تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲

شرط ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دنیای اقتصاد تاکید کرد: آمریکا بر خلاف سایر طرف‌های برجامی می‌خواهد به صورت انفرادی وارد مذاکره با ایران شود. اما این کار را نمی‌تواند انجام دهد و این موضوع اجماعی است که میان مقامات جمهوری اسلامی انجام شده است.

مذاکره مستقیم با آمریکا
اقتصاد۲۴-شهریار حیدری، نماینده قصر شیرین و عضو کمیسیون امنیت ملی به دنیای اقتصاد خبر داد که آمریکا بر خلاف سایر طرف‌های برجامی می‌خواهد به‌صورت انفرادی وارد مذاکره با ایران شود.

حیدری نماینده مجلس با بیان اینکه گفت‌وگوی مستقیم رویکرد جدید آمریکایی‌ها است، تاکید کرد: جمهوری اسلامی مذاکره مستقیم با آمریکا را نمی‌پذیرد؛ چراکه این کشور دولت قابل اعتمادی ندارد.

شهریار حیدری تاکید کرد: آمریکا رویکرد جدیدی دارد و از دو سال پیش این رویکرد را دنبال می‌کند و انتظار دارد ما منهای طرف‌های برجامی به صورت مستقیم با این کشور مذاکره کنیم. یک دلیل منطقی که جمهوری اسلامی برای مذاکره مستقیم با آمریکا موافقت نمی‌کند این است که آمریکا کشور قابل اعتمادی برای ما نیست. از سوی دیگر لزومی ندارد پروژه‌ای که تحت عنوان برجام از سال ۲۰۱۵ تاکنون ادامه دارد و بحث‌های مختلفی در آن شده و هر شائبه و هر سوالی توسط جمهوری اسلامی ایران پاسخ داده شده؛ بار دیگر مطرح شود.

۳ سال پیش قرار شد برجام به نتیجه‌ای برسد که متاسفانه با کارشکنی آمریکا و لابی صهیونیست و همکاری برخی از کشور‌های منطقه‌ای این توافق متوقف شد.

حیدری رویکرد جدید آمریکا در توافق با ایران را متاثر از تحولات منطقه‌ای دانست و گفت: رویکرد جدید آمریکا متاثر از تحولات منطقه‌ای است. با توجه به رابطه ایران و عربستان، عربستان با سوریه، عربستان با یمن و ایران با بحرین، تقریبا فضا و بهانه‌ای برای حضور آمریکا در منطقه وجود ندارد؛ بنابراین تمایل کشور‌های عربی منطقه برای حضور آمریکا و امتیاز دادن به آمریکا کمرنگ شده است. از این جهت آمریکا با بحث ایران‌هراسی به دنبال احیای کارکرد‌های گذشته است و به نظر می‌رسد این اقدامات نتیجه نخواهد داشت، چون تجربه‌های گذشته باعث شده کشور‌های عربی امروز رویکرد جدیدتری نسبت به مولفه‌های منطقه و تعهدات سیاسی و بین‌المللی داشته باشند.


بیشتر بخوانید: شهروند فرانسوى- ایرلندى از زندان ایران آزاد شد


او خاطرنشان کرد: ایران و کشور‌های اروپایی و همچنین چین و روسیه تمایل دارند که برجام زودتر به نتیجه برسد. در این راستا ایران نیز برای احیای برجام شفاف‌سازی کرد و ابایی از شفاف‌سازی نداریم مشروط بر اینکه موانع تحریم برداشته شود.

حیدری گفت: برجام یک موضوع با اهمیت در حوزه بین‌الملل است و پایه و اساس آن آمریکا است. دلیل آن هم این است که آمریکا به صورت یک‌جانبه و به بهانه برنامه هسته‌ای، تحریم‌هایی را اعمال کرد و به همین جهت این موضوع اهمیت پیدا کرد.

او ادامه داد: از سوی دیگر آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌خواهند با استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی و با بهانه‌هایی همچون حقوق بشر به اهداف سیاسی‌شان برسند. این رویکردی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی با استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده‌اند و نهایتا تجمیع این موضوعات در برجام اتفاق افتاد. در برجام چند کشور با هم توافق کردند و آژانس به‌عنوان یک نهاد تخصصی بار‌ها به برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ورود پیدا کرده است. حتی آژانس در مواردی فرا پادمانی عمل کرد. اما چون برنامه هسته‌ای ایران شفاف است، اجازه دسترسی با نصب دوربین و بازرسی‌های غیر مترقبه را داد.

شرط ایران برای گفتگو

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آمریکا بر خلاف سایر طرف‌های برجامی می‌خواهد به صورت انفرادی وارد مذاکره با ایران شود. اما این کار را نمی‌تواند انجام دهد و این موضوع اجماعی است که میان مقامات جمهوری اسلامی انجام شده است. آمریکا باید بابت اشتباهات ۴۴ سال گذشته از ملت ایران عذرخواهی رسمی کند. در این شرایط جمهوری اسلامی می‌تواند اعتماد کند و ما هم هیچ‌گونه مساله‌ای نداریم. حیدری افزود: اگر آمریکا عذرخواهی کند می‌تواند روابط دیپلماتیک با ایران را برقرار کند و هیچ مشکلی نیست. ما با آمریکا رابطه خصمانه نداشتیم، بلکه آمریکاست که با ایران رابطه خصمانه دارد و ۴۴ سال به دنبال متوقف کردن چرخه اقتصاد، تولید، صنعت و تکنولوژی کشورمان است.

آمریکا امتیاز بیشتر می‌خواهد

او ادامه داد: آمریکا در حال حاضر به دنبال امتیاز گرفتن در برجام است؛ اما ما به صورت شفاف گفتیم امتیاز در مقابل امتیاز و بازی باید برد-برد باشد و برد و باخت در برجام وجود ندارد. مواضع ما بحق است و این حقانیت ما برای نهاد‌های بین‌المللی، آمریکا و رژیم صهیونیستی شفاف است. اما چون ما به دنبال استفاده غیر متعارف از برنامه هسته‌ای نیستیم به صورت شفاف آنچه را که انجام می‌دهیم، اعلام می‌کنیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات

عکس/ جولان تاکسی‌های نارنجی ۵۴ سال پیش در خیابان ناصرخسرو

عکس/ استوری دردناک سحر دولتشاهی برای امیرمحمد خالقی

النصر مقابل پرسپولیس آبی پوش شد