تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۲۱ مهر ۱۴۰۳
پرونده باز بازیگران بورسی

آیا بورس در هفته آخر مهرماه باخت می‌دهد؟

دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای، هفته اخیر در سایه انتشار اخبار و تنش‌های بین‌المللی با وجود محدودیت ادامه‌دار دامنه نوسان حدود ۰.۷۱‌درصد کاهش ارتفاع را به ثبت رساند و درنهایت در سطح ۲میلیون و ۹۹‌هزار واحدی ایستاد

آیا بورس در هفته آخر مهرماه باخت می‌دهد؟

اقتصاد۲۴- نماگر هم‌وزن نیز که سنجه قابل قبولی برای ارزیابی وضعیت همه‌جانبه بازار سهام است، همگام با افت هفتگی نماگر اصلی بازار سهام با نزول ۰.۵۲درصدی مواجه شد و در ساعات پایانی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته در سطح ۶۹۶‌هزار و ۷۳۰واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز که نشانگر مناسبی برای واکاوی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۶۶‌درصد سرخ‌پوش بود و در نهایت طی هفته گذشته معاملاتی در ارتفاع ۲۱‌هزار و ۹۸۵واحدی ایستاد.
 در هفته‌ای که سپری شد، میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق‌تقدم بازار می‌شود مقدار یک هزار و ۵۱۹میلیارد تومانی را به ثبت رساند. به علاوه در هفته اخیر حدود هزار و ۲۴۹میلیارد تومان سرمایه از بازار خارج شد. بازار سرمایه از هفته‌های اخیر با سایه تنش‌های ژئوپلیتیک درگیر بود و محدودیت دامنه نوسان خود دلیلی بر کوچ اشتیاق جریان معاملاتی و نوسان‌گیران بازار شد. انتظار می‌رفت که با آغاز نیمه دوم سال، بازار وضعیت خوشایندتری داشته باشد.

به طور معمول در نیمه دوم سال با بحث‌های بودجه‌ای شرایط بازار می‌تواند دستخوش دگرگونی باشد. بهروز محبی نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از هم‌اندیشی سازمان بورس، دولت و مجلس برای رفع مشکلات بازار سرمایه در بودجه سال آینده و تلاش‌ها برای تدوین بودجه‌ای پویاتر به‌منظور بهبود بازار خبر داد. به نظر می‌رسد تمهیدات ویژه صنایع در بودجه می‌تواند بورس را از خطر تصمیمات خلق‌الساعه دور کند.


بیشتر بخوانید: بازگشت ارزش دلاری بازار سرمایه به ۵ سال قبل!


امیدواری برای کاهش تنش

سرور قاراخانی، کارشناس بازار سرمایه، وضعیت بازار هفته گذشته را این‌گونه ارزیابی کرد: با افزایش موج تنش‌ها از هفته‌های اخیر و تثبیت تداوم محدودیت دامنه نوسان، جریان معاملات در هفته گذشته چندان باب میل سهامداران نبود. بازار سرمایه که پیش‌بینی می‌شد ۶ماهه مطلوبی را به ثبت برساند، همچنان سایه تنش‌ها را بر شانه‌های خود احساس می‌کند.

تا زمانی که سایه ریسک‌های ژئوپلیتیک و نارآمی‌های سیاسی در سراسر جهان حاکم باشد، سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند تا حد امکان ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهند و به دارایی‌های با نقدشوندگی بالا در پرتفوی خود وزن بیشتری اختصاص دهند. به لحاظ تحلیل امواج الیوت، بازار سرمایه در موج یک خود قرار دارد و زمانی که شاخص پس از فروکش کردن هیجانات و اصلاح خود از روند نزولی خارج شود، پتانسیل آغاز رشد موج بعدی وجود دارد. با توجه به اظهارات مختلف مقامات کشوری به نظر می‌رسد با سخنان گفته‌شده شرایط آرام و جو آرام‌تری بر بازار حاکم شود و با کاهش تنش‌ها هیجانات بر بازار کمتر تاثیر بگذارد.

این کارشناس بازار ادامه داد: البته نمی‌توان شرایط حال حاضر بازار سرمایه در سایه ریسک‌های ژئوپلیتیک و سیستماتیک را نادیده گرفت. رشد طلا در سایه رشد طلای جهانی که خود دلیلی بر افزایش ریسک‌گریزی سرمایه‌گذاران بود، در هفته‌های اخیر پررنگ بوده است.

از این‌رو سرمایه‌گذاران، طلا را همچنان گزینه مناسبی برای پوشش ریسک سرمایه‌گذاری می‌دانند. در این میان طلای داخلی نیز که در روز‌های گذشته از محدوده ۴میلیون تومانی عبور کرده بود، طی روز‌های اخیر با عقب‌نشینی و اصلاح روبه‌رو بوده است. باید عنوان کرد تا زمانی که دامنه نوسان یک‌درصدی است و بازار در شرایط نابسامان به سر می‌برد، نمی‌توان برای بازار سرمایه تصمیماتی مبنی بر خرید، فروش یا نگهداری سهام را در پیش گرفت. باید اظهار کرد بازار‌ها چشم‌انتظار نتایج انتخابات آمریکا هستند. به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور آینده آمریکا می‌تواند نقش پررنگی در جهت کاهش یا افزایش تنش‌ها و افزایش دامنه التهاب بازار‌ها ایفا کند.

این کارشناس بازار در پایان افزود: با توجه به معاملات هفته گذشته بازار، پیش‌بینی می‌شود جریان معاملاتی هفته جاری متعادل‌تر و با کاهش صفوف فروش همراه باشد. با وجود این گروهی از سهامداران همچنان بر ادامه‌دار بودن هیجانات ناشی از ریسک سیستماتیک و ژئوپلیتیک تاکید می‌کنند. باید دید موج ریسک‌ها بازار را به کدام سمت و سو می‌کشاند.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

جزئیات تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ آموزگار زن سپاه دانش ۶۰ سال پیش در یک روستا

عکس/ همراهان قالیباف در سفر به بیروت

عکس/ حقوق و مواجب آبدارخانۀ سلطنتی ناصرالدین شاه ۱۳۵ سال پیش

عکس/ استوری خاص نیوشا ضیغمی در مشهد با پوشش متفاوت

عکس/ ژست هنرمندانه فریبا نادری با تیپ کژوال و شال بته جقه‌ای

عکس/ اکبر عبدی با خانواده در روز تولد نوه اش

عکس/ حضور شریعتمداری در بیروت

عکس/ چهرۀ نچرال عسل بدیعی ۲۳ سال پیش در اولین فیلم سینمایی‌اش

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره هانیه توسلی در یک مراسم

ژست عجیب زنان نیم قرن پیش روی درختان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت می‌شود؟

۱۴۰۴ حتما سال بازدهی بورس خواهد بود/ فاز نزولی بورس مربوط به تنش‌های سیاسی، پیش فروش‌های خودرو و سکه است

تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟

ممنوعیت خبرساز پیام‌رسان ایتا درباره بانوان

سلطان اجاره‌بگیر تهران تحت تعقیب قرار گرفت

نحستین تصویر از سنگ مزار سید حسن نصرالله

متن وصیت شهید سید حسن نصرالله

تصمیم برای حضور اتباع خارجی در کشور برای سال ۱۴۰۴

پخش سریال تاسیان متوقف شد

رستمی یک‌تنه علیه سه امتیاز استقلال!

پیشنهاد جذاب به نکونام برای بازگشت به مربیگری

عراقچی راهی ژنو شد

داور دربی انتخاب شد

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳

فیلم/پیکر شهید نصرالله در آرامگاه ابدی آرام گرفت

فیلم/انتظار ۱/۵ ساعت رئیس جمهور لهستان برای دیدار با ترامپ

فیلم/پرواز هواپیما‌های اسرائیلی همزمان با مراسم تشییع

ممنوعیت صادرات سیب زمینی به مدت ۲ ماه

تالار‌های بورس‌ها فردا باز است

علی عباسی اتهام آزار جنسی به یک بازیگر مرد را پذیرفت

تعطیلی بانک‌ها در استان تهران؛ شعب کشیک باز است

وزیر علوم: حکمرانی علمی نخبه‌گرایی گلخانه‌ای نیست

عکس/پایان ماموریت محافظ شناخته شده سیدحسن نصرالله

تصویر فرزند شهید سید حسن نصرالله در مراسم وداع با پدر

تصاویر اسوشیتدپرس از حضور جنگنده‌های اسرائیلی در آسمان بیروت

استان تهران فردا دوشنبه تعطیل شد

ساختار جدید سامانه هوشمند سوخت در حال پیاده‌سازی است

البرغوثی: باید مواضع و اقدامات جدی برای مقابله با حملات اسرائیل در پیش گرفته شود

کوهنوردان مفقودی اشترانکوه پس از ۴۸ ساعت پیدا شدند

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

چه کسی بر پیکر «سید حسن نصرالله» نماز اقامه کرد؟

هشدار یک اصلاح طلب: دیگر جایی برای انباشت مشکلات نداریم

تاریخچه دربی بزرگ پرسپولیس و استقلال

فیلم/ تبریک احساسی مهدی یغمایی برای تولد همسرش

زود کبود شدن بدن نشانه چیست؟

عکس/ چهره جذاب پارسا پیروزفر ۲۳ سال پیش با مدل موی تینیجری

علائم ابتلا به سرطان کلیه کدامند؟

ماجرای سوء قصد به جان رئیس آموزش و پرورش سراوان چه بود؟

اینفوگرافی/ منابع درآمدی دولت برای سال ۱۴۰۴

فیلم/ واکنش جالب عموپورنگ به رقص حامد وکیلی در قهوه پدری

خطر بیخ گوش پرواز بندرعباس به رشت

عکس/ نمایی نزدیک از تابوت سیدحسن نصرالله و صفی الدین

عکس/ شور و حال مراسم تشییع سید حسن نصرالله و صفی الدین

فیلم/ محل تدفین شهدای مقاومت در ضاحیه جنوبی

با خواص بی‌نظیر میگو آشنا شوید

فیلم/ حضور جنگنده‌های اسرائیل بر فراز بیروت همزمان با تشییع سیدحسن نصرالله

عکس/ پوشش جالب و دیدنی مردم ۹۸ سال پیش در شهر کرند کرمانشاه

عکس/ کریستیانو رونالدو با لباس عربی کنار بن سلمان

عکس/ گریم متفاوت لیندا کیانی در یک نمایش با کلاه و کت اروپایی

فیلم/ لحظۀ ورود پیکر‌های سید حسن نصرالله و صفی‌الدین به محل تشییع