تاریخ انتشار: ۱۷:۰۶ - ۲۵ آبان ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

جزییات تازه از شارژ سهمیه بنزین در کارت ملی

نماینده اصفهان و ورزنه در مجلس گفت: نیاز است در بودجه در خصوص بنزین تعیین تکلیف کنیم و طرح مربوط به اختصاص سهمیه بنزین به نفر را بیاوریم.

سهمیه بنزین

اقتصاد۲۴- بنزین به عنوان یک کالای استراتژیک در دنیای امروز مطرح است. با توجه به اینکه حمل و نقل به بخشی جدایی ­ناپذیر از زندگی مردم تبدیل شده است و خودرو جایگاه ویژه ­ای در زندگی روزمره افراد برعهده گرفته است، تأمین سوخت مورد نیاز خودرو‌ها که در حال حاضر اغلب بنزین است، اهمیت بالایی دارد.

طی سال­‌های اخیر برای تأمین بنزین مورد نیاز کشور با مشکل روبرو شده ­ایم. به نحوی که به واردات این ماده استراتژیک وابسته هستیم و هر ساله در بودجه چند میلیارد دلار برای این امر در نظر می­گیریم.

کارشناسان اعتقاد دارند عوامل مختلفی در مصرف بی رویه بنزین در کشور موثر هستند. به زعم آنان، یکی از مهم­ترین دلایل افزایش روزافزون مصرف بنزین در کشور، قیمت پایین، یارانه ­ای و سرکوب شده آن است. این قیمت­‌های دستوری علاوه بر این که به مصرف دامن زده است، بستری برای قاچاق بنزین نیز فراهم می­کند.

تفاوت قیمت بنزین در داخل و خارج از مرز‌های کشور به حدی است که قاچاق را از جذابیت برخوردار کرده است. مرکز پژوهش ­های مجلس طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر و کدملی را به منظور حل مشکلاتی که در بالا به آن­ها اشاره شد، پیشنهاد کرده است.

به زعم بسیاری، طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر و کدملی باید در بودجه سال ۱۴۰۴ بیاید تا بررسی آن در مجلس صورت بگیرد.

تبعیض یارانه‌ای را باید از بین ببریم

حامد یزدیان با اشاره به این موضوع که مسئله بنزین یک موضوع بسیار جدی است و باید سیاست­گذاری­‌های درستی در این زمینه داشته باشیم، تصریح کرد: مرکز پژوهش­های مجلس نیز بر اثر کار کارشناسی­، به این نتیجه رسیده­ که سهمیه بنزین به نفر و کدملی اختصاص پیدا کند. در این روش، سهمیه بنزین یارانه ­ای برای هر فرد در نظر گرفته می­شود و بعد از آن قیمت به صورت آزاد محاسبه می­شود و باید اجرای این موضوع را در بودجه سال آتی بیاوریم. مجلس نیز در این زمینه همراهی لازم را با دولت خواهد داشت.

وی گفت: دولت در حال پرداخت یارانه بالایی در حوزه بنزین است. به همین دلیل نیاز است به توزیع عادلانه این یارانه در جامعه بپردازیم و تبعیض را در این زمینه از بین ببریم.

وی ادامه داد: باید سیاستی اتخاذ کنیم که همه مردم از یارانه بنزین به صورت عادلانه برخوردار شوند و زمینه بی­ عدالتی از بین برود. اختصاص سهمیه بنزین به کد ملی افراد می­تواند کمک­ کننده باشد. در این روش، هر فرد صرف نظر از این که خودرو دارد یا نه از سهمیه بنزین یارانه ­ای به میزان مشخصی در ماه بهره ­مند می­شود.

تا الان هرکس خودرو بیش‌تری دارد، یارانه بیش‌تری می‌گیرد

این نماینده مجلس گفت: سیاستی که در بالا توضیح داده شود، روشی منطقی برای توزیع عادلانه یارانه بنزین در کشور است. اختصاص سهمیه بنزین به خودرو که تا الان در کشور اجرا می­ شده است، جای سوال دارد. زیرا در این روش، هر فردی که خودروی بیشتری دارد، از یارانه بالاتری هم بهره می­برد.

یزدیان گفت: منطقی و عادلانه است که سهمیه بنزین به فرد تعلق بگیرد و هر کسی سهمیه مشخصی از بنزین یارانه­‌ای در کشور داشته باشد. اختصاص سهمیه بنزین به فرد روش راحت و منطقی­‌ای برای توزیع عادلانه یارانه بنزین در کشور است. البته این روش در عین سادگی از حساسیت برخوردار است و باید با کار کارشناسی و ایجاد زیرساخت ­های لازم به سمت اجرای آن برویم.


بیشتر بخوانید: افشاگری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از یک طرح بنزینی


وی ادامه داد: اختصاص سهمیه بنزین به نفر علاوه بر این که به عدالت نزدیک است، به لحاظ کنترل مصرف نیز برایمان مزیت دارد. در این روش، هر فرد میزان مشخصی از سهمیه بنزین یارانه ­ای در ماه در اختیار دارد و به همین دلیل ضرورت دارد به مدیریت مصرفش بپردازد تا مجبور به خرید بنزین آزاد نشود.

این نماینده مجلس گفت: ناترازی را الان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ می­بینیم، به ویژه این امر در زمینه درآمد‌ها و هزینه­‌های حوزه بنزین مطرح است. به نظر می­ رسد، دولت نیز طرحی را برای حل و فصل مشکلات در حوزه بنزین مدنظر دارد.

یزدیان گفت: نیاز است در بودجه در خصوص بنزین تعیین تکلیف کنیم و طرح مربوط به اختصاص سهمیه بنزین به نفر را بیاوریم. مرکز پژوهش ­های مجلس نیز بر اثر کار کارشناسی­، به این نتیجه رسیده­ که سهمیه بنزین به نفر و کدملی اختصاص پیدا کند. در این روش، سهمیه بنزین یارانه­‌ای برای هر فرد در نظر گرفته می­شود و بعد از آن قیمت به صورت آزاد محاسبه می­ شود و باید اجرای این موضوع را در بودجه سال آتی بیاوریم. مجلس نیز در این زمینه همراهی لازم را با دولت خواهد داشت.

منبع: ایسنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
0
0
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳
آقای نماینده جلوی قاچاق بنزین را بگیرید چون پول بی ارزشه چرا حرفی از بی ارزشی پول کشور را نمی زنید آیا اگر آقای جلیلی بجای پزشکیان بود همین حرف را تکرار می کردید تو فکر گرانی بنزین هستید
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

جدول لیگ برتر در پایان هفته بیستم

آخرین وضعیت تعطیلی مدارس و ادارات کشور در روز یکشنبه ۵ اسفند

درس های کلیدی که باعث شد چین به سرنوشت شوروی دچار نشود/ از عدم شرکت در جنگ‌های نیابتی تا تلاش برای ادغام در اقتصاد جهانی

جزئیات تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی از مراسم آزادی اسرای اسرائیلی توسط حماس

عکس/ تیپ گنگ حامد آهنگی به همراه همسر و پسرش در شیراز

عکس/ نمایی از شمس العماره بندر انزلی ۱۴۰ سال پیش دوره قاجار

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره علی قربان‌زاده در ۴۶ سالگی

عکس/ استایل عجیب عابران ۵۷ سال پیش در خیابان منوچهری تهران

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/پایان ماموریت محافظ شناخته شده سیدحسن نصرالله

تصویر فرزند شهید سید حسن نصرالله در مراسم وداع با پدر

تصاویر اسوشیتدپرس از حضور جنگنده‌های اسرائیلی در آسمان بیروت

استان تهران فردا دوشنبه تعطیل شد

ساختار جدید سامانه هوشمند سوخت در حال پیاده‌سازی است

البرغوثی: باید مواضع و اقدامات جدی برای مقابله با حملات اسرائیل در پیش گرفته شود

کوهنوردان مفقودی اشترانکوه پس از ۴۸ ساعت پیدا شدند

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

چه کسی بر پیکر «سید حسن نصرالله» نماز اقامه کرد؟

هشدار یک اصلاح طلب: دیگر جایی برای انباشت مشکلات نداریم

تاریخچه دربی بزرگ پرسپولیس و استقلال

فیلم/ تبریک احساسی مهدی یغمایی برای تولد همسرش

زود کبود شدن بدن نشانه چیست؟

عکس/ چهره جذاب پارسا پیروزفر ۲۳ سال پیش با مدل موی تینیجری

علائم ابتلا به سرطان کلیه کدامند؟

ماجرای سوء قصد به جان رئیس آموزش و پرورش سراوان چه بود؟

اینفوگرافی/ منابع درآمدی دولت برای سال ۱۴۰۴

فیلم/ واکنش جالب عموپورنگ به رقص حامد وکیلی در قهوه پدری

خطر بیخ گوش پرواز بندرعباس به رشت

عکس/ نمایی نزدیک از تابوت سیدحسن نصرالله و صفی الدین

عکس/ شور و حال مراسم تشییع سید حسن نصرالله و صفی الدین

فیلم/ محل تدفین شهدای مقاومت در ضاحیه جنوبی

با خواص بی‌نظیر میگو آشنا شوید

فیلم/ حضور جنگنده‌های اسرائیل بر فراز بیروت همزمان با تشییع سیدحسن نصرالله

عکس/ پوشش جالب و دیدنی مردم ۹۸ سال پیش در شهر کرند کرمانشاه

عکس/ کریستیانو رونالدو با لباس عربی کنار بن سلمان

عکس/ گریم متفاوت لیندا کیانی در یک نمایش با کلاه و کت اروپایی

فیلم/ لحظۀ ورود پیکر‌های سید حسن نصرالله و صفی‌الدین به محل تشییع

فیلم/ ورود نمایندگان رهبری به مراسم تشییع سید حسن نصرالله و صفی الدین

عکس/ حضور رسایی و امیرحسین ثابتی در مراسم تشییع سیدحسن نصرالله

سرمایه بانک توسعه تعاون کفایت لازم را برای حمایت از بخش تعاون ندارد

عکس/ تشییع نمادین سید حسن نصرالله در عراق

اینفوگرافی/ سید حسن نصرالله از تولد تا شهادت

عکس/ حمله به مشروب‌فروشی‌های تهران در انقلاب۵۷

قرائت پیام رهبر انقلاب در مراسم تشییع سیدحسن نصرالله

خط قرمز سیدحسن نصرالله چه بود؟

فیلم/ ورود سردار فدوی به محل برگزاری تشییع سید حسن نصرالله

فیلم/ ورود قالیباف و عراقچی به مراسم تشییع شهدای مقاومت

عکس/ محمدعلی فروغی و رضاخان ۹۰ سال پیش در مشهد

حمله فرزندان بن افلک و جنیفر گارنر به جنیفرلوپز

عکس/ استوری جنجالی بهنوش بختیاری درباره شغل جدیدش

عکس/ منظره دیدنی از کوچه باغ‌های محله اوین و درکه ۴۷ سال پیش

استقلال بدون محروم به دربی ۱۰۵ می‌رسد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳

عکس/ دیدار هیات دیپلماتیک ایران با رئیس جمهور لبنان

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ واردات خودرو چقدر آب می‌خورد؟

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

آغاز توزیع کالا‌های اساسی از ابتدای ماه رمضان

عکس/ تظاهرات دانشجویان ایرانی علیه محمدرضا شاه ۴۸ سال پیش در آمریکا