تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۲

اولین زن رئیس بانک مرکزی ترکیه کیست؟

اردوغان یک زن ۴۳ ساله را به عنوان رئیس بانک مرکزی ترکیه منصوب کرد

اولین زن رئیس بانک مرکزی ترکیه کیست؟

اقتصاد۲۴- رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز جمعه ۹ ژوئن «حفیظه غایه ارکان» را به عنوان رئیس بانک مرکزی این کشور منصوب کرد.
خانم ارکان که سابقه مدیرعاملی بانک «فرست ریپابلیک» و شرکت خدمات مالی «گلدمن ساکس» را در کارنامه مدیریتی خود دارد، نخستین زنی است که به ریاست بانک مرکزی ترکیه منصوب می‌شود.
او همچنین پنجمین فردی خواهد بود که در طول چهار سال گذشته به ریاست بانک مرکزی ترکیه منصوب شده است.

خانم ارکان ۴۳ ساله جایگزین شهاب کاوجی اوغلو شده که دوره ریاستش با افزایش نرخ تورم در ترکیه همراه بوده است.
انتصاب خانم ارکان به ریاست بانک مرکزی ترکیه در حالی است که آقای اردوغان در آغاز سومین دوره ریاست جمهوری خود به مردم کشورش وعده داد که نرخ تورم را مهار کند.
در حال حاضر مشخص نیست خانم ارکان که از دانشگاه پرینستون مدرک دکترای مهندسی مالی خود را دریافت کرده است، چه سیاست‌های پولی را برای بهبود وضعیت اقتصادی ترکیه در پیش خواهد گرفت.
بر اساس اطلاعات صفحه لینکدین خانم ارکان، او از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ از مدیران ارشد بانک «فرست ریپابلیک» بوده است، بانکی که پس از ورشکسته شدن توانست در سال‌های مدیریت خانم ارکان به یکی از بزرگترین بانک‌های آمریکا تبدیل شود.

به گفته کارشناسان اقتصادی، بانک مرکزی ترکیه در سال‌های گذشته استقلال خود را به دلیل تصمیم‌های آقای اردوغان از دست داده است.

منتقدان دولت آقای اردوغان بر این نظرند که کاهش غیرمتعارف نرخ بهره که با حمایت شخص رئیس جمهوری ترکیه انجام شد، به افت نرخ برابری لیر در مقابل هر دلار آمریکا دامن زد و روند صعودی اخیر نرخ تورم در این کشور را حاکم کرد.
اینک برخی از کارشناسان اقتصادی بر این نظرند که چشم‌انداز اقتصادی ترکیه به میزان استقلالی که آقای اردوغان به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی کشورش می‌دهد، بستگی دارد.
محمت (محمد) شیمسک که توسط آقای اردوغان به عنوان وزیر اقتصاد ترکیه معرفی شده، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ عهده‌دار سمت‌های وزیر دارایی و معاون نخست وزیر در امور اقتصادی بوده است، دوره‌ای که نرخ تورم در این کشور هیچ‌گاه از ۱۳ درصد فراتر نرفت.


بیشتر بخوانید: تأثیری که پیروزی اردوغان بر معادلات منطقه می گذارد


ناجی اقبال، یکی از روسای پیشین بانک مرکزی ترکیه که نرخ بهره را افزایش داد، در سال ۲۰۲۱ پس از کمتر از پنج ماه از کار برکنار شد.
حکم رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در مورد انتصاب دکتر حفیظه غایه ارکان به ریاست بانک مرکزی در روزنامه رسمی منشتر شد.
بدین ترتیب ارکان نخستین زنی شد که تصدی این سمت را بر عهده گرفته است.
حفیظه غایه ارکان در سال ۱۹۸۲ میلادی در استانبول متولد شد و پس از اتمام دوره متوسطه، از رشته مهندسی صنایع دانشگاه بوغاز ایچی استانبول در سال ۲۰۰۱ فارغ التحصیل شد.
وی سپس برای ادامه تحصیل به آمریکا مهاجرت و در سال ۲۰۰۵ در رشته مهندسی مالی و تحقیق در عملیات مدرک اخذ کرد. او همجنین در دوره آموزشی در زمینه علوم مدیریت در مدرسه کسب‌وکار هاروارد و دانشگاه استنفورد را طی کرد.
ارکان در نخستین گام در شرکت خدمات مالی و بانکداری آمریکایی گلدمن ساکس، کار خود را آغاز کرد. طی ۹ سال حضور در این مجموعه، به اعضای هیئت‌های مدیره و مدیران بانک‌های مهم و شرکت‌های بیمه خدمات مشاوره در خصوص مدیریت بیلان، تست استرس و برنامه‌ریزی سرمایه، مدیریت ریسک، خرید و ادغام ارایه کرد.
او درسال ۲۰۱۴ هم در شرکت شرکت خدمات مالی «فیرست رپابلیک بنک» در آغاز به کار کرد. او طی ۸ سال فعالیتش در این شرکت تحت عناوین مختلف طول مانند معاون مدیر عامل، رئیس، عضو هیئت مدیره، مدیر سرمایه‌گذاری و سپرده گذاری و مدیریت ریسک به کار خود دامه داد.
ارکان همچنین پس دو سال فعالیت به عنوان عضو هیئت مدیره در شرکت جواهرات «تیفانی اند کو»، وارد هیئت مدیره شرکت خدمات مالی «مکلنن» که در فهرست «فورچون ۵۰۰» قرار دارد، شد.
بر اساس تحقیقات مجله سان فرانسیسکو تایمز در سال ۲۰۱۸، او تنها زن زیر ۴۰ سال بود که در سمت رئیس یا مدیرعامل ۱۰۰ بانک بزرگ آمریکا حضور داشت.

وی همچنین در سال ۲۰۱۹ در فهرست «زنان مهم عرصه بانکداری و امور مالی مجله کرینز و فهرست «زنانی که باید مورد توجه قرار بگیرند» آمریکن بنکر قرار گرفت.
وی همچنین در شورای مشاوران بخش مهندسی مالی و تحقیق در عامیات دانشگاه پرینستون فعالیت دارد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت کیا اپتیما، اسپورتیج و سراتو در بازار ایران + جدول

قیمت خودرو‌های رنو در بازار امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ + جدول

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ + جدول

فیلم/ برد ۴ گله استقلال مقابل خوشه طلایی

خطر افزایش حاشیه‌نشینی ، اجاره پشت بام و چادر زدن در سال آینده/ چرا ساخت یک میلیون مسکن هیچوقت محقق نخواهد شد؟

تمیز کردن رسوب شیرآلات با این روش ساده

امیر تتلو چطور و از کجا پیدا شد؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تغییرات جدید در نحوه فروش خودرو‌های داخلی در سامانه یکپارچه

ثروتمندترین افراد ایران ماهانه چقدر درآمد دارند؟

نسل کشی غزه؛ استراتژی شکست خورده پیمان صلح ابراهیم و قطب بندی جدید جهانی

ثبت شروط ضمن عقد در سامانه ثبت ازدواج

خیز قیمت سکه با سکوی طلای جهانی

اولین عکس از امیر تتلو در بازداشتگاه پلیس

دارایی بیش از ۱۲ هزار ایرانی در بازار ارز دیجیتال امریکا راکد شد

امیر تتلو در ترکیه با شکایت ایران بازداشت شد

دستکاری دولتی در جزیره و تالاب میانکاله؛ در آشوراده چه خبر است؟

قاضی زاده هاشمی، از وعده نجات ۳ روزه بورس تا لغو پذیرش بانک دی از فرابورس/ چرا بانک دی زیان ده شد؟

ممنوعیت ورود اتباع افغان به ۱۶ استان

آرزو‌های عجیب برای جامعه توانخواهان ایران؛ وزیر رفاه گفت به امید ایران بدون معلول!

شاهرخ خواننده قدیمی پیش از انقلاب درگذشت

ناترازی گاز تا پایان سال ۱۴۱۰ روی ۵۵۰ میلیون متر مکعب

دولت مخالف استخدام کارگران شرکتی است؟

شاخصه‌های تعیین دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳

قیمت بیت‌کوین در ایران رکورد شکست

چرا روند نزولی رشد شاخص قیمت تولید تغییر کرده است؟

عموپورنگ حسابی از خجالت ساسی مانکن در آمد! + عکس

سرمایه‌گذاری جک دورسی در دنیای رمز ارز‌ها

پشت پرده‌های لایحه حجاب؛ دستپخت پایداری زیر سایه ضعف قالیباف

فیلم/دور دور پسر فرهاد مجیدی با خودروی لوکس و لاکچری

طلا جهانی تا رکورد تاریخی خود چقدر فاصله دارد؟

قیمت کیا اپتیما، اسپورتیج و سراتو + جدول

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

فیلم/ در این رستوران به جای غذا سیلی نوش جان می‌کنید!

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

سامانه یکپارچه برای ثبت‌نام وارداتی‌ها باز می‌شود

فیلم/نفوذ مافیای خودرو در شورای رقابت

خیز قیمت سکه با سکوی طلای جهانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در شورای نگهبان رد می‌شود؟

قیمت سکه پارسیان + جدول

کارشناسان از نقش حقوقی‌ها در بورس پرده برداشتند

قیمت سکه و طلا + جدول

بروزرسانی دهک‌بندی یارانه‌ها هر ۶ ماه

بی‌تحرکی دلار در سایه سیاست‌های انقباضی دولت

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت هوای تهران نارنجی است

سوخت‌رسانی انس جهانی به بازار طلا

ماجرای یک فساد دبش؛ جزئیات جدید از فساد و رانت‌خواری بیش از ۳ میلیارد دلاری در واردات چای

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

وضعیت هواشناسی امروز

پیش بینی بورس امروز ۱۲ آذر ۱۴۰۲