تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۳۰ مهر ۱۴۰۲

کنایه‌های پزشکیان به تغییر ادبیات برخی درباره برجام و FATF

نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: همین چین و روسیه که ما می‌گوییم ارز مشترک ایجاد می‌کنند یا ارزی در حوزه کشور‌های هم‌پیمان ایجاد خواهند کرد، همگی عضو FATF هستند و کار خودشان را پیش می‌برند.

کنایه های پزشکیان به تغییر ادبیات برخی درباره برجام و FATF

اقتصاد۲۴- مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ، در پاسخ به این سوال که «اخیرا شاهد تغییر ادبیات رسمی نسبت به موضوع FATF هستیم و البته به‌نظر می‌رسد که ذهنیت‌ها احتمالا به سمت پذیرش آن یا آماده‌سازی برای پذیرش در حال حرکت است و این در حالی‌ست که در گذشته نسبت به آن مخالفت ویژه و جدی وجود داشت»، گفت: کلیت موضوع بسیار روشن است، یکسری مجامع بین‌المللی برای برخی کار‌ها وجود دارد مثلا فیفا (فدراسیون جهانی) در فوتبال، در فیفا اگر شما قواعدش را نپذیرید شما را بازی نمی‌دهند. بانک‌ها هم یک مجموعه‌ای ایجاد کردند که یک سری مقررات دارد، اگر آن‌هایی که در آنجا عضو هستند، مقررات این مجموعه را نپذیرند در آن بانک‌ها نمی‌توانند تراکنش و نقل و انتقال مالی داشته باشند که در نتیجه در مبادلات بین بانکی به شدت دچار مشکل می‌شود.

وی ادامه داد: ما یا باید وارد این مجموعه جهانی شویم یا وقتی خارج شدیم دیگر خارج شده‌ایم و این ما را با مشکلات قابل توجه و فراوانی در زمینه مبادلات و تراکنش‌های بانکی مواجه می‌کند.

پزشکیان در ادامه عنوان کرد: همین چین و روسیه که ما می‌گوییم ارز مشترک ایجاد می‌کنند یا ارزی در حوزه کشور‌های هم‌پیمان ایجاد خواهند کرد، همگی عضو FATF هستند و کار خودشان را پیش می‌برند. این‌ها خودشان دارند کار‌های خودشان را می‌کنند، ولی به ما که می‌رسد ما می‌گوییم: «خیر، قرار است پول منطقه‌ای یا پول مشترک ایجاد کنند»؛ خب آن‌ها ایجاد کنند و از FATF هم خارج شوند و با قواعد آن معامله نکنند، چرا این کار را نمی‌کنند؟


بیبشتر بخوانید:ماه‌عسل کوتاه اصولگرایان؛ موقعیت گروه فشار در دولت و مجلس همسو


وی خاطرنشان کرد: این روند برای سرمایه‌گذار و تولیدکننده ما گران تمام شده به این خاطر که باید اجناس مورد نیاز و کالا‌های اساسی و اولیه را گران تهیه کنند و جنس خود را هم از طریق دلال‌ها و واسطه‌ها و چند دست جابه‌جا کردن بفروشند تا بتوانند به پول خود دست پیدا کنند. در واقع گران می‌خرند و ارزان می‌فروشند و این مساله اتفاقی است که به ضرر اقتصاد کشور و تولید ما است.

نماینده مردم تبریز در مجلس در ادامه ابراز داشت: یک مساله دیگر این است که این‌ها توافق برای احیاء برجام را به امضاء نرسانند و این شرایط یک ضرر و هنگفت برای ما به دنبال دارد از این جهت که اکنون کشور‌های نفت‌خیز همسایه ما اعم از عراق، کویت، عربستان، قطر و امارات و هر کدام که با آن‌ها میادین نفت و گاز مشترک داریم دارند به صورت روزانه از میادین و ذخایر مشترک برداشت می‌کنند و ما نمی‌توانیم این برداشت را داشته باشیم که در نتیجه آن کشور‌ها از یک جایی به بعد از سهم ما برداشت می‌کنند.

وی افزود: به نظر من هیچ راهی وجود ندارد، این‌ها اگر می‌خواهند مملکت ضرر نکند، تولید سرپا باشد باید بدانند اگر وارد بازی اقتصادی نشویم، اپینکه می‌گویند می‌خواهیم اقتصاد رشد ۸ درصدی داشته باشیم، غیرممکن است. باید وارد بازی اقتصادی جهانی شویم که بتوانیم تکنولوژی بخریم و بفروشیم؛ وقتی تحریم کردند و شما قادر نیستید خرید و فروش آزاد با دنیا داشته باشید، این هدف محقق نمی‌شود.

پزشکیان در پاسخ به این سوال که «آیا مخالفت‌هایی که در گذشته با FATF صورت می‌گرفت بیشتر سیاسی نبود؟»، گفت: خیلی از حرف‌های گذشته سیاسی بوده است، همین اف. ای. تی. اف، برجام، نگرانی برای سفره مردم، مشکلات مسکن، مدیریت کشور و....

وی افزود: مگر نمی‌گفتند مدیریت بد است؟ مگر نمی‌گفتند مدیریت مشکل دارد؟ مگر مدیریت را درست کردند؟ مگر ادعا نمی‌کردند که مشکلات خیلی هم به تحریم مربوط نیست و عمده مشکلات کشور از مدیریت است؟ خب الان که سفره مردم بدتر شد و بهتر نشده است.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نیکزاد: تشکیل شورای عالی دفاع باید به تایید رهبر انقلاب برسد

قیمت سکه امامی امروز شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴/ افزایش قیمت

عکس/ بازدید چند روحانی از سد لتیان

ایران با بدترین کیفیت اینترنت در میان ۱۰۰ اقتصاد بزرگ جهان/ اینترنت ایران فقط از کوبا، آنگولا، اتیوپی و سودان بهتر است + سند

دیپلماسی باید جلوتر از میدان حرکت کند

فیلم/ خوش‌چهره: سال‌هاست که موساد در نظام نفوذ کرده است

عکس/ پشت پرده نصب بلندگو‌های آژیر خطر در تهران

سعدیِ پرچم به دست، نماد غرور ملی یا کج‌سلیقگی؟

لغو مجازات خروج غیرمجاز ایرانیان خارج نشین

تغییر هندسه قدرت در دوران پساجنگ/ بازگشت شورای عالی دفاع و علی لاریجانی نشان از تغییر فرماندهی میدان دارد؟

واکنش هادی ساعی به ماجرای جنجالی پدر مبینا نعمت‌زاده

عکس/ درد و رنج مردم غزه بر صفحه اول مجله تایم

عکس/ این بازیکن دل هواداران استقلال و پرسپولیس را لرزاند

عکس/ حمله تند رسایی به پزشکیان به بهانه عدم کفایت سیاسی

عکس/ پیشکسوتان استقلال و پرسپولیس در مراسم تشییع داریوش مصطفوی

ژیلا صادقی کیست؟ | مجری جنجالی تلویزیون با پوشش متفاوت

فیلم/ لایحه جنجالی دولت رسما از مجلس پس گرفته شد

۵۷درصد ظرفیت سدهای کشور خالی است

فیلم/ هشدار ماندگاری هوای گرم در کشور

اکبر عبدی: با هنرمندان مهربان‌تر باشید

رشد قیمت طلا در داخل از بازار جهانی پیشی گرفت

تهران در وضعیت اضطرار/ ارزیابی کارشناسان از وضعیت نابه سامان زیست محیطی و شاخص‌‏های شهری در پایتخت

شکاف قیمت دینار آزاد و دولتی بیشتر شد

عکس/ ترکیب رویایی ماه و رنگین کمان در آسمان استرالیا

چرا دانش آموزان در درس ریاضی ضعیف هستند؟

عکس/ شرایط صدور دسته چک تغییر کرد

پرونده جنجالی گم‌شدن جنین‌ها وارد فاز قضایی شد

فیلم/ نصب بلندگو‌های آژیر خطر در تهران

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۱۲ مرداد ماه

خنجر خودرو‌های وارداتی به ایران‌خودرو و سایپا

فیلم/ دفاع مبینا نعمت‌زاده از سیلی جنجالی پدرش

واکنش تند زیدآبادی به سخنان صادق محصولی

قیمت ۲۰۰ هزار دینار برای زائران چقدر است؟ + نحوه دریافت

آتش‌سوزی کنترل‌شده در فرودگاه مشهد

فیلم/ کاهش تولید گندم به خاطر خشک‌سالی

عرضه رقیب دنا و شاهین با تحویل فوری

این دو عامل موتور حرکت دلار را روشن کردند

رتبه دوم ایران در بلاگری؛ اینفلوئنسری جای کارمندی را گرفت/ بلاگری شغل کاذب جدید جوانان یا آسیب اجتماعی؟

خلع سلاح هسته‌ای درخاورمیانه از حقیقت تا واقعیت

خطرات بازگشت تحریم‌ها برای ایران چه خواهد بود؟

دلیل سرنگونی جنگنده فرانسوی توسط موشک چینی چه بود؟ + عکس

فیلم/ واکنش دوباره هادی ساعی به اقدام پدر مبینا نعمت‌زاده

خطیب‌زاده: عجله‌ای برای مذاکره با آمریکا نداریم

خانه‌تکانی عجیب در پرسپولیس طی یک سال

۵ استقلالی عاقبت بخیر شدند!

اخبار مهم برای فعالان بازارسرمایه اعلام شد

گمانه‏‌زنی درباره تغییرات در شورای‏عالی امنیت ملی

پیام جایگزینی احتمالی علی لاریجانی با سعید جلیلی در شعام/ خروج سعید جلیلی از شعام، پایان یک عصر

بازار دلار در آستانه انفجار خبری

لایحه خبرساز مربوط به فضای مجازی مسترد شد