تاریخ انتشار: ۱۴:۳۷ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۲

چه کسانی نمی‌توانند نامزد انتخابات مجلس شوند؟

ثبت‌نام اولیه از داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به صورت الکترونیکی از ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ آغاز می‌شود. بررسی شرایط سنی کاندیداهای احتمالی انتخابات نشان می‌دهد که تعدادی از شخصیت‌های سیاسی دیگر نمی‌توانند کاندیدای این انتخابات شوند.

چه کسانی نمی‌توانند نامزد انتخابات مجلس شوند؟

اقتصاد۲۴-انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد. با اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، داوطلبان باید قبل از ثبت‌نام اصلی، ثبت‌نام اولیه‌ای را انجام دهند و مدارک خود را در سامانه‌ای که وزارت کشور معرفی می‌کند، بارگذاری کنند. این سامانه به‌زودی از سوی ستاد انتخابات کشور اعلام می‌شود.

یکی از شرایط ثبت‌نام در انتخابات مجلس داشتن حداقل ۳۰ سال و حداکثر ۷۵ سال سن است یعنی متولدین قبل از ۱۳۲۷ و بعد از ۱۳۷۲ نمی‌توانند کاندیدای انتخابات مجلس شوند. هرچند هنوز مشخص نیست از میان شخصیت‌های مشهور سیاسی، چه کسانی قصد کاندیداتوری در این انتخابات را دارند اما بررسی اسامی کاندیداهای احتمالی نشان می‌دهد که با این شرط سنی تعدادی از آن‌ها نمی‌توانند کاندیدای انتخابات مجلس دوازدهم شوند.

در میان نمایندگان فعلی مجلس یازدهم تنها سید مصطفی میرسلیم نماینده جنجالی تهران که متولد ۱۳۲۶ است به خاطر سن بالای ۷۵ سال دیگر نمی‌تواند کاندیدای انتخابات شود و باید از نمایندگی مجلس خداحافظی کند اما سایر نمایندگان منع شرایط سنی ندارند.


بیشتر بخوانید: قوت گرفتن ارائه فهرست مشترک مجلس بین لاریجانی و روحانی


بین روسای پیشین قوا احتمال کاندیداتوری شخصیت‌هایی مثل سید محمد خاتمی (متولد ۱۳۲۲) رئیس‌جمهور اسبق و علی‌اکبر ناطق‌نوری (متولد ۱۳۲۳) رئیس مجلس پنجم بسیار ضعیف است اما حتی اگر بخواهند هم به دلیل شرایط سنی نمی‌توانند کاندیدا شوند. اما به طور مثال محمود احمدی‌نژاد (متولد ۱۳۳۵) رئیس دولت‌های نهم و دهم که احتمال کاندیداتوری او هم ضعیف است و علی لاریجانی (متولد ۱۳۳۶) رئیس مجالس هشتم تا دهم شرایط سنی ثبت‌نام را دارند. محمدباقر قالیباف رئیس فعلی مجلس هم با ۶۱ سال سن شرایط کاندیداتوری مجدد را دارد.

در میان سران پیشین قوا شرایط سنی حسن روحانی جالب است. البته روحانی هم احتمال کاندیداتوری اندکی دارد اما با توجه به این‌که متولد آبان ۱۳۲۷ است، در موقع ثبت‌نام اولیه و حتی ثانویه، ۷۵ سال سن او کامل نمی‌شود و برای ثبت‌نام منع قانونی نخواهد داشت.

از بین کاندیداهای پیشین انتخابات ریاست جمهوری، سید محمد غرضی (متولد ۱۳۲۰) شرایط سنی ثبت‌نام را ندارد اما شخصیت‌هایی مثل محسن رضایی ( متولد ۱۳۳۳) و سعید جلیلی (۱۳۴۴) می‌توانند کاندیدا شوند.

شایعاتی مبنی بر اینکه ممکن است تعدادی از اعضای کابینه دولت روحانی در ائتلاف با علی لاریجانی کاندیدای انتخابات ۱۴۰۲ شوند، وجود دارد. بررسی شرایط سنی اعضای دولت روحانی نشان می‌دهد که تنها محمدرضا نعمت‌زاده (متولد ۱۳۲۴) وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم نمی‌تواند کاندیدا شود و بقیه اعضای دولت‌های یازدهم و و دوازدهم منع شرایط سنی را ندارند.

در میان وزرای دولت محمود احمدی‌نژاد که تعدادی از آن‌ها در مجلس یازدهم هم حضور دارند، تنها محمد سعیدی‌کیا (متولد ۱۳۲۵) وزیر مسکن و شهرسازی دولت نهم، سید کاظم وزیری هامانه (متولد ۱۳۲۴) وزیر نفت دولت نهم و حمید بهبهانی (۱۳۱۹) وزیر راه و ترابری دولت نهم به دلیل شرایط سنی نمی‌توانند کاندیدا شوند و بقیه شرایط سنی ثبت‌نام را دارند.

در بین شخصیت‌های سیاسی اسدالله بادامچیان (متولد ۱۳۲۰) دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی و رسول منتجب‌نیا (متولد تیر ۱۳۲۷) دبیر کل حزب جمهوریت ایران اسلامی امکان کاندیداتوری ندارند اما به طور مثال محمدرضا عارف (متولد ۱۳۳۰) رئیس بنیاد امید ایرانیان و نماینده مجلس دهم یا محمدرضا باهنر (متولد ۱۳۳۱) دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین و نماینده ادوار دوم تا نهم مجلس (به جز مجلس ششم) می‌توانند کاندیدا شوند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شهدای حمله تروریستی زاهدان فردا تشییع می‌شوند

فیلم/ ملکی: آمار انفجار گاز کم‌تر بوده

فیلم/ انفجار مشکوک چند دستگاه اتوبوس در تل‌آویو

فیلم/ نظر علی مطهری درباره مذاکره ایران با اروپایی‌ها

تهدید ایران برای بازگشت به دیپلماسی

فیلم/ خلاصه بازی استقلال مقابل سپاهان

تساوی استقلال و سپاهان در ترکیه

عکس/ حضور چهره فعال سیاسی ملی مذهبی در مراسم تشییع احمد توکلی

گزارش‌هایی از وقوع انفجار در تل‌آویو

فرماندار خاش از برخورد شدید با مهاجمان دادگستری زاهدان خبر داد

هشدار شرکت آبفا: پمپ مستقیم، قبض را ۲۰ برابر می‌کند

حذف کالا‌های اساسی از سفره کارگران

فیلم/ حسن خمینی: دشمنان خواب آشفته‌ای برای کشور دیده بودند

رابطه مستقیم میان خشکسالی و برهنگی؟

عکس/ کیومرث پوراحمد و مهدی باقربیگی سرصحنه قصه‌های مجید ۳۴ سال پیش

قانون بیمه شخص ثالث اصلاح می‌شود

فیلم/ فیزیکدان آمریکایی: ایران یک قدرت نظامی هسته‌ای اعلام نشده است

فیلم/ حمایت از غزه کنار خانه خدا

فیلم/ پیام یک زن ایرانی از انگلیس به آیت‌الله خامنه‌ای

کشف جسد زن جوان و سه کودک پس از ۱۰ روز

فیلم/ اعتراف جانسون به غارت اموال ایران به دست بریتانیا

فیلم/ لحظه آتش‌گرفتن هولناک خودرو در یک پارکینگ

خسارات وارد شده به تاسیسات هسته‌ای، جدی و شدید است

عکس/ پیام خداحافظی هافبک پرتغالی با تراکتور

تبخیر سالی یک متر از ارتفاع آب دریاچه ارومیه

مکانیسم ماشه چگونه عمل می‌کند؟

جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان

عکس/ ۸ ساعت جکی چان که بیش از ۱۵ میلیون دلار ارزش دارند

مشتری ایران خودرو نصف شد

فیلم/ یک میلیون تن برنج گم شده است

عکس/ استایل نیمه‌ رسمی سها نیاستی بازیگر فیلم زن و بچه

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴

فیلم/ طعنه سنگین علی ضیا به مهاجرت آقازاده‌ها

خیز آمریکا برای مانور در قفقازجنوبی/ گزینه‌های ایران در چالش کریدور زنگزور چیست؟

عکس/ چهره متفاوت عباس دوران ۵۴ سال پیش در سال‌های نخست خلبان شدن

بهترین نوشیدنی‌ها برای جلوگیری از گرمازدگی

عکس/ حضور تریلی‌های باری در کف دریاچه ارومیه

استراتژی احتیاط بورس همچنان ادامه دارد

عکس/ سعد بن مسعود ثقفی سریال مختار پس از ۲۰ سال با پوشش خاص

راز دفن گنج تاریخی فاش شد!

عکس/ حمله هواداران پرسپولیس به خرید جدید تیمشان

خداحافظی با گرمازدگی با مصرف این نوشیدنی‌ها

فیلم/ واکنش عجیب هامون سیدی با ظاهر شدن یک عکس

زنگ خطر رکود اقتصاد ایران به صدا درآمد!

دستگیری ۳ شرور پس از حمله به ماموران حین جمع‌آوری اتباع

عکس/ جشن صمیمانه عوامل تاسیان بعد از اتمام سریال

در این ساعات نباید زیر نور خورشید باشید

واکنش مولوی عبدالحمید به حادثه تروریستی زاهدان

ایرانی‌ها کدام رمزارز را جایگزین تتر کردند؟

فیلم/ پرواز هواپیمای آب‌پاش برای مهار آتش هورالعظیم