تاریخ انتشار: ۰۶:۲۷ - ۰۸ دی ۱۴۰۳
نقدینگی از شاخص‌ساز‌ها سرریز خواهد کرد؟

نقاط ابهام در مسیر آینده بورس

هفته گذشته برای بورس تهران، هفته‌ای پرهیاهو بود. در این میان در طول هفته موجی از تحولات مثبت و منفی، هرکدام به شکلی، مسیر معاملات را تحت‌تاثیر قرار دادند. بررسی رفتار کلی بازار نشان می‌دهد که عوامل متعددی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، نقش تعیین کننده‌ای در هدایت سرمایه‌گذاران ایفا کردند.

ابهام در آینده بورس

اقتصاد۲۴-از یک‌سو افزایش نرخ ارز در بازار توافقی، یکی از عوامل کلیدی تحریک معاملات در هفته‌های اخیر بوده است. از سوی دیگر انتشار اخبار مربوط به واگذاری سهام خودروسازان و تغییرات احتمالی در ساختار مدیریتی آنها، توانست حجم بالایی از نقدینگی را به طرف این گروه سوق دهد. در سمت دیگر، عدم‌شفافیت در برخی تصمیم‌گیری‌های کلان نظیر نرخ یوتیلیتی ها، عملا گروه‌هایی مانند پتروشیمی‌ها را در وضعیت رکود قرار داده است. بسته‌بودن برخی نماد‌ها و نبود اطلاعات دقیق، اعتماد سرمایه‌گذاران را کاهش داده و جذابیت این نماد‌ها را کم رنگ کرده است.

نکته دیگر این است که هرچند حجم عرضه‌ها در طول هفته افزایش نسبی یافت، اما ورود نقدینگی پرقدرت همچنان قدرت جمع‌آوری صف‌های فروش را دارد و می‌تواند تعادل نسبی را به معاملات بازگرداند. می‌توان اظهار کرد که سرمایه ورودی، مانند موتوری پیشران، مسیر رشد بازار را هموار کرده است. در این میان خودرویی‌ها همچنان فرمانده میدان هستند. رشد نماد‌های این صنعت نه تنها از کاهش شور و هیجان در بازار جلوگیری کرده، بلکه به عنوان شاخص اصلی سلامت بورس عمل می‌کند. به نظر می‌رسد در صورتی که این گروه دچار ضعف شود، زنگ خطر برای افت کلیت بازار به صدا درخواهد آمد. در شرایط فعلی، سهام کوچک‌تر در انتظار سهمی از نقدینگی هستند. مسیر پیش‌روی بورس، پیچیده‌تر از همیشه است. هماهنگی متولیان بازار، قدرت لیدر‌های بازار و جهت نقدینگی، تعیین کننده سرنوشت روز‌های آتی بازار خواهند بود.

بورس از دریچه آمار

هفته گذشته نماگر اصلی تالار شیشه‌ای، با صعود هفتگی حدود ۶.۲۸درصدی روبه‌رو شد و در پایان معاملات آخرین روز هفته در محدوده ۲میلیون و ۸۴۸‌هزار واحدی ایستاد. شاخص کل در حالی به مزر ۲میلیون و ۹۰۰‌هزار واحدی نزدیک می‌شود که بازدهی ۳۵.۸۵درصدی را از نخستین روز پاییز تا پنجمین روز دی‌ماه ثبت کرده است. شاخص کل هم وزن نیز که شاخصی برای بررسی همه‌جانبه سهام است با رشد هفتگی حدود ۲.۶۸درصدی مواجه شد و در نهایت در محدوده ۸۴۹‌هزار و ۴۴۸واحدی کار خود را به پایان رساند؛ در حالی که بازدهی ۲۲.۵۳درصدی را از پاییز سال‌جاری تا آخرین روز معاملات هفته گذشته داشته است. شاخص کل فرابورس نیز که مانند سایر نماگر‌های بازار، در ابتدای هفته روند خوبی را آغاز کرده بود، حدود ۱.۱۱‌درصد رشد کرد و در نهایت روز چهارشنبه در سطح ۲۵‌هزار و ۹۴۸واحدی ایستاد. میانگین ارزش روزانه معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق‌تقدم بازار می‌شود هفته گذشته مقدار ۱۲‌هزار و ۸۸۱میلیارد تومان را ثبت کرد. به‌علاوه ۲‌هزار و ۱۱۶میلیارد تومان پول حقیقی به گردونه معاملات بازار هفته گذشته وارد شد.

بورس در کشاکش صعود

پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص وضعیت هفته گذشته بازار اظهار کرد: در خصوص تحلیل هفته گذشته بازار، روز چهارشنبه بهترین روز معاملاتی برای بررسی عملکرد بورس بود. در این روز بازار سرمایه از مثبت‌های صف خرید روند معاملات خود را با افزایش حجم عرضه‌ها آغاز کرد و با گذشت مدتی روند تعادلی به خود گرفت. در بازاری که به عقیده بسیاری از کارشناسان روند اصلاحی آن دیر یا زود آغاز می‌شود، در روز‌های گذشته با سرازیرشدن نقدینگی پرقدرت صف‌های فروش جمع شدند و این امر موجب رشد ارزش معاملات در هفته گذشته شد. 


بیشتر بخوانید:بورس پرچمدار بیشترین بازدهی هفتگی شد


از سوی دیگر برآیند ورود و خروج معاملات از دست به دست شدن سهام خبر می‌دهد که همچنان بسیاری از سهامداران نسبت به خرید و فروش سهام اقدام می‌کنند. به نظر می‌رسد قدرت نقدینگی که به بازار وارد می‌شود تمایلی برای دیدن روی ناخوش بازار حتی برای یک‌روز را ندارد. این کارشناس بازار ادامه داد: هر زمان که در بازار زنگ رشد مطلوبی به صدا درآمده، همزمان با آن متولیان خبر مثبتی را روانه بورس کردند و مانع اصلاح سهام شدند. نکته حائز اهمیت دیگر لیدرمحوری بودن خودرویی‌هاست که بورس تحت‌تاثیر نوسانات و اخبار این بخش از بازار جهت می‌گیرد. به نظر می‌رسد متولیان در بخش‌های مختلف سازمان و وزارت امور اقتصادی و دارایی با هماهنگی کامل در جهت بهبود بازار در تلاش هستند. این کارشناس بازار در خصوص ادامه‌دار شدن تعلیق نماد‌های پتروشیمی افزود: تا زمانی که خودرو به‌عنوان لیدر قدیمی بازار وضعیت مساعد و مطلوبی دارد، نگرانی چندانی در خصوص روند بازار احساس نمی‌شود. در صورتی که نشاط در سهام خودرویی کاهش پیدا کند، تعلیق نماد‌های پتروشیمی می‌تواند موضوع پراهمیتی باشد.

از طرفی تحلیل بهبود نماد‌های کوچک‌تر با تعادل پس از رشد نماد‌های شاخص‌ساز تحلیلی بود که در سال ۹۹ کاربرد داشت. در شرایط فعلی در صورتی که نماد‌های شاخص‌ساز حرکتی نکنند، صندوق‌ها و ابزار‌های جدید سرمایه‌گذاری محلی برای نقدینگی سرمایه‌گذاران خواهند بود و در این میان سهام کوچک‌تر مورد اقبال کمتری قرار خواهند گرفت. از این‌رو به نظر می‌رسد پیش‌بینی آینده بازار کمی دشوار باشد و باید دید نقدینگی در بورس چه سمت و سویی را طی خواهد کرد.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ گشت و گذار محمدرضا پهلوی و ثریا ۷۳ سال پیش در ایتالیا

عکس/ تیپ گنگ سحر دولتشاهی و نازنین بیاتی با لباس بهاری و شیک

عکس/ چهره دیده نشده از امام موسی صدر ۹۴ سال پیش در دوران دبستان

اینفوگرافی/ متقاضیان سهام سایپا چه کسانی هستند؟

عکس/ استایل کت و شلواری فاطیما بهارمست با شال حریر

عکس/ نمای بی نظیر از خانه زیبای استاد شجریان با رنگ‌های خاص

عکس/ پرتره دیده نشده از ظل‌السلطان پسر بزرگ ناصرالدین شاه با عصا و مدال

عکس/ ظاهر متفاوت همسر دوم رضاخان ۷۳ سال پیش با پالتو پوست در پاریس

عکس/ خوشگذرانی اشرف پهلوی و دخترش آزاده ۷۲ سال پیش در سوئیس

تصاویر داغ از لحظه ورود ترامپ به ریاض

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نرخ تسعیر ارز چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

عکس آتلیه‌ای پسر ناصرالدین شاه ۱۱۸ سال پیش در پاریس

عکس/نعیمه نظام‌دوست با یک استایل شیک در کنسرت

گرانترین و بی کیفیت ترین اینترنت سهم هر ایرانی از شبکه ارتباطی/ تعهدنامه‌ای که اپراتورهای تلفن همراه آن را پیچاندند!

پاکت سیگار معمای قتل ۵۰ ساله را حل کرد

عکس/ قابی خاص و دیدنی از شهناز پهلوی ۶۶ سال پیش در کنار پدر و عمویش غلامرضا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴/ سایه سنگین ابهامات سیاسی بر سر بازار دلار

عکسی کمتر دیده شده از محسن قرائتی و شهید مطهری کنار رودخانۀ کارون در دوران قبل از انقلاب

وضعیت تعطیلی بانک‌ها در پنجشنبه مشخص شد

عکس/وضعیت عجیب دانش‌آموزان بعد از تغییر ساعت مدارس!

نماینده مجلس: میرسلیم مشاعرش را از دست داده است!

ترامپ تحریم‌های سوریه را لغو کرد!

مهاجم سابق آژاکس گزینه سیدورف برای استقلال!

عکس/ذوق‌زدگی رونالدو برای اولین بازی ملی پسرش

سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد

فرمانده کل سپاه: ۵۰ درصد هواپیما‌های آمریکا نمی‌توانند پرواز کنند

آکسیوس: انتظار می‌رود که فراد ترامپ و الجولانی دیدار کنند

غیبت دو بازیکن کلیدی استقلال مقابل سپاهان

ترامپ: مسیر رسیدن به آینده‌ای روشن‌تر را به ایران پیشنهاد خواهم داد

دیدار؛ نرم‌افزار CRM موفق در ایران

عکس/پست اینستاگرام سردار آزمون علیه حواشی اخیر

مذاکرات مثبت استقلال با سه ستاره

ماجرای بازداشت چند پرستار بعد از فرار یک زندانی

شرکت سلنا گومز در آستانه سقوط قرار گرفت

اوکراین به دنبال مذاکره مستقیم با پوتین

فرار یک زندانی از بیمارستان شهید مدنی کرج

آمریکا شبکه فروش نفت ایران را هدف گرفت

مراقب پیامک قطع شدن یارانه باشید

میوه تابستانه محبوب کیلویی یک میلیون تومان شد!

رکورد دمای تهران در ۵۰ سال اخیر شکست

ماجرای کمبود تخت ICU در این شهر خبرساز شد

از رقابت تا نوآوری؛ اگریگیتورها چه تغییری در بیمه رقم می‌زنند؟

فیلم/ازدواج تتلو در زندان

تصاویر خاص و دیدنی از بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب

عکس/ چهره دیده نشده از شهید چمران ۶۴ سال پیش در آمریکا و دوران تحصیل

عکس/ چهره متفاوت فاطمه پهلوی ۶۹ سال پیش در روز زایمان

فیلم/ ادعای عموی امیر تتلو درباره ازدواج این خواننده در زندان

محل برگزاری فینال جام حذفی مشخص شد

عکس/ تیپ تینیجر‌ای سحر دولتشاهی در خیابان‌های تهران با کتانی برند

خودرو امام جمعه بوکان دچار حادثه شد

فیلم/ پشت صحنه دیدنی سکانس خواستگاری رحمت از فهیمه

عکس/ زیبایی خاص آیشواریا رای در ۳۰ سالگی

عکس/ استایل خاص و اروپایی محمدرضا پهلوی و ثریا ۶۸ سال پیش در سوئیس

عکس/ تیپ و چهره خاص بروسلی ۵۱ سال پیش با عینک عجیب

فیلم/ تهران در باتلاق پلاستیک

فیلم/ گفتگوی سه نفره ترامپ و محمد بن سلمان با ثروتمندان جهان

عکسی تکان دهنده از راهروی نمایشگاه کتاب تهران

نمایشگاه کتاب در مصلی چگونه گذشت؟

فروش خودروی دست دوم در کمتر از ۳ روز

فیلم/ احوال پرسی ترامپ با مقامات عربستان سعودی