تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۳۰ دی ۱۴۰۳

آموزش فرار مالیاتی به افغان‌ها + ویدئو

مالیات منبع اصلی درآمد دولت برای ارائه خدمات عمومی، توسعه زیرساخت‌ها و مدیریت اقتصاد است. همه افراد باید به نسبت فعالیت‌های اقتصادی خود مالیات بپردازند. نباید فراموش کنیم که پرداخت مالیات، یک الزام قانونی است که نظم اجتماعی و اقتصادی را تقویت می‌کند. اتباع خارجی نیز در چارچوب قوانین کشوری که در آن اقامت دارند، موظف به پرداخت مالیات هستند.

آموزش فرار مالیاتی

اقتصاد۲۴- «من افغانی هستم؛ در استان کرمان زندگی می‌کنم. تمام حساب‌های من بسته شده و گفتن باید مالیات پرداخت کنی. مالیات هر نفر یک میلیارد و حتی ۱۵ میلیارد وضع شده. از شما می‌خواهم به سران دولت افغانستان برسانید.» این بخشی از گفته‌های ویدیویی است که افغانستان اینترنشنال از تجمع افغانی‌هایی منتشر کرده که در مقابل ساختمان کل امور اتباع خارجه نسبت به افزایش شدید مالیات‌ها اعتراض کردند.

افغانی‌ها به مالیاتی معترض هستند که تمام ایرانیان طبق قانون پرداخت می‌کنند. آنها به دنبال فرار از پرداخت مالیاتی هستند که کارمندان و کارگران ایرانی قبل از دریافت حقوق خود، آن را پرداخت می‌کنند. بر اساس قانون، نرخ مالیات برای ایرانی و اتباع غیر ایرانی داخل کشور، هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. برخی از آنها می‌گویند موجودی حسابشان از مالیات تعیین‌شده بسیار کمتر است، این در صورتی است که میزان مالیات بر اساس تراکنش‌های مالی یکساله تعیین می‌شود. بر همین اساس به نظر می‌رسد اگر مالیات تراکنش‌های مالی افغانی‌ها رقم‌ها بالایی تعیین شده‌است، درآمد آنها به همین میزان بالا است. همچنین در گاهی از اوقات، چندین افغانی از یک کارت بانکی استفاده می‌کنند که در این حالت نیز میزان تراکنش‌ها تعیین‌کننده مقدار مالیات است. در شرایطی افغانی‌ها تجمع برگزار می‌کنند و نسبت به پرداخت مالیات قانونی خود اعتراض دارند که هیچ مالیاتی برای حق سکونت خود در ایران پرداخت نمی‌کنند و از یارانه‌های مختلف بهره می‌گیرند.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
میانبرهای صفحه کلید
پخش/توقفSPACE
افزایش صدا
کاهش صدا
پرش به جلو
پرش به عقب
زیرنویس روشن/خاموشc
تمام صفحه/خروج از حالت تمام صفحهf
بی صدا/با صداm
پرش %0-9
00:00
00:00
00:00
 

آموزش راه فرار از پرداخت مالیات

در فضای مجازی تصاویری از گروه‌های افغانی‌های ساکن ایران منتشر شده که در تلاش هستند راه فرار مالیاتی را به یکدیگر یاد دهند. در این گروه‌ها گفته می‌شود که با ارائه مدارک پزشکی، اعتراض و گلایه از شرایط مالی می‌توانند از پرداخت مالیات معاف شوند. در یکی از پیام‌ها آمده است: «وقتی رفتین اداره مالیات برای اعتراض، مبلغ مالیات برایتان کم کرد، سریع نرید پرداخت کنید. بازهم اعتراض بزنید که ندارم و زیاده. بازهم برایتان کم می‌کنند. مدارک پزشکی اگر دارید همراه خودتان ببرید، چون تاثیر داره. امروز یکی مدارک پزشکی داشت، چندبار هم اعتراض کرد از مالیات ۹۶۰ میلیونی رسید به دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان.»

افغانی‌های قانونی در ایران باید به قانون کشور عمل کنند و قانون مالیات هم از قوانین مهم کشور است. اگر این افراد به صورت غیر قانونی در کشور ساکن هستند و از کارت فرد دیگری برای انجام تراکنش‌های مالی خود استفاده می‌کنند، طبیعی است که باید از کشور خارج شوند. یکی از شکایت افغانی‌ها آن است که میزان مالیاتی که برای آنها وضع شده از موجودی حساب آنها بیشتر است. این در صورتی است که مالیات بر اساس موجودی حساب تعیین نمی‌شود بلکه میزان تراکنش‌های سالانه تعیین‌کننده میزان مالیات است. هیچ فردی بر اساس موجودی حساب خود در کشور مالیات پرداخت نمی‌کند. هر افغانی مانند هر ایرانی باید بر اساس میزان گردش حساب خود در سال مالیاتی، مالیات پرداخت کند.

تفاوت میان مالیات‌ها را میزان درآمد مشخص می‌کند و طبیعی است هرکسی که درآمد بیشتری دارد باید مالیات بالاتری بپردازد. طبق ماده ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم، نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه‌ای میباشد، چنین است: تا میزان ۲۰۰ میلیون تومان درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد. نسبت به مازاد ۲۰۰ میلیون تومان تا میزان ۴۰۰ میلیون تومان درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد. نسبت به مازاد ۴۰۰ میلیون تومان درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد. مالیات اشخاص حقوقی نیز با نرخ بیست و پنج درصد محاسبه می‌شود.


بیشتر بخوانید:کوچک‌زاده در ۶ سال اخیر یک‌ریال مالیات هم نداد


بین افغانی‌ها و ایرانی‌ها در پرداخت مالیات هیچ تفاوتی نیست

«سیاوش غیبی‌پور» کارشناس امور مالیاتی در این باره به فراز می‌گوید: «مالیات مستقیم بر ارزش افزوده تعیین می‌شود. در قانون ایران بندی در خصوص مالیات اتباع وجود ندارد این در صورتی است که در برخی از کشورها، از اتباع مالیاتی به عنوان حق سکونت و یا مالیات مهاجرت گرفته می‌شود. در این حالت افرادی که می‌خواهند در کشور دیگری ساکن شوند باید درصدی از درآمد خود را به علت سکونت در آن کشور به عنوان مالیات بپردارند. اتباع در ایران عوارض خروج از کشور مانند همه ایرانی می‌دهند و تنها عوارضی که آنها متفاوت از ایرانیان پرداخت می‌کند، عوارض تمدید مجوز است. در خصوص مالیات حقوق نیز اتباع قانونی بر اساس قانون کشور مالیات پرداخت می‌کنند که بازهم نرخ آن بین اتباع و ایرانی‎ها نیست.»

رفع ابهام از تراکنش‌ها برای مقابله با پولشویی

مالیات منبع اصلی درآمد دولت برای ارائه خدمات عمومی، توسعه زیرساخت‌ها و مدیریت اقتصاد است. همه افراد باید به نسبت فعالیت‌های اقتصادی خود مالیات بپردازند. نباید فراموش کنیم که پرداخت مالیات، یک الزام قانونی است که نظم اجتماعی و اقتصادی را تقویت می‌کند. اتباع خارجی نیز در چارچوب قوانین کشوری که در آن اقامت دارند، موظف به پرداخت مالیات هستند. غیبی‌پور ادامه می‌دهد: «در خصوص تراکنش‌های مالی، تمام پول‌هایی که به حساب‎های افراد ایرانی و خارجی در کشور می‌آید باید رفع ابهام شود تا از پولشویی جلوگیری شود. پولی که به حساب هر فرد می‌آید یا درآمدی است یا غیردرآمدی؛ اگر پول از مسیر درآمد به دست آمده است باید مالیات آن احراز شود. اگر از فروش اموال نیز به دست آمده مالیات آن مشخص است. افاغنه در ایران مانند ایرانیان مالیات تراکنش‌های مالی خود را باید پرداخت کنند.»

منبع: فرازدیلی
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تابلوی قیمت یک طلا فروشی در خیابان جمهوری ۲۴ سال پیش

جنجالی‌ترین استایل بهاره رهنما بعد از طلاق

عکس/ طبیب زن در حال بادکش کردن ۱۳۰ سال پیش

عکس/ تغییر چهره عجیب بهنوش بختیاری

عکس/ کارگر زن کارخانه ریسندگی اصفهان ۵۳ سال پیش

عکس/ پوستر سپاهان، آلومینیوم و فولاد به مناسبت روز کارگر

عکس/ پوستر متفاوت استقلال برای بازی با آلومینیوم

عکس/ عالی قاپو اصفهان در دوره قاجار

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ نمایشگاه تراژیک از عروسک‌های بی‌صاحب غزه

عکس/ جدول لیگ برتر پس از برد پرسپولیس مقابل مس رفسنجان

قیمت طلای جهانی از مرز روانی عبور کرد

عکس/ ظاهر متفاوت محمدصادق خلخالی ۴۴ سال پیش در سفر آلمان

عکس/ تیپ اجق وجق بهاره رهنما در کنار دخترش به سبک مادر سیندرلا

فیلم/ دعوای باورنکردنی دو راننده عصبانی پربازدید شد

عکس/ ظاهر عجیب دکتر شریعتی ۸۴ سال پیش در ایام کودکی با کلاه خاص

عکس/ استایل اروپایی پیمان معادی و خواهرش با لباس‌های برند

وضعیت خطرناک آلودگی هوا در ۱۱ شهر خوزستان

عکس/ چهره متقاوت المیرا شریفی‌مقدم در یک مکان مذهبی با پوشش خاص

عکس/ قاب خانوادگی مهراب قاسم‌خانی در فرودگاه با لبخند معنادار

عکس/ رضاخان در حال بررسی یک جمجمه ۹۱ سال پیش در دانشگاه تهران

عکس/ ادعای تایمز از نقش گروسی در تعویق زمان مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم/ حمله موشکی یمن به پایگاه رامات دیوید در شرق حیفا

عکس/ چهره متفاوت اردشیر زاهدی ۱۲ سال پیش در یک مهمانی در سوئیس

فیلم/ گودالی که در محل انفجار بندر رجایی باز شده است

عکس/ نمایی جالب و دیده نشده از قهوه‌خانه‌ای در تهران ۸۴ سال پیش با مردم کوچه و بازار

ثروت رمزارزی ترامپ چه قدر است؟

معرفی جوان‌ترین و پیرترین متقاضیان نوبت اول کنکور ۱۴۰۴

عکس/ ژست متفاوت سرلشکر باقری در کنار ابراهیم همت ۴۴ سال پیش در جبهه

حمله هکری به گوشی آیفون در ۱۰۰ کشور

عکس دیده نشده از ملیجک بیمار در آغوش ناصرالدین‌شاه با چهره نگران

عکس/ دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالا‌های خطرناک بندر رجایی

عکس/ لحظه فرود اولین اف ۱۴ در پایگاه یکم شکاری ۵۰ سال پیش و در مهرآباد

قیمت جهانی نفت صعودی شد

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم

عکس/ قابی دیده نشده از سردار سلیمانی و محسن رضایی ۴۴ سال پیش سر سفره ناهار و در کنار رهبری

عکس / تجلیل از کارگران در بین دو نیمه بازی پرسپولیس و مس رفسنجان

بدون توافق، فروپاشی اقتصادی در کمین است/ مذاکراتی سودمند است که منجر به فروش نفت بدون تحمیل هزینه اضافی شود

فیلم/ واکنش جالب رونالدو هنگام دیدن فغانی

معاون ترامپ: جنگ در اوکراین به این زودی‌ها پایان نمی‌یابد

عکس/ پوستر استقلال برای بازی مقابل آلومینیوم اراک

ماجرای مناظره زیدآبادی با حسین الله کرم در دانشگاه

فیلم/ ادعای جنجالی ایلان ماسک علیه بایدن

فیلم/ صحنه‌های دیده نشده از عملیات تفحص جانباختگان در بندر شهید رجایی

فیلم/ برگزاری رزمایش ارتش پاکستان در نزدیکی مرز هند

فیلم/ اعلام نتایج اولیه کنکور در هفته دوم خرداد

تولید بیش از ۱۳ میلیارد دلار محصول پتروشیمی تا پایان سال

خبر خوش برای صاحبان دنا و سورن

پیشنهاد انتشار اوراق برای تامین مالی نهضت ملی مسکن

اعلام نرخ جدید سود بین بانکی + جدول

انسداد محور کرج - کندوان به مدت ۱۰ روز

فیلم/ یک لنج باری در خلیج‌فارس غرق شد

روبیو ایده جنجالی پیرامون غنی‌سازی ایران را تکرار کرد

فیلم/ حمله هوایی اسرائیل به اطراف کاخ جولانی در دمشق

آیا زمان خرید بیت کوین فرا رسیده است؟

هجوم خریداران به بازار سهام؛ رکوردشکنی تاریخی در فرابورس

هنر پوتین در فریب دادن ترامپ/ تلاش‌های آمریکا برای رسیدن به آتش‌بس اوکراین به در بسته خورد

جزئیات جدید از ابطال کارت سوخت این خودرو‌ها

قیمت خودرو در سراشیبی تند + جدول