تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۳

فرماندهان اقتصادی دولت از طیب نیا تا پورمحمدی

دیروز مسعود پزشکیان با دو انتصاب دیگر، تکلیف بخشی از راهبردهای اقتصادی را مشخص کرد. علی طیب‌نیا به عنوان مشاور عالی رئیس‌جمهور و حمید پورمحمدی به‌عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه، دو انتصابی بود که تقریباً تکلیف فرماندهی اقتصاد را روشن کرد.

فرماندهان اقتصادی دولت از طیب نیا تا پورمحمدی

اقتصاد۲۴-اگرچه انتخاب وزرای اقتصادی و رئیس کل بانک مرکزی، نحوه سیاست‌گذاری‌ها در دولت را روشن می‌کند، اما با توجه به سوابق طیب‌نیا و نحوه حضور او در ستاد و سپس کابینه مشخص می‌کند که فرماندهی این تیم قرار است بر عهده طیب‌نیا باشد. طیب‌نیا در دولت اول روحانی وزارت اقتصاد را راهبری می‌کرد و عملکرد مثبت او در کنترل تورم، این امید را زنده می‌کرد که تجربه او در وزارت اقتصاد دولت یازدهم، تکرار شود.

طیب‌نیا از سال ۱۳۷۳ به‌عنوان دبیر کمیسیون اقتصاد دولت وارد کار اجرایی در سطح کلان اقتصاد ایران شد. تخصص او در حوزه‌های بخش عمومی، پول، سیاست‌های پولی، سیاست‌های مالی و مالیاتی و برنامه‌ریزی اقتصادی است و به این واسطه تا سال ۱۳۸۴ به طور پیوسته به‌عنوان دبیر و نیز مشاور کمیسیون اقتصادی در دولت حضور داشت.

طیب‌نیا در دولت سیدمحمد خاتمی و مرحوم هاشمی‌رفسنجانی به طور پیوسته دبیر و مشاور کمیسیون اقتصادی دولت بود. در سال ۱۳۷۶ او به صورت همزمان به عنوان معاون طرح و بررسی (امور اقتصادی) به عنوان معاون رئیس‌جمهور وقت فعالیت می‌کرد، و همه مسئولیت‌های اقتصادی معاون اجرایی رئیس‌جمهور را برعهده داشت.

پس از حذف مسئولیت معاونت رئیس‌جمهور در امور اجرایی در دولت دوم سیدمحمد خاتمی، طیب‌نیا با عنوان معاون هماهنگی امور اقتصادی و فنی معاون اول رئیس‌جمهور فعالیت خود در نهاد ریاست‌جمهوری را ادامه داد. او در این دوران همچنین عهده‌دار مسئولیت ستاد مدیریت بحران کشور بود. در سال ۱۳۸۴ طیب‌نیا به عنوان معاون امور اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی (سازمان برنامه و بودجه) منصوب شد و بودجه‌های سال ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ با نظارت او تدوین شد.

در سال‌های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ علی طیب‌نیا نماینده رئیس‌جمهور در شورای پول و اعتبار نیز بود، او به صورت همزمان معاونت امور اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و عضو شورای اقتصاد کشور نیز بود. طیب‌نیا در سال ۱۳۹۲ در دولت حسن روحانی توانست با کسب بالاترین رای اعتماد وزرا در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان وزیر امور اقتصادی در کابینه حضور پیدا کند. با این حال او در تاریخ‌های ۱۷ آذر ۱۳۹۲، ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ و ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ از مجلس شورای اسلامی کارت زرد دریافت کرد.

انتصاب دیگر مسعود پزشکیان که روز گذشته رسانه‌ای شد، اما نقد‌هایی به همراه داشت. حمید پورمحمدی که سال‌هاست در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فعالیت دارد و به چم و خم برنامه‌ریزی واقف است، با یک نقطه سوال‌برانگیز در سوابقش نقد‌هایی را به سمت خود کشاند. نام او در پرونده مه‌آفرید امیرخسروی به عنوان متهم ردیف دوم، سبب برخی گمانه‌ها درباره نزدیک شدن به فساد را ایجاد کرد.


بیشتر بخوانید:عکس/ اولین واکنش علی طیب نیا بعد از پست جدیدش


هرچند او در این پرونده تبرئه شد، اما همچنان برخی به عملکرد او با دیده تردید نگاه می‌کنند. پورمحمدی دکترای خود را در رشته علوم اقتصادی از دانشگاه تهران دریافت کرده است. او به مدت چهار سال مدیرعامل شرکت شاهد استان چهارمحال و بختیاری و سپس به عنوان معاون برنامه‌ریزی و اداری و مالی استاندار این استان منصوب شد. وی همچنین مدیرعاملی شرکت سرمایه‌گذاری شاهد کشور بنیاد شهید انقلاب اسلامی استان تهران را نیز در کارنامه خود دارد.

پورمحمدی از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۸ در دوره ریاست صفدر حسینی، داوود دانش جعفری و شمس‌الدین حسینی بر وزارت اقتصاد، معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی این وزارت‌خانه شد. او در سال ۱۳۸۷ و پس از استعفای دانش جعفری از وزارت اقتصاد و سرپرستی حسین صمصامی، برای مدتی از این وزارت‌خانه اخراج شد. اما پس از آنکه صمصامی برای کسب سمت وزیر اقتصاد به مجلس معرفی نشد، پورمحمدی بار دیگر به وزارت اقتصاد بازگشت. اگرچه هیچ‌گاه علت برکناری پورمحمدی از این سمت به طور رسمی اعلام نشد، اما گمانه‌زنی‌های حاکی از آن بودند که مخالفت پورمحمدی، با طرح ادغام همه بانک‌ها که توسط صمصامی مطرح شده بود، علت اصلی اخراج او از سازمان برنامه بود.

پورمحمدی پس از آن و تا سال ۱۳۹۱ قائم مقام رئیس کل بانک مرکزی در دوره ریاست محمود بهمنی بود. او در سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ به عنوان معاون برنامه‌ریزی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور مشغول به کار شد و پس از آن معاون امور تولیدی سازمان برنامه و بودجه را تا سال ۱۳۹۶ بر عهده گرفت.

منبع: هم میهن
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

نامه مدیرعامل شستا به قالیباف درباره اتفاقات روز گذشته مجلس

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ استایل رسمی طناز طباطبایی با لباس دیپلمات و ساعت چند میلیونی

عکس/ رشیدی کوچی کارزار عدم ابلاغ قانون حجاب راه انداخت

عکس/ شب‌های روشن ماه رمضان بازار البلد عربستان

عکس/ شکل و شمایل سبزه میدان تهران ۹۳ سال پیش وقتی خاکی بود

عکس/ ساختمان هواپیمایی هما ۵۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ استوری عاشقانه بهاره رهنما حسابی سوژه شد

عکس/ تیپ سیاه و سفید رابعه اسکویی با اشک مصنوعی

عکس/ شور و حال بازار ساغریسازان رشت ۱۱۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

عکس/ سلفی حسن روحانی و ابطحی در یک مراسم افطاری

قیمت هر سکه از ۸۰میلیون تومان عبور کرد

میوه شب عید تا ۱۵۰ درصد گران شد

اعلام جزییات و زمان حراج سکه ضرب ۱۴۰۳

طلای جهانی تغییر مسیر داد

عکس/ حمل تابوت رضاخان ۸۰ سال پیش روی توپ جنگی

شرط مهم برای عقبگرد قیمت دلار چیست؟

عکس/ خانواده تهرانی با فولکس قورباغه‌ای ۶۳ سال پیش در جاده چالوس

هیجان قیمت سکه فروکش خواهد کرد؟

عکس/ تیپ و چهرۀ جذاب یانگوم با کت و کیف چرم قرمز میلیون دلاری

عکس/ سید حسن خمینی به دیدار مهدی کروبی رفت

عکس/ نماز جماعت مسعود پزشکیان به همراه کارگران

عکس/ ساختمان‌های عجیب خیابان سپه در کرمانشاه ۸۳ سال پیش

عکس/ فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان