تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۲۴ مهر ۱۴۰۳
در دو روز اخیر ۶۲۲‌میلیارد تومان پول از بورس خارج شد

بازار داغ فروش در بورس

تیره‌روزی‌های بورس تهران همچنان ادامه دارد و بازار به حرکت خود در مسیر نزولی ادامه می‌دهد. در معاملات دیروز، ۳۹۳‌میلیارد‌تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد و مجموع خروج پول در دو روز اخیر به ۶۲۲‌میلیارد‌تومان رسید.

بازار داغ فروش در بورس

اقتصاد۲۴- ارزش معاملات خرد نیز که شامل سهام و حق‌تقدم می‌شود، رقم ۲‌هزار و ۲۱۸‌میلیارد‌تومان را ثبت کرد. از ابتدای هفته دامنه‌نوسان با افزایش ۲‌درصدی همراه شد و به مثبت و منفی ۳‌درصد رسید. «دنیای‌اقتصاد» پیش‌تر در گزارشی به عواقب و اثرات افزایش دامنه‌نوسان با وجود پابرجابودن ریسک‌های سیستماتیک حاکم بر بورس هشدار داده بود.
در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران شاخص‌های سهامی در مدار نزولی قرارگرفتند. شاخص‌کل بورس، با افت ۱.۱۳درصدی همراه شد و مجددا کانال ۲‌میلیون و ۱۰۰‌هزار‌واحدی را از دست داد. شاخص هموزن نیز با افت ۰.۸۹‌درصدی همراه شد و به ۶۹۰‌هزار و ۲۵۹واحد رسید. شاخص‌کل فرابورس نیز با افت ۰.۶۵‌درصدی همراه شد. به‌رغم رشد قیمت‌ها در بازار‌های موازی، بازدهی شاخص‌های سهامی از ابتدای سال‌همچنان در محدوده منفی قرار دارد و بورس جاماندگی عجیبی را نسبت به دیگر بازار‌ها تجربه می‌کند. در سال‌۹۷ نیز بورس نسبت به دیگر بازار‌ها دچار جاماندگی شبیه به دوره کنونی شد که بعدا با رشد بازار در سال‌های ۹۸ و ۹۹ این جاماندگی جبران شد. در نیمه دوم سال‌۱۴۰۱ نیز بازار نسبت به دلار و تورم عمومی جامعه دچار جاماندگی شده بود که در ادامه مسیر و با افزایش قیمت‌ها از آبان ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲، جاماندگی بازار جبران شد.


بیشتر بخوانید:  ناپایداری رشد ارزش معاملات بورس


خطای سیاستگذار بورسی؟

در گزارش پانزدهم مهرماه «دنیای‌اقتصاد» تحت‌عنوان مرهم زخم‌های بورس اشاره‌شده بود که در حال‌حاضر فعالان بازار سهام راهکار‌های مختلفی را برای برون رفت بورس از شرایط قمر در عقرب فعلی عنوان می‌کنند. واقعیت امر این است که فارغ از همه این راهکار‌ها و نحوه اعمال آنها، بازار سهام در شرایط خطیر فعلی تحت‌فشار ریسک حوادث منطقه‌ای و خاورمیانه قرار دارد و انتظار صعود قیمت‌ها در بورس تهران در شرایط فعلی دور از ذهن به‌نظر می‌رسد و با منطق شرایط کنونی تطابق و همخوانی ندارد. به‌نظر می‌رسد که دامنه‌نوسان یک‌درصدی کنونی، بهترین نسخه برای بازار کم رمق و پرریسک این روز‌ها محسوب می‌شود.

بازار فعلا می‌تواند با این دامنه محدود ادامه دهد تا سرنوشت ریسک‌های ملال آور آن مشخص شود. طبیعتا اگر در شرایط فعلی دامنه‌نوسان به بهانه‌هایی نظیر افزایش نقدشوندگی سهام یا روان شدن معاملات و سایر دلایل، با افزایش همراه شود، نتیجه‌ای جز کاهش بیشتر قیمت سهام را در پی نخواهد داشت. پیش‌بینی «دنیای‌اقتصاد» در گزارش پانزدهم مهرماه رنگ واقعیت به خود گرفت و در معاملات دیروز دقیقا همان رویداد‌هایی که در گزارش فوق‌الذکر نسبت به عواقب آن هشدار داده‌شده بود، به‌وقوع پیوست. واقعیت امر این است که در حال‌حاضر بازار از ضعف در حوزه سیاستگذاری و تصمیم‌گیری رنج می‌برد و حتی با وجود تغییر در راس هرم سازمان بورس نیز بازار نتوانسته به نحواحسن از تبعات این موضوع بهره‌مند شود.

وضعیت نرخ‌های ارز

دلار نیز که در معاملات روز یکشنبه در قیمت ۶۳‌هزار و ۱۵۰‌تومان بسته شده بود، در معاملات دیروز با رشد همراه شد و در هنگام تنظیم این گزارش، دلار در میانه‌های کانال ۶۳‌هزار‌تومان معامله شد. ریسک‌های پابرجای حاکم بر خاورمیانه‌بار دیگر، تنور تقاضا را در بازار‌های سفته‌بازانه داغ کرده‌است و در این میان بازار طلا و سکه و بازار ارز در اولویت نخست سرمایه‌گذاران قرارگرفته‌اند. دلار حواله نیز به رشد خود ادامه داد و به ۴۸‌هزار و ۴۷‌تومان رسید. گفتنی است که این نرخ از ابتدای سال‌رشد بیش از ۱۸‌درصدی را تجربه کرده‌است.

روند روبه‌رشد بازار طلا و سکه

در جریان معاملات روز گذشته، سکه رفاه در بورس‌کالا با وجود دامنه‌نوسان ۲‌درصدی، به حوالی ۵۰‌میلیون‌تومان رسید. قیمت پایانی سکه با رشد ۱.۹۴‌درصدی همراه شد و در قیمت ۴۹‌میلیون و ۹۷۲‌هزار‌تومان میان خریداران و فروشندگان دست به‌دست شد. سکه امامی نیز در بازار آزاد که دامنه‌نوسان ندارد، توانست از مرز ۵۰‌میلیون‌تومان عبور کند. نیم‌سکه نیز در بازار آزاد در قیمت ۲۷‌میلیون‌تومان میان خریداران و فروشندگان دست به‌دست شد. ربع سکه نیز به ۱۷‌میلیون و ۸۰۰‌هزار‌تومان رسید. هر‌گرم طلای ۱۸ عیار نیز به ۴‌میلیون و ۱۴۰‌هزار‌تومان رسید. صندوق‌های طلا نیز به‌صورت یکدست سبزپوش بازگشایی شدند و با رشد قیمت همراه شدند. مجموع ارزش معاملات ۱۳ صندوق طلای حاضر در بازار به‌هزار و ۵۸۹‌میلیارد‌تومان رسید. همچنین ۴۲۶‌میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوق‌های طلا شد.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استایل اروپایی جوانان ۵۴ سال پیش در پارک محتشم رشت

ارزان ترین و گران ترین کولرهای آبی چند تومان است؟

عکس/ گشت و گذار ثریا اسفندیاری ۶۷ سال پیش در نیویورک با گل سینه خاص

عکس/ ژست خاص فخر التاج، نوه ناصرالدین شاه ۱۳۴ سال پیش با چادر گلدار روی تپه

اینفوگرافی/ کدام کشور بیشترین پول را برای هوش مصنوعی خرج کرده؟

عکس/ استفاده از اشعه ایکس در بیمارستان جلفای اصفهان در دوره قاجار

عکس/ استایل شیک و اروپایی احمد شاه قاجار ۱۰۴ سال پیش در سفر اسپانیا با ماشین لوکس

شور و حال فوتشال، فوتبال شالیزاری مازندران

عکس/ نمایی شگفت انگیز از گذر فصل ها در دریاچه چورت

عکس/ ژست عاشقانه و احساسی شایع با فرزند تازه متولد شده‌اش

عکس/ دلبری‌های دو اسب کنار رودخانه‌ای در گیلان

عکس/ حس و حال شهناز پهلوی ۶۷ سال پیش در دیدار با دختر تازه متولد شده اش

عکس/ تظاهرات ملی گرایان ارمنستانی علیه ترکیه و جمهوری آذربایجان

عکس/ نمایی دیده نشده استقبال روس‌ها از ناصرالدین‌شاه در سن‌پترزبورگ

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ ورود ترامپ و ملانیا به رم برای حضور در مراسم پاپ

سقوط عجیب قیمت دنا پلاس در بازار

پس لرزه‌های خطای صداوسیما؛ اتوبوس اتوبوس آدم می‌آورید، قطار قطار اشتباه می‌کنید

سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر صرفه ندارد

هر کارت سوخت چقدر می‌ارزد؟

فیلم/ حرکت هیات ایرانی به محل برگزاری سومین دور مذاکرات

چرا مهدی طارمی به این روز افتاد؟

عکس/ آغاز فستیوال کوچه در بوشهر با اجرای حیدو هدایتی

پیش بینی قیمت طلا و سکه زیر سایه مذاکرات

آیا رشد بورس پایدار است؟

هفته تفرقه‏ در صداوسیمای ایران

بی‌اثری درخواست محاکمه خاطیان پرونده پتروشیمی میانکاله

فیلم/ شادی و خوشی بوشهری‌ها در اولین شب کوچه

دور سوم مذاکرات قیمت دلار را کاهش می‌دهد؟

ضعف در مهندسی رسانه‌ای مذاکرات عمان؛ چرا باید جریان اطلاع‌رسانی مذاکرات ایران و آمریکا تغییر کند؟

فرمان ایست به پتروشیمی میانکاله/ پشت پرده ساخت پتروشیمی در استان مازندران چیست؟

هزینه‌های نجومی پروژه‌های تاریخی سینما و تلویزیون روی دست بنا‌های تاریخی/ هنگامه‌ای که تاریخ در قاب ناآگاهی می‌شکند!

پرسپولیس علیرضا بیراوند را به دادگاه کشاند

افزایش مبلغ تسهیلات کمک ودیعه مسکن ۱۴۰۴ ابلاغ شد+ جزئیات

عکس/ جلسه آمادگی هیات مذاکره کننده ایرانی در مسقط

تیر خلاص بانک‌ها به سمت متقاضیان نهضت مسکن ملی

ترکیب احتمالی استقلال مقابل پیکان در جام حذفی

ریزش قیمت غیرمنتظره طلا و سکه

عکس/ عراقچی و همسرش در مراسم رونمایی از کتاب خودش

سیگنال‌های مثبت آمریکا به مذاکره با ایران

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۶ اردیبهشت

زنگ خطر جنگ میان دو کشور هسته‌‏ای؛ افزایش چشمگیر سطح تنش میان هند و پاکستان

ماجرای گروگانگیری مسلحانه در مجیدیه تهران

عکس/ ادای احترام وزیر ارشاد به پاپ فرانسیس

قیمت سکه به لبه مرز رسید

مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری ۱۴۰۴

فیلم/ تجمع اعتراضی علیه فستیوال کوچه در بوشهر

مهاجرانی: آماده توافق در زمان مناسب هستیم

پشت پرده نایاب شدن روغن خوراکی؛ سروکله محتکران پیدا شد؛ این بار در بازار روغن

اهداف آتی شاخص‌کل بورس کدام محدوده‌اند؟

آیا رشد بورس محصول جاماندگی سهام از دلار و طلاست؟

بیت‌کوین مرز ۹۵ هزار دلار را رد کرد

زمان واریز یارانه نقدی و کالابرگ اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام شد

چشم‌انداز بازار سرمایه روشن خواهد بود؟

قیمت سمند صفر و کارکرده چند؟ + جدول

توصیه شمخانی به ترامپ؛ ایران دیگر بازیگر دهه ۵۰ نیست

تارا اتوماتیک ۲۵ میلیون ارزان شد

کاسبی با سوگواری در اینستاگرام

اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴

عکس/ ملاقات متفاوت علی پروین با مسعود پزشکیان

مبلغ یارانه نان اعلام شد

سهمیه بنزین روی کارت بانکی می‌نشیند

عکس/ جدول لیگ برتر پس از برد تراکتور مقابل فولاد

انتقاد مهاجرانی از ناهمراهی مجلس و شورای عالی فضای مجازی با پزشکیان

عصبانیت جمهوری اسلامی از اقدام صداوسیما در توهین به اهل سنت