تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲

شایعات درباره حضور قاضی نیری در آلمان

رسانه‌ی آلمانی پرس پورتال مدعی حضور حجت الاسلام حسینعلی نیری، از اعضای کمیته‌ی تصمیم گیر درباره‌ی اعدام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷، در شهر هانوفر ِ آلمان جهت درمان در کلینیک مغز و اعصاب پروفسور مجید سمیعی شده است. این ادعا تاکنون تأیید نشده است.

شایعات درباره حضور قاضی نیری در آلمان

اقتصاد۲۴-حجت الاسلام حسینعلی نیری مشاور عالی رئیس قوه قضاییه و رئیس پیشین دادگاه عالی انتظامی قضات است.

حجت الاسلام نیری متولد سال ۱۳۳۵ است. در نوجوانی به حوزه علمیه قم رفت و از شاگردان نزدیک آیت الله محمدی گیلانی شد که پس از انقلاب به دنبال استعفای آیت الله صادق خلخالی، به ریاست دادگاه انقلاب منصوب شد. حجت الاسلام نیری نیز با پیروزی انقلاب وارد جریان‌های سیاسی شد. او در سال ۱۳۶۲ به عنوان حاکم شرع در زندان اوین که مخصوص زندانیان سیاسی بود منصوب شد. سپس در سال ۱۳۶۷ به عنوان قاضی شرع در کمیته تصمیم گیر درباره‌ی اعدام زندانیان سیاسی منصوب گردید.

وی در مصاحبه‌ای که در سال ۱۴۰۱ با مرکز اسناد انقلاب اسلامی داشت، به پرسشی درباره‌ی «اعدام‌های دهه شصت و به خصوص سال ۱۳۶۷» اینگونه پاسخ داد: «آن برهه شرایط ویژه‌ای بود. وضع مملکت بحرانی بود. یعنی اگر قاطعیت امام نبود شاید ما اصلا این امنیت را نداشتیم. شاید اصلا وضعیت طور دیگری بود. شاید اصلا نظام نمی‌ماند. روزی ۵۰ – ۶۰ تا ترور در تهران و شهر‌های دیگر اتفاق می‌افتاد. در این شرایط بحرانی باید چه کرد؟ باید حکم قاطعی داد. آن که دادگاه را اداره می‌کند و مسائل در دستش است باید مسئله را جمع کند. در این شرایط که نمی‌شود با “قربانت بروم و فدایت بشوم” کشور را اداره کرد!»


بیشتر بخوانید:مدیرکل ارشاد گیلان که بود که عزل شد؟


حجت الاسلام نیری در پاسخ به این پرسش که «می‌گویند کسی که در زندان بود و داشت حبسش را می‌گذراند چه لزومی داشت که مجدد محاکمه شود؟»، پاسخ داده بود: «این‌ها به خاطر همان پرونده محاکمه نشدند که. این‌ها در زندان دوباره شلوغ کردند. در فضای زندان باز هم انسجام خودشان را داشتند. نه تنها رابطه تشکیلاتی داشتند بلکه تشکیلات جدیدی هم درون زندان به وجود آورده بودند. از راه‌هایی که می‌دانستند، از بیرون اطلاعات کسب می‌کردند. جو زندان دستشان بود و لذا توطئه‌های جدید در کار بود. اینطور نبود که آن‌ها فقط بخواهند ایام حبسشان را بگذرانند.

او ادامه گفته بود: «یک وقت کسی مثلا پنج سال زندانی است می‌گوید من باید پنج سال زندان بمانم دیگر چه کار دارم چه می‌کنند؟ ولی این‌ها توطئه کرده بودند و هماهنگی از بیرون داشتند. یعنی عناد خودشان را می‌خواستند ادامه بدهند. این‌ها می‌گفتند ما ضرر اقتصادی به نظام بزنیم. سیم تلفن را قطع کنیم. لامپ را بشکنیم و … با این‌ها که نمی‌شود نظام را سرنگون کرد. یعنی یک لجبازی‌های بچگانه‌ای که مثلا مادر، بچه را تنبیه می‌کند، بچه می‌رود یک جایی یک حرکتی اذیتی می‌کند. مملکتی که این همه خرج دارد با چهار تا لامپ شکستن نظام سرنگون می‌شود؟»

وی در پاسخ به این پرسش که «حتی اگر صوری هم توبه می‌کردند بخشیده می‌شدند؟» هم گفته بود: «ما دنبال بهانه می‌گردیم که فرد را آزاد کنیم. یک بچه ۱۶ – ۱۷ ساله که رفته چهار تا اعلامیه پخش کرده سابقه مبارزاتی هم ندارد و حالا به زندان آمده باید چه کارش کنیم؟ آزادش می‌کنیم پیش پدر و مادرش برود. فضای زندان فضای آلوده‌ای است. اینجا اگر بماند بدتر می‌شود. خیلی از این‌هایی که جنایتکارند در زندان یاد می‌گیرند. اول به خاطر چاقوکشی رفته زندان، ولی بعد می‌رود زیردست چهار تا حرفه‌ای راه جنایت را یاد می‌گیرد. زندان آدم را در جنایت ورزیده‌تر می‌کند؛ لذا خیلی اوقات تلاش می‌کنیم این‌ها در زندان نمانند».

منبع:روزیاتو

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

واکنش ایران به پیام جدید آمریکا

سامانه جدید بارشی و موج هوای خنک در راه ایران

فیلم/ وزیر خارجه عربستان در مسجد اموی پیش‌نماز شد

کری نامحسوس مدیرعامل استقلال برای پرسپولیس

واژگونی مینی‌بوس در محور اهر-کلیبر با ۲۵ مصدوم

خبر استیضاح وزیر راه و شهرسازی تکذیب شد

سوالات امتحانات نهایی از کتب درسیست

از سرمای منفی ۳۶ تا گرمای ۵۳ درجه؛ نوسان دمایی در ایران

فیلم/ هشدار مدیرعامل ایران‌خودرو درباره بحران قیمت‌گذاری

پشت پرده ترور رزم‌آرا از قصه‌پردازی تا واقعیت

ملوان تهدید کرد: به AFC شکایت می کنیم

هشدار تهران به اروپا درباره مکانیسم ماشه

نشست مشترک سران قوا در نهاد ریاست جمهوری

شانس بالای هادی چوپان برای قهرمانی ۲۰۲۵ + فیلم

تکذیب گم شدن توله خرس دوم در پردیسان

سحر دولتشاهی و محسن تنابنده در کندو

استقلال و پرسپولیس مجوز حرفه‌ای گرفتند

ابلاغ قانون تازه بانک مرکزی به بانک‌ها

فیلم/ رفتار عجیب و نژادپرستانه با یک گردشگر در ترکیه

قابل توجه تهرانی‌ها؛ این مسیر امشب مسدود می‌شود

فیلم/ گریم سنگین الیکا عبدالرزاقی برای شاه لیر

سگ‌گردانی در اصفهان ممنوع شد

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴

ایران نقطه گسست در اتحاد آمریکا و اسرائیل / اسرائیل برای مختل کردن مذاکرات چه اقداماتی ممکن است انجام دهد؟

علائم اولیه سرطان ریه چیست؟

عکس/ اسامی بزرگ‌ترین بدهکاران بانکی منتشر شد

عکس/ استایل فوق جذاب و متفاوت مونیکا بلوچی

واکنش نتانیاهو به گزارش جدید آژانس اتمی درباره ایران

عکس/ چهره عجیب مایکل جکسون ۱۷ سال پیش در کنار فرزندان اش

بازی اروپایی‌ها با مکانیسم ماشه؛ بازیگران در نقش پلیس بد یا گروگانگیران هسته‌ای؟!

ادعای آژانس درباره ذخایر اورانیم ۶۰ درصد ایران

روایت رویترز از گزارش جامع گروسی درباره ایران

حمله گلسنگ‌ها به کتیبه‌های اورارتویی این بار در آذربایجان شرقی/ ۴ کتیبه مهم تاریخ ایران در آستانه نابودی

جزئیات انفجار کوره ذوب فلزات در ایلام

هشدار ویژه تهران به نمایندگان تروئیکای اروپایی

کریم باقری در پرسپولیس ماندنی است؟

عکس/ ملکه نازلی مادرزن محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش در کنار رضاخان

تهدیدات ادعایی اسرائیل علیه ایران؛ جنگ روانی به شیوه صهیونیست‌ها

عکس/ ژست خاص تعدادی از زنان و دختران قاجار ۱۲۰ سال پیش مقابل دوربین

ترکیه به درخواست ایران چراغ سبز نشان داد

ادعای تازه آژانس انرژی اتمی درباره ذخایر اورانیوم ایران

عکس/ تیپ تینیجر‌ای سها نیاستی با کت اسپرت روبروی برج ایفل

فیلم/ حذف الشجاعیه از نقشه غزه توسط اسرائیل

تقسیم کار ترامپ و نتانیاهو برابر ایران

عکس/ گریم متفاوت پرویز پرستویی با سبیل‌های خاص در شکارگاه

ادعای اسراییل درباره ترور یک فرمانده حزب‌الله لبنان

عکس زیرخاکی از خیابان ولی عصر تهران ۸۴ سال پیش با نهال‌های جوان

ماجرای تحرکات خطرناک علیه ایران در شورای حکام چیست؟

فیلم/ متن سنگین و معنادار بهرنگ علوی در صفحه اینستاگرامش

ادعای ساترا درباره بی مجوزی سووشون