تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۱۲ تير ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

غافلگیری شبانه رئیسی برای یارانه بگیران

معاون اقتصادی و رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از واریز یارانه نقدی جدید به حساب یارانه بگیران خبر داد.

غافلگیری شبانه رئیسی برای یارانه بگیران

اقتصاد۲۴-چندیش پیش خبر‌هایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا تیرماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی تیرماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد.

معاون اقتصادی و رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برنامه دولت در کالابرگ فعلا حمایت در قالب سبد غذایی است، اما ممکن است در آینده از سبد سلامت مانند شوینده‌ها هم حمایت کند، گفت: احتمال دارد در آینده اعتبار مازاد برای دهک‌های ۴ تا ۹ هم اجرا شود.

خبرآنلاین نوشت: علیرضا عسگریان در حاشیه دیدار وزیران کار ایران و قطر در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر آخرین وضعیت کالابرگ الکترونیکی در کشور، اظهار کرد: طرح هدفمندی یارانه‌ها برای دولت بسیار مهم است که یکی از موارد آن کالابرگ بسته‌های اساسی و هدفمندی یارانه‌ها و ارائه بسته‌های یارانه‌ای شامل بسته نان، دارو، سوخت، یارانه حوزه آب، بسته سلامت و اخیرا کالابرگ شامل سبد غذایی است. وی اضافه کرد: بر اساس تکلیف قانون بودجه ۱۴۰۱ بعد از اجرای حذف ارز ترجیحی مقرر شد اگر تورمی در مورد ۱۱ قلم کالای اساسی و تعزیراتی برای مردم حادث می‌شود، دولت آن را با اعتبار یارانه‌ای پوشش دهد و بلافاصله بعد از آن دهک‌بندی آحاد جامعه صورت گرفت که سه دهک اول جامعه یارانه ماهانه ۴۰۰ هزار تومان و دهک‌های بعدی تا دهک نهم، ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کردند، درحالی‌که یارانه قبلی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان در ماه بود و یک باره یارانه‌ها به‌طور میانگی ۹ برابر افزایش پیدا کرد.


بیشتر بخوانید:شارژ ۸۰ هزار تومان در حساب ۲۵ میلیون نفر


معاون رفاه وزیر کار اظهار کرد: عدد یارانه معیشتی که به مردم پرداخت می‌شود، ماهانه ۲۷ هزار میلیارد تومان شد و درواقع دولت تلاش کرد تورم بر روی کالا‌های اساسی را پوشش بدهد و در حال حاضر هم با اجرای کالابرگ آن را پوشش می‌دهد، به‌گونه‌ای که برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی خانوار در اردیبهشت سال گذشته ۴۳۶ هزار تومان لازم بود، اما در اردیبهشت امسال برای تهیه همان ۱۱ قلم ۸۳۶ هزار تومان مورد نیاز است؛ یعنی حدود ۴۰۰ هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرده است.

عسگریان گفت: دولت برای جبران تورم کالا‌های اساسی برای سه دهک پایین جامعه، ماهانه ۴۰۰ هزار تومان به هر نفر می‌پردازد، علاوه بر آن در اجرای کالابرگ الکترونیکی ۲۰ درصد هم اعتبار جدید تعریف کرده است؛ یعنی برای هر نفر ۴۸۰ هزار تومان در ماه می‌شود که این رقم در مقایسه با یارانه ۴۵ هزار تومانی گذشته حدود ۱۰ تا ۱۱ برابر شده است.

وی افزود: در گذشته سه دهک پایین جامعه ۸.۵ میلیون نفر افراد تحت پوشش مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی بودند، درحالی‌که الان ۳ دهکی که مشمول کالابرگ می‌شوند به ۲۴ میلیون نفر افزایش یافته‌اند، در هر دهک حدود ۸.۷ میلیون نفر معادل حدود ۲.۸ تا ۲.۹ میلیون خانوار هستند که در حال حاضر تحت پوشش اعتبار مازاد ۲۰ درصد در کالابرگ قرار دارند.

معاون رفاه وزیر کار در توضیح این مسئله گفت: وقتی کسی به مغازه‌هایی که کارتخوان‌های آن‌ها را تجهیز کرده‌ایم، مراجعه می‌کند، می‌تواند دسترسی به این مغازه‌ها را از طریق برنامه کاربردی «شما» نصب کند و به راحتی مغازه‌های طرف قرارداد را پیدا کند؛ مغازه‌هایی که در کنار کارتخوان، بارکدخوان هم دارند. در حال حاضر ۷۰ هزار مغازه در سراسر کشور شامل ۱۱ هزار شعبه از ۸ فروشگاه زنجیره‌ای طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی هستند.

عسگریان بیان کرد: البته اعتبار ۲۰ درصد مازاد برای سه دهک به شرطی است که هر کس به انداز ۳۲۰ هزار تومان یعنی معادل ۸۰ درصد از یارانه خود را از ۱۱ قلم کالای موردنظر شامل شیر، ماست، پنیر، قند و شکر، روغن، مرغ، گوشت منجمد، حبوبات و ماکارونی خریداری کرده باشد.

وی اضافه کرد: قیمت اقلام ۱۱ گانه کالا‌های اساسی تعزیراتی است و اگر کسی این کالا‌ها را به قیمت بالاتر بفروشد، مردم می‌توانند به تعزیرات شکایت کنند و همه این کالا‌ها بارکدخوان دارند.

معاون رفاه وزیر کار اظهار کرد: در خرید ۱۱ قلم کالای کالابرگی مهم نیست که مردم از چه برندی خریداری کرده باشند، مبنای ما کالا‌های اساسی است؛ به عنوان مثال مبنای ما در شیر کم چرب محاسبه می‌شود و اگر کسی نوع دیگری از شیر خریداری کرده باشد، فقط همان قیمت مبنا را محاسبه می‌کنیم.

عسگریان افزود: یکی دیگر از کالا‌های کالابرگ گوشت منجمد و نه گوشت گرم است. در مورد مرغ هم قیمت آن تعزیراتی است و نوسانات این کالا‌ها تحت کنترل تعزیرات قرار دارد و دولت تلاش می‌کند اگر تورمی در این کالا‌ها ایجاد شود، به وسیله اعتبار یارانه‌ای کالابرگ آن را جبران کند.

وی تأکید کرد: یارانه افراد ثابت است، اما اعتباری که به آن تعلق می‌گیرد، الان برای سه دهک پایین ۲۰ درصد است، ممکن است به تناسب تورم در آینده این اعتبار ۲۵ درصد یا ۳۰ درصد شود، اما فعلا این اعتبار همان ۲۰ درصد است.

معاون رفاه وزیر کار اظهار کرد: احتمال دارد در آینده اعتبار مازاد برای دهک‌های ۴ تا ۹ هم اجرا شود، ولی فعلا برای سه دهک اجرا می‌شود.

به گفته عسگریان مبنای تعلق اعتبار برای حمایت از خانوار‌های محروم و کم درآمد است و مسئله بعدی این است که دولت می‌خواهد سبد غذایی موردنیاز خانوار‌ها که در حال حاضر با ۴۸۰ هزار تومان در ماه تهیه می‌شود، برای سلامت خانوار حتما در اختیار آن‌ها قرار بگیرد و بر این اساس این شرط را قرار داده است که اگر کسی به میزان ۸۰ درصد از یارانه ۴۰۰ هزار تومانی خود از ۱۱ قلم خریداری کرد، آنگاه ۲۰ درصد اعتبار مازاد یعنی ۸۰ هزار تومان برای آن‌ها شارژ می‌شود.

وی افزود: برنامه دولت فعلا حمایت سبد غذایی در کالابرگ است، ممکن است در آینده از سبد سلامت مانند شوینده‌ها و پوشک و موارد بهداشتی هم حمایت کند، اما سبد کنونی کالابرگ ۱۰۰ درصد غذایی است.


بیشتر بخوانید:جزئیات جدید درباره یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی


به گفته عسگریان میزان استقبال از کالابرگ الکترونیکی نسبت به دوره قبل که فقط افراد کمیته امداد و بهزیستی بودند، ۳ برابر شده است و قبلاً تعداد افراد تحت پوشش ۸.۷ میلیون نفر بود، الان عدد به ۲۴ میلیون نفر رسیده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر تراکنش‌های طرح کالابرگ الکترونیک روزانه به حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تراکنش رسیده و امیدواریم به عدد روزانه ۱۰۰ هزار تراکنش برسیم. ما می‌خواهیم رفتار مردم به سمت مصرف کالا‌های اساسی خانوار تغییر کند.

به گفته معاون رفاه وزیر کار، در حال حاضر ۷۰ هزار فروشگاه در کشور شامل ۱۱ هزار از فروشگاه‌های زنجیره‌ای به طرح کالابرگ الکترونیکی متصل شده است.

منبع:فردا نیوز

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۱۳ تير ۱۴۰۲
سلام . حضرت محمد فرمود هرکس مشکل مردم را حل کند.خداوند خیردنیاواخرت به او میدهد.اقای خاندوزی میگه تورم کم شده ولی قیمت ویلچر3برابرشده والان قیمت ویلچر5میلیون تومان است و اینکه دوست هرکس عقل اوست .حضرت محمدفرموددوست هرکس عقل اوست
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ بختیار اولین رئیس ساواک ۷۴ سال پیش در حال آموزش تیراندازی به فرزندش

عکس/ ظاهر دیده نشده محمدرضا پهلوی و فوزیه ۸۱ سال پیش در بازدید از یک مرکز خیریه

عکس/ دیدار آملی لاریجانی با خانواده سرداران شهید سلامی و رشید

عکس/ چهره باورنکردنی مجری عشق ابدی در دهه شصتی با مانتوی اپل دار

عکس/ آماری هولناک از آخرین وضعیت سد‌های تامین کننده آب تهران

عکس/ سلفی بامزه مجید یاسر و دخترش با ژست صمیمی

عکس/ دیدار رئیس جمهور با آیت‌الله سعیدی

عکس/ تغییر چهره باورنکردنی پسر مهراب قاسم‌خانی در اوج جوانی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ تغییر چهره بهمن هاشمی بعد از کاشت مو و عمل زیبایی

اسطوره کشتی کج درگذشت

فیلم/ تنبیه شدید و عجیب وزیر نیرو برای برخی مردم!

فیلم/ درگیری مردم سیستان با انواع بیماری در پی طوفان‌های گرد و خاک

آتش‌سوزی مرگبار در ترکیه+ عکس

مهلت خرید اوراق بیمه سهام تغییر کرد

فیلم/ حضور رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح در مراسم چهلم شهید باقری

فیلم/ واکنش وحیدی به ادعای نقش عامل نفوذی در لو رفتن جلسه سران قوا

عکس/ حضور سردار قاآنی و فرمانده‌کل ارتش و سپاه در مراسم چهلم سرلشکر باقری

فیلم/ اظهارات تازه عراقچی در خصوص غنی سازی اورانیوم

فیلم/ تالاب انزلی آتش گرفت

جمال وارنر بازیگر مشهور آمریکایی غرق شد

عکس تکان‌دهنده از کودک فلسطینی روی جلد مجله دیلی اکسپرس

عکس/ آبشار نوژیان لرستان جوش‌وخروش آب میان جنگل

ستاره اهل آلبانی به استقلال قیمت داد

عکس دیده نشده از ساختمان شرکت اتو ایران ۷۴ سال پیش در خیابان سعدی تهران

عکس/ نمایی بی نظیر از عمارت مسعودیه تهران ۱۳۴ سال پیش با معماری خاص

عکس/ دیدار عراقچی با خانواده شهید محمد باقری

فیلم/ فقط ۹ درصد مصرف آب در بخش خانگی است

عکس لو رفته از بشار اسد در مسکو

جاده چالوس مسدود می‌شود

دختران هندبال ایران پنجم آسیا شدند

هادی ساعی رئیس آکادمی تکواندو آسیا شد

وضعیت هوای پایتخت دوباره قرمز شد

واکنش پاکستان به مذاکرات ایران و اروپا در استانبول

فیلم/ مشاهده یک قلاده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات فیروزکوه

عکس/ گپ و گفت سردار قاآنی با فرمانده جدید هوا و فضا

قیمت روز زعفران + جدول

قیمت انواع موتور سیکلت در بازار + جدول

زمان و مکان دقیق مذاکرات ایران و اروپا اعلام شد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

آتش‌سوزی گسترده در دامنه‌های کوه سنندج

عکس/ صف خرید مخزن آب در مولوی تهران

خودکشی راننده متخلف پس از به آتش کشیدن مامور پلیس راه

فیلم/ خروج اثاثیه اتباع افغان از مرز ماهیرود

سودآورترین خودرو‌های داخلی برای خرید

درخواست استقلال برای تعویق سوپرجام

زائران کربلا چطور ارز اربعین بگیرند؟

لزوم ارائه یارانه و کارت نان به مردم

کاهش سود تسهیلات ساخت مسکن

توزیع غذای متبرک امام رضا (ع) میان مهاجران افغان در مرز

عکس/ رونمایی از دیوارنگاره میدان ستاد شیراز با چهره سربازان هخامنشی

عکس/ لبخند خورشید جدیدترین تصویر ثبت شده ناسا

عکس/ پوشش خاص زنان قجری در حال کشیدن قلیان ۱۱۷ سال پیش در دورهمی دوستانه

بانک کشاورزی و نقش آن در تأمین مالی روستایی چیست؟

عکس/ زیبایی شگفت انگیز محله شاه آباد خرم آباد در تابستان

جزئیات تجاوز استاد موسیقی به دختر ۱۶ ساله

عکس/ طبیعت زیبای چومان نگین سبز در دل کوه های کردستان

معرفی بالگرد تهاجمی AH-۱ کبرا