تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۳ تير ۱۴۰۲
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

باید مبنای تعیین میزان درآمد و مالیات اینفلوئنسر‌ها مشخص شود/ موافق پرداخت مالیات توسط اینفلوئنسر‌ها هستیم

دبیر انجمن صنفی فعالان کسب و کار‌های اینترنتی با بیان اینکه اینفلوئنسر‌ها هم مانند دیگر افراد جامعه درآمد خود را با زحمت به دست آورده‌اند، اما این امر آن‌ها را تافته جدابافته از جامعه نمی‌کند، در عین حال گفت: باید مبنای مشخصی برای تعیین میزان درآمد اینفلوئنسر‌ها وجود داشته باشد. سازمان امور مالیاتی باید به طور شفاف اعلام کند که با چه مبنایی میزان درآمد اینفلوئنسر‌ها را مشخص کرده است.

مالیات اینفلوئنسر‌ها

اقتصاد ۲۴، صبا رضایی- اخیرا سخنگوی سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است: مجموع تراکنش‌های واریزی برای ۱۲۳ اینفلوئنسر در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲.۳ هزار میلیارد تومان بوده است. برای این افراد حدود ۱۷ میلیارد تومان مالیات تشخیص داده شده که ۲۳ نفر از اینفلوئنسر‌ها این مالیات را پذیرفتند.

مهدی موحدی بک‌نظر درباره روند مالیات ستانی از اینفلوئنسر‌ها و آخرین اطلاعات از شناسایی اینفلوئنسر‌های مشمول مالیات نیز اظهار کرد: طبق بند ز تبصره ۶ قانون بودجه سال ۹۹، سازمان امور مالیاتی مکلف شد کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده رسانه‌های کاربر محور که از محل درآمد تبلیغات، مشمول مالیات بر درآمد شدند را شناسایی و از آن‌ها مالیات‌ستانی کند که دستورالعمل اجرایی مرتبط با آن هم نگارش و تدوین شد.

وی با بیان اینکه از همان سال مالیات‌ستانی از اینفلوئنسر‌ها در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفت، ادامه داد: اداره کل امور مالیات مودیان متوسط در تهران مامور شناسایی اینفلوئنسر‌های مشمول مالیات‌دهی شد و این اداره وضعیت اظهارنامه‌های سال ۹۹ و ۱۴۰۰ این اینفلوئنسر‌ها با دنبال کننده بالای ۵۰۰ هزار را مورد بررسی قرار داد و در نهایت ۵۵۱ کاربر و فعال مجازی دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده شناسایی شدند که مشمول مالیات بر درآمد می‌شدند.

در این میان بسیاری از اینفلوئنسر‌ها معتقدند درآمد بالایی که سازمان امور مالیاتی اعلام کرده تنها متعلق به برخی از اینفلوئنسر‌های خاص است و بیشتر اینفلوئنسر‌ها با درآمدی بسیار اندک فعالیت می‌کنند؛ بنابراین مالیات تعیین شده برای بسیاری از اینفلوئنسر‌ها با اعتراض مواجه شده است.

همچنین بسیاری از کارشناسان معتقدند سازمان امور مالیاتی باید تعیین کند که برچه مبنایی درآمد اینفلوئنسر‌ها را تخمین زده است. از سویی دیگر اگر حتی کم‌درآمدترین اینفلوئنسر‌ها و تمامی اقشار جامعه نیز موظف به پرداخت مالیات باشند، حق پرسشگری درباره چگونگی هزینه مالیات توسط دولت را دارند. مالیات‌دهندگان حق دارند بپرسند چرا برخی نهاد‌ها با اینکه نیازی ندارند بودجه‌های کلانی دریافت می‌کنند یا برای مراسم‌ها و اعیاد و جشن‌ها هزینه‌های بالایی پرداخت می‌شود، در صورتی که بسیاری از مردم توان پرداخت هزینه‌های اولیه زندگی خود را نیز ندارند.

همه فعالان اقتصادی موظفند مالیات پرداخت کنند

عادل طالبی، دبیر انجمن صنفی فعالان کسب و کار‌های اینترنتی در این رابطه به اقتصاد ۲۴ گفت: در هر کجای دنیا اگر درآمدی دارید موظف هستید مالیات پرداخت کنید. حال فعالیتتان ورزشی باشد، مهندسی باشد، معلمی باشد یا هر فعالیت دیگر.


بیشتر بخوانید: کدام اینفلوئنسر‌ها مشمول مالیات شدند؟ + اینفوگرافی


وی افزود: البته کشور‌ها قوانینی برای برخی از حوزه‌های اقتصادی تعیین می‌کنند که مالیات را برای فعالان برخی از حوزه‌ها کاهش می‌دهند، برای برخی معافیت مالیاتی تعیین می‌کنند و برای رشد یک حوزه، تسهیلات خاصی به آن حوزه اعطا می‌کنند.

طالبی تصریح کرد: به طور مثال دولت ایران کشاورزی را یک حوزه استراتژیک می‌نامد و کشاورزان را معاف از مالیات می‌کند. یا در حوزه کتاب، نشر، هنر و فرهنگ کشور‌ها اعلام می‌کنند که فعالان این حوزه تا یک سقف خاصی معاف از پرداخت مالیات هستند.

مالیات اینفلوئنسر‌ها

حق پرسشگری درباره هزینه مالیات

دبیر انجمن صنفی فعالان کسب و کار‌های اینترنتی تاکید کرد: سوال درست در زمینه مالیات این است که مالیاتی که می‌پردازیم در چه زمینه‌ای هزینه می‌شود. من به عنوان مالیات دهنده حق دارم بپرسم بر چه اساسی بودجه‌های کلان از مالیات ما به نهاد‌هایی که ممکن است من به عملکرد آن‌ها انتقاد جدی دارم پرداخت می‌شود، آن‌هم در این شرایط دشوار اقتصادی. پیشوایان ما، حضرت علی (ع)، ائمه، الگوی ما هستند که بسیار در مصرف بیت‌المال حساس بودند، ولی الان احساس می‌شود مالیات ما و بیت‌المال در جای درست یا لااقل مورد نظر و نیاز واقعی مالیات دهندگان هزینه نمی‌شود.

وی افزود: هر فعال اقتصادی یا کارمندی که مالیات پرداخت می‌کند می‌تواند پرسشگری کند که برچه اساسی یک سلبریتی و هنرمندی که میلیارد‌ها تومان درآمد دارد معاف از مالیات است؟ معافیت مالیاتی قرار بود به هنرمندان تئاتر و موسیقی کمک کند، به رشد هنر و فرهنگ در مقیاس عمومی کمک کند، نه یک بازیگر که برای ده دقیقه حضور در یک فیلم سینمایی درآمد میلیاردی کسب می‌کند. در رابطه با معافیت مالیاتی به نظر من باید سقف معینی وجود داشته باشد و معافیت مالیاتی کامل برای بسیاری کسب و کار‌ها نادرست است.

طالبی تاکید کرد: اینفلوئنسر‌ها هم مانند دیگر افراد جامعه درآمد خود را با زحمت به دست آورده‌اند، اما این امر آن‌ها را تافته جدابافته از جامعه نمی‌کند. در واقع پرداخت مالیات وظیفه تمامی فعالان اقتصادی است، اما در مقابل این وظیفه حق دارند بپرسند مالیاتشان کجا هزینه می‌شود و نسبت به هزینه‌های غیراصولی اعتراض کرده و بگویند نمی‌خواهند مالیاتی که پرداخت می‌کنند در یک حوزه خاص هزینه شود.

باید مبنای مشخصی برای میزان درآمد تعیین شود

دبیر انجمن صنفی فعالان کسب و کار‌های اینترنتی در رابطه با اعتراضاتی که به درآمد عنوان شده توسط سخنگوی سازمان امور مالیاتی مطرح شده، بیان کرد: باید مبنای مشخصی برای تعیین میزان درآمد اینفلوئنسر‌ها وجود داشته باشد. سازمان امور مالیاتی باید به طور شفاف اعلام کند که با چه مبنایی میزان درآمد اینفلوئنسر‌ها را مشخص کرده است. ممکن است مثلاً با قوه قضائیه یا بانک مرکزی و مانند آن این مبلغ را تخمین زده یا محاسبه کرده باشد یا حساب‌های بانکی و تراکنش مالی اینفلوئنسر‌ها را بررسی کرده باشد. تمامی این موارد باید مشخص شود.

نام طراح: بنیامین آل علی

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ شوخی جالب و خنده‌دار هانا دختر مهران غفوریان

عکس/ نقشه تراکم جمعیت در ایران

عکس/ جواد نکونام تبرئه شد

عکس/ خبر خوش برای هواداران استقلال

وعده جدید وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ

عکس/ اسامی مصدومان تصادف اتوبوس زائران ایرانی در عراق

فیلم/ پیام ویژه علی لاریجانی به مردم لبنان از بیروت

تمهیدات ترافیکی ویژه روز اربعین برای جاماندگان

شدت ریزش بورس بیشتر شد

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

قیمت گوشی اپل + جدول

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

مقررات استفاده از کارت سوخت تغییر کرد

عرضه ۲۵۰ هزار تن مواد صنعتی و فولاد در بورس کالا

عکس/ حضور سردار قاآنی در پیاده‌روی اربعین

عکس/ واکنش پزشکیان به ادعای عجیب نتانیاهو

عکس/ طبیعت زیبا و شگفت‌انگیز دره انار خوزستان

خرید میلیون دلاری استقلال در بازی سوپرجام گم شد

نامه رسمی به پرسپولیس برای جذب یک بازیکن

حذف ناگهانی نام ایران از سیته یا شهرک بین‌المللی هنر پاریس/ ایران چگونه پس از انقلاب جایگاه خود را در سیته پس گرفت؟

سود ۱۰ میلیونی سهام عدالت برای این افراد

عکس/ پاسخ توییتری پسر پزشکیان به سعید جلیلی درباره مذاکرات

رقم باورنکردنی بدهی بابک زنجانی به بانک مرکزی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ افزایش ۹۰ برابری قیمت دلار طی ۱۴ سال!

عکس/ دیدار سخنگوی دولت با پوران درخشنده

علی لاریجانی با جوزف عون دیدار کرد+ عکس

یک استعفای جنجالی دیگر در استقلال

عکس/ خبر خوش پزشکیان درباره رفع ناترازی‌ برق

جلسه فوری مدیران استقلال در سعادت‌آباد

فیلم/ تجمع حامیان فلسطین در مقابل مقر سازمان ملل در نیویورک

عکس/ نتانیاهو و ادعای پوچ بودن کنار مردم ایران

آخرین خرید استقلال در راه تهران!

رسوایی تاریخی در والیبال دختران جهان + عکس

رآکتور ارغوان گستر ایلام در مدار راه‌اندازی و تولید قرار گرفت

فیلم/ ماجرای بسته‌شدن جاده فیروزکوه توسط چند خودروی لاکچری

فیلم/ دیدار علی لاریجانی با رییس پارلمان لبنان

فیلم/ بارش شدید باران در سمنان

عکس/ بازگشت دوباره ایران به صدر فهرست گرم‌ترین مناطق جهان

فروش ۳۶۰ میلیارد دینار ارز اربعین به حدود ۲ میلیون متقاضی

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۲۲ مردادماه ۱۴۰۴

دخالت‌های بیرونی هوادار متمول در ترکیب پرسپولیس؟

واکاوی تاثیر ناترازی انرژی بر صنعت غذا

پرونده انفجار معدن طبس به کجا رسید؟

آمار وحشتناک مرگ بر اثر آلودگی هوا در ۱۴۰۳

قِران به اقتصاد ایران باز می‌گردد!

فیلم/ رمزگشایی از اهداف حمله اسرائیل به ایران

چه زمانی طلا بخریم؟ / انتخاب بهترین زمان خرید طلا و سکه

عکس/ قاب دو نفره گوهر خیراندیش و علیرضا خمسه