تاریخ انتشار: ۱۲:۴۱ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۲

حکم عباس ایروانی، متهم فساد عظام‌خودرو اعلام شد

در پی قطعی و لازم الاجرا شدن حکم عباس ایروانی که قبلا صادر و قطعی شده بود، طی روز‌های گذشته این فرد بازداشت و به زندان معرفی شد؛ "عباس ایروانی" به ۶۵ سال حبس محکوم شد.

حکم عباس ایروانی، متهم فساد عظام‌خودرو اعلام شد

اقتصاد ۲۴- در پی قطعی و لازم الاجرا شدن حکم عباس ایروانی که قبلا صادر و قطعی شده بود، طی روز‌های گذشته این فرد بازداشت و به زندان معرفی شد.

در پرونده اول، گروه عظام عباس ایروانی به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به‌صورت عمده و کلان به میزان بیش از ۶۶۴ میلیون دلار و رهبری گروه مجرمانه سازمان‌یافته قاچاق قطعات خودرو به تحمل ۲۵ سال حبس و ضبط تمام اموالی که متهم از طریق خلاف قانون به دست آورده، محکوم شده است.

در پرونده دوم گروه عظام عباس ایروانی به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از مجرای اخلال در نظام پولی و ارزی کشور از طریق تحصیل اموال و وجوه کلان از شبکه بانکی از طرق نامشروع و غیرقانونی مجموعاً به میزان بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون درهم امارات، ۴۸ میلیون دلار آمریکا، ۱۳ میلیون یورو، ۲۶۰۰ میلیارد ریال با توجه به عدم جبران ضرر و زیان و آثار زیان‌بار جرایم ارتکابی به تحمل ۲۵ سال حبس و ضبط تمام اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آورده و رد مال شبکه بانکی محکوم شد.

رای قطعی ۲ پرونده قضایی گروه عظام، از سوی شعبه ۴ دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی، صادر شده است.

پرونده‌های گروه عظام از سال ۱۳۹۹ در دادگاه ویژه جرایم اقتصادی در دست بررسی بوده و متهم ردیف اول هر دو پرونده، عباس ایروانی است.

پرونده اول گروه عظام

پرونده اول گروه عظام از تیرماه سال ۱۳۹۹ در دادگاه ویژه جرایم اقتصادی در دست بررسی بوده و عباس ایروانی متهم ردیف اول هر دو پرونده این گروه است.

متهمان پرونده اول گروه عظام

متهمان پرونده اول گروه عظام عبارتند از: عباس ایروانی، مهدی شهابی، مرتضی روغنی، حسن صفریان، مرادعلی کرم نیا، امیررضا رفیعی و حامد خاتمی‌پور


اتهامات و حکم دادگاه در مورد متهمان پرونده اول گروه عظام

دادگاه بعد از انجام تحقیقات دقیق و اخذ دفاعیات از متهمان و وکلای مدافع آن‌ها ختم رسیدگی در این پرونده را اعلام و مبادرت به صدور رای کرده است.

اتهامات و رای نهایی دادگاه در مورد متهمان این پرونده به این شرح است:

۱-عباس ایروانی

عباس ایروانی در این پرونده به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به صورت عمده و کلان به میزان بیش از ۶۶۴ میلیون دلار و رهبری گروه مجرمانه سازمان یافته قاچاق قطعات خودرو به تحمل ۲۵ سال حبس و ضبط کلیه اموالی که متهم از طریق خلاف قانون به دست آورده، محکوم شده است و به اتهام معاونت در جعل اسناد به تحمل ۸ ماه حبس و جبران خسارت وارده، به اتهام معاونت در استفاده از اسناد مجعول به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس، به اتهام معاونت در پرداخت رشوه به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس و به اتهام مشارکت در فرار دادن حامد خاتمی‌پور به تحمل ۱ سال و ۱ ماه حبس محکوم کرده است.

۲- امیررضا رفیعی

اتهام‌های امیررضا رفیعی متهم ردیف دوم پرونده به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی کشورو مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به میزان بیش از ۲۰۱ میلیون دلار به تحمل ۲۰ سال و ۱ ماه حبس و ضبط کلیه اموالی که متهم از طریق خلاف قانون به دست آورده است و به اتهام معاونت در پرداخت رشوه به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس، به اتهام معاونت در جعل اسناد به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس و در اتهام معاونت در استفاده از اسناد مجعول و مشارکت در فراری دادن حامد خاتمی‌پور به تحمل ۱ سال و یک ماه حبس محکوم شد.


۳- مرتضی روغنی‌ها

مرتضی روغنی‌ها متهم ردیف سوم به اتهام مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشورو مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به میزان بیش از ۱۱۸ میلیون دلار، معاونت در جعل اسناد به تحمل ۲۰ سال و ۱ ماه حبس و ضبط کلیه اموالی که متهم از طریق خلاف قانون به دست آورده محکوم شده و در اتهام معاونت در استفاده از اسناد مجعول به تحمل ۸ ماه حبس و جبران خسارت وارده، به اتهام معاونت در پرداخت رشوه به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس و به اتهام مشارکت در فراری دادن حامد خاتمی پور به تحمل ۱ سال و ۱ ماه حبس محکوم کرده است.

۴- حامد خاتمی‌پور

حامد خاتمی‌پور متهم ردیف چهارم پرونده به اتهام مشارکت در قاچاق عمده در نظام اقتصادی کشور و مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به میزان بیش از ۱۲۸ میلیون دلار به تحمل ۱۲ سال و ۸ ماه حبس و ضبط کلیه اموالی است که متهم از طریق خلاف قانون به دست آورده است و به اتهام جعل اسناد به تحمل ۱۴ ماه حبس و جبران خسارت وارده، به اتهام استفاده از سند مجعول به تحمل ۲۲ ماه حبس، به اتهام استفاده از مهر مجعول اتاق بازرگانی چین به تحمل ۱۴ ماه حبس و به اتهام پرداخت رشوه به تحمل ۲۱ ماه حبس و ضبط مال حاصل از رشوه محکوم کرده است.

مرداد علی کرم‌نیا، حسن صفریان و مهدی شهابی دیگر متهمان پرونده به اتهام دریافت رشوه، به تحمل ۱۰ سال حبس و پرداخت جزای نقدی معادل وجه ماخوذه و انفصال موقت به مدت ۳ سال محکوم شدند.

این متهمان در مورد اتهام مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو با توجه به اینکه نامبردگان کارمند گمرک جمهوری اسلامی ایران هستند، مختلس محسوب شده و هر یک به تحمل ۲ سال حبس و جریمه معادل سه برابر ارزش کالا و در مورد اختلاس به تحمل ۱۰ سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی و رد وجه مال مورد اختلاس به جزای نقدی معادل دو برابر مبلغ مورد اختلاس محکوم شدند.

پرونده دوم گروه عظام

همچنین در رابطه با جرایم گروه عظام، یک پرونده دیگر نیز در شعبه ۴ دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده‌های اخلاگران و مفسدان اقتصادی تشکیل شد.

رسیدگی به این پرونده از تاریخ ۲۳ تیر ۱۳۹۹ آغاز شد.

متهمان پرونده دوم گروه عظام

متهمان پرونده دوم گروه عظام عبارتند از: عباس ایروانی، فریدون ساعی، عبدالرحیم گرامند، منصور مسعودی، حسین زارع، همایون نکونام


بیشتر بخوانید:  ایروانی: یک انقلابی هستم! / بدهی بانکی جرم نیست، افتخار است


اتهام‌ها و تصمیم نهایی دادگاه در مورد متهمان پرونده دوم گروه عظام

اتهام‌ها و رای نهایی دادگاه در مورد متهمان این پرونده به این شرح است:

عباس ایروانی در این پرونده به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از مجرای اخلال در نظام پولی و ارزی کشور از طریق تحصیل اموال و وجوه کلان از شبکه بانکی از طرق نامشروع و غیر قانونی مجموعا به میزان بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون درهم امارات، ۴۸ میلیون دلار آمریکا، ۱۳ میلیون یورو، ۲۶۰۰ میلیارد ریال با توجه به عدم جبران ضرر و زیان و آثار زیان‌بار جرایم ارتکابی به تحمل ۲۵ سال حبس و ضبط کلیه اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آورده و رد مال شبکه بانکی محکوم شد.


همچنین به اتهام معاونت در جعل ۳۶ فقره گواهی بازرسی از طریق پرداخت وجوه به منظور جعل گواهی به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس، به اتهام استفاده از ۳۶ فقره گواهی بازرسی مجعول از طریق ارائه آن‌ها به بانک جهت دریافت وجوه موضوع اعتبارات اسنادی به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس و به اتهام جعل ۶۹ فقره کارنامه و استفاده از آن‌ها از طریق ارائه به بانک به تحمل ۳ سال و شش ماه حبس و جبران خسارات وارده محکوم کرد.

۲-عبدالرحیم گرامند

عبدالرحیم گرامند در این پرونده به اتهام معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق معاونت در تحصیل مبالغ کلان از طرق غیر قانونی برای شرکت‌های گروه عظام، به تحمل ۵ سال حبس محکوم شد.

۳-فریدون ساعی

فریدون ساعی در این پرونده به اتهام معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق جعل ۳۶ فقره گواهی بازرسی مجعول و استفاده از آن‌ها از طریق تحویل آن‌ها به شرکت‌های گروه عظام جهت ارائه به بانک و بسترسازی برای ورود منابع کلان نقدینگی از بانک از طرق مجرمانه و غیرقانونی به تحمل ۱۰ سال و ۶ ماه حبس، به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۲۰ هزار و ۴۰۰ دلار به تحمل ۲ سال و ۶ ماه حبس و رد اصل مال و جریمه نقدی معادل ۲ برابر مال به دست آمده، به اتهام پرداخت رشوه به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس و ضبط مال به دست آمده از رشوه و به اتهام جعل نامه شرکت کوتکنا (شرکت سوییسی بازرسی) به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس و جبران خسارت وارده محکوم کرد.

۴-همایون نکونام

همایون نکونام در این پرونده به اتهام دریافت رشوه به تحمل ۸ سال حبس، جزای نقدی معادل مال به دست آمده از رشوه و انفصال دائم از خدمات دولتی، به اتهام معاونت در جعل به تحمل ۲ سال حبس و به اتهام تحویل اسناد دولتی به اشخاص غیر صلاحیتدار به تحمل ۱ سال حبس و جبران خسارت وارده محکوم کرده است.

۵-حسین زارع میرک‌آباد

حسین زارع در این پرونده به اتهام دریافت رشوه به استرداد وجه مورد رشوه و تحمل ۴ سال حبس و انفصال موقت به مدت ۳ سال و جزای نقدی معادل مال به دست آمده از رشوه، به اتهام معاونت در جعل به تحمل دو سال حبس و به اتهام تحویل اسناد دولتی به اشخاص غیر صلاحیتدار به تحمل ۱ سال حبس و جبران خسارات وارده محکوم کرد.

۶-منصور مسعوی

منصور مسعوی به اتهام وساطت در پرداخت رشوه و معاونت در جعل، به تحمل ۳ و ۱ ماه حبس محکوم شد.

گفتنی است، ایام بازداشت در مورد متهمان کسر و محاسبه خواهد شد.

همچنین حکم صادره در هر ۲ پرونده قطعی و لازم‌الاجرا است.

منبع: میزان
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

مدارس و ادارات کدام استان‌ها شنبه ۴ اسفند تعطیل هستند؟

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ و استایل خاص تهرانی‌ها نیم قرن پیش

عکس/ استایل عجیب و غریب فرشته حسینی در توکیو

عکس/ ساختمان بی سیم و رادیو تهران ۸۵ سال پیش و در دوره پهلوی اول

عکس/ زیبایی پارسه تخت جمشید از نمایی خاص

عکس/ تغییر چهره باورنکردنی بهاره رهنما در یک رئالیتی‌شو

عکس/نمایی حیرت انگیز از دال سیاه و عقاب دریایی دم‌سفید در تالاب میانکاله

عکس/ پیکر منوچهر والی‌زاده تشییع شد

عکس/ تصویری کمتر دیده شده از فرزاد حسنی و آزاده نامداری در پشت صحنه یک کنسرت

عکس/ حیاط مدرسه مشیر رشت ۱۴۰ سال پیش در دوره قاجار

عکس/ تذکر جدی مقامات عالی نظام به رئیس صداوسیما

عکس/ پزشکیان و زاکانی در تاکسی سوژه شدند

عکس/ رونمایی از بیزنس جدید بابک زنجانی در خیابان‌های تهران

عکس/ زاکانی برای یک سازمان خیالی بودجه تعیین کرد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اتمسفر منفی بورس مثبت می‌‌شود؟

فیلم/ بارش سنگین برف در مریوان

اثر استیضاح همتی بر بورس چه خواهد بود؟

این بانک‌ها بیشترین وام فرزندآوری را پرداخت کرده‌اند

پول خارج شده از بورس به صندوق‌های طلا رفت!

عکس/ دیدار هیات چینی با جولانی

گاز مشعل تا ۴ سال آینده به حداقل می‌رسد

درس های کلیدی که باعث شد چین به سرنوشت شوروی دچار نشود/ از عدم شرکت در جنگ‌های نیابتی تا تلاش برای ادغام در اقتصاد جهانی

فیلم/ دستمزد کارگران به ۲۴ میلیون می‌رسد؟

آرامش در غزه قیمت نفت را کاهش داد

ماجرای پناه بردن مرد مشهدی به پلیس چه بود؟

جزئیات واژگونی اتوبوس در محور اهر - کلیبر با ۱۳ مصدوم

وضعیت بحرانی نیروی کار پرستاری در ایران

ضارب سلمان رشدی مجرم شناخته شد

فیلم/ ترامپ: قاچاقچیان موادمخدر باید اعدام شوند

تذکر نماینده مجلس به پزشکیان درباره کنترل پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا

ماجرای تصادف یک مامور با دختر هوادار پرسپولیس چه بود؟

شریعتمداری: گروسی عضو موساد است

فیلم/ پلیس راهور: این هفته به هیچ عنوان سفر نروید

عکس/ پیش‌فروش سکه حباب بازار را می‌شکند

حمله هکری عجیب به یک صرافی رمزارز

حمل و نقل عمومی برقی نقطه عطفی برای تهران

عکس/ سردار قاآنی لباس چریکی پوشید

اینفوگرافی/ کدام استان‌ها بیشترین افراد زیر خط فقر را دارند؟

عکس/ اعلام زمان برگزاری انتخابات شورای شهر

عکس/ بارش برف سنگین جاده چالوس مردم را به دام انداخت

دلار در قله قیمتی جدید

فیلم/ پیکر سید حسن نصرالله تا الان کجا بود؟

دور جدید ثبت نام سایپا ویژه شب عید با تحویل ۳۰ روزه+ جزئیات

قیمت اونس طلا کاهشی شد

جزییات تبدیل پادگان ۰۶ تهران به پارک

ماجرای قیمت خانه‌هایی که از ۴۰۰ میلیون به ۸ میلیارد تومان رسیدند

دنا پلاس رکورددار قیمت در بازار امروز + جدول

آیا سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیارد دلاری در انرژی‌های تجدیدپذیر امکان‌پذیر است؟

عکس/ دیدار زیاد نخاله با قالیباف

پشت‌پرده طرح صلح ترامپ برای جنگ اوکراین

آمادگی تهران در برابر زلزله؛ زیر ۵۰ درصد/ واقعیت‌های تکان‌دهنده از بحران نجات تهرانی‌ها در برابر زلزله‌ بزرگ!

حقوق‌بگیران از تامین هزینه خوراکی‌های ساده هم ناتوان شده‌اند

همه چیز درباره ارز دیجیتال IP؛ طوفان جدید رمزارز‌ها تا کجا ادامه دارد؟

تحرکاتِ مشکوک سعید جلیلی و یارانش در ۵ سنگر/ جلیلی فعال‌تر از گذشته چه هدفی را دنبال می‌کند؟

مسیر هموار برای افزایش قیمت طلا و سکه

تولد نوزادان معلول در مرز هشدار؛ از نتایج اجرای قانون حمایت خانواده و جوانی جمعیت و حذف غربالگری

ورود تورم ماهانه بهمن به کانال ۴ درصدی

جدیدترین قیمت مسکن در مناطق ۲۲ گانه تهران اسفند ۱۴۰۳ + جدول

زمان دقیق واریز عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی مشخص شد

رهن و اجاره خانه با ۱۰۰ میلیون در دولت آباد حوالی جنوب شهر تهران + جدول قیمت

صفر تا صد تعیین حداقل حقوق کارگران ۱۴۰۴+ جزئیات

جزئیات جدید از واریز کالابرگ الکترونیک نیم‌میلیونی

تنش میان امریکا و اوکراین اوج گرفت

قتل عام بلوط‌ها و دفن حقیقت؛ تصاویر ماهواره‌ای شاهد تخریب زاگرس در منطقه «دشمن‌زیاری»