تاریخ انتشار: ۱۰:۳۲ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲

خودداری اینفلوئنسر‌ها و بلاگر‌ها از پرداخت مالیات

جمعیت نیم میلیونی اینفلوئنسر‌ها و بلاگر‌ها که فقط ۱۳۱ نفر از آن‌ها درآمدشان به بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان می‌رسد موظف به پرداخت فقط ۱۷ میلیارد تومان مالیات شده‌اند که از پرداخت این مبلغ ناچیز هم شانه خالی کردند.

خودداری اینفلوئنسر‌ها و بلاگر‌ها از پرداخت مالیات

اقتصاد۲۴- بیش از ۵۰۰ هزار بلاگر و اینفلوئنسر در فضای مجازی فعالیت دارند که ۵۵۱ نفر شناسایی شده و درآمد فقط ۱۳۱ نفر از آن‌ها در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. با این حال تنها ۱۷ میلیارد تومان برای همه این افراد و به طور متوسط ۱۳۰ میلیون تومان برای هر نفر مالیات تعیین شد که عمده آن‌ها از پرداخت این رقم نیز امتناع کردند و ۲۳ نفر آن را پذیرفتند.

دوره‌ای برای افزایش درآمد و ارتقاء شغلی

شاخ‌های مجازی که از بستر فضای مجازی درآمد‌های هنگفت به جیب می‌زنند دلشان نمی‌خواهد مالیات بدهند. این خودداری از اجرای قانون که در بین برخی ورزشکاران نیز دیده می‌شود در حالی صورت می‌گیرد که کارگران و کارمندان به طور ماهیانه مالیات خود را پرداخت می‌کنند. بهانه برخی قهرمانان ورزشی که بسیاری از آن‌ها هم‌اکنون به بلاگر تبدیل شده‌اند و از محل فعالیت‌های تبلیغی، درآمد‌های هنگفت به جیب می‌زنند این است که ما یک روزی برای کشور افتخار کسب کرده‌ایم و حالا دیگر نباید مالیات بدهیم.

اما سوال این است که آیا ورزشکاران سایر کشور‌ها از پرداخت مالیات فعالیت‌های تبلیغی خود معاف هستند؟ پاسخ روشن است: خیر. دیوید بکام، مسی، پال جرج، رونالدو، امباپه و همه ورزشکارانی که از طریق تبلیغات کسب درآمد می‌کنند موظف به دریافت مالیات هستند؛ تا جایی که ۱۲ سال قبل دیوید بکهام به اتهام فرار مالیاتی از دریافت نشان شوالیه محروم شد.

مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ دولت را مکلف کرد تا مالیات کاربران رسانه‌های کاربرمحور که دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده هستند و از محل تبلیغات درآمد کسب می‌کنند محاسبه و اجرا کند؛ قانونی که هنوز آن‌طور که باید و شاید شکل اجرایی به خود نگرفته است.


بیشتر بخوانید:ماجرای درخواست مالیات از شهربانو منصوریان


یکی از بهانه‌های بلاگر‌ها و اینفلوئنسر‌ها در عدم پرداخت مالیات، فیلتر شدن برخی اپلیکیشن‌ها است. موضوعی که شهربانو منصوریان ـ قهرمان ووشو نیز در روز‌های اخیر به آن اشاره کرد. در حالی که درآمد عمده این افراد از طریق همین بستر‌ها و در داخل کشور انجام می‌شود؛ لذا این مساله نیز نمی‌تواند توجیهی برای شانه خالی کردن از پرداخت مالیات باشد.

طبق لایحه بودجه ۱۴۰۳ از کل منابع ۲۴۶۲ هزار میلیارد تومانی، سهم مالیات ۱۱۲۲ هزار میلیارد تومان معادل ۴۵ درصد از کل بودجه تعیین شده است. این رقم در مقایسه با سال گذشته ۹ درصد افزایش یافته و در مقابل سهم نفت ۱۱ درصد کاهش پیدا کرده است. با اجرایی شدن سامانه مودیان از دی ماه امسال، بسیاری از کسب و کار‌ها موظف به ثبت خرید و فروش خود در سامانه شدند که مالیات آن‌ها به صورت دقیق محاسبه شود. اما مشخص نیست چرا بلاگر‌ها از پرداخت مالیات دلخور هستند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ هم اکنون حمله اسرائیل به شیراز

اختلال اینترنت همزمان با حمله اسرائیل به ایران

فیلم/ حمله اسراییل به پایگاه شکاری نیروی هوایی تبریز

فیلم/ عملیات موساد در ایران برای فعال سازی سیستم های تهاجمی

ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای مواصلاتی کشور

ادعای سی ان ان به استفاده اسراییل از جنگنده های آمریکایی در حمله به ایران

فیلم/ خسارت وارد شده به داخل برج جهان کودک در تهران

جشن ۱۰ کیلومتری غدیر با برنامه‌ریزی جدید برپا می‌شود

واکنش عراقچی در پی شهادت فرماندهان، دانشمندان در حملات اسرائیل

تصاویر فاکس نیوز از قدس در زمان حمله اسرائیل به ایران

عکس/ دبیرستان دخترانه در تهران پس از حمله اسرائیل

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء تعیین شد

موزه‌ها، بنا‌ها و پایگاه‌های میراث فرهنگی تعطیل شد

فرمانده جدید سپاه منصوب شد

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح منصوب شد

عکس/ توییت محمد جواد ظریف پس از حمله دیشب اسرائیل

بیانیه اسکودا در محکومیت تجاوز جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی و شهادت جمعی از هموطنان و فرماندهان نظامی کشور

پیام قالیباف در پی حمله اسرائیل به ایران

واتس‌اپ از دسترس خارج شد

فیلم/ جست‌وجوی مفقودان در شهرک شهید چمران

عکس/ برج جهان کودک تهران قبل و بعد حمله اسرائیل

فیلم/ اهتزار پرچم انتقام بر فراز مسجد جمکران

توئیت متفاوت ترامپ درباره حمله اسرائیل به ایران

عکس/ پیام عبری دیوارنگاره میدان فلسطین پس از حمله اسرائیل

فیلم/ لحظه اعلام شهادت سرلشکر باقری از شبکه خبر

واکنش حسن روحانی به حملات اسرائیل به ایران

عکس/ حمایت فرانسه از حمله اسرائیل به ایران

بیانیه سازمان انرژی اتمی در پی حملات اسراییل به ایران

عکس/ حمله اسرائیل به ساختمان مسکونی در نارمک تهران

پیام باشگاه پرسپولیس در پی حملات وحشیانه اسراییل به ایران

واکنش ظریف به حملات جنایت‌کارانه اسراییل به ایران

عکس/ سردار سپهبد شهید محمد باقری در دوران دفاع مقدس

فیلم/ وزیر کشور: مردم از تردد‌های غیرضروری خودداری کنند

عکس/ واکنش امیر قلعه‌نویی به حمله اسراییل به ایران

فیلم/ آژیر‌های هشدار در اردن پس از رسیدن پهپاد‌های ایرانی

عکس غم انگیز از حمله اسرائیل به ساختمان مسکونی در میدان کتاب تهران

عکس/ هلدینگ بابک زنجانی هم مورد اصابت موشک های اسرائیل قرار گرفت

فیلم/ وضعیت مصدومان حمله اسرائیل به تهران

عکس/ تخریب منزل علی شمخانی در پی حمله اسراییل به ایران

اینفوگرافی/ لیست اهداف ترور دیشب اسرائیل در حمله به تهران

شهادت چهار کودک در پی حملات وحشیانه اسرائیل به ایران

فیلم/ صدها پهپاد ایران در آسمان عراق و سوریه

عکس جنجالی رضا پهلوی با نتانیاهو و همسرش

عکس/ توییت عبری صفحه رهبری

جهش ۱۰درصدی قیمت نفت در بازار جهانی

درخواست سناتور آمریکایی برای حمله به تأسیسات نفتی ایران

اطلاعیه شماره ۲ ستاد کل نیرو‌های مسلح درپی حمله اسراییل به ایران

فیلم/ لاریجانی: انتخاب اسم عملیات توسط نتانیاهو درست بود

خط و نشان علی لاریجانی برای نتانیاهو و ترامپ

عکس/ حمله اسرائیل به برج مسکونی منطقه فرحزاد در تهران