تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۳

حراج سکه فرمان افزایش نرخ دلار را داده بود!

یک کارشناس اقتصادی، گفت: از آنجایی که نرخ سکه، پس از برگزاری حراج ۳۰ درصد افزایش یافت؛ انتظار افزایش نرخ ارز منطقی بود.

حراج سکه فرمان افزایش نرخ دلار را داده بود!

اقتصاد ۲۴- مرتضی عزتی با بیان اینکه افزایش قیمت سکه در حراج‌ها سیگنال افزایش قیمت دلار را داده بود، گفت: از آنجایی که نرخ سکه پس از برگزاری حراج ۳۰ درصد افزایش یافت، انتظار افزایش نرخ ارز منطقی بود.

به گزارش ایلنا، وی درباره وضعیت بازار ارز و اظهارات اخیر رییس کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه این نرخ‌های ارز زودگذر است و به زودی کاهش پیدا می‌کند، اظهار داشت: به نظر نمی‌رسد این روند افزایش نرخ ارز در بازار کوتاه مدت باشد. شاید به طور اندکی نرخ ارز کاهش پیدا کند، اما واقعیت‌هایی که در اقتصاد وجود دارد این است که بانک مرکزی در حراج‌های سکه قیمت‌ها را تا ۳۰ درصد افزایش داد که این خود به سایر بازار‌ها سیگنال می‌دهد.

وی ادامه داد: نرخ سکه ۳۱ میلیونی پس از برگزاری چند حراج از سوی بانک مرکزی در سال گذشته به بیش از ۳۹ میلیون تومان رسید و خود بانک مرکزی سکه را با قیمت ۳۹ میلیون تومان به فروش گذاشت یعنی ۳۰ درصد گران‌تر از قیمت‌های بازار به فروش رساند در حالی که نرخ سکه با احتساب حباب و رشد انس جهانی در بازار در کانال ۳۱ میلیون تومان بود و اقدام بانک مرکزی به حراج باعث گرانی سکه شد.

این کارشناس اقتصادی افزود: ارزش پول یک کشور نسبت به طلا و ارزش‌های خارجی اندازه گیری می‌شود و اگر در کشوری طلا به نرخ‌های داخلی گران شود ارز‌های خارجی هم گران می‌شود. از آنجایی که ارز و طلا به شدت مستعد جانشینی برای سفته بازی هستند هرگونه تخلیه قیمتی بر روی این دو بازار انجام شود به سرعت بر دیگری منتقل می‌شود.


بیشتر بخوانید: تحولات سیاسی و امنیتی بازیگر اصلی فراز و فرود ارزی


عزتی گفت: از آنجایی که نرخ سکه پس از برگزاری حراج ۳۰ درصد افزایش یافت، انتظار افزایش نرخ ارز منطقی بود.

وی با اشاره به اثرگذاری تنش‌های منطقه بر نوسانات نرخ دلار اظهار داشت: اساسا تنش‌های سیاسی و امنیتی نرخ ارز را به صورت مختصری تغییر می‌دهد و البته پس از فروکش شدن تنش‌ها قیمت‌ها هم برمی‌گردد و در نهایت اثرگذاری آن بر قیمت‌ها حدود ۵ درصد است. اما اگر ظرفیت قتصادی برای تغییر و نوسان بیشتری وجود داشته باشد، شوک باعث می‌شود که اثرگذاری‌ها بیشتر باشد و به اندازه‌ای که متغیر‌های اقتصادی در واقعیت نرخ‌ها را تعیین می‌کند به همان سمت حرکت کنند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ثیات نرخ ارز، سکه و طلا تنها تحت تاثیر عوامل اقتصادی است، گفت: دربحث اثرگذاری حراج‌های سکه بر افزایش نرخ ارز باید توجه داشت که در دوره‌های برگزاری حراج ممکن بود که تقاضایی وجود نداشته باشد، اما وقتی تقاضا رخ می‌دهد و حجم عرضه هم افزایش پیدا می‌کند به این معنا است که بانک مرکزی خودش نرخ را هدایت می‌کند. وقتی نرخ سکه را بانک مرکزی از ۳۱ میلیون تومان به ۳۹ میلیون تومان افزایش می‌دهد سایر بازار‌ها هم در بحث قیمت به این سمت حرکت می‌کنند.

عزتی با تاکید بر اینکه سکه سیگنال افزایش قیمت دلار را داده بود، ادامه داد: افزایش نرخ سکه در حراج‌ها مسیر حرکت ارز را نشان داده بود.

وی تاکید کرد: البته عوامل دیگری هم در افزایش نرخ ارز موثر بودند یکی از آن‌ها اوراق ۳۰ درصدی سپرده‌های بانکی بود که بعد از آن هم نرخ سود بین بانکی افزایش پیدا کرد که این هم اثرگذار بود. این اقدامات منجر شد که بازده پول در بانک بالا برود که در این صورت به تبع آن در بازار‌های دیگر هم انتظار این افزایش بازده وجود دارد و همین انتظار موجب افزایش نرخ‌ها در بازار‌های مالی دیگر می‌شود.

این کارشناس اقتصادی افزود: این اقدامات در سال گذشته کنار هم قرار گرفتند و منجر به ایجاد چنین شرایطی شده‌اند و تقریبا تمام عوامل اثرگذار متغیر اقتصادی هستند به همین دلیل است که به نظر نمی‌رسد حتی با فروکش کردن تنش‌های منطقه‌ای روند کاهش نرخ دلار که از روز گذشته آغاز شد، ادامه دار باشد.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

عکس/ شهادت سرهنگ جواد نارنجی ۲۹ روز پس از حمله اسراییل

عکس/ قیمت جالب بستنی و قهوه و چای ۹۰ سال پیش در منوی مهم‌ترین کافه تهران

اینفوگرافی/ بیشترین آب مصرفی ایران در کجا استفاده می‌شود؟

عکس/ لباس و ژست عجیب اشرف پهلوی ۶۵ سال پیش در جشن عروسی سوم اش

عکس/ بیلبورد‌های شهرداری تهران در حد روزنامه دیواری مدارس

عکس/ سلام نظامی سرلشکر باقری و موسوی در شهر سری زیرزمینی ارتش

عکس/ چهره دیده نشده از مادرزن سنان بن انس سریال مختارنامه در ۶۶ سالگی

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ طعنه کاریکاتوری روزنامه اصلاح طلب به سخنگوی دولت

عکس/ چهره خاص سحر قریشی ۱۶ سال پیش در اولین فیلم سینمایی اش با انگشتر عجیب

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره دیده نشده از سردار سلیمانی ۲۴ سال پیش در حال کوتاه کردن موهایش

عکس/ حضور بازرگان، رهبری و داریوش فروهر ۴۶ سال پیش در جمع فرماندهان شهربانی

عکس/ چهره متفاوت ثریا اسفندیاری ۴۱ سال پیش با عینک و کلاه خاص در یک مراسم

۶ کشوری که بیشترین دستمزد‌های جهان را ارائه می‌دهند

فیلم/ یک مار وسط برنامه صداوسیما مهمان زن را نیش زد!

ثبت دمای ۵۰ درجه و بالاتر در ۹ شهر خوزستان

عکس/ پست عاشقانه ملیکا شریفی‌نیا برای آقای بازیگر

فیلم/ پاسخ سردار وحیدی به احتمال دوباره جنگ

عکس/ دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی فیزیک گل کاشتند

پشم شویی سنت کهن عشایر ارسباران

ماجرای توزیع ۱۰۰ تن کالا میان اتباع غیرمجاز افغانستانی

فرمانده کل ارتش پیغام داد

وزیر خارجه انگلیس تهران را تهدید کرد!

فیلم/ تصاویر جدید از برخورد موشک‌های ایران به پالایشگاه حیفا

عکس/ پرچم ایران در سریال مختارنامه جلب توجه کرد

فیلم/ تغییر چهره بهمن هاشمی بعد از کاشت مو و عمل زیبایی

اسطوره کشتی کج درگذشت

فیلم/ تنبیه شدید و عجیب وزیر نیرو برای برخی مردم!

فیلم/ درگیری مردم سیستان با انواع بیماری در پی طوفان‌های گرد و خاک

آتش‌سوزی مرگبار در ترکیه+ عکس

مهلت خرید اوراق بیمه سهام تغییر کرد

فیلم/ حضور رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح در مراسم چهلم شهید باقری

فیلم/ واکنش وحیدی به ادعای نقش عامل نفوذی در لو رفتن جلسه سران قوا

عکس/ حضور سردار قاآنی و فرمانده‌کل ارتش و سپاه در مراسم چهلم سرلشکر باقری

فیلم/ اظهارات تازه عراقچی در خصوص غنی سازی اورانیوم

فیلم/ تالاب انزلی آتش گرفت

جمال وارنر بازیگر مشهور آمریکایی غرق شد

عکس تکان‌دهنده از کودک فلسطینی روی جلد مجله دیلی اکسپرس

عکس/ آبشار نوژیان لرستان جوش‌وخروش آب میان جنگل

ستاره اهل آلبانی به استقلال قیمت داد

عکس دیده نشده از ساختمان شرکت اتو ایران ۷۴ سال پیش در خیابان سعدی تهران

عکس/ نمایی بی نظیر از عمارت مسعودیه تهران ۱۳۴ سال پیش با معماری خاص

عکس/ دیدار عراقچی با خانواده شهید محمد باقری

فیلم/ فقط ۹ درصد مصرف آب در بخش خانگی است

عکس لو رفته از بشار اسد در مسکو

جاده چالوس مسدود می‌شود

دختران هندبال ایران پنجم آسیا شدند

هادی ساعی رئیس آکادمی تکواندو آسیا شد

وضعیت هوای پایتخت دوباره قرمز شد

واکنش پاکستان به مذاکرات ایران و اروپا در استانبول

فیلم/ مشاهده یک قلاده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات فیروزکوه

عکس/ گپ و گفت سردار قاآنی با فرمانده جدید هوا و فضا

قیمت روز زعفران + جدول

قیمت انواع موتور سیکلت در بازار + جدول

زمان و مکان دقیق مذاکرات ایران و اروپا اعلام شد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

آتش‌سوزی گسترده در دامنه‌های کوه سنندج

عکس/ صف خرید مخزن آب در مولوی تهران

خودکشی راننده متخلف پس از به آتش کشیدن مامور پلیس راه