تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۱۹ تير ۱۴۰۳

تشکیل شورای راهبردی گزینش کابینه مسعود پزشکیان

مسعود پزشکیان برای انتخاب وزرای پیشنهادی خود به مجلس تصمیم به تشکیل شورای موقت راهبردی دارد که مقرر است اعضای پنج کمیته را به او معرفی کنند.

مسعود پزشکیان

اقتصاد۲۴- با انتخاب مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب که دو ماه پیش در قامت نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی حضور داشت، ماموریت سخت تشکیل دولت چهاردهم برعهده این سیاستمدار کهنه‌کار قرار گرفته است؛ ماموریتی دشوار که باید در زمانی اندک تا شهریورماه به نتیجه برسد و هر چه سریع‌تر سکان قوه مجریه را برعهده بگیرد. مسعود پزشکیان که اکنون در ساختمان قرمز نهاد ریاست‌جمهوری مستقر شده باید از میان حلقه نزدیکان و یاران قدیمی خود و احزاب اصلاح‌طلب حامی‌اش در انتخابات ریاست‌جمهوری و چهره‌های برجسته حامی کابینه‌ای را معرفی کند که بتواند از مجلس کنونی با اکثریت اصولگرا رای اعتماد بگیرد و در عین حال واجد ویژگی‌های تخصص‌گرایی و شایسته‌سالاری که مدنظر او در رقابت‌های انتخاباتی بوده باشد.

محمدجواد ظریف شاخص‌ترین عضو کمپین انتخاباتی مسعود پزشکیان است و با سخنرانی‌های شورانگیز و حضور در استان‌های مختلف پابه‌پای خود او نقش غیرقابل انکاری در موفقیت کمپین انتخاباتی پزشکیان داشت و اکنون نیز نقش محوری در تشکیل کابینه خواهد داشت. علی ربیعی، عباس عبدی، محمدجواد آذری‌جهرمی، هادی خانیکی، الیاس حضرتی، علی شکوری‌راد، علی تاجرنیا و جهانبخش خانجانی نیز از دیگر اعضای مؤثر این کمپین انتخاباتی بودند. جدا از کابینه‌ای که باید به مجلس معرفی شود انتصاب اعضای نهاد ریاست‌جمهوری و مهمترین آن‌ها رئیس دفتر و معاون اول رئیس‌جمهور در اختیار خود پزشکیان است.

گفته می‌شود علی طیب‌نیا که در روز‌های پایانی رقابت‌های انتخاباتی به پزشکیان پیوست، معاون اول احتمالی و فرمانده اقتصادی دولت او خواهد بود و محمدجواد ظریف نیز در قامت پست جدیدی با عنوان معاون سیاسی رئیس‌جمهور مسئولیت هدایت تیم سیاست داخلی و خارجی دولت را برعهده خواهد گرفت؛ هرچند او در سخنرانی خود در میان گروهی از اعضای ستاد مسعود پزشکیان گفته است: «من که در دولت نخواهم رفت».

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر سابق آموزش و پرورش و دبیر اسبق هیئت دولت نخستین فردی بود که برای تهیه مقدمات استقرار پزشکیان عازم پاستور شد، اما در ادامه از سیدرضا صالحی‌امیری به عنوان گزینه مطرح برای ریاست دفتر رئیس‌جمهور یاد شد. علی تاجرنیا هم که از چهره‌های نزدیک به مسعود پزشکیان است و ریاست ستاد استان تهران او را برعهده داشت و با برگزاری موفق کمپین انتخاباتی و افزایش مشارکت در این استان نقش مؤثری در پیروزی پزشکیان داشت به‌عنوان گزینه احتمالی معاون اجرایی رئیس‌جمهور یاد می‌شود.

مسعود پزشکیان در زمینه انتخاب وزرای پیشنهادی خود به مجلس تصمیم به تشکیل شورای موقت راهبردی دارد که مقرر است اعضای پنج کمیته را به او معرفی کنند. کمیته‌های سیاست داخلی و خارجی به ریاست محمدجواد ظریف، اقتصادی به ریاست علی طیب‌نیا، اجتماعی به ریاست علی ربیعی، زیربنایی به ریاست علی عبدالعلی‌زاده، فرهنگی به ریاست سیدرضا صالحی‌امیری پنج گزینه پیشنهادی برای وزارتخانه‌های مختلف را به پزشکیان معرفی خواهند کرد تا رئیس‌جمهور بتواند از میان آن‌ها وزرای پیشنهادی به مجلس را انتخاب کند؛ علاوه بر این پنج نفر محمدجعفر قائم‌پناه، معاون پیشین پزشکیان در وزارت بهداشت، حسین علایی، فرمانده اسبق نیروی دریایی سپاه، محمد صدوقی، فرزند امام جمعه فقید یزد به عنوان نماینده سیدمحمد خاتمی و آذری‌جهرمی وزیر سابق ارتباطات اعضای این شورای راهبردی هستند تا اعضای کمیته‌های پنج‌گانه را تعیین و معرفی کنند.


بیشتر بخوانید:بازگشت به صندوق رای؛ درباره سید محمد خاتمی و نقشی که او در پیروزی پزشکیان ایفا کرد


این کمیته‌ها نیز برای هر وزارتخانه یک کارگروه تشکیل خواهند داد تا برای انتخاب افراد پیشنهادی شاخص‌های مبتنی بر تخصص و شایسته‌سالاری را تبیین کنند و براساس این شاخصه‌ها افراد مدنظر را معرفی کنند. در عین حال پزشکیان دو شرط مهم برای افراد پیشنهادی مطرح کرده است؛ نخست اینکه سه نفر از میان پنج گزینه پیشنهادی برای هر وزارتخانه باید از چهره‌های جدید و بدون سابقه وزارت باشند و همچنین میانگین سنی کابینه پیشنهادی از ۵۵ بیشتر نباشد.

منبع: دیده بان ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۱ فروردین ۱۴۰۴/ افزایش تقاضا برای خرید طلا در آستانه مذاکره

عکس/ شمخانی آژانس بین المللی انرژی اتمی را تهدید کرد

عکس/ واکنش جالب چین به تعرفه‌های ۱۲۵ درصدی ترامپ

اینفوگرافی/ سابقه مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در ۴ سال اخیر

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به البرز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ نخستین نمایش یکی از کمیاب‌ترین الماس‌های آبی دنیا

فیلم/ حرف‌های خبرساز محمدجواد ظریف دو روز پس از استعفا: چرا باید با مردم خود بجنگیم؟

فیلم/ اعتراف فرزاد حسنی روی آنتن

افشاگری یک پرسپولیسی از علت حضورنداشتن اسکوچیچ در پرسپولیس

شیوه مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد

دلال‌ها همه‌کاره استقلال شده‌اند

فیلم/ کثیفی سکوهای ورزشگاه آزادی بعد از بازی استقلال - فولاد

بلاتکلیفی دانش آموزان پایه یازدهم برای امتحانات نهایی

تکرار ادعاهای واهی وزیر انرژی آمریکا علیه ایران

گفت‌وگو با ابراهیم گلستان درباره زن و عشق

ترکیب پرسپولیس مقابل نساجی اعلام شد

فیلم/ نخستین تصاویر از دیدار ویتکاف و پسکوف پیش از شروع مذاکرات ایران و آمریکا

جواد لاریجانی: آمریکایی ها ممکن است یک دفعه بگویند بیایید مستقیم مذاکره کنیم

اتحادیه اروپا ۹ ایرانی را تحریم می‌کند

حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی کارگران هزینه اسباب‌کشی هم نمی‌شود

عرضه کمپرسی‌های جفت‌محور شکموتو در بورس کالا از ۲۳ فروردین (+قیمت)

حال و هوای نخستین جشنواره سیر

گوشت خورشتی به یک و نیم میلیون نزدیک شد + جزئیات

وضعیت آلودگی هوای تهران

معرفی خودرو لادا نیوا تقلید روس‌ها از ایرانی‌ها + عکس

بازار طلا شنبه تعطیل است؟

فیلم/ تپق زدن احمد مهران‌فر به سبک ارسطو

رقم دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟

خشم علم الهدی از تصمیم کشور برای مذاکره

سایه بازار جهانی بر افزایش قیمت طلا و ارز

تخت‌روانچی: بدون تهدید و ارعاب، امکان خوبی برای دستیابی به توافق وجود دارد

عکس/ نمایی از تشییع جنازه و تابوت شاه شهید ۱۲۹ سال پیس در نزدیکی تکیه دولت

عکس/ فوریه و اشرف پهلوی در فرودگاه قاهره در حال بازگشت به ایران

جزییات جدید از تغییر ساعت رسمی کشور

عکس/ نمایی از اولین خودرو وارد شده به ایران ۱۲۵ سال پیش در دوره مظفرالدین شاه

عکس/ استایل پسران رضاخان ۹۴ سال پیش در لباس نظامی

عکس/ تیپ متفاوت شادی مختاری در تولد ۳۱ سالگی با گردنبند و ساعت عجیب

عکس/ ژست عاشقانه شاهرخ استخری و همسرش در سفر به اسپانیا با کلاه ست

عکس/ چهره دیده نشده از آزاده شفیق دختر اشرف پهلوی ۶۰ سال پیش با لباس خال خالی

عکس/ نمایی بی نظیر از خانه مستوفی سیاست مدار برجسته دوره قاجار

عکس/ تیپ پرنسسی یکتا ناصر با مانتوی بته جقه‌ای در یک مراسم

عکس/ مراسم سلام عید قربان ۱۳۵ سال پیش در حضور ناصرالدین شاه قاجار

عکس/ استایل جالب عمو پورنگ در حرم امام رضا (ع)

زیبایی خارق العاده شکوفه‌ بارانِ بهشت ارسباران

عکس/ اولین سلاح ایرانی‌ها را افغان‌ها ساختند و نادرشاه به ایران آورد

عکس/ شباهت چهره دوآ لیپا با فلامک جنیدی حسابی سوژه شد

فیلم/ آیسان اسلامی و نوید محمدزاده در حال تماشای پایتخت

مذاکره کننده امریکایی نشست عمان به روسیه رفت

عکس/ تجمع مخالفان مذاکرات ۱۴۰۴ مقابل وزارت خارجه

عکس/ حرص رامین رضاییان درآمد

عکس/ استوری جنجالی نیکای سریال پایتخت با متن معنادار

خبرخوش رسانه ایتالیایی درباره مهدی طارمی

عکس/ گشت و گذار محمدرضا پهلوی و دختر بزرگ اش ۶۲ سال پیش در همدان

عکس/ چهره متفاوت الناز حبیبی و نازنین بیاتی در یک مراسم با تیپ تینیجری

قیمت سرسام‌آور میوه محبوب بهاری + عکس