تاریخ انتشار: ۱۵:۴۳ - ۱۰ مهر ۱۴۰۲

واردات ۳۰ میلیون لیتر بنزین صحت ندارد!

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از طرح شایعه‌هایی درباره واردات روزانه ۳۰ میلیون لیتر بنزین در فضای مجازی را بی‌اساس و دروغ خواند.

اخبار و اعداد واردات بنزین کذب است

اقتصاد۲۴-جلیل سالاری در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: دستگاه‌های شایعه‌پراکنی فضای مجازی به‌طور مستمر مشغول کارند و اعدادی غیرمنطقی و غیرکارشناسی اعلام می‌کنند که در این باره لازم است اهالی فن و کارشناسان و مردم اخبار دقیق و صحیح آماری را از منابع اصلی دریافت کنند.

وی با تأکید بر اینکه کل مخازن ذخیره‌سازی ما پاسخگوی این مقدار واردات بنزین نیست، تأکید کرد: این موضوع در حالی است که ما روزانه ۱۱۷ میلیون لیتر بنزین نیز در داخل کشور تولید می‌کنیم، پس چگونه می‌توانیم این حجم بنزین را ذخیره‌ کنیم، بنابراین اطلاعاتی که در فضای مجازی در حوزه بنزین، مصرف سوخت، قیمت و سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی مطرح می‌شود، بیشتر نادرست است و اطلاعات صحیح باید از مجموعه‌های کارشناسی دریافت شود و به این اطلاعات نادرست توجه نکرد.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تصریح کرد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی را دیگر نمی‌توان با نظام کارمزدی اداره کرد و ما به سمت توسعه‌ای شدن این شرکت، اصلاح ساختار و اصلاح اساسنامه در حال حرکت هستیم.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی باید از فهرست واگذاری خارج شود

سالاری با اشاره به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نباید در فهرست واگذاری قرار گیرد، بیان کرد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی رکن اساسی مجموعه است که بدون کارشناسی در فهرست واگذاری قرار گرفته و اقدام‌های توسعه‌ای آن متوقف شده است. در حال مطالعه و پیگیری هستیم که از فهرست واگذاری خارج شود.


بیشتر بخوانید:اما و اگر‌های سوخت جدید؛ رقیب جدید بنزین چیست؟


وی افزود: اگر بخواهیم مصرف سالانه ۴۳ میلیارد لیتر بنزین را تأمین کنیم، بی‌شک به ذخیره‌سازی‌های راهبردی نیاز است و الگوی حمل نیز باید تغییر کند، همچنین توسعه زیرساخت‌های شبکه خطوط و توسعه پالایشگاهی نیاز است و طبق قانون هوای پاک نیز باید این زیرساخت‌ها در کنار مدیریت مصرف تحقق یابد.

مصرف ۶۹ درصد سوخت در بخش حمل‌ونقل شخصی

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: آمار ۶۹ درصدی مصرف سوخت در بخش حمل‌ونقل خودروهای شخصی نشان می‌دهد در حوزه حمل‌ونقل عمومی اقدامی مؤثر انجام نشده است، همچنین ۲۰ درصد مصرف سوخت ما به موتورسیکلت‌ها مربوط می‌شود، از طرفی لازم است صنعت خودروسازی اصلاح شود و قرار نیست ما در کشور به‌دلیل این چالش‌ها سرمایه‌سوزی کنیم، بلکه باید سرمایه کشور در حوزه تکمیل زنجیره ارزش به‌کار گرفته شود.
سالاری افزود: بخشی از بنزین کشور که می‌تواند در یک زنجیره بزرگ اشتغال‌زایی و شرکت‌های دانش‌بنیان به مصرف برسد، اکنون در حوزه سوخت به مصرف می‌رسد و عدد مصرف ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین در روز، عددی بسیار غیرمنطقی است که متأسفانه این اعداد در حوزه‌ سوخت‌های دیگر نیز بالاست.

وی با اشاره به توجه دولت سیزدهم به حوزه دیپلماسی انرژی و فراسرزمینی گفت: در مجموعه پالایشگاه‌های کشور اقدام‌های مؤثری در بخش محیط زیست، جمع‌آوری گازهای مشعل، کیفی‌سازی فرآورده‌ها، طرح‌های دانش‌بنیان‌ و بومی‌سازی دانش فنی واحدهای تحت لیسانس انجام شده است و امروز افزون بر این موارد، به حوزه صدور خدمات فنی - مهندسی در صنایع پالایشی نیز ورود کرده‌ایم.

معاون وزیر نفت با قدردانی از عمکرد سخت‌کوشانه و موفقیت‌آمیز مجموعه کارکنان و مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای پشت سر گذاشتن بحران‌های مستمر و سوخت‌رسانی‌های ویژه، بر لزوم توجه به هماهنگی بین عملیات ستاد و مناطق تأکید کرد و افزود: ساختار نباید متصل به یک فرد باشد و باید اختیارات تفویض شود. مدیران مناطق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نیز در خاکریز اول عملیات تأمین و توزیع فرآورده هستند که باید در اصلاح ساختار و تأمین منابع و توسعه مورد حمایت قرار بگیرند.

کاظم دلخوش اباتری روز جمعه در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایلنا، درباره تعیین‌تکلیف بنزین در برنامه هفتم‌توسعه و تصمیم دولت و مجلس در زمینه تخصیص بنزین به جای خودرو به فرد گفته بود: ما اکنون بیش از ۳۰ میلیون لیتر در روز واردات بنزین داریم و متاسفانه به خاطر حاشیه‌هایی که بنزین دارد؛ دولت و مجلس هیچ تصمیمی برای تغییر قیمت و سهمیه بنزین ندارند.

وی با یادآوری اینکه دولت و مجلس برنامه ای برای تغییر سهمیه بندی و قیمت بنزین ندارند، تاکید کرده بود: بنده طرح مربوط به تخصیص بنزین به فرد به جای خودرو را قبول ندارم، ما اکنون دچار کمبود بنزین هستیم چرا باید میزان تخصیص را افزایش دهیم؟

این نماینده مجلس خاطرنشان کرده بود: ممکن است عده‌ای با طرح تخصیص بنزین به خانوار موافق باشند، اما بنده با این برنامه که اینگونه بنزین را در اختیار مردم‌ قرار دهیم مخالفم، زیرا قطعا کار را خراب‌تر می کند.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تکذیب گم شدن توله خرس دوم در پردیسان

سحر دولتشاهی و محسن تنابنده در کندو

استقلال و پرسپولیس مجوز حرفه‌ای گرفتند

ابلاغ قانون تازه بانک مرکزی به بانک‌ها

فیلم/ رفتار عجیب و نژادپرستانه با یک گردشگر در ترکیه

قابل توجه تهرانی‌ها؛ این مسیر امشب مسدود می‌شود

فیلم/ گریم سنگین الیکا عبدالرزاقی برای شاه لیر

سگ‌گردانی در اصفهان ممنوع شد

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴

ایران نقطه گسست در اتحاد آمریکا و اسرائیل / اسرائیل برای مختل کردن مذاکرات چه اقداماتی ممکن است انجام دهد؟

علائم اولیه سرطان ریه چیست؟

عکس/ اسامی بزرگ‌ترین بدهکاران بانکی منتشر شد

عکس/ استایل فوق جذاب و متفاوت مونیکا بلوچی

واکنش نتانیاهو به گزارش جدید آژانس اتمی درباره ایران

عکس/ چهره عجیب مایکل جکسون ۱۷ سال پیش در کنار فرزندان اش

بازی اروپایی‌ها با مکانیسم ماشه؛ بازیگران در نقش پلیس بد یا گروگانگیران هسته‌ای؟!

ادعای آژانس درباره ذخایر اورانیم ۶۰ درصد ایران

روایت رویترز از گزارش جامع گروسی درباره ایران

حمله گلسنگ‌ها به کتیبه‌های اورارتویی این بار در آذربایجان شرقی/ ۴ کتیبه مهم تاریخ ایران در آستانه نابودی

جزئیات انفجار کوره ذوب فلزات در ایلام

هشدار ویژه تهران به نمایندگان تروئیکای اروپایی

کریم باقری در پرسپولیس ماندنی است؟

عکس/ ملکه نازلی مادرزن محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش در کنار رضاخان

تهدیدات ادعایی اسرائیل علیه ایران؛ جنگ روانی به شیوه صهیونیست‌ها

عکس/ ژست خاص تعدادی از زنان و دختران قاجار ۱۲۰ سال پیش مقابل دوربین

ترکیه به درخواست ایران چراغ سبز نشان داد

ادعای تازه آژانس انرژی اتمی درباره ذخایر اورانیوم ایران

عکس/ تیپ تینیجر‌ای سها نیاستی با کت اسپرت روبروی برج ایفل

فیلم/ حذف الشجاعیه از نقشه غزه توسط اسرائیل

تقسیم کار ترامپ و نتانیاهو برابر ایران

عکس/ گریم متفاوت پرویز پرستویی با سبیل‌های خاص در شکارگاه

ادعای اسراییل درباره ترور یک فرمانده حزب‌الله لبنان

عکس زیرخاکی از خیابان ولی عصر تهران ۸۴ سال پیش با نهال‌های جوان

ماجرای تحرکات خطرناک علیه ایران در شورای حکام چیست؟

فیلم/ متن سنگین و معنادار بهرنگ علوی در صفحه اینستاگرامش

ادعای ساترا درباره بی مجوزی سووشون

عکس جالب از ۲ بهروز وثوقی در آغوش هم

افشاگری عجیب نیویورک تایمز درباره ایلان ماسک

آغاز برداشت گل بابونه در اصفهان

عکس/ استایل بهاری بازیگر گیلدخت در دبی

عکس/ ملک سعود ۷۱ سال پیش در میان اقوام و محافظین با عینک خرمگسی

مذاکره استقلال با ستاره ایرانی فوتبال امارات

واکنش رئیس سازمان انرژی اتمی به طرح غنی‌سازی صفر

اختلاف مالی امید عالیشاه و پرسپولیس

عکس/ خوشگذرانی محمدرضا پهلوی و همسرش ۶۳ سال پیش در دیزنی لند

فیلم/ پروژه بهشت فومن رونمایی شد

چند تکنیک برای تشخیص عینک آفتابی اصل

عکس دردناک از دختر قاضی باقری در مراسم تشییع پدرش

عکس/ سلفی جالب شهدا در خیابان‌های شهر

سود سهام عدالت چه زمانی واریز خواهد شد؟