تاریخ انتشار: ۰۰:۰۴ - ۱۶ آبان ۱۴۰۳
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

بازگشت ترامپ به کاخ سفید قطعا به زیان ایران خواهد بود/ ادعای ترامپ درباره حل بحران خاورمیانه ژست انتخاباتی است

یک کارشناس مسائل بین‌المللی معتقد است: کامالا هریس ناچار باید سیاست‌های اوباما و بایدن را اجرا کند و به طور کلی دموکرات‌ها بیشتر نگاهشان به بیرون آمریکاست و در سیاست خارجی خود را مرتبط با مساله حقوق بشر و منطقه خاورمیانه می‌دانند، اما نگاه ترامپ بیشتر به درون آمریکا است و سعی می‌کند که اکنون نیز با طرح مسائل اقتصادی در درون آمریکا، سبد آرای خود را بزرگ‌تر کند و با همین ابزار نیز دموکرات‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد. این بدان معناست که ما اکنون به طور دقیق نمی‌توانیم پیش بینی کنیم که چه در پیش است، اما دستکم می‌دانیم برد کامالا هریس تا حدودی به نفع ما هست و قطعا برد ترامپ می‌تواند برای ما شرایط را مشکل‌تر کند.

انتخابات آمریکا

اقتصاد۲۴- میرا قربانی فر - انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به ایستگاه آخرش رسید و البته این انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده در حالی برگزار می‌شود که فضای سیاسی به شدت متشنج و دوپاره شده است. ادعا‌های مداوم دونالد ترامپ درباره تقلب انتخاباتی و احتمال بروز خشونت در صورت شکست او، نگرانی‌های فزاینده‌ای را در میان مقامات امنیتی و عمومی به وجود آورده است.

اکنون نیز تحلیل‌ها نشان می‌دهند که هفت ایالت سرنوشت‌ساز به شدت نزدیک به هم قرار دارند و تغییرات کوچک در آرای مردمی می‌تواند نتیجه را تحت تأثیر قرار دهد. عواملی مانند ترکیب جمعیتی رأی‌دهندگان و نحوه عملکرد آن‌ها در ایالت‌های کلیدی نقش بسزایی در این انتخابات خواهند داشت. در نهایت، امکان بروز وضعیت‌های غیرمنتظره و حتی تساوی در آرای الکترال نیز به عنوان سناریو‌های قابل توجه مطرح شده است.

در همین حال، اما ایران در برابر دو گزینه کاملا متفاوت قرار گرفته، از یک سو دونالد ترامپ که سوابقش در خروج آمریکا از برجام در یاد ایرانیان و حتما مسئولان کشور باقی مانده است و از سوی دیگر کامالا هریس که هر چند به گفته مسئولان تفاوتی با دیگری ندارد، اما دستکم نوع برخورد اوباما و بایدن که نشان از تفاوت دارد.

در همین حال، اما علی بیگدلی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌المللی درباره آنچه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیش‌روست به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا با توجه به پیچیدگی‌هایی که دارد چندان قابل پیش بینی نیست. اما تا جایی که من رصد کردم و در جریان هستم تصور می‌کنم با توجه به نفوذی که ترامپ بر روی ایالت‌های حساس و کارت‌های الکترال دارد احتمال وضعیتی شبیه دوره رقابت خانم کلینتون و ترامپ را شاهد خواهیم بود. در سال ۲۰۱۶ در حالی که هیلاری کلینتون ۳ میلیون رای در آرای ملی پیش بود، اما دونالد ترامپ با به دست آوردن آرای الکترال بیشتر موفق شد رئیس جمهور آمریکا شود.»

علی بیگدلی

بیگدلی، اما درباره احتمال اینکه ترامپ به کاخ سفید بازگردد و آنچه برای ایران در پیش است نیز به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «ما با ترامپ چند مشکل اساسی داریم و از نظر سمبلیک هم در دوره او سردار سلیمانی ترور شده است. مهم‌تر از همه ترامپ با امضای خود از برجام خارج شد و همچنین طرح صلح ابراهیم که اعراب را ناچار کرد که اسرائیل را به رسمیت بشناسند و بلندی‌های جولان رسما به اسرائیل الحاق شود نیز در دوره ترامپ بوده است. از طرفی در دوره ترامپ بود که سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس منتقل شد که مساله مهمی بود؛ بنابراین ما با اسرائیل مشکلات زیادی داریم. ترامپ هم تحریم‌های ما را به حد اعلی رساند و عملا برجام و منافع اقتصادی برجام را برای ما بی اثر کرد.»

وی می‌افزاید: «بنابر همین دلایل بازگشت ترامپ به کاخ سفید می‌تواند روابط ما با کشور‌های غربی را وارد نوسانات منفی گسترده‌تر کند، مگر اینکه در این دوره، هم ایران شیوه خود را تغییر بدهد و هم ترامپ رفتارش را اصلاح کند. مثلا اکنون ترامپ گفته است که من در یک هفته بحران خاورمیانه را به پایان می‌رسانم که این تقریبا حرف بی معنایی است و بیشتر ژست انتخاباتی به خود می‌گیرد، ترامپ چندان قابل پیش بینی نیست، بنابراین در صورت بازگشت ترامپ به قدرت قطعا به زیان ما خواهد بود.»


بیشتر بخوانید: چشم‌ها دوخته به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ از اروپا و اوکراین تا روسیه و چین و ایران/ تفاوت‌های بنیادین تفکر هریس و ترامپ درباره ایران


این استاد دانشگاه درباره روابط ترامپ و اتحادیه اروپا و روسیه و همین طور مساله اوکراین نیز به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «ترامپ و پوتین از جهت فکری بسیار به هم نزدیک هستند و هر دو نیز محافظه کار محسوب می‌شوند و هم چنین دیدار‌ها و تماس‌هایی در دور قبل ترامپ میان او و پوتین شکل گرفت و به نوعی می‌توان گفت آمریکایی‌هایی که نماینده آنان ترامپ محسوب می‌شود، معتقد هستند که کمک‌های سخاوتمندانه بایدن به اوکراین بیهوده بوده چرا که اوکراین جزو اروپاست و این اروپایی‌ها که نگران پیروزی پوتین هستند باید به اوکراین کمک می‌کردند و اساسا چرا آمریکا باید در این مساله دخالت کنند.»

بیگدلی تصریح می‌کند: «ترامپ در دور قبل هم نشان داد که ضد اتحادیه اروپا، ضد ناتو و ضد هر نوع اتحادیه است و حتی توافق نامه پاریس را نیز رد کرد و این نشان دهنده این است که اساسا با فضای بین المللی هیچ انس و علاقه‌ای ندارد و این روند را قطعا در صورت انتخاب مجدد نیز اعمال خواهد کرد و روابطش با اتحادیه اروپا نیز بیشتر از قبل بهم خواهد ریخت و ممکن است در ترکیب ناتو نیز تغییراتی رخ بدهد.»

این کارشناس مسائل بین‌المللی با اشاره به اینکه ترامپ آدم غیرقابل پیش بینی است که تنها به افتخارات آمریکا اهمیت می‌دهد»، خاطرنشان می‌کند: اینکه ترامپ می‌گوید من مشکل خاورمیانه را در یک هفته حل می‌کنم یک بلوف سیاسی و انتخاباتی است چرا که مشکل از این حرف‌ها گذشته است. البته باید توجه داشت که نتانیاهو نیز از جهت فکری با توجه به اینکه راست افراطی است به ترامپ نزدیک‌تر است.»

انتخابات آمریکا

وی درباره احتمال فشار بیشتر و کاهش دوباره روابط ایران با کشور‌های جهان به خصوص شرق آسیا و چین نیز می‌گوید: «باید توجه داشت که با همه فشار‌های موجود فعلی ایران همچنان در حال فروش نفت است. ما اکنون روزانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت به صورت روزانه صادر می‌کنیم و این امتیازی بود که بایدن به خاطر کنترل قیمت بنزین در آمریکا به ایران داد و با این روش مصرف چین که ۴۰ درصد نفت خود را از خاورمیانه تامین می‌شود، نیز کنترل شود. با همین دلیل نیز بود که صادرات نفت توسط ایران انجام می‌شد و حتی بایدن امیدوار بود با این میزان صادرات، ایران به دنبال سلاح‌های هسته‌ای نرود، اما متاسفانه ما در دوران جو بایدن بسیار کوتاهی کردیم و می‌توانستیم در این دوره به یک توافقی برسیم، اما در نهایت زیر فشار تندرو‌های داخلی، این فرصت را از دست دادیم.»

بیگدلی، اما درباره هریس و تفاوت هایش در نگاه به منطقه و ایران نیز به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «کامالا هریس ناچار باید سیاست‌های اوباما و بایدن را اجرا کند و به طور کلی دموکرات‌ها بیشتر نگاهشان به بیرون آمریکاست و در سیاست خارجی خود را مرتبط با مساله حقوق بشر و منطقه خاورمیانه می‌دانند، اما نگاه ترامپ بیشتر به درون آمریکا است و سعی می‌کند که اکنون نیز با طرح مسائل اقتصادی در درون آمریکا، سبد آرای خود را بزرگ‌تر کند و با همین ابزار نیز دموکرات‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد. این بدان معناست که ما اکنون به طور دقیق نمی‌توانیم پیش بینی کنیم که چه در پیش است، اما دستکم می‌دانیم برد کامالا هریس تا حدودی به نفع ما هست و قطعا برد ترامپ می‌تواند برای ما شرایط را مشکل‌تر کند.»

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ حمایت تمام قد طارمی از علیرضا فغانی

عکس/ محتوای یک بنر در بازار تهران جلب توجه کرد

عکس/ ساختمان اساتید یک ماه پس از اولین حملات

عکس/ یادداشت احساسی مجید بنی فاطمه برای محمود کریمی

فیلم/ ضرب المثلی که وزیر نیرو برای کم آبی خواند

فیلم/ دیدار دختر پزشکیان با خانواده شهید حاجی زاده

عکس/ واکنش برادر داماد رئیسی به تهدید‌ها درباره اجرای مکانیسم ماشه

بازگشایی محور کرج ـ چالوس و آزادراه تهران ـ شمال

فیلم/ فروش خانه‌های متری یک میلیارد در تهران

سووشون رفع توقیف شد

فیلم/ بازدید وابستگان نظامی ۲۰ کشور از جنایات اسراییل در زندان اوین

اروپا ۹ فرد و نهاد ایرانی را تحریم کرد

عکس/ کنایه جنجالی آذری جهرمی به مسعود پزشکیان

هر آنچه از آ سه آن باید دانست

محتوای مکالمه جنجالی ترامپ با زلنسکی لو رفت

عکس/ حضور پزشکیان در مراسم یادبود حسین طیب‌نیا

عکس/ استوری انتقادی ستاره استقلال خطاب به مدیران

دادستانی تهران علیه یک نماینده اعلام جرم کرد

عکس/ تغییر نام خیابان خالد اسلامبولی در تهران

ارزش سهام عدالت امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴+ جدول

فیلم/ تراشیدن سبیل مردان دروزی توسط شورشی‌های جولانی

عکس/ ادامه تمرینات پرسپولیس در سالن بدنسازی

عکس/ چهره متفاوت بنی صدر ۸۴ سال پیش در کنار برادران و خواهرش

فیلم/ صحنه‌هایی از گوش خونین یک سرباز پیاده‌نظام در روز ملی فرانسه

۶ نشانه گرمازدگی را بشناسید

فیلم/ شقایق فراهانی پس از مدت‌ها آفتابی شد

عکس/ سردار باقری در کنار امیر ایرانی و امیر موسوی در بازدید از نیروی دریایی ارتش

عکس/ مراسم عروسی فروغ فرخزاد و پرویز شاپور ۷۳ سال پیش با تیپ اروپایی

هشدار جدی پلیس فتا به داوطلبان کنکور

سلامت روان در فضای سمی مجازی چگونه شکل می‌گیرد؟

فیلم/ غم بزرگ بازیگر سریال تاسیان بابت معلولیت چهره‌اش

ترامپ برای حمله به مسکو چراغ سبز نشان داد

عکس/ ژست و استایل جذاب بیتا سحرخیز در کافه‌ای دنج و لاکچری

عکس دیده نشده از زهرا پزشکیان در کنار زینب سلیمانی در یک مراسم

تمام قبوض مشترکان آب تهران باطل شد

فیلم/ مقایسه کیفیت هوای تهران و توکیو سوژه شد

اندونگ در آستانه توافق با استقلال!

مصدومیت دردناک آقای گل پرسپولیس

عکس/ تغییر چهره ابن مرجانه سریال مختار پس از ۱۹ سال با مدل موی جدید

قیمت طلا به مسیر صعودی بازگشت

فیلم/ جمله سنگین مریم امیرجلالی به سیما تیرانداز

عکس/ استایل رسمی محمدرضا پهلوی و ثریا ۷۴ سال پیش در یک مراسم

عکس/ حمله تند مهرداد محمدی به مدیران استقلال

عکس یادگاری عراقچی و وزرای خارجه شرکت‌کننده در اجلاس شانگهای

عکس/ چهره متفاوت رهبری ۶۲ سال پیش در سفر به استان گیلان به همراه یک دوست لبنانی

عکس/ استقلالی ها در ترکیه وزنه زدند

فیلم/ پلنگ ایرانی در حال خوردن شکار خود در پارک ملی خبر

احتمال بازگشت یک بازیکن به لیست استقلال

بورس انرژی چیست و چه ساختاری دارد؟

ادارات خوزستان فردا به دلیل گرما تعطیل شدند