تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۳
در سایه روشن تلاش‌ها در قاهره برای آتش‌بس مطرح شد

ادامه تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس در قاهره

شبکه الجزیره نیز از تل‌آویو گزارش داد که که دو تظاهرات مختلف روز شنبه با هم ادغام شدند و حضور گسترده معترضان احتمالا فشار زیادی بر نتانیاهو وارد می‌کند. اخیرا کارزار «آنها (اسرا) را به خانه برگردانید» نیز اکنون به معترضان ضد کابینه نتانیاهو پیوسته است.

طغیان علیه « بی‌بی

اقتصاد۲۴-چندین رسانه اسراییلی گزارش دادند که بیش از صد هزار نفر علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسراییل در ۵۰ نقطه تظاهرات کردند و ناامیدی و سرخوردگی خود را نسبت به تاخیر و تعلل کابینه او در قبال تبادل اسرای در دست حماس در غزه ابراز کردند. تظاهرات گسترده در تل‌آویو و دیگر شهر‌ها در حالی برگزار شد که به نظر می‌رسد صبر اسراییلی‌ها نسبت به جنگی ویرانگر و اکنون ۶ ماهه به پایان رسیده است؛ بنابراین هزاران معترض ضدکابینه نتانیاهو اسراییلی در تل‌آویو، در میان دیگر بخش‌های سرزمین‌های اشغالی گرد هم آمده‌اند تا از کابینه بخواهند به توافقی برای آزادی ده‌ها اسیر گروه حماس در غزه دست یابد و انتخابات زودهنگام برگزار کند.

تظاهرات‌کنندگان اواخر روز شنبه با سر دادن شعار‌هایی خشم خود را از کابینه بنیامین نتانیاهو به دلیل ناتوانی آن در آزادی اسرا پس از شش ماه جنگ ابراز کردند. این تظاهرات پس از آن صورت گرفت که ارتش اسراییل جسد الاد کاتزیر، یکی از اسرای در بند حماس را به اسراییل منتقل کرده بودند. بنا بر گزارش‌ها، تظاهرات‌کنندگان شعار می‌دادند: «انتخابات فوری» و «الاد، متاسفیم!» و از نتانیاهو می‌خواستند که از قدرت کناره‌گیری کند.

«بی‌بی» در تنگنا

حدود ۱۳۰ اسیر هنوز در دست حماس هستند. خانواده‌های آن‌ها نیز از ناتوانی کابینه در تامین آزادی‌شان و دستیابی به توافق آتش‌بس ناامید هستند. الاد کاتزیر که جسدش روز شنبه (۶ آوریل) پیدا شد، در جریان حملات حماس به جنوب اسراییل در ۷ اکتبر اسیر و به غزه منتقل شد. در ویدیویی که حماس در ماه ژانویه منتشر کرد، به نظر می‌رسید که او زنده باشد.

در همین رابطه، رسانه‌های اسراییل صحنه‌هایی از درگیری نیرو‌های امنیتی و معترضان در تل‌آویو را گزارش کردند، جایی که بنا بر گزارش‌ها تظاهرات‌کنندگان چندین آتش‌سوزی به راه انداختند، قبل از اینکه پلیس به سرعت آن‌ها را خاموش کرد. روزنامه هاآرتص گزارش داد، مردم با اشاره به وزیر امنیت داخلی اسراییل شعار می‌دادند: «پلیس! دقیقا از چه کسی محافظت می‌کنید؟!» و «بن گویر تروریست است!» از ماه‌های ابتدایی جنگ که در ۷ اکتبر آغاز شد، چنین اعتراض‌هایی شنبه در تل‌آویو و سایر بخش‌های کشور به یک اتفاق عادی تبدیل شده است.

شبکه الجزیره نیز از تل‌آویو گزارش داد که که دو تظاهرات مختلف روز شنبه با هم ادغام شدند و حضور گسترده معترضان احتمالا فشار زیادی بر نتانیاهو وارد می‌کند. اخیرا کارزار «آن‌ها (اسرا) را به خانه برگردانید» نیز اکنون به معترضان ضد کابینه نتانیاهو پیوسته است. این کارزار اخیرا و در پی بی ملی کابینه نتانیاهو برای توافق آتش‌بس و تبادل اسرا از سوی خانواده‌های آن‌ها و دیگر گروه‌های خواستار آتش‌بس در اسراییل تشکیل شده است. آن‌ها ۶ ماه است که از نخست‌وزیر اسراییل می‌خواهند زندانیان فلسطینی را آزاد کند و به نوبه خود اسرا را پس بگیرد. خانواده‌های اسرای اسراییلی همچنین از کابینه نتانیاهو به دلیل اولویت دادن به ملاحظات سیاسی بر رفاه اسرا انتقاد کردند. نظرسنجی‌ها در اسراییل نشان می‌دهد که نتانیاهو به دلایل سیاسی توافق با حماس را به تاخیر می‌اندازد.

تلاش برای برقراری آتش‌بس

نمایندگان کشور‌های مختلف روز یکشنبه در قاهره پایتخت مصر دیدار‌های خود را برای طرح آتش‌بس شروع کرده‌اند، هر چند ناظران نسبت به نتایج آن در رسیدن به آتش‌بس خوشبین نیستند. به گزارش رویترز، ویلیام برنز، رییس آژانس اطلاعات مرکزی امریکا و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر قطر به مذاکره‌کنندگان مصر، اسراییل و حماس خواهند پیوست. بر اساس آمار منتشر شده ازسوی وزارت بهداشت حماس، بیش از ۳۳ هزار نفر در جریان حمله اسراییل به غزه از ۷ اکتبر تاکنون کشته شده‌اند که بسیاری از آن‌ها زن و کودک بوده‌اند. 


بیشتر بخوانید:بایدن حاضر به گفت‌وگو با نتانیاهو نشد


حماس روز شنبه (۶ آوریل)، پیش از اعزام هیات خود به قاهره با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که از خواسته‌های خود برای توافق آتش‌بس غزه عدول نخواهد کرد. با این حال، گفته است که هیات خود را برای گفتگو‌های مجدد در مورد آتش‌بس در قاهره مصر در آخر هفته اعزام خواهد کرد. در بیانیه حماس آمده است: «حماس پایبندی خود را به موضعی که در ۱۴ مارس ارایه کرد، تایید می‌کند... و ما از این موضع عقب نخواهیم نشست.»

حماس همچنین مجموعه خواسته‌های خود را مجددا تکرار کرد. خواسته‌های آن‌ها شامل برقراری آتش‌بس کامل، خروج نیرو‌های اشغالگر از غزه، بازگشت آوارگان به مناطق مسکونی، آزادی رفت و آمد مردم، ارایه کمک و سرپناه به آن‌ها و مبادله جدی مبادله اسرای اسراییلی با زندانیان فلسطینی است. بیانیه حماس ساعاتی پس از آن صادر شد که جو بایدن، رییس جمهور ایالات‌متحده، خواستار «آتش‌بس فوری» در غزه شد. جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات‌متحده روز جمعه (۶ آوریل) از مصر و قطر خواست تا پیش از مذاکرات آتش‌بس در قاهره، حماس را تحت فشار قرار دهند تا از درخواست‌های خود کوتاه بیاید و با آتش‌بس غزه و تبادل اسرا همراهی کند. یکی از مقامات ارشد دولت بایدن گفت که رییس جمهور امریکا نامه‌هایی به عبدالفتاح السیسی، رییس جمهور مصر و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر درباره وضعیت مذاکرات تبادل اسرا نوشت و از آن‌ها خواست تا تعهدات خود را نسبت به فشار بر حماس تضمین کنند. برای توافق و پایبندی به یک معامله بایدن روز پنجشنبه (۴ آوریل) با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسراییل، گفت‌وگوی تلفنی داشت که در آن رهبران درباره تبادل اسرا و دور مذاکرات در قاهره گفتگو کردند. جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید نیز اذعان داشت که بایدن به نتانیاهو گفته است که دست مذاکره‌کنندگان اسراییلی را در قاهره باز بگذارد تا به توافقی دست یابند.

شکست پروژه جنگی اسراییل

۶ ماه پس از آغاز جنگ در غزه، خطر بیماری، گرسنگی و مرگ، فلسطینی‌ها را در غزه بیش از پیش تهدید می‌کند. اسراییل نیز در درون خود عمیقا دچار اختلاف شده است، زیرا نخست وزیر تلاش می‌کند تا به وعده خود مبنی بر «پیروزی کامل» عمل کند، اما مردم مدام به خیابان‌ها می‌آیند و از سیاست‌های او انتقاد می‌کنند. ایالات متحده، اساسی‌ترین متحد اسراییل نیز اخیرا به شدت از رویکرد اسراییل در پیشبرد جنگ در غزه انتقاد کرده است و جو بایدن در تماسی تلفنی نتانیاهو را نسبت به رویکردهایش برحذر داشته است. وعده انتقام ایران در پی ترور مستشارانش در سوریه از سوی اسراییل و ماه‌ها درگیری فرامرزی با متحد ایران در لبنان، خطرات جنگ همه‌جانبه خاورمیانه را نیز افزایش داده است.


بیشتربخوانید:فیلم/ حضور نتانیاهو با جلیقه ضدگلوله میان چتربازان اسرائیلی


جنگ در غزه ۶ ماه است که ادامه دارد و صبر متحدان اسراییل رو به پایان است. با ادامه افزایش تعداد کشته‌ها در این منطقه، به‌طور فزاینده‌ای آشکار می‌شود که اسراییل هیچ برنامه قابل قبولی برای پایان دادن به جنگ یا آنچه در آینده در پیش خواهد آمد، ندارد. عزم بر ادامه جنگ با حماس در غزه به‌رغم عواقب وحشتناک انسانی، اسراییل را به‌طور فزاینده‌ای در صحنه جهانی منزوی کرده و کابینه آن با فشار از همه طرف‌ها مواجه است. چندین سازمان بین‌المللی هشدار داده‌اند که اسراییل ممکن است مرتکب نسل‌کشی شده باشد و حتی نزدیک‌ترین متحدان این بازیگر هم اکنون آشکارا از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسراییل انتقاد می‌کنند. درخواست‌ها برای توقف ارسال تسلیحات به اسراییل در ایالات‌متحده و بریتانیا افزایش یافته است. همزمان، نتانیاهو و کابینه‌اش در داخل تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارند و معترضان به خیابان‌ها برگشته‌اند و خواهان استعفای او هستند.

در همین ارتباط، گروهی از کارشناسان به سی‌ان‌ان گفتند که اسراییل با وضعیت غیرممکنی روبه‌رو است، زیرا هدفی که برای خود در نظر گرفته، یعنی از بین بردن حماس، دست نیافتنی است. حماس از زمان به دست گرفتن قدرت در غزه در سال ۲۰۰۷ بر این باریکه تسلط داشته است و تمام نهاد‌های دولتی و امنیتی و همچنین مراقبت‌های بهداشتی، آموزشی و سیستم‌های اجتماعی را تحت کنترل دارد. اسراییل نمی‌تواند به هدف اعلام شده خود برای از بین بردن حماس دست یابد، زیرا حماس بخشی جدایی‌ناپذیر از جامعه فلسطین در کرانه باختری و غزه است.

ناتان ترال، کارشناس مسائل خاورمیانه مقیم بیت‌المقدس به سی‌ان‌ان گفت: «محبوبیت حماس در چند ماه گذشته افزایش یافته است. بعد از اینکه اسراییل اعلام کرد که حماس را در شمال شکست داده است، شاهدیم که هر هفته سربازان اسراییلی در شمال کشته می‌شوند، بنابراین بدیهی است که حماس پس از این جنگ به حیات خود ادامه خواهد داد، چه اسراییل به رفح حمله کند و چه به رفح حمله نکند.» ترال افزود که حماس قدرتی بزرگ در میدان است و در پایان این جنگ نیز همین قدرت باقی خواهد ماند. ترال اذعان داشت که این امر بدان معناست که رهبران اسراییل راه حل مناسبی برای خروج از مناقشه ندارند. اسراییل قبل از ۷ اکتبر از نظر سیاسی به شدت دوقطبی شده بود و به دلیل ماه‌ها اعتراضات گسترده علیه نتانیاهو و کابینه او، افراطی‌ترین کابینه در تاریخ اسراییل و به ویژه اصلاحات قضایی پیشنهادی نخست‌وزیر فلج شده بود. به نظر می‌رسد، فشار از درون و بیرون به کابینه نتانیاهو روزبه‌روز بیشتر می‌شود، چراکه اهدافی که نتانیاهو در سر داشته تاکنون راه به جایی نبرده است و او اکنون سایه سنگین خلع از قدرت را بالای سر خود حس می‌کند.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس اجق وجق بهاره رهنما در دیدار با جاری سابقش

عکس/ زنان اصفهانی ۵۸ سال پیش در حال شستن لباس در زاینده رود

عکس/ تیپ دیده نشده محمدرضا شریفی نیا در ۲۵ سالگی با انگشترای عجیب

عکس/ تاج پرنسسی همسر دوم معین در مراسم عروسیشان

تصاویر تکان دهنده از بازداشت قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران

عکس/ چهره بامزه علی دایی ۲۳ سال پیش با لباس سربازی

عکس/ پوستر AFC برای بازی بین استقلال و الریان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آتش استیضاح زیر پای وزیر اقتصاد

اجساد ‌ ۴ اسیر اسراییلی فردا تحویل داده می‌شود

زلنسکی: ترامپ در دام اطلاعات نادرست گرفتار شده است

یک داور در باشگاه پرسپولیس مدیر شد

فیلم/ فیلمی کم‌تر دیده‌شده از تبدیل سفارت اسرائیل به فلسطین

شوک شبانه به استقلال

نقش بختیاری‌زاده در صعود استقلال

رهبر انقلاب: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

فیلم/ توضیحات فعال سیاسی آمریکایی در مورد چگونگی شهادت سیدحسن نصرالله

محمد حبیبی آزاد شد

منوچهر والی‌زاده صدای جاودان دوبله ایران کیست؟

عکس/ محمدرضا زنوزی در جلسه با مسعود پزشکیان

بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور

میزان واردات بنزین امسال به سه میلیارد دلار می‌رسد

فیلم/ واکنش عابدینی به طولانی‌شدن ساخت ماکت ساختمان فدراسیون

عدد سبد معیشت مشخص شد

فیلم/ نشست خبری امیر قطر با پزشکیان

فیلم/ قدردانی وزیر علوم از صاحب سوپرمارکت اطراف دانشگاه شریف

بازگشت کریستیانو رونالدو در آستانه دیدار با استقلال + عکس

اعلام محدودیت ترافیکی جاده‌ای تا چهارم اسفند

علی پروین از خودش رفع اتهام کرد

روزنامه اصولگرا: می‌خواهند با پروژه قتل یک دانشجو، ناآرامی خیابانی را شروع کنند

جویباری: منتظر جواب ماتزاری هستیم

سیدمحمد خاتمی یک پیام صادر کرد

سازمان لیگ برای تعویق دربی همراهی کند

نخستین عکس از دیدار امیر قطر با رهبر انقلاب

قدردانی پزشکیان از تلاش امیر قطر برای برقراری آتش بس در غزه

استراتژی ما، هوشمندسازی فرآیند‌ها و خلق ارزش بر مبنای تحلیل نیاز‌های مشتریان است

ورود برنج ۴۸ هزار تومانی به بازار

همدلی قوا باعث خروج از مشکلات اقتصادی کشور می‌شود/ اقدامات مهم غیرتورمی برای رسیدن به رشد اقتصادی

عزم جدی برای تأمین مالی رشد اقتصادی/ تأمین حدود ۸۰ درصد بودجه دولت از سوی وزارت اقتصاد

لزوم حمایت سازمان پدافند غیرعامل کشور برای مدیریت پیشگیری و توسعه زیرساخت‌های کیش

آمار عجیب از شمار مرگ‌و میر‌های جاده‌ای در ایران

بانک صادرات ایران برترین غرفه اولین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های حراست

ادارات این استان تا آخر سال پنج‌شنبه‌ها تعطیل شد

حمایت بانک رفاه کارگران از واحد‌های فعال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

پزشکیان: قطر جایگاه ویژه‌ای در ایران دارد

شخصی‌سازی بیمه‌نامه‌ها و توسعه خدمات آنلاین چشم‌انداز آینده بیمه نوین

عملکرد مناسب و قابل دفاع شرکت سرمایه‌گذاری دستاورد دی

پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک کیست؟ / از نگرش‌های نوین در دنیای معاصر تا ترویج هم‌زیستی میان ادیان

60 هزار فروشنده در پیندو تا نیمه بهمن 1403

قیمت حبوبات افزایش یافت

فیلم/ امیر قطر: ما تاکید کردیم که بهترین راه برای حل نزاع‌هایی که در منطقه وجود دارد گفت‌و‌گو‌های سازنده است

اینفوگرافی/ ترفندهای خانه‌تکانی سریع و آسان برای عید

اروپا و خاورمیانه در برابر دو انتخاب

اولین واکنش بازار به استیضاح همتی در بحبوحه فشار‌های خارجی

سالمندان از چه رفتار‌هایی بدشان می‌آید؟

فیلم/ جزئیات کالابرگ قبل از عید از زبان عضو کمیسیون اجتماعی

ارزش سهام عدالت امروز ۱ اسفند ۱۴۰۳+ جدول

منوچهر والی‌زاده دوبلور معروف درگذشت