تاریخ انتشار: ۰۹:۲۹ - ۲۱ آذر ۱۴۰۳
آن سوی چرخش مثبت بورس

منتظر آینده شگفت انگیز در بورس باشیم؟

بازار سهام از ابتدای سال روند کاهشی و در میانه سال روند رنج‌گونه‌ای را در پیش گرفت؛ به‌طوری‌که شاخص کل اکنون حدود نیم‌درصد تا قله تاریخی خود فاصله دارد.

منتظر آینده شگفت انگیز در بورس باشیم؟

اقتصاد۲۴-بررسی‌های آماری نشان می‌دهد بازدهی حدود ۱۴درصدی شاخص کل از ابتدای سال در حالی رقم خورده که سایر رقبای این بازار نمایش جذاب‌تری را به نمایش گذاشتند. اما به‌طور‌کلی بازار تا هفته نخست آبان‌ماه عموما میان کانال یک‌میلیون و ۹۰۰هزار واحد تا ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد نوسان کرد.

پس از واکنش‌های بسیار به این دو سطح، بورس تهران موفق شد خود را تاسقف تاریخی بالا بکشد. البته بازار‌های موازی نیز با این نوسانات، فرازونشیب‌هایی را تجربه کردند؛ به طوری که برخی از رویکرد‌ها در نیمه دوم سال بازار‌های ارز و سکه را وارد شوک عجیبی کرد. اما در نیمه دوم برخی از تحولات، به‌خصوص در بورس، باعث عدم بهبود فضای معاملات شد. یکی از اتفاقات مهم هفته‌های گذشته هم‌مسیر شدن سکه و دلار با بورس بود؛ یعنی در‌عین‌حال که این بازار‌ها در مسیر صعودی حرکت کردند، بازار سهام نیز همپای رقبای خود تغییر فاز داد و با رشد نماگر‌های خود روبه‌رو شد.

با وجود انتقادات فراوانی که به عملکرد بورس تهران وارد است، اما می‌توان گفت بازار مذکور در بلندمدت شگفتی‌ساز خواهد شد. نوسانات اخیر بازار سهام نگرانی‌هایی را به دنبال داشته که مختصات این تردید‌ها در بازه کوتاه‌مدت قابل‌مشاهده است. این موضوع از آن حیث حائز اهمیت است که با در نظر گرفتن این سناریوی محتمل، سهامداران می‌توانند از رفتار‌های هیجانی اجتناب کنند.

اما چرا بازار سهام برای سرمایه‌گذاران همراه با هراس و تردید است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت آنچه موجب شده پول حقیقی با احتیاط وارد گردونه داد‌وستد‌ها شود، ریسک‌های حاکم بر وضعیت سیاسی کشور است. به همین دلیل با وجود تداوم ریسک‌های سیاسی، بازار سرمایه می‌تواند در عین ارزندگی، به یکی از پر‌ریسک‌ترین بازار‌های حال‌حاضر تبدیل شود. تجربه نشان می‌دهد هرگاه سایه ریسک‌های سیاسی از سر بازار کم شده، پول با قدرت بیشتری وارد گردونه معاملات شده است. از این‌رو طی هفته‌های اخیر هرگاه ریسک‌های سیاسی پیشروی کرده، واکنش معامله‌گران نیز هیجانی‌تر بوده و بازار به‌سرعت وارد فاز دفاعی شده است.

به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت متغیر‌های اثرگذار بر بازار، بورس حداقل تا دو هفته تاب‌آوری بالایی در برابر ریسک‌ها نشان دهد. طی این مدت اگر شوک نوظهور دیگری به بازار‌ها مخابره نشود، با توجه به بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران می‌توانیم به تداوم روند صعودی بورس امیدوار باشیم. با توجه به اینکه ریشه احتیاط معامله‌گران در ماه‌های گذشته علاوه‌بر تنش‌های سیاسی، سیاستگذاری‌های اقتصادی نیز بوده است، کاهش نگرانی‌ها از این بابت حالا بیش از هر عامل دیگری بر وضعیت بازار سهام اثر‌گذار بوده است. بازار ارز نیز که طی روز‌های اخیر رفتاری هیجانی در پیش گرفته است، پالس افزایش انتظارات تورمی را مخابره می‌کند. به این ترتیب می‌توان دریافت که شرایط برای صعود همه‌جانبه بازار سهام فراهم است.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ سردار باقری در دیدار با ابراهیم رئیسی در دفتر آستان قدس

پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴/ هیجان خرید در بازار طلا

عکس/ چهره جالب و دیده نشده از حشمت فردوس ۵۴ سال پیش در کنار دکتر شریعتی

افزایش تقاضا و نوسانات قیمت پمپ‌های آب خانگی در سایه بحران کم‌آبی/ گران ترین و ارزان ترین پمپ آب چند تومان است؟

عکس/ چهره دیده نشده سائب و عبدالرحمن بن شریح ۲۴ سال پیش در پشت صحنه سریال مختار

پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴/ افزایش تقاضا برای خرید دلار

عکس/ استوری جنجالی مهراب قاسم‌خانی برای یوسف تیموری

عکس بی نظیر از ⁨ ⁨ ⁨دو برج تهران در نمای شب

اینفوگرافی/ نقشه نهایی تعطیلی ادارات کشور در روز چهارشنبه ۱ مردادماه

عکس/ عاشقانه تازه نرگس خانه‌به‌دوش جلب‌توجه کرد

فیلم/ حواشی ادامه دار ادعای جایزه ۴۰ میلیون دلاری بر سر ترامپ

عکس/ نوشته عجیب و غیرمنصفانه روی تابلو اعلانات یک کارخانه

عکس/ استوری جنجالی حسین حسینی علیه یک خانم

فیلم/ تلاش بالگرد آتش‌نشانی برای مهار آتش‌سوزی منطقۀ آزاد انزلی

ماجرای کشف پهپاد انتحاری در بوشهر

عکس/ تغییر شوکه کننده چهره سلنا گومز در جشن تولدش با کیک لاکچری

فیلم/ عراقچی: هرگز از غنی‌سازی صرف‌نظر نخواهیم کرد

فیلم/ وضعیت غم‌انگیز خواننده مشهور روی تخت بیمارستان

فیلم/ روایتی عجیب از صدای انفجار در قم

فیلم/ بارش شدید باران در عمان

عکس/ پیام رضا رشیدپور خطاب به عراقچی

اطلاعیه درباره صدای انفجار در بروجن

فیلم/ لحظه وقوع انفجار مهیب در شهرک فاطمیه قم

انفجار یک منزل مسکونی در شهرک فاطمیه قم

جدیدترین واکنش علیرضا فغانی به عکس یادگاری با ترامپ

فیلم/ رونی کلمن اسطوره پرورش اندام دیگر راه نمی‌رود

توزیع آب بسته‌بندی در تهران تکذیب شد

فیلم/ تصاویر هوایی از آتش سوزی مجتمع تجاری ونوس انزلی

کوه زباله در جنگل‌های چالوس

فیلم/ اظهارنظر عراقچی درباره توافق هسته‌ای

فیلم/ آتش به ضلع غربی و شمالی مجتمع ونوس انزلی رسید

اولیانوف و گروسی درباره ایران و اوکراین رایزنی کردند

فردا طرح ترافیک اجرا می‌شود

آمریکا رسماً از یونسکو خارج شد

هوای تهران در وضعیت قرمز قرار گرفت

جزئیات عرضه بلیت پرواز‌های اربعین

پزشکیان: امکان ادامه بقای تهران به‌عنوان پایتخت وجود ندارد

عکس خانوادگی بازیگر شب دهم در جشن تولد دخترش با تم خاص

خبر خوش صندوق بازنشستگی درباره واریز مطالبات فرهنگیان

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

عکس/ معماری ایتالیایی روستای تاریخی قلات بهشت زیبای شیراز

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ چهره دیده نشده فرمانروا ته‌جویونگ در ۶۲ سالگی به همراه همسرش

شهر‌های گران‌قیمت سال ۲۰۲۵ را بشناسید

عکس/ پرتره جذاب یک زن قجری ۱۳۵ سال پیش با لباس گرانقیمت و تاج و مروارید چند لایه

عکس/ پیشگویی این روزنامه بعد از ۵ سال سوژه مردم شد

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ + جدول

فیلم/ عصبانیت شدید مجری تلویزیون از وضعیت اینترنت