تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۰۳ آذر ۱۴۰۳

قیمت طلا در مسیر صعود؛ سکه در انتظار سیگنال دلار

معامله گران معتقدند بازار طلا و سکه امروز در غیاب طلای جهانی در پی تعطیلات پایان هفته، چشم به نوسانات قیمت دلار دارد تا مسیر حرکت خود را مشخص کند. حال باید دید روند صعودی قیمت طلای آبشده و سکه تداوم خواهد داشت یا شاهد اصلاح قیمت‌ها خواهیم بود؟

طلا و سکه

اقتصاد۲۴- بازار طلا و سکه اولین هفته آذر را با اندوخته‌ای از روند صعودی هفته گذشته آغاز خواهد کرد و در حالی به استقبال معاملات می‌رود که در روز پنجشنبه قیمت طلای آبشده و سکه امامی در کانال‌های جدید نوسان دادند.

نوسان مثبت قیمت دلار و طلای جهانی، مهم‌ترین عامل موثر بر صعود قیمت‌ها در هفته گذشته بود؛ روندی که در پی تشدید «تنش‌های ژئوپلیتیک میان روسیه و اوکراین» و صدور «قطعنامه شورای حکام علیه ایران»، رشد قابل توجه ارزش طلای جهانی را به همراه داشت.

در همین راستا، طلای آبشده که هفته را با قیمت ۱۸ میلیون تومان آغاز کرده بود، به کانال ۱۹ میلیون تومان رسید و قیمت سکه امامی نیز از مرز ۵۰ میلیون تومان عبور کرده و در محدوده ۵۲ میلیون تومان تثبیت شد.

با این حال، قیمت طلای جهانی روز جمعه صعودی بود و پس از مدت‌ها به کانال ۲۷۰۰ دلار راه پیدا کرد. ارزش این فلز گرانبها در لحظه نگارش این گزارش به ۲۷۱۲ دلار رسیده است.

تحلیلگران بازار‌های مالی معتقدند، تشدید حملات موشکی میان روسیه و اوکراین، توجه سرمایه‌گذاران را دوباره به طلا -به‌عنوان یک دارایی امن- جلب کرده است؛ موضوعی که می‌توان آن را ناشی از نگرانی‌ها درباره ریسک‌های ژئوپلیتیک دانست.


بیشتر بخوانید: سکه حباب تخلیه کرد/ طلا گران شد



از سوی دیگر طلای آبشده نیز روز پنج‌شنبه معاملات را در ۱۹ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان به پایان رساند و در معاملات پشت خطی در همین محدوده نوسان داد. قیمت طلای آبشده معاملات پشت‌خطی روز جمعه را نیز با گپ مثبت آغاز کرد و در پله هفتم و هشتم کانال ۱۹ میلیون تومان نوسان داد.

قیمت سکه امامی نیز روز پنجشنبه را با قیمت ۵۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به پایان رساند و در معاملات پشت خطی روز جمعه در میانه کانال ۵۲ میلیون تومان نوسان داد. نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب با قیمت ۲۶ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و ۱۶ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی هم هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نرخ‌گذاری شد.

براساس پیگیری از معامله گران فنی، بررسی‌های تکنیکالی نشان می‌دهد که محدوده حمایتی کلیدی سکه امامی در ۵۲ میلیون تومان قرار دارد و شکسته شدن این سطح می‌تواند سکه را به سمت حمایت بعدی در ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان سوق دهد. از سوی دیگر، مقاومت اول سکه در سطح ۵۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار دارد و در صورت عبور از این سطح، مقاومت دوم در ۵۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود.

این گروه معتقدند در صورت تثبیت قیمت سکه بالای مرز مقاومت ۵۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، شاهد تقویت روند صعودی و حرکت قیمت به سمت مرز مقاومت ۵۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خواهیم بود. از سوی دیگر، در صورت شکست حمایت ۵۲ میلیون تومان و تثبیت زیر آن، فشار فروش می‌تواند قیمت را به سمت حمایت ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش دهد.

از سوی دیگر، تکنیکالیست‌های بازار طلا بر این باورند که محدوده حمایت اول طلای آبشده در ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و حمایت دوم در ۱۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار دارد. همچنین مقاومت‌های کلیدی این فلز گرانبها در سطوح ۱۹ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان و ۲۰ میلیون تومان مشاهده می‌شود. به عقیده این گروه، در صورت عبور قیمت طلا از مقاومت ۱۹ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان و تثبیت قیمت بالای این سطح، احتمال حرکت به سمت کانال ۲۰ میلیون تومان وجود دارد. از سوی دیگر، در صورت کاهش قیمت و شکست حمایت ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، احتمال افت تا محدوده ۱۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قوت خواهد گرفت.

در نهایت، بررسی‌های تکنیکالی اقتصادنیوز نشان می‌دهد محدوده‌های حمایتی و مقاومتی کلیدی نیز نقشی حیاتی در تعیین حرکت بعدی بازار ایفا خواهند کرد

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ ملکی: آمار انفجار گاز کم‌تر بوده

فیلم/ انفجار مشکوک چند دستگاه اتوبوس در تل‌آویو

فیلم/ نظر علی مطهری درباره مذاکره ایران با اروپایی‌ها

تهدید ایران برای بازگشت به دیپلماسی

فیلم/ خلاصه بازی استقلال مقابل سپاهان

تساوی استقلال و سپاهان در ترکیه

عکس/ حضور چهره فعال سیاسی ملی مذهبی در مراسم تشییع احمد توکلی

گزارش‌هایی از وقوع انفجار در تل‌آویو

فرماندار خاش از برخورد شدید با مهاجمان دادگستری زاهدان خبر داد

هشدار شرکت آبفا: پمپ مستقیم، قبض را ۲۰ برابر می‌کند

حذف کالا‌های اساسی از سفره کارگران

فیلم/ حسن خمینی: دشمنان خواب آشفته‌ای برای کشور دیده بودند

رابطه مستقیم میان خشکسالی و برهنگی؟

عکس/ کیومرث پوراحمد و مهدی باقربیگی سرصحنه قصه‌های مجید ۳۴ سال پیش

قانون بیمه شخص ثالث اصلاح می‌شود

فیلم/ فیزیکدان آمریکایی: ایران یک قدرت نظامی هسته‌ای اعلام نشده است

فیلم/ حمایت از غزه کنار خانه خدا

فیلم/ پیام یک زن ایرانی از انگلیس به آیت‌الله خامنه‌ای

کشف جسد زن جوان و سه کودک پس از ۱۰ روز

فیلم/ اعتراف جانسون به غارت اموال ایران به دست بریتانیا

فیلم/ لحظه آتش‌گرفتن هولناک خودرو در یک پارکینگ

خسارات وارد شده به تاسیسات هسته‌ای، جدی و شدید است

عکس/ پیام خداحافظی هافبک پرتغالی با تراکتور

تبخیر سالی یک متر از ارتفاع آب دریاچه ارومیه

مکانیسم ماشه چگونه عمل می‌کند؟

جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان

عکس/ ۸ ساعت جکی چان که بیش از ۱۵ میلیون دلار ارزش دارند

مشتری ایران خودرو نصف شد

فیلم/ یک میلیون تن برنج گم شده است

عکس/ استایل نیمه‌ رسمی سها نیاستی بازیگر فیلم زن و بچه

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴

فیلم/ طعنه سنگین علی ضیا به مهاجرت آقازاده‌ها

خیز آمریکا برای مانور در قفقازجنوبی/ گزینه‌های ایران در چالش کریدور زنگزور چیست؟

عکس/ چهره متفاوت عباس دوران ۵۴ سال پیش در سال‌های نخست خلبان شدن

بهترین نوشیدنی‌ها برای جلوگیری از گرمازدگی

عکس/ حضور تریلی‌های باری در کف دریاچه ارومیه

استراتژی احتیاط بورس همچنان ادامه دارد

عکس/ سعد بن مسعود ثقفی سریال مختار پس از ۲۰ سال با پوشش خاص

راز دفن گنج تاریخی فاش شد!

عکس/ حمله هواداران پرسپولیس به خرید جدید تیمشان

خداحافظی با گرمازدگی با مصرف این نوشیدنی‌ها

فیلم/ واکنش عجیب هامون سیدی با ظاهر شدن یک عکس

زنگ خطر رکود اقتصاد ایران به صدا درآمد!

دستگیری ۳ شرور پس از حمله به ماموران حین جمع‌آوری اتباع

عکس/ جشن صمیمانه عوامل تاسیان بعد از اتمام سریال

در این ساعات نباید زیر نور خورشید باشید

واکنش مولوی عبدالحمید به حادثه تروریستی زاهدان

ایرانی‌ها کدام رمزارز را جایگزین تتر کردند؟

فیلم/ پرواز هواپیمای آب‌پاش برای مهار آتش هورالعظیم

بانک مرکزی همچنان حامی بازار سرمایه است