اقتصاد۲۴-طی سالیان گذشته بدلیل برخی سهل انگاری ها، نبود مدیریت کارآمد و علمی و منسجم، رعایت نکردن و عملیاتی نشدن قوانین توسط برخی دستگاهها و استفاده نکردن از ظرفیتها و توانمندیهای مردمی و مردمی نهاد محیط زیست دچار آسیب جدی شده است. فلذا برای بهبود محیط زیست کشور نیازمند برخی اقدامات مهم هستیم که در ادامه به چند مورد اساسی اشاره شده است.
نظارت بر ارزیابی راهبردی محیط زیست در سیاستها و برنامههای توسعهای و ارزیابی اثرات محیطی طرحهای بزرگ کلیه دستگاههای اجرایی و بخشهای خصوصی و تعاونی، نهادهای عمومی غیر دولتی در پهنه سرزمینی از جمله مناطق آزاد تجاری و صنعتی بر اساس شاخص ها، ضوابط و معیارهای پایداری محیط زیست انجام پذیرد.
همچنین اجرای برنامه عمل حفاظت، احیاء، مدیریت و بهره برداری مناسب از تالابهای کشور با مشارکت سایر دستگاههای اجرایی و جوامع محلی به ویژه در ارتباط با تالابهای ثبت شده در کنوانسیون رامسر به طوری که تا پایان اجرای قانون برنامه، حداقل ۲۰٪ تالابهای بحرانی و در معرض تهدید کشور احیاء شوند و ضمن حفاظت و تثبیت، در روند بهبود قرار گیرند.
از طرفی نظارت بر اجرای طرحهای جامع مدیریت پسماند به ویژه در سواحل دریاها، رودخانه ها، جنگلها و دشتهای حاشیه تالاب و مدیریت سالانه حداقل ۲۰٪ از حجم پسماندهای موجود با روش مناسب انجام شود.
ضمنا با تهیه و اجرای طرح جامع پیشگیری و اطفای حریق در عرصه تحت مدیریت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان محیط زیست با همکاری سایر دستگاههای مسؤل، تکمیل و اجرای تأسیسات جمع آوری، تصفیه، باز چرخانی و مدیریت پساب و فاضلاب در شهرها و شهرک های صنعتی و خدماتی و سایر واحدهایی که فاضلاب با آلایندگی بیش از حد مجاز از استانداردهای ملی تولید مینمایند از طریق عقد قرار داد فروش و یا پیش فروش پساب خروجی تأسیسات موجود و یا طرحهای توسعه آتی اقدام شود.
لازم به ذکر است با اجرای برنامه مدیریت سبز شامل مدیریت مصرف انرژی، آب، مواد اولیه، تجهیزات و کاغذ، کاهش مواد جامد زائد و بازیافت آنها در ساختمانها و وسائط نقلیه به جلوگیری از خسارت به محیط زیست کمک فراوانی کرد.