تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۱۲ آذر ۱۴۰۳
بلومبرگ تحلیل می‌کند:

پیشتازی دلار تا چه زمانی ادامه دارد؟

دلار آمریکا پس از انتخابات آمریکا رشد قابل توجهی را ثبت کرده است، اما سوال این است که این پیشتازی تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟

دلار

اقتصاد۲۴- بلومبرگ در گزارشی تحلیل می‌کند که پیروزی دونالد ترامپ موجب تقویت خوش‌بینی سرمایه‌گذاران به دلار شده است، اما اکنون آنها وارد ماهی از سال شده‌اند که به‌طور تاریخی به ضرر دلار تمام می‌شود.

براساس این گزارش، دلار آمریکا از ۵ نوامبر حدود ۲ درصد رشد کرده است، ولی پیشروی بیشتر آن در این ماه ممکن است شانس چندانی نداشته باشد. اسکناس سبز در هشت دسامبر از ۱۰ دسامبر گذشته کاهش داشته است به‌طوری که اغلب قربانی جریانات تعدیل سبد‌های سهام و پدیده‌ای به نام «سانتا رالی» بوده است که معامله گران را تشویق می‌کند دلار را بفروشند و دارایی‌های با ریسک بالاتر مانند سهام را خریداری کنند.

با این حال، شانس نوسانات بزرگ و ناگهانی اینبار بیشتر است چراکه ریسک پست‌های دونالد ترامپ در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند در ماهی که ۹ بانک مرکزی مهم جهان جلسه تعیین نرخ بهره برگزار می‌کنند و سیلی از داده‌های اقتصادی در راه است بازار‌ها را ملتهب کند. هرگونه نشانه‌ای از یک اتفاق غیرمنتظره منفی می‌تواند باعث هجوم به امن‌ترین ارز جهان شود و روایت "فروش دلار" را بی‌اعتبار کند.

قیمت دلار
نوسانات ارز از زمان انتخابات آمریکا افزایش یافته است، چراکه معامله گران جهانی از نیویورک گرفته تا توکیو درحال برنامه ریزی برای پیش بینی چهارسال آینده در بازار ارز ۷.۵ تریلیون دلاری هستند. سرنوشت دلار در زمان ریاست جمهوری ترامپ، اما در مرکز این بحث قرار دارد؛ چراکه انتظار می‌رود سیاست‌های او تورم را افزایش دهد و مسیر فدرال رزرو در کاهش نرخ‌های بهره را پیچیده‌تر کند.

تحرکات اخیر بازار نشان دهنده دشواری معامله اسکناس سبز است: شاخص دلار بلومبرگ برای سه ماه متوالی تا ماه سپتامبر کاهش یافت، اما سپس مسیر خود را تغییر داد. موسسات مالی جی پی مورگان، گلدمن سکس و سیتی گروپ همگی انتظار دارند با فشار‌های قیمتی ناشی از تعرفه‌های ترامپ و اثرات آن بر سایر اقتصاد‌ها دلار به افزایش خود ادامه دهد.

اثر ترامپ روی ارزها، اما فراتر از کانال تورم است؛ او خواستار تعهد کشور‌های موسوم به «بریکس» برای عدم ایجاد ارز جدید به عنوان جایگزینی برای استفاده از دلار شد. شاخص دلار بلومبرگ روز دوشنبه در جریان معاملات آسیایی تا ۰.۵ درصد افزایش یافت.

به گفته کتی جونز، استراتژیست ارشد درآمد ثابت در شرکت چارلز شواب، تا زمانی که تغییری ایجاد نشود، مسیر محتمل‌تر برای دلار صعودی است. به اعتقاد او، کلید وضعیت دلار در سال ۲۰۲۵ سیاست مربوط به تعرفه‌ها خواهد بود.

مورگان استنلی پیش بینی می‌کند که قدرت دلار تا پایان سال به اوج برسد و در سال آینده به تدریج کاهش یابد، چراکه توجه معامله گران از ریسک‌های تجاری به سمت مسیر فدرال رزرو در کاهش نرخ بهره تغییر خواهد کرد.

به گفته یوگو لانچیونی، مدیر ارشد سبد پرتفوی در شرکت سرمایه گذاری نوبرگر برمن، ما شاهد رویکرد مثبتی نسبت به دلار هستیم ولی با تقویت اسکناس سبز این رویکرد درحال کاهش است؛ دلار احتمالا به مرحله تثبیت وارد خواهد شد ولی درحال حاضر بازار کاملا در شرایط خرید قرار دارد.


بیشتر بخوانید: توافق ایران با ترامپ، توافق پایدارتری خواهد بود/ در صورت عدم توافق، ترامپ می‌تواند جنگ تمام عیار علیه ایران را از کنگره اخذ کند



تازه‌ترین داده‌های کمیسیون مبادلات کالایی نیز از این دیدگاه حمایت می‌کند. مدیران دارایی بیشترین خوش بینی را نسبت به دلار آمریکا از سال ۲۰۱۶ دارند، که نشان دهنده پتاسیل دلار برای کاهش است چراکه سرمایه گذاران از موقعیت‌هایی که از تقویت دلار بهره می‌برند، سود خود را برداشت می‌کنند.

نتیجه نهایی احتمالا نوسانات بزرگ‌تر در ارز ایالات متحده است، چراکه سرمایه گذاران هر خبر یا داده اقتصادی را تحلیل می‌کنند. جلسه سیاستی فدرال رزرو در اواسط این ماه سرمایه گذاران را برآن خواهند داشت تا انتظارات خود را بازبینی کنند، درحالی که نتایج سیاستی سایرین، چون بانک مرکزی ژاپن و بانک مرکزی انگلستان نیز تاثیر گذار خواهد بود.

عبدلاک اجریو، مدیر سرمایه گذاری در شرکت کارمیگناک در میان کسانی است که خود را برای نوسانات آماده کرده است، به خصوص در صورتی که فدرال رزرو با ثابت نگه داشتن نرخ‌های بهره در این ماه معامله گران را غافلگیر کند. او معتقد است کاهش نرخ بهره این ماه انجام خواهد شد ولی باتوجه به اینکه داده‌های مربوط به تعداد شغل‌های ایجاد شده و تورم از اقتصاد آمریکا پیش از آن منتشر می‌شود این تصویر می‌تواند تغییر کند. با اینحال، این مدیر پولی ترجیح می‌دهد از نوسانات کوتاه مدت بگذرد و به میان مدت نگاه کند، که دلار در آن همچنان پادشاه است.

منبع: اکو ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

احمد هاشمی رفسنجانی درگذشت

جنگنده‌ای که آمریکا آن را به متحدانش نیز نمی‌دهد

طالبان فوتبال‌دستی را ممنوع کرد

عامل تیراندازی به مردم در تویسرکان بازداشت شد

تکذیب خبر رویترز از سوی وزارت خارجه

فیلم/ نخستین تصاویر از محل حادثه تیراندازی به مردم تویسرکان

عابدزاده بار دیگر زیر تیغ جراحی

عکس/ استایل ساده و جذاب هانیه غلامی

تیراندازی به مردم در تویسرکان

فرمانده فراجا: با اتباع غیرمجاز برخورد می‌کنیم

نیلوفر امینی‌فر کیست؟/ از مهاجرت تا زندگی شخصی

فیلم/ رقص جالب هوتن شکیبا و سهیل مستجابیان در پشت صحنه سریال سووشون

زائری ایرانی که ۸۲ سال پیش در مکه اعدام شد

ترامپ: ایران به‌دنبال توافق است

اعلام شرط ایران برای توقف غنی‌سازی

پیام کنعانی‌زادگان برای پرسپولیسی‌ها: دوستتون دارم

فیلم/ واکنش سخنگوی دولت به بازداشت غلامرضا قاسمیان

کشف محموله بزرگ قاچاق حیات‌وحش در تهران

درخواست یک‌هفته‌ای آمریکا از نتانیاهو درباره ایران

پایان بی‌سر‌وصدای فرجی در پرسپولیس

تمدید ۲ ساله اسکوچیچ با تراکتور

ابطال زودهنگام معاینه فنی خودروها

مذاکرات روسیه و اوکراین وارد مرحله تازه‌ای شد

حمله تند جدیدی به علیرضا دبیر

بیانیه جدید حماس درباره توافق آتش‌بس غزه

گازوئیل سه نرخی فعلا منتفیست

فیلم/ حضور رضا عطاران و اصغر سمسارزاده در پردیس همیلا

سوخو ۷۵ در راه است + عکس

گروسی: گزارش درباره ایران به‌زودی منتشر می‌شود

رسایی: قاسیمان را تخریب می‌کنند چون در انتخابات از اصلح حمایت‌کرده

واکنش تند رئیس دفتر عقیدتی سیاسی به قاسمیان: برای نظام هزینه‌ساز شد

عکس/ تصویری از خلخالی درحال سوارشدن بر اسب شاه

فیلم/ پزشکیان: با تحریم‌ و بی‌تحریم تغییر ایجاد خواهیم کرد

احضار سفیر اسراییل در امارات

فیلم/ توضیح عراقچی درباره تاریخ دور جدید مذاکرات با آمریکا

از درگیری لفظی تا سفر آمریکا؛ جنجال تازه هادی چوپان و سینماگران

فیلم/ تو‌جیه عجیب گرانی نان با روایت از امام صادق

اعتراض رئیس سازمان حج به بازداشت قاسمیان

پایان تحریم‌های اقتصادی اروپا علیه سوریه

سریع ترین مرد ایران در آسیا آخر شد

شهرهای ایران در فهرست گرم‌ترین نقاط دنیا

آیا کرونا برای کودکان بی‌خطر است؟

جزییات ثبت‌نام سرویس مدرسه برای سال تحصیلی ۱۴۰۴

هشدار به حجاج به دلیل شیوع یک بیماری خطرناک در عربستان

اینفوگرافی/ ۶ توصیه بهداشتی مهم برای زائران حج تمتع

فرورتیش کیست و افتخاراتش در دوران مادها چه بود؟

سازمان هوش مصنوعی ایران در بن‌بست؛ روایت سازمانی با حیات نباتی/ رتبه ایران در هوش مصنوعی ۶۰ و امارات متحده عربی ۱۴ است

عنایت بخشی راهی بیمارستان شد

مهسا حجازی کیست؟/ همه آثار بازیگر سریال تاسیان

موضع تازه گروسی درباره مذاکرات ایران و آمریکا