تاریخ انتشار: ۱۳:۱۲ - ۳۰ دی ۱۴۰۲

برنامه دولت برای حذف یارانه نقدی

شصت هزار خانوار از فهرست یارانه‌بگیران در دی‌ماه حذف شدند؛ این اطلاعی بود که پس از اعلام اختلال در واریز یارانه‌ها از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام شد.

برنامه دولت برای حذف یارانه نقدی با صدک بندی‌ها

اقتصاد۲۴-سیزده سال پیش در چنین روز‌هایی بود که یارانه‌های نقدی کم‌کم جای خود را در حساب‌های پس‌انداز خانوار‌ها باز می‌کردند. دولت محمود احمدی‌نژاد با اعلام اینکه قصد دارد شر یارانه را از سر اقتصاد ایران کم کند و اقتصاد ایران را وارد دوره‌ی رقابتی نماید، دست به حذف یارانه‌های پنهان سوخت و سایر خدمات دولتی زد و فهرست بلندبالایی از اهداف را نیز اعلام کرد.

کمک به بهبود تولید، کمک به بهبود ساختار بهداشت و درمان در ایران، از بین بردن فاصله طبقاتی، کمک به اقشار فرودست و بهبود وضعیت آموزشی و ... در نهایت از آن فهرست بلندبالا، پول نقدی باقی ماند که هر ماهه به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود، تحت عنوان یارانه نقدی. قرار بود در پنج سال اقتصاد ایران روی بهشت را ببیند حالا، اما در وضعیت بغرنجی دست و پا می‌زند که چندان هم دور از ذهن نبود. تجمیع سرمایه‌ها در ایران رخ نمی‌دهد. نرخ استهلاک در بخش تولید از نرخ تشکیل سرمایه پیشی گرفته و بخش بهداشت و درمان تنها تغییری که کرده است، خالی شدن بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از پزشک متخصص و فوق تخصص است. مهاجرت پزشکان از ایران در کنار مهاجرت پرستاران به بحرانی جدی تبدیل شده و سال‌های پس از ۱۳۸۹ نیز از سوی مقامات همین دولت دهه‌ی از دست رفته‌ی اقتصاد ایران نامیده می‌شود.

طبیعتا در این فضا نه تنها اقشار آسیب‌پذیر که در سایه تورم شدید چند ده رقمی، طبقات متوسط نیز فقیرتر از قبل شده‌اند و تنها سیاست دولت ینز پرداخت یارانه نقدی در قالب کمک هزینه به مردم است. طبق آمار‌های ارائه شده از ده دهک جمعیتی در ایران بیش از ۹ دهک دریافت کننده یارانه هستند، چیزی در حدود ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی از جمعیت نزدیک به ۸۴ میلیون نفری.

حالا دولت سیزدهم نیز خیز برداشته است تا کمی از بار خود در این بخش را سبک کند. پیش از این نیز دولت حسن روحانی تلاشی گسترده برای خروج از یارانه‌های نقدی را در دستور کار قرار داد، اما منتقدان دیروز وی که امروز در نهاد ریاست جمهوری خود در تلاشند این اقدام را به سرانجام برسانند، مخالفان جدی دولت یازدهم و دوازدهم برای این حرکت بودند.


بیشتر بخوانید:دولت سیزدهم برای پرداخت یارانه نقدی چه برنامه‌ای دارد؟


در این فضا در دی ماه بر اساس آنچه دولت می‌گوید، ۶۰ هزار خانوار از فهرست یارانه‌بگیران حذف شده‌اند و طبق برنامه ریزی صورت گرفته این روند ادامه خواهد داشت.

صدک بندی چیست؟

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است عملیات حذف در پی اجرای طرح صدک بدی در دستور کار قرار گرفته است.

صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید: یارانه نقدی تا میزانی که مصوب بود و اجرا شده حتما ادامه پیدا می‌کند و تحت هیچ شرایطی یارانه نقدی حذف نخواهد شد. اما دولت یک سری سیاست‌های کمک معیشتی و تشویقی برای مردم دارد که بنا بر این است به شکلی بتواند قیمت‌ها را متعادل کند.

طبق اعلام صورت گرفته از سوی خبرگزاری ایسنا در قالب جدید بررسی دهک درآمدی برای مشخص شدن قرارگیری در فهرست یارانه‌بگیران از بعد خانواری خارج شده و حالا دولت به شکل «نفری» در حالی بررسی این موضوع است. در حقیقت جمعیت ایران به صد گروه درآمدی تقسیم می‌شوند تا در این راستا برخورداری یا عدم برخورداری آنان از یارانه برای دولت ساده‌تر از قبل باشد.

بر این اساس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان اعلام کرد که بر مبنای اجرای صدک‌بندی ۶۰ هزار خانواری که در صدک ۹۹ و ۱۰۰ قرار داشتند از دریافت یارانه حذف و ۶۰ هزار خانوار جدید دارای صدک پایین مشمول دریافت یارانه شدند.

با توجه به اینکه طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ بند (د) تبصره ۱۷ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است هر شش ماه یک بار دهک درآمدی خانوار‌ها را به‌روزرسانی کند و براساس رفتار مالی افراد و شاخص‌های مختلف رفاهی تغییرات حاصل می‌شود، پیش‌بینی می‌شود روند ریزش فهرست یارانه‌بگیران و طبق آنچه وزارت تعاون می‌گوید، افزایش شمار آنان در آینده ادامه یابد.

نکته مهم اینجاست که در بودجه سال آینده نیز اعتبار در نظر رفته شده برای یارانه‌ها با سکری همراه است از ین رو برخی تحلیلگران معتقدند که یارانه برخی افراد برای ایجاد تعادل در این فهرست باید حذف شود. طبق تصتیم ایتخاذ شده در کمیسیون تلفیق رقم یارانه‌های نقدی سال اینده تغییری نخواهد کرد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات

عکس/ جولان تاکسی‌های نارنجی ۵۴ سال پیش در خیابان ناصرخسرو

عکس/ استوری دردناک سحر دولتشاهی برای امیرمحمد خالقی

النصر مقابل پرسپولیس آبی پوش شد

صرافی ال بانک بهترین گزینه برای ایرانیان

عکس/ اسامی بازیکنان النصر برای دیدار با پرسپولیس