تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
شکایت به دیوان برای طلب ۷ میلیارد دلاری از کره جنوبی

بیگدلی: شکایت ایران تبلیغاتی و بی اثر است

عراق در همسایگی ما است و هر لحظه نیز نیازمند گاز و برق ایران است الان نتوانسته مستقیما به ما پول بدهد و پول ما را به بانکی در عمان حواله کرده است و این یک مقدار تحقیر آمیز است.

بیگدلی: شکایت ایران تبلیغاتی و بی اثر است

اقتصاد۲۴-این روز‌ها بحث طلب ۷ میلیارد دلاری ایران از کره جنوبی دوباره داغ و تیتر یک بیشتررسانه‌ها شد. ماجرا به ارز حاصل از فروش نفت ایران به کره برمی گردد، نفتی که پیش از دور جدید تحریم‌ها به کره صادر شد و حالا پس از گذشت بیش از ۴ سال آن‌ها می‌گویند به دلیل تحریم‌ها امکان واریز پول را ندارند.

وزرات خارجه کشورمان هم همواره در این مدت از تلاش‌های دیپلماتیک برای دریافت این طلب گفت که آن هم هرگز به جایی نرسید، اگر چه بار‌ها و بار‌ها خبر‌هایی از آزادی پول‌های ایران در کره مطرح شد، اما هرگز این فرآیند نهایی نشد. ادامه این روند ناکام، رئیسی را بر آن داشت تا با نوشتن نامه‌ای به رئیس مجلس، شکایت ایران به دیوان کیفری بین‌المللی برای بازپس‌گیری هفت میلیارد دلار دارایی مسدود شده ایران از این کشور را توصیه کرد.

رئیس جمهور کشورمان همچنین در این نامه نوشت:لایحه "ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره به داوری" که در ۱۴ تیرماه ۱۴۰۲ در جلسه هیأت وزیران تصویب شده برای «انجام تشریفات قانونی» در پیوست ارائه می‌شود.در ادامه گفتگویی با علی بیگدلی کارشناس مسائل بین الملل به بررسی این نامه و چگونگی استرداد این وجه پرداخته ایم:

**دولت سیزدهم نامه‌ای تنظیم کرده و در آن نامه از مجلس خواسته است طلب ۷ میلیارد دلاری ایران از کره جنوبی را مورد پیگیری قرار دهد. بنظر شما ایا این یک بازی روانی و تبلیغاتی برای افکار عمومی است و یا اینکه دولت مصمم به دریافت این طلب است و از این رو این نامه را ارائه کرده است، و اساسا ایا دولت و مجلس برنامه ریزی برای استرداد این وجه دارند؟

گرفتن چنین تصمیمی بیشتر دارای جنبه تبلیغاتی و برای اقناع افکار عمومی است. با توجه به اینکه عراق در همسایگی ما است و هر لحظه نیز نیازمند گاز و برق ایران است الان نتوانسته مستقیما به ما پول بدهد و پول ما را به بانکی در عمان حواله کرده است و این یک مقدار تحقیر آمیز است، نفت در برابر نان همان کاری است که آمریکایی‌ها در مورد صدام حسین کردند. اما در مورد کره باید گفت حجم مبادلات ما با کره خلیی زیاد است خصوصا از جهت ورود کالا‌های مستیقم و به همبن جهت برای کره ما بازار خوبی بودیم، از این رو کره دارد آمریکا را تحت فشار قرار می‌دهد تا مشکل ایران حل و پول پرداخت شود، منتهی با توجه به تحریم‌های بسیار شدیدی که آمریکا گذاشته، کره توانایی اینکار را ندارد که بخواهد پول ایران را پرداخت کند. بنظر من اصلا نیازی به قانون نداشت که دولت چنین نامه‌ای داده است.


بیشتر بخوانید: شکایت ایران از کره جنوبی رسماً کلید خورد


**شاید به دلیل این که مسئولان وزارت خارجه بار‌ها نشانه‌های مثبتی برای بازپرداخت این بدهی از سوی کره ای‌ها دیده اند، اما این رفتار‌ها در حد اظهار نظر مسئولان کره‌ای بوده و اقدام عملی در این خصوص صورت نداده اند چنین نامه‌ای ارائه شده است؟

ایران باید به دیوان بین المللی شکایت می‌کرد که همین کاررا هم می‌خواهد بکند، ولی ممکن است این دیوان ما را حاکم بکند، ولی قدرتش بسیار پایین است، زیرا خود آمریکا هم عضو این دیوان نیست. تخصص دیوان در این است که اختلافات بین دولت‌ها را حل و فصل کند وکره هم می‌تواند توجهی به این موضوع نکند و بگوید تحریم‌های آمریکا، بسته بودن شبکه بانکی ایران و عدم عضویت ایران در اف‌ای تی اف اجازه نمی‌دهد ما این پرداخت را انجام دهیم، و این دلایل خاصی است که هیچ کشوری تا حالا نتوانسته از آن عدول کند؛ بنابراین این اقدامی که ایران کرده یک نوع کار تبلیغاتی و سیاسی است و بنظر می‌رسد اینکار باعث نمی‌شود تا کره قانع شود پول ما را پرداخت کند. اگر حتی دیوان هم حکم به نفع ایران صادر کند، از آنجا که جنبه اجرایی آن صفر است و آمریکا بار‌ها این را نپذیرفته، نمی‌تواند خیلی در بازپرداخت بدهی کره به ما موثر باشد.

بیگدلی: شکایت ایران تبلیغاتی و بی اثر است

**با توجه به گفته‌های شما در مورد رای دیوان آیا در این صورت الزاما سطح مناسبات ما با کره جنوبی کاهش پیدا خواهد کرد یا خیر؟

یک زمانی رهبری فرمودند که ورود کالا‌های کره‌ای به ایران ممنوع است، ولی ما نمی‌توانستیم اینکار را بکنیم چرا که در هرخانه‌ای یک دستگاه لوازم خانگی کره‌ای وجود دارد و در خیابان‌ها نیز ماشین‌های کره‌ای تردد می‌کنند و این‌ها همگی سرمایه گذاری خارجی امریکاست که در کره انجام داده است. البته از آن طرف هم کره نمی‌خواهد بازار ایران را از دست بدهد، چرا که برای کره، بازار ایران، بازار پر منفعتی است. همچنین با توجه به اینکه پالایشگاه‌های این کشور برای تصفیه، نفت، با نفت ایران تنظیم شده، نمی‌خواهد موقعیت نفتی ایران را از دست بدهد. در مجموع هر دو طرف به بکدیگر نیاز دارند، ولی با توجه به تبعیت فعلی کره از تصمیمات آمریکا و تحریم‌های سنگینی که آمریکا وضع کرده، این چیزی نیست که کره به تنهایی بتواند اینکار را انجام دهد، همچنین با توجه به قطعنامه ۲۲۳۱ در شورای امنیت و برنامه موشکی و تحریم‌ها، کار به هیچ جا نمی‌رسد و نمی‌تواند در دریافت بدهی کره به ایران موثر باشد. ضمن این که همان طور که گفتم موانع موجود اعم از عدم پذیرش اف‌ای تی اف و بسته بودن شبکه بانکی نیز تاثیر گذار خواهند بود.

**در حال حاضر که ما با کره مراودات نفتی نداریم آیا ابزاری که بتوانیم از آن به عنوان اهرم فشار در برابر کره استفاده کنیم داریم یا خیر؟

نخیر، الان کره هشتمین دولت اقتصادی دنیا است و ما با حمایت همه جانبه‌ای که آمریکا از کره به عمل می‌آورد چه می‌توانیم بکنیم. هیوندایی در مالکیت آمریکایی‌ها ست و در آنجا سرمایه گذاری کرده اند و با اسامی کره‌ای تولید می‌کنند. ما به هیچ وجه این ابزار را نداریم وآن طرف قضیه کره هم نمی‌خواهد بازار ایران را از دست بدهد. در مجموع از نظر حقوقی ایران هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد، ودر مورد لایحه فرستادن به مجلس باید گفت مااصلا احتیاج به لایحه و تصمیم مجلس نداریم؛ چرا که اگر ما مشکل نداشتیم، مطالباتمان وارد بانک مرکزی می‌شد و کار تمام بود. دادن لایحه برای این است که یک مقدار فضای داخلی را تلطیف کند و مقداری باعث رضایت افکار عمومی شود.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل قطر

عکسی که ثابت می‌کند علی کریمی در اصفهان است

خبر پزشکی قانونی درباره معاینه الهه حسین نژاد

یک امام جمعه درگذشت

عکس/نکته‌ای درباره ظاهر قاتل الهه حسین‌نژاد

دکترای افتخاری نتانیاهو به احمدی‌نژاد رسید!

فیلم / واکنش رونالدو به شعار مسی مسی توسط هواداران آلمان

کرملین: پوتین آماده ورود به حل مسئله هسته‌ای ایران است

تشخیص بیماری قلبی در چند ثانیه

ترامپ به دنبال لغو اعتبار دانشگاه کلمبیا است

سگ گردانی در لواسانات ممنوع شد

جمیله علم الهدی در انتصابات دولت رئیسی دخالت می‌کرد؟

عکس متفاوتی که از سردار قاآنی ثبت شد

فرمان جدید ترامپ علیه تمام ایرانی‌های دنیا

پیام تسلیت باشگاه پرسپولیس برای قتل الهه حسین نژاد

حواشی خبرساز درباره ماشینی که الهه حسین‌نژاد سوار شد

شکایت ایران از ادعای آژانس درمورد ضبط اسناد محرمانه بازرسان

گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور و ولیعهد عربستان

تکلیف حضور احمد نوراللهی در پرسپولیس مشخص شد

برادر زن سیدورف در استقلال پست گرفت؟!

شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد

رسوایی ورزشکاران دوومیدانی پای وزیر ورزش را به مجلس کشاند

احتمال توفان تندری در تهران از امروز

دو بازیکن مطرح پرسپولیس مازاد شدند

استقلال اولویت اول لژیونر ایرانی نیست!

بانک مرکزی بازار مسکن را از وزارت راه و شهرداری ربود؟

افزایش قیمت لبنیات ادامه دارد+ جدول

بابایی‌کارنامی: با حمایت دولت و در یک فضای آرام باید صنایع بزرگ را به سمت راه‌اندازی نیروگاه‌ها سوق داد

عکس/ آیت الله جنتی ۴۴ سال پیش در کنار رهبر انقلاب و هاشمی رفسنجانی

شرط سازمان بورس برای توسعه فعالیت صندوق‌های اهرمی چیست؟

تکرار یک اشتباه در اصفهان؛ گورستان هزار ساله را برای عبور کابل برق کندند

افزایش چندین برابری قیمت نان در تهران

بازار فروش دام در آستانه عید قربان

هشدار یونسکو در خصوص عبور مترو از نزدیکی مسجد جامع اصفهان

هر پیامک چقدر برایتان آب می‌خورد؟

جزییات انتقال سهام عدالت متوفیان اعلام شد

عکس دیده نشده و عاشقانه از بازیگر زن لیسانسه‌ها و برادرش

عکس/ ظاهر اردشیر زاهدی همسر اول شهناز پهلوی ۲۴ سال پیش در ایام پیری

اینفوگرافی/ خطرناک‌ترین زوج‌های لیگ بیست و چهارم

عکس/ شکل و شمایل عجیب پله ۷۵ سال پیش با لباس ورزشی

ادعای عجیب زید آبادی درباره سقوط دولت نتانیاهو

عکس/ سلفی ناز و دلبرانه پردیس احمدیه با لبخند معنادار

چرا دلار درجا زد؟

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

شرط بندی سنگین روی بیت کوین ۱۳۰هزار دلاری

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ تیپ خاص نگار جواهریان و دخترش با لباس‌های برند

فیلم/ خرید و فروش یا اجاره مسکن با دلار ممنوع است!