تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۲

پیش بینی قیمت دلار در ۱۰ روز آینده

قیمت دلار در حالی در فروردین ماه ۱۴۰۲ رشد محسوسی را به ثبت رساند که برخی دلاربازان معتقدند اردیبهشت ماه جهش دلار است.

پیش بینی قیمت دلار در ۱۰ روز آینده

اقتصاد۲۴- در یک ماهه فروردین ۱۴۰۲ قیمت دلار در حالت قفل‌شدگی، در پله‌های ابتدایی کانال ۵۰ هزار تومانی قرار داشت. اسکناس آمریکایی ۱۴ فروردین ۱۴۰۲، درست بعد از پایان تعطیلات نوروز با قیمت ۵۱ هزار و ۵۱۰ تومان باز شد و بعد از گذشت ۱۵ روز با قیمت ۵۱ هزار و ۴۰۵ تومان در ۳۱ فروردین به کار خود پایان داد.

کارشناسان اقتصادی سیاست‌های دولت برای مهار قیمت دلار را عاملی برای پرش فنر این اسکناس آمریکایی در ما‌ه‌های بعدی سال می‌دانند. آن‌ها معتقدند مولفه‌های موثر بر قیمت دلار تغییری نکرده و عاملی خارج از شرایط اقتصادی، بازار این ارز آمریکایی را به شکل دستوری مدیریت می‌کند.

تحلیلگران بازار‌های مالی اردیبهشت‌ماه را فصل خروج بازار‌های مالی از چرت بهاری سال جدید می‌دانند. ماه رمضان به پایان می‌رسد و بازار معاملات پویاتر می‌شود، از سوی دیگر برخی معامله‌گران امید دارند نقدینگی آزاد شده از بازار خودرو روانه بازار ارز شود.

کارشناسان، اما روند دلار را چگونه پیش‌بینی می‌کنند؟

تورم ملاک محاسبه قیمت دلار

درباره ثبات قیمت دلار فردین آقا‌بزرگی کارشناس بازار سرمایه گفت: «آینده بازار ارز قابلیت پیش‌بینی ندارد. زیرا دولت تنها بازیگر بازار ارز در کشور است و با خبردرمانی بازار ارز کنترل نمی‌شود.»

وی قیمت دلار را با توجه به تورم ۴۰ درصدی بالاتر از قیمت‌های فعلی اعلام کرد و گفت: «دولت به هر ابزار ممکن تا الان مانع تحقق قیمت دلار واقعی شده است.»


بیشتر بخوانید: دلار بخریم یا نه؟


او با اشاره به رشد اقتصادی یک درصدی کشور خاطرنشان کرد: «پیش‌بینی این رشد در برنامه توسعه، چهار درصد بوده است. این در حالی است که ما نفت هم فروختیم، بنابراین معیار و مبنای محاسبه قیمت دلار بعد از عرضه و تقاضا باید تورم باشد.»

خاطره دور برگشت اسکناس آمریکایی

علی طباطبایی، کارشناس بازار‌های مالی با اشاره به اینکه قیمت دلار تنها با یک خبر خوب و متفاوت می‌تواند به کانال‌های قیمتی پایین‌تر ورود کند گفت: «روند فعلی قیمت دلار را منطبق با یک خبر خوب می‌بینم. اگر چنین خبری اتفاق نیفتد قیمت این اسکناس دوباره در مسیر افزایشی قرار می‌گیرد.»

وی خاطرنشان کرد: «در کانال‌های فعلی، برگشت قیمت دلار دور از انتظار است. اگر اتفاق و خبری در راه نباشد دلار می‌تواند در سه ماه اول سال جاری تا کانال‌های قیمتی بالاتر نیز ورود کند.»

این کارشناس اقتصادی کف قیمت دلار را ۴۵ هزار تومان پیش‌بینی کرد و گفت: «شرط کاهش شدید قیمت دلار توافق برجام است و در صورت انجام توافق، می‌توان امید داشت تا یک سال آینده، قیمت اسکناس آمریکایی به نیمه کانال ۳۰ هزار تومانی برگردد. در غیر این صورت در کانال فعلی نوسان خواهد داشت.»

جهش دلار با رشد نقدینگی

همچنین جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی با اشاره به روند باثبات قیمت دلار در بازار آزاد در فروردین‌ماه گفت: «روند قیمت دلار ناشی از اخبار مثبت سیاسی نظیر مذاکرات هسته‌ای در تهران و توافق ایران با عربستان است. این موضوعات باعث افت هیجانات اولیه در بازار شده است. اما باید توجه داشت اگر اخبار مساعد سیاسی روانه بازار نشود، دلار می‌تواند به راحتی در کانال‌های بالاترِ قیمتی قرار بگیرد.»

وی با اشاره به ایجاد هیجان و افزایش تقاضا در تمام بازارها، متعاقب افزایش قیمت دلار تاکید کرد: «باید توجه داشت که این هیجان، مختص دلار و طلا نیست. مردم به طور طبیعی در برابر کاهش ارزش پول ملی از افت ارزش دارایی‌هایشان محافظت می‌کنند.»

فلاحیان با اشاره به قیمت ۶۰ هزار تومانی دلار در روز‌های پایانی سال گذشته خاطر نشان کرد: قطعا در سال جاری اگر نقدینگی کنترل نشود، شاهد قیمت‌های بالاتری برای اسکناس آمریکایی خواهیم بود.»

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر تاثیر موضوعات کلان اقتصادی بر قیمت دلار گفت: «با توجه به موضوعات کلان اقتصادی، نقدینگی و افزایش پایه پولی، محدوده ۴۵ تا ۵۰ هزار تومانی می‌تواند محدوده معقولی برای این اسکناس آمریکایی باشد و ارزش ذاتی دلار همین محدوده است.»

چاره‌ای جز صعود نیست

در همین راستا مجتبی دیبا کارشناس اقتصادی قیمت ۴۶ هزار تومانی را منطقه تعادلی برای دلار عنوان کرد و گفت: «قیمتِ بسیار خوشبینانه برای اسکناس آمریکایی، ۳۲ هزار تومان است. این در حالی است که در مورد برجام، مذاکرات قوی و بسیار خوبی اتفاق بیافتد. دلار به کشور سرازیر شود و تنش‌ها به طور کامل از روابط سیاسی کنار رود.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تعیین قیمت دلار در بلند‌مدت گفت: «برمبنای حجم نقدینگی و چشم‌انداز دولت برای فروش نفت، قیمت دلار در بلندمدت تعیین می‌شود. اما فعلا با اخبار و اطلاعاتی که شاهد آن هستیم نمی‌توانیم بلندمدت را پیش‌بینی کنیم و رویداد‌ها باید قدم به قدم تحلیل شود.»

وی همچنین با اشاره به لایجه بودجه ۱۴۰۲ در مجلس خاطرنشان کرد: «با توجه به کسری بودجه و پیش‌بینی تورم ۴۰ تا ۶۰ درصدی برای سال جاری، به نظر می‌رسد راهی جز صعود در بازار‌های مالی نمی‌توان متصور بود.»

زنجیر مذاکرات هسته‌ای بر پای دلار

علی صادقین کارشناس اقتصادی با اشاره به بازار کم تحرک دلار در روز‌های اخیر و تاکید بر روند کوتاه‌مدت ثبات فعلی، گفت: «فعلا قیمت دلار با توجه به شرایط آرام سیاسی می‌تواند بین ۴۸ تا ۵۲ هزار تومان نوسان داشته باشد.»

وی با اشاره به پولی که به سمت بورس روانه شده و رونق بازار سرمایه خاطرنشان کرد: «قیمت دلار در کوتاه‌مدت باثبات است؛ اما ادامه این روند در میان‌مدت و بلندمدت به گزارش ابتدای خرداد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران بستگی دارد.»

این کارشناس اقتصادی گفت: «به نظر می‌رسد تا زمان گزارش آژانس انرژی اتمی، اخبار سیاسی اثرگذاری نخواهیم داشت و نوسان قیمت دلار می‌تواند به صورت اندک و در محدوده ذکر شده باشد.»

وی تعیین روند بلند‌مدت اسکناس آمریکایی در طولانی‌مدت و تا پایان سال را وابسته به جلسه شورای حکام و نتایج این نشست عنوان کرد.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ + جدول

صحنه‌های تکان دهنده از مردم گرسنه غزه در صف غذای گرم

عکس/ تغییر چهره عجیب تقی سریال پهلوانان نمی‌میرند پس از ۳۰سال

عکس/ حضور پزشکیان در نشست با رئیس و معاونین بنیاد شهید

عکس یادگاری سردار سلیمانی ۴۴ سال پیش با رزمنده‌های لشکرش در خط مقدم

عکس/ آتش‌سوزی گسترده در نخل‌های روستا‌های آبادان

عکس/ پیک موتوری به دلیل اختلال GPS غرق شد!

عکس/ چهره جوان دریادار سیاری در کنار دو رزمنده روی عرشه کشتی ۴۳ سال پیش با لباس نظامی

عکس/ تجمع زنان بروجردی در ورودی شهر جهت تماشای ناصرالدین شاه ۱۳۴ سال پیش با پوشش خاص

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تأثیر اسید هیالورونیک و اسیدهای میوه در مراقبت از پوست

عکس/ ظاهر متفاوت سردار رادان در لباس غواصی ۴۴ سال پیش به همراه همرزمان اش

خواص درمانی خاکشیر برای تن‌درستی

عکس/ چهره خندان و دیده نشده سید حسن نصرالله و نوه خردسالش

آب، مناسب‌ترین نوشیدنی در روزهای گرم سال است

عکس/ گریم متفاوت داوود رشیدی و علی نصیریان ۶۰ سال پیش در حال اجرای یک تئاتر

جنگ چگونه ترمز رشد اقتصادی را می‌کشد؟

در رژیم بدون قند چه میوه‌هایی بخوریم؟

عکس/ چهره دیده نشده میثم تمّار سریال مختارنامه در دوران دانشجویی با استایل خاص

از بازار غذای حیوانات خانگی چه خبر؟/ وقتی سبد غذای سگ و گربه لوکس‌تر از خوراک انسان می‌شود +قیمت

عکس/ همسر و دختر سردار سلیمانی در حال گفت‌و‌گو با رهبری

پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴/ شوک ریزشی به قیمت طلا

پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴/ ریزش قیمت دلار در راه است؟

علی‌اف تاریخ پایان پروژه کریدور زنگزور را اعلام کرد

علم الهدی: فرهنگ را نمی‌توان با زور اصلاح کرد

آینده بازار کار ایران با خروج مهاجران افغانستانی

فیلم/ گفت‌وگوی نتانیاهو با شیخ دروزی در پی ناآرامی‌های السویدا

نامه اعتراضی پلتفرم‌های نمایش خانگی به رئیس‌جمهور

فیلم/ برهانی، حقوقدان: همراهی مردم را نباید با نارضایتی عوض کرد

فیلم/ واکنش علی لاریجانی به سخنان نتانیاهو درباره کوروش

فیلم/ هشدار وزیر نیرو به مشترکان بدمصرف آب

فیلم/ شادی ملی پوشان زنان ایران با شنیدن سوت پایان بازی

فیلم/ فراستی: اسرائیل را داغون کردیم و آن‌ها آتش‌بس خواستند

علت دیده‌شدن دود در خیابان نوفل‌لوشاتو تهران چه بود؟

فیلم/ به آتش‌کشیدن منازل در السویداء به دست عناصر جولانی

ادعای سی‌ان‌ان: نیروهای نیابتی ایران دوباره فعال شده‌اند

بازار عجیب جادو و جنبل در اینستاگرام

فیلم/ سلام نظامی بانوان فوتبالیست ایران پیش از شروع دیدار مقابل اردن

فیلم/ تصویری عجیب از بی‌ارزش‌شدن پول در ونزوئلا

آغاز فروش وانت پراید ۱۵۱ سایپا

عکس/ ادعای ترامپ درباره تاسیسات هسته‌ای ایران

رئیس موساد از اجرای کوچ اجباری فلسطینی‌ها در غزه خبر داد

فیلم/ آخرین مهلت خروج اتباع غیرمجاز از کشور اعلام شد

فیلم/ اعلام نافرمانی و جدایی گروهی از افراد مسلح از جولانی

عکس/ پیراهنی که لحظه شهادت بر تن سردار سلامی بود

فیلم/ ابوالفضل پورعرب: پول و چشم‌های آبی سینما را فاسد کرده است

فیلم/ سعید بیابانکی: برای گفتن نام مهاجرانی ممنوع‌التصویر شدم

واژگونی اتوبوس در فارس جان ۲۲ تن را گرفت

فیلم/ خاطره شهید ایزدی از عصبانیت و برخورد حاج قاسم در حلب

عکس/ بابازاده: تتلو پس از ازدواج در زندان، درخواست پناهندگی داد

واتیکان ادعای اسرائیل را نپذیرفت

آخرین جزییات واردات خودروهای نو و کارکرده

فیلم/ نشت یکی از پمپ‌ها دلیل آتش‌سوزی پالایشگاه آبادان

زمان قرعه‌کشی لیگ برتر مشخص شد

عکس/ تصاویری دیده‌‌نشده از جوانی سردار شهید سلامی

فیلم/ استقرار نیروهای امنیت داخلی سوریه در حومه غربی السویدا

واکنش ریابکوف به سخنان ترامپ درباره گروه بریکس

ترور یکی از فرماندهان رضوان در جنوب لبنان

فیلم/ سوزاندن اجساد دروزی‌ها به دست نیرو‌های الجولانی

آب تهران جیره بندی می‌شود؟