دم از نبود خریدار می‌زنند و بانک‌ها نیز اعطای تسهیلات به تولید را متوقف کرده اند و سرمایه در گردش صنعت به طور میانگین شرایط مطلوبی ندارد، سرای ایرانی و شهر لوازم خانگی به عنوان دو فروشگاه جدیدالتاسیس چگونه و بر مبنای کدام منطق اقتصادی و با کدام نقدینگی، پا در کفش فروشندگان لوازم خانگی کرده اند؟

همیشه کاسه‌ای زیر نیم کاسه است؟

این در حالی است که سال گذشته شاهد تغییر قیمت لوازم خانگی در طول سال به دلیل جهش قیمت دلار و افزایش هزینه‌های تولید بودیم. پس چگونه این دو فروشگاه در چنین بازاری دست به فروش اعتباری با اقساط بلندمدت کرده اند؟ آیا کاسه‌ای زیر نیم کاسه است؟

آیا قرار بر حذف زنجیره بزرگ توزیع کنندگان لوازم خانگی با قدمتی صد ساله است؟ بی تردید استراتژی سکوت و بی تفاوتی مدیران این دو مجموعه در قبال انتقاد‌ها و ابهامات مطرح شده نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه به شائبه ها، پیش‌داوری‌ها و نتیجه گیری‌ها دامن خواهد زد.

لوازم‌خانگی در تمام بخش‌های خود از تولید گرفته تا توزیع و مصرف، نیازمند شفاف سازی و اطلاع رسانی به موقع به افکار عمومی است تا شاید بی اعتمادی ایجاد شده و شکاف بین افکار عمومی با فعالین این صنعت را کمتر کند و بتوان از مصرف کننده انتظار حمایتی قاطعانه‌تر داشت.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کاست پلاس؛ روش جدید قیمت گذاری خودرو چیست؟/ فرمول من‌درآوردی برای فروش خودروهایی که هنوز در قرن گذشته مانده‌اند

عکس/ ژست ملوکانه ناصرالدین شاه ۱۳۵ سال پیش سوار بر سه‌چرخه در حیاط کاخ گلستان

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۴/ کاهش هیجان خرید در بازار دلار

واکنش هاشمیان به تساوی پرسپولیس در ابتدای فصل

عکس/ عکس یادگاری ترامپ، زلنسکی و رهبران اروپایی در کاخ سفید

تأکید وزیر اقتصاد بر تک‌نرخی شدن ارز

حواشی تازه سپهر حیدری پس از ماجرای آرام و ساسی مانکن

فیلم/ واکنش عالیشاه به تساوی پرسپولیس مقابل فجر سپاسی و اعتراض هواداران

فیلم/ چه کسی اطلاعات حمله اسرائیل به بیمارستان فارابی کرمانشاه را فراهم کرد؟

عکس/ متن عاشقانه مونا کرمی برای همسرش

عکس/ بازگشت علی کریمی به استقلال جدی تر شد

عکس/ ناصرالدین شاه سوار بر سه‌چرخه سلطنتی در حیاط کاخ گلستان

عکس/ جدول رده‌‌بندی لیگ برتر در پایان دیدارهای امروز

فیلم/ گل پرسپولیس و تکرار شعار حیا کن، رها کن علیه درویش

فیلم/ خلاصه بازی پرسپولیس ۱ - ۱ فجرسپاسی

طالبان هرگونه نشست با سپاه پاسداران را رد کرد

فرار پرسپولیس از شکست در دقایق پایانی

جزئیات طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه

علیرضا بیرانوند حکم جدید گرفت

وعده ترامپ برای نشست سه‌جانبه با زلنسکی و پوتین

فیلم/ استقبال ترامپ از زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین

دلیل خاموشی‌های ۴ ساعته مشخص شد

فیلم/ زلنسکی با تی‌شرت به دیدار نماینده ویژه ترامپ رفت

سرپرست بانک پارسیان منصوب شد

ناترازی انرژی گریبان‌گیر ۱۰۰ هزار واحد صنعتی

ظرفیت تولید در صنایع مختلف ۳۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است

استاد فرشچیان در آرامگاه ابدی آرام گرفت

عکس/ تیپ و قیافه جدید محمدجواد ظریف با تی شرت

فیلم/ درگیری هواداران پرسپولیس با لیدرهای این تیم و شعار درویش حیا کن

فیلم/ ورود دبیرکل ناتو و رئیس کمیسیون اروپا به کاخ سفید

۳ نام خانوادگی پرطرفدار در ایران

نشست مهم امنیتی و سیاسی نتانیاهو

۸۷ فوتی در مراسم اربعین امسال

موافقت حماس با پیشنهاد آتش‌بس در غزه

فوری/ تهران شنبه تعطیل شد

اسرائیل به دنبال تجزیه سرزمینی ایران است

فیلم/ حسن یزدانی: در رقابت‌های جهانی ۲۰۲۶ کشتی می‌گیرم

ترکیب پرسپولیس برابر فجرسپاسی

ITC سرژ اوریه صادر شد

سفارت آلمان در تهران باز است

پرداخت ۴ معوقه و مطالبه بازنشستگان کشوری در یک ماه

حمایت ترامپ از طرح نتانیاهو درباره غزه

عکس/ فروغ فرخزاد در لباس و استایل کابویی

فیلم/ آب طالقان به هشتگرد رسید

فیلم/ آواز خوانی حسام‌الدین سراج در مراسم تشییع مرحوم فرشچیان

ساعت بازی امروز پرسپولیس - فجرسپاسی

عکس/ نقاشی دوران نوجوانی مظفرالدین شاه

هشدار عارف درباره شروع مجدد جنگ

بازگشت ممنوعیت پروازهای شبانه در ایران؟

بازگشایی مدارس از نیمه شهریور تکذیب شد

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۴