تاریخ انتشار: ۰۰:۰۴ - ۱۶ آبان ۱۴۰۳
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

بازگشت ترامپ به کاخ سفید قطعا به زیان ایران خواهد بود/ ادعای ترامپ درباره حل بحران خاورمیانه ژست انتخاباتی است

یک کارشناس مسائل بین‌المللی معتقد است: کامالا هریس ناچار باید سیاست‌های اوباما و بایدن را اجرا کند و به طور کلی دموکرات‌ها بیشتر نگاهشان به بیرون آمریکاست و در سیاست خارجی خود را مرتبط با مساله حقوق بشر و منطقه خاورمیانه می‌دانند، اما نگاه ترامپ بیشتر به درون آمریکا است و سعی می‌کند که اکنون نیز با طرح مسائل اقتصادی در درون آمریکا، سبد آرای خود را بزرگ‌تر کند و با همین ابزار نیز دموکرات‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد. این بدان معناست که ما اکنون به طور دقیق نمی‌توانیم پیش بینی کنیم که چه در پیش است، اما دستکم می‌دانیم برد کامالا هریس تا حدودی به نفع ما هست و قطعا برد ترامپ می‌تواند برای ما شرایط را مشکل‌تر کند.

انتخابات آمریکا

اقتصاد۲۴- میرا قربانی فر - انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به ایستگاه آخرش رسید و البته این انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده در حالی برگزار می‌شود که فضای سیاسی به شدت متشنج و دوپاره شده است. ادعا‌های مداوم دونالد ترامپ درباره تقلب انتخاباتی و احتمال بروز خشونت در صورت شکست او، نگرانی‌های فزاینده‌ای را در میان مقامات امنیتی و عمومی به وجود آورده است.

اکنون نیز تحلیل‌ها نشان می‌دهند که هفت ایالت سرنوشت‌ساز به شدت نزدیک به هم قرار دارند و تغییرات کوچک در آرای مردمی می‌تواند نتیجه را تحت تأثیر قرار دهد. عواملی مانند ترکیب جمعیتی رأی‌دهندگان و نحوه عملکرد آن‌ها در ایالت‌های کلیدی نقش بسزایی در این انتخابات خواهند داشت. در نهایت، امکان بروز وضعیت‌های غیرمنتظره و حتی تساوی در آرای الکترال نیز به عنوان سناریو‌های قابل توجه مطرح شده است.

در همین حال، اما ایران در برابر دو گزینه کاملا متفاوت قرار گرفته، از یک سو دونالد ترامپ که سوابقش در خروج آمریکا از برجام در یاد ایرانیان و حتما مسئولان کشور باقی مانده است و از سوی دیگر کامالا هریس که هر چند به گفته مسئولان تفاوتی با دیگری ندارد، اما دستکم نوع برخورد اوباما و بایدن که نشان از تفاوت دارد.

در همین حال، اما علی بیگدلی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌المللی درباره آنچه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیش‌روست به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا با توجه به پیچیدگی‌هایی که دارد چندان قابل پیش بینی نیست. اما تا جایی که من رصد کردم و در جریان هستم تصور می‌کنم با توجه به نفوذی که ترامپ بر روی ایالت‌های حساس و کارت‌های الکترال دارد احتمال وضعیتی شبیه دوره رقابت خانم کلینتون و ترامپ را شاهد خواهیم بود. در سال ۲۰۱۶ در حالی که هیلاری کلینتون ۳ میلیون رای در آرای ملی پیش بود، اما دونالد ترامپ با به دست آوردن آرای الکترال بیشتر موفق شد رئیس جمهور آمریکا شود.»

علی بیگدلی

بیگدلی، اما درباره احتمال اینکه ترامپ به کاخ سفید بازگردد و آنچه برای ایران در پیش است نیز به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «ما با ترامپ چند مشکل اساسی داریم و از نظر سمبلیک هم در دوره او سردار سلیمانی ترور شده است. مهم‌تر از همه ترامپ با امضای خود از برجام خارج شد و همچنین طرح صلح ابراهیم که اعراب را ناچار کرد که اسرائیل را به رسمیت بشناسند و بلندی‌های جولان رسما به اسرائیل الحاق شود نیز در دوره ترامپ بوده است. از طرفی در دوره ترامپ بود که سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس منتقل شد که مساله مهمی بود؛ بنابراین ما با اسرائیل مشکلات زیادی داریم. ترامپ هم تحریم‌های ما را به حد اعلی رساند و عملا برجام و منافع اقتصادی برجام را برای ما بی اثر کرد.»

وی می‌افزاید: «بنابر همین دلایل بازگشت ترامپ به کاخ سفید می‌تواند روابط ما با کشور‌های غربی را وارد نوسانات منفی گسترده‌تر کند، مگر اینکه در این دوره، هم ایران شیوه خود را تغییر بدهد و هم ترامپ رفتارش را اصلاح کند. مثلا اکنون ترامپ گفته است که من در یک هفته بحران خاورمیانه را به پایان می‌رسانم که این تقریبا حرف بی معنایی است و بیشتر ژست انتخاباتی به خود می‌گیرد، ترامپ چندان قابل پیش بینی نیست، بنابراین در صورت بازگشت ترامپ به قدرت قطعا به زیان ما خواهد بود.»


بیشتر بخوانید: چشم‌ها دوخته به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ از اروپا و اوکراین تا روسیه و چین و ایران/ تفاوت‌های بنیادین تفکر هریس و ترامپ درباره ایران


این استاد دانشگاه درباره روابط ترامپ و اتحادیه اروپا و روسیه و همین طور مساله اوکراین نیز به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «ترامپ و پوتین از جهت فکری بسیار به هم نزدیک هستند و هر دو نیز محافظه کار محسوب می‌شوند و هم چنین دیدار‌ها و تماس‌هایی در دور قبل ترامپ میان او و پوتین شکل گرفت و به نوعی می‌توان گفت آمریکایی‌هایی که نماینده آنان ترامپ محسوب می‌شود، معتقد هستند که کمک‌های سخاوتمندانه بایدن به اوکراین بیهوده بوده چرا که اوکراین جزو اروپاست و این اروپایی‌ها که نگران پیروزی پوتین هستند باید به اوکراین کمک می‌کردند و اساسا چرا آمریکا باید در این مساله دخالت کنند.»

بیگدلی تصریح می‌کند: «ترامپ در دور قبل هم نشان داد که ضد اتحادیه اروپا، ضد ناتو و ضد هر نوع اتحادیه است و حتی توافق نامه پاریس را نیز رد کرد و این نشان دهنده این است که اساسا با فضای بین المللی هیچ انس و علاقه‌ای ندارد و این روند را قطعا در صورت انتخاب مجدد نیز اعمال خواهد کرد و روابطش با اتحادیه اروپا نیز بیشتر از قبل بهم خواهد ریخت و ممکن است در ترکیب ناتو نیز تغییراتی رخ بدهد.»

این کارشناس مسائل بین‌المللی با اشاره به اینکه ترامپ آدم غیرقابل پیش بینی است که تنها به افتخارات آمریکا اهمیت می‌دهد»، خاطرنشان می‌کند: اینکه ترامپ می‌گوید من مشکل خاورمیانه را در یک هفته حل می‌کنم یک بلوف سیاسی و انتخاباتی است چرا که مشکل از این حرف‌ها گذشته است. البته باید توجه داشت که نتانیاهو نیز از جهت فکری با توجه به اینکه راست افراطی است به ترامپ نزدیک‌تر است.»

انتخابات آمریکا

وی درباره احتمال فشار بیشتر و کاهش دوباره روابط ایران با کشور‌های جهان به خصوص شرق آسیا و چین نیز می‌گوید: «باید توجه داشت که با همه فشار‌های موجود فعلی ایران همچنان در حال فروش نفت است. ما اکنون روزانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت به صورت روزانه صادر می‌کنیم و این امتیازی بود که بایدن به خاطر کنترل قیمت بنزین در آمریکا به ایران داد و با این روش مصرف چین که ۴۰ درصد نفت خود را از خاورمیانه تامین می‌شود، نیز کنترل شود. با همین دلیل نیز بود که صادرات نفت توسط ایران انجام می‌شد و حتی بایدن امیدوار بود با این میزان صادرات، ایران به دنبال سلاح‌های هسته‌ای نرود، اما متاسفانه ما در دوران جو بایدن بسیار کوتاهی کردیم و می‌توانستیم در این دوره به یک توافقی برسیم، اما در نهایت زیر فشار تندرو‌های داخلی، این فرصت را از دست دادیم.»

بیگدلی، اما درباره هریس و تفاوت هایش در نگاه به منطقه و ایران نیز به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «کامالا هریس ناچار باید سیاست‌های اوباما و بایدن را اجرا کند و به طور کلی دموکرات‌ها بیشتر نگاهشان به بیرون آمریکاست و در سیاست خارجی خود را مرتبط با مساله حقوق بشر و منطقه خاورمیانه می‌دانند، اما نگاه ترامپ بیشتر به درون آمریکا است و سعی می‌کند که اکنون نیز با طرح مسائل اقتصادی در درون آمریکا، سبد آرای خود را بزرگ‌تر کند و با همین ابزار نیز دموکرات‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد. این بدان معناست که ما اکنون به طور دقیق نمی‌توانیم پیش بینی کنیم که چه در پیش است، اما دستکم می‌دانیم برد کامالا هریس تا حدودی به نفع ما هست و قطعا برد ترامپ می‌تواند برای ما شرایط را مشکل‌تر کند.»

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استوری مشترک بازیکنان استقلال برای ریکاردو سا پینتو

عکس/ روزنامه شجاعت ۲۲ مرداد ۱۳۳۲ با تیتر اعلام خطر کودتا

فیلم/ دعوای مجری صداوسیما روی آنتن زنده بر سر ماچا!

عکس/ وام ازدواج ۱۰۰ هزار تومانی

عکس/ پست عراقچی از حضورش در مراسم اربعین

فیلم/ توله‌خرس‌ها در حال شیر خوردن در دل البرز

عکس/ واکنش کنایه‌آمیز حسام‌الدین آشنا به پزشکیان

عکس/ ژست بامزه فریدون فرخزاد در حال بازی کردن با سگ خانگی اش ۳۸ سال پیش در آلمان

عکس/ خروج نروژ از سرمایه‌گذاری در ۱۱ شرکت بزرگ اسراییلی

فیلم/ هشدار جدی سردار سپاه به اسرائیلی‌ها

عکس/ دستگیری زائر ایرانی با استخوان‌های پدربزرگ اش در کربلا

فیلم/ برخورد هواپیمای انتحاری a ۲۲ اوکراینی‌ها در وسط شهر روستوف

عکس/ چهره دیده نشده نوید محمدزاده در ۲۱ سالگی و اولین فیلمش با سبیل بامزه

چت جی پی تی یا کوپایلت؛ کدام دستیار هوش مصنوعی بهتری برای شماست؟

عکس/ ساعت ۵،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومانی امیر قلعه‌نویی

فیلم/ آتش‌سوزی یک چرخ‌وفلک در شهربازی محمودآباد

ماجرای بازداشت ۵۰ ایرانی در حرم امام حسین

عکس/ جمعی از زنان حرمسرا ۱۲۵ سال پیش در حیاط اندرونی با پوشش خاص

عکس/ بازدید عراقچی از روند ارائه خدمات به زائران ایرانی در نجف

قیمت طلا پرواز کرد

اینفوگرافی/ اربعین حسینی یکی از بزرگ‌ترین تجمعات مذهبی جهان

عکس/ حضور ظریف بر مزار شهید رییسی

عکس/ ژست خاص هیتلر در سنگر ضد هوایی ۱۰۹ سال پیش و دوران جنگ جهانی اول

حاشیه‌هایی از سفر علی لاریجانی به لبنان

احتمال مطرح شدن حملات سایبری روسیه در دیدار ترامپ و پوتین

عکس/ ژست احساسی گوگوش ۵۴ سال پیش در کنار پسرش کامبیز

فیلم/ تصاویری از پیاده‌روی مسیح و آرش در کربلا

اظهارات مهم لاریجانی خطاب به اعضای حزب الله

عکس/ پوشش متفاوت عراقچی در عراق

عکس/ حضور ظریف در خطبه خوانی اربعین

شرط حماس برای تخلیه غزه اعلام شد

مجلس خواستار اصلاح فوری دهک‌بندی یارانه‌ها

متن نامه رسمی تروئیکا درباره بازگشت تحریم‌ها

هشدار درباره حذف یارانه سوخت بر دهک‌های پایین

ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی

جدیدترین قیمت رهن و اجاره آپارتمان نقلی در منطقه سلسبیل+ جدول

قیمت بیت‌کوین در آستانه ۱۲۵ هزار دلار

نوسان ارز، بازیگر اصلی بازار طلا

فیلم/ شوآف محسن افشانی در سفر به عراق

قیمت طلا در آستانه شکست مقاومت

عکس/ هواپیمای لاریجانی مجبور به تغییر مسیر شد

سیگنال منفی نامه تروئیکا به قیمت دلار

آب این مشترکان ۱۲ ساعت قطع می‌شود+ جزییات

جزئیات جدید درباره پرداخت مطالبات گندمکاران

اعلام فهرست برند‌های غیرمجاز برای واردات خودرو

عکس/ نام خرید تازه استقلال فاش شد

آیا تالاب گاوخونی در آستانه مرگ قرار دارد؟ رد پای پتاس در نابودی یک زیست‌بوم دیگر + فیلم

فیلم/ نذر واکس در تجمع اربعین تهران

خریدوفروش سهام عدالت کلید خورد

لایحه‌ای که می‌تواند عراق را دگرگون کند؛ حشدالشعبی، انتخابات، و بازی پیچیده قدرت در بغداد