تاریخ انتشار: ۲۰:۲۶ - ۱۹ دی ۱۴۰۳

ارزش صندوق‌های بخشی در مرز ۵۳ همت/ آذرین، سومین صندوق بخشی بزرگ بازار

صندوق‌های بخشی از جمله صندوق‌های تازه واردتر بازار سرمایه تلقی می‌شوند. این صندوق‌ها که چند سالی است فعالیتشان را در بازار سرمایه آغاز کرده‌اند یکی از انواع صندوق‌های قابل معامله هستند که بخش عمدۀ دارایی خود را در یک صنعت خاص سرمایه‌گذاری می‌کنند، اما با رعایت حد نصاب‌ها، مدیر صندوق می‌تواند در صنایع و دارایی‌های دیگر نیز سرمایه‌گذاری کند. هدف صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخشی، به دست آوردن بازده از یک صنعت خاص است.

ارزش صندوق‌های بخشی در مرز ۵۳ همت/ آذرین، سومین صندوق بخشی بزرگ بازار

اقتصاد ۲۴- سازمان بورس تاکنون مجوز فعالیت صندوق‌های بخشی در صنایع سیمان، حمل و نقل، مواد دارویی، فلزات اساسی، بیمه و صندوق‌های بازنشستگی، صنایع شیمیایی، خودرو و ساخت قطعات و استخراج کانه‌های فلزی را صادر کرده است.

قدیمی‌ترین صندوق‌های بخشی در ایران صندوق واسطه‌گری مالی یکم با نماد دارا یکم و صندوق پالایش یکم با نماد پالایش است. صندوق دارا یکم از تیر ماه ۱۳۹۹ و صندوق پالایشی یکم از آذر ماه همان سال فعالیتش را آغاز کرد.

صندوق دارا یکم در صنعت بانک و بیمه و صندوق پالایشی یکم بر روی سهام شرکت‌های پالایشگاهی سرمایه گذاری می‌کند. از آن زمان تاکنون ۲۰ صندوق بخشی دیگر فعالیتشان را آغازکرده‌اند. تعداد صندوق‌های بخشی در حال حاضر به ۲۸ صندوق رسیده است. آخرین صندوق بخشی به تازگی توسط یکی از گروه‌های مالی، درصنعت داروسازی فعالیتش را آغاز کرده است.

بازده صندوق‌های بخشی در سه ماه گذشته

داده‌ه‌ای آماری پردازش شده در اداره تحلیل‌های اقتصادی و ریسک سازمان بورس، نشان می‌دهد؛ هم‌زمان با رشد شاخص بورس از آبان ماه امسال بازده سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بخشی نیز افزایش یافته به طوری‌که در یک دوره سه ماهه منتهی به ۱۲ دی ماه امسال میانگین بازده سرمایه گذاری در صندوق‌های بخشی به حدود ۲۸ درصد رسیده است.

دراین مدت حداقل بازده صندوق‌های بخشی ۳.۵ درصد و حداکثر ۵۲.۶ درصد بوده است.

رتبه نخست پربازده‌ترین صندوق بخشی در این مدت متعلق به دارا یکم است که در سه ماه منتهی به ۱۲ دی امسال ۵۲.۶ درصد بازده نصیب سرمایه گذاران کرده است. به نظر می‌رسد بخش عمده این رشد ناشی از رشد ارزش سهام بانک‌ها در بورس در سه ماه گذشته بوده است.

پس از آن، صندوق‌های بخشی پالایش و اکتان به ترتیب با ۴۵.۴ و ۴۰.۹ درصد بازده در رتبه‌های بعد قرار گرفته‌اند.

داده‌های آماری نشان می‌دهد؛ با افزایش تعداد صندوق‌های بخشی در بازار سرمایه، در حال حاضر جمع کل خالص ارزش دارایی صندوق‌های بخشی در بازار سرمایه، به ۵۲ هزارو ۷۳۶ میلیارد تومان رسیده است. این میزان جمعا در حدود ۴ درصد از مجموع ارزش کل صندوق‌های سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران است.

خالص ارزش دارایی صندوق‌های بخشی در ۳ ماه منتهی به ۱۲ دی ماه امسال دست کم ۴۴ درصد رشد کرده است.

انتظار می‌رود ظرف سال‌های آینده این صندوق‌ها سهم بزرگ‌تری از ارزش کل صندوق‌های سرمایه‌گذاری را در اختیار بگیرند.

در حال حاضر صندوق سرمایه‌گذاری بخشی دارا یکم با ارزشی معادل ۲۰ هزارو ۷۴۳ میلیارد تومان بزرگ‌ترین صندوق بخشی ایران است و صندوق پالایش یکم با نماد پالایش با ۱۴ هزارو ۶۹۲ میلیارد تومان دارایی در رده دوم قرار دارد.

صندوق بخشی آذرین نیز با ارزشی معادل ۱۹۵۵ میلیارد تومان سومین صندوق بخشی بزرگ بازار سرمایه ایران است.

آمار‌ها هم‌چنین نشان می‌دهد؛ در سه ماه منتهی به ۱۲ دی ماه امسال سرمایه گذاران جمعا ۴۸ هزارو ۵۵۵ میلیارد تومان از یونیت‌های صندوق‌های بخشی را داد و ستد کرده‌اند.

ارزش صندوق‌های بخشی در مرز ۵۳ همت/ آذرین، سومین صندوق بخشی بزرگ بازار

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پاسخ به ادعای آلودگی هوای تهران به آرسنیک و سیانور

رنج حبس در حاشیه تهران/ وضعیت زندان تهران بزرگ و قرچک ورامین در گفت‏‌وگو با زندانیان منتقل‌شده از اوین و خانواده‏‌ها

انحصار برنج در شرکت‌های بزرگ بازار را آشفته کرده است

نگرانی فعالان کارگری از طرح شناسایی شاغلان مشمول و غایب خدمت سربازی

قیمت نفت ایران در صورت توافق با آمریکا

تهاتر خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ با املاک شهرداری

موازنه‌گرایی جدید تهران در دیپلماسی / سیگنال‌های تازه تهران از گفت‌وگوی پزشکیان با کارلسون تا مقاله عراقچی در فایننشال‌تایمز

ماجرای احضار رضا عاشری به دلیل توهین به پزشکیان

جزئیات جدید از واریز کالابرگ الکترونیکی دهک‌های چهار تا هفت

فیلم/ واکنش ترامپ به تهدیدات جواد لاریجانی

واکنش تند دکتر شریفی زارچی به گفته‌های لاریجانی

تاریخ جدید واریز حقوق تیرماه بازنشستگان تامین اجتماعی و لشکری و کشوری مشخص شد

مرز مقاومتی دلار شکسته شد

ماجرای افزایش ۱۵ درصدی قیمت خودرو چه بود؟

بازار خودرو متوقف شد + جدول

ساعت کاری ادارات تغییر کرد

قیمت سکه حساس شد

شرایط پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری تغییر کرد

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

چرا دولت در برابر فشار خودروسازان برای افزایش قیمت در میانه جنگ کوتاه آمد؟/ انحصارگرایانی که بازار را گروگان گرفته‌اند

عکس/ چهره خندان حاج قاسم سلیمانی ۴۴ سال پیش در کنار موتورسیکلتش

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

عکس/ سپهبد باقری با لباس کردی ۴۲ سال پیش در کوهستان‌های غرب کشور

عکس/ استایل اروپایی دختر بزرگ محمدرضا پهلوی ۶۹ سال پیش در محوطه سعدآباد

عکس/ تیپ عجیب شهید حسن باقری ۴۶ سال پیش وقتی خبرنگار بود

عکس/ عده‌ای از نظامیان و درباریان در مراسم سلام نوروزی ۱۳۰ سال پیش و دوران قاجار

آیا خرید ارز دیجیتال در زمان جنگ منطقی است؟

عکس/ ظاهر دیده نشده از آیت‌الله سید جواد خامنه‌ای پدر رهبری در کنار آیت‌الله خویی

اصلاحات ساختاری راه نجات اقتصاد ایران/ بیانیه اقتصاددانان نه فقط توصیه به دولت، بلکه هشدار به حاکمیت هم بود

عکس/ استایل مهدی فخیم زاده ۵۴ سال پیش در حال اسب سواری

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۹ تیر ۱۴۰۴/ هیجان خرید در بازار طلا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۹ تیر ۱۴۰۴/ قیمت دلار در دوراهی کاهش و افزایش

سردبیر مشرق نیوز: علی علیزاده ماهی ۲۵۰۰ پوند مقرری دریافت می‌کرد

عکس/ رضا عاشری توهین کننده به رئیس جمهور چه رابطه‌ای با رضا ثقفی دارد؟

فیلم/ اقدام زیبای کارفرمای ایرانی قبل از اخراج کارگران افغان

اعتراض سعید شریعتی به تعیین جایزه برای سر ترامپ

فیلم/ اظهارات تند حسام‌الدین آشنا برای دوران پساجنگ با اسرائیل

زایمان‌های ۱۰۰ میلیونی؛ لاکچری‌بازی به فرزندآوری رسید

اعلام جرم دادستانی گیلان علیه عضو شورای شهر رشت

ادعای آکسیوس درباره مذاکرات محرمانه آمریکا، اسرائیل و قطر

تکرار خیال پردازی نتانیاهو درباره ایران