تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

تورم ماهانه تولید خودرو رتبه اول در بین صنایع

 مرکز آمار ایران جزئیات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در آذرماه امسال را اعلام کرد که نشان از رشد شاخص قیمت تولیدکننده خودرو دارد. به طوری که تورم ماهانه تولید خودرو در ماه پایانی پاییز در رتبه اول بین همه صنایع مورد بررسی قرار دارد.

تولید خودرو

اقتصاد۲۴- مرکز آمار ایران جزئیات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در آذرماه امسال را اعلام کرد که نشان از رشد شاخص قیمت تولیدکننده خودرو دارد. به طوری که تورم ماهانه تولید خودرو در ماه پایانی پاییز در رتبه اول بین همه صنایع مورد بررسی قرار دارد.

بنابر گزارش این مرکز، شاخص قیمت تولیدکننده در بخش «ساخت وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر» در بخش ماهانه و نقطه‌به‌نقطه افزایش یافته و در بخش سالانه تقریبا ثابت مانده و مقدار ناچیزی کاهش را نشان می‌دهد.

طبق آمار منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران، تورم ماهانه تولید خودرو در آبان ماه صفر بود به این معنا که هزینه تولید خودرو در آبان نسبت به مهر تغییری نداشته است، اما این رقم در آذر ماه به ۱۰.۶‌درصد رسیده است؛ بنابراین خودروسازان و صنایع وابسته در نهمین ماه از سال شدیدا تحت‌تاثیر تورم بوده‌اند. موضوعی که دیگر آمار‌ها از جمله شامخ که توسط اتاق بازرگانی ایران منتشر می‌شود نیز آن را تایید می‌کند.


بیشتر بخوانید: خرید و فروش خودرو یخ زد + جدول


تورم ماهانه ۱۰.۶ درصدی تولید خودرو در آذر در شرایطی ثبت شده که تورم تولید ماهانه کل صنعت در این ماه پنج‌درصد بوده است؛ بنابراین تورم ماهانه تولید خودرو در آذر بیش از دوبرابر میانگین کل صنعت بوده است. تورم نقطه به نقطه خودرو نیز در آذرماه رشد قابل‌توجهی نسبت به آبان داشته است. تورم تولید خودرو و صنایع وابسته در آذر امسال نسبت به آذر سال گذشته ۳۴.۹‌درصد است، این در شرایطی است که شاخص مذکور در آبان امسال نسبت به آبان سال گذشته ۲۱.۹‌درصد ثبت شده بود؛ بنابراین تورم نقطه به نقطه تولید خودرو در آذر نسبت به آبان رشد قابل‌توجهی داشته است. همچنین تورم نقطه به نقطه تولید در کل صنعت در آذر ماه ۳۱.۴‌درصد ثبت شده؛ بنابراین این شاخص نیز در بخش خودرو بیشتر از میانگین کل صنعت بوده است.

اما وضعیت در تورم سالانه کمی متفاوت است. در آذر ماه ۱۴۰۳‌درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش «ساخت وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر» در ۱۲ ماهه منتهی به این ماه نسبت به دوره مشابه در سال قبل، ۲۶.۳‌درصد است این درحالی است که این رقم برای آبان ماه ۲۶.۸ بوده است.

بر این اساس تورم سالانه تولیدکننده در بخش خودرو در آذر نسبت به آبان نیم‌درصد کاهش داشته و تقریبا می‌توان گفت ثابت باقی مانده است؛ بنابراین برخلاف تورم ماهانه و نقطه به نقطه، تورم سالانه در آذر نسبت به مهر افزایشی نبوده است. اما با این حال در این بخش نیز تورم تولید خودرو بیشتر از میانگین کل صنعت است. تورم سالانه ۲۶.۳ درصدی برای تولید خودرو در شرایطی رقم خورده که این میزان برای کل صنعت ۲۳.۱‌درصد بوده است. مهم‌ترین علت رشد قابل‌توجه تورم تولیدکننده در بخش خودرو را می‌توان به حذف ارز نیمایی منتسب کرد. در واقع با شناورسازی ارز تجاری هزینه تامین ارز برای خودروسازان رشد قابل‌توجهی پیدا کرد.


بیشتر بخوانید: آغاز فروش بدون قرعه کشی ۲ محصول سایپا از امروز


طی سال‌های گذشته نرخ ارز نیما همواره فاصله قابل توجهی با بازار آزاد داشت که این فرآیند سبب شد تولیدکنندگان به ارز با قیمت کمتر از بازار آزاد دسترسی داشته باشند و از این مسیر، محصولات خود را با قیمت کمتری تولید کنند. اما با حذف ارز نیمایی و شناورسازی ارز تجاری بهای ارز مورد استفاده در صنعت به بازار آزاد نزدیک‌تر شد و هزینه تولید نیز افزایش قابل‌توجهی داشت، اما در صنعت خودرو به دلیل مونتاژ بالا توسط خودروسازان خصوصی و همچنین مونتاژ خودرو‌های سنگین، وابستگی به نرخ ارز بالاتر از بقیه صنایع است بنابراین شاهد هستیم که تورم تولید دراین صنعت بیشتر از سایر صنایع ثبت شده است.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

طراحی پل با ایده اساطیر باستانی ایران در شیراز

کشف ویروس جدید کرونا در چین

عکس/ ژست ویژه محمدرضا پهلوی ۸۰ سال پیش در کنار احمد قوام با نگاه خاص

بازی تورم‌ساز‌ها در بازار اجاره

پشت‌پرده کمبود روغن خوراکی در بازار

اینفوگرافی/ آخرین نرخ رسمی انواع نان در تهران

عکس/ نمایی بی نظیر از هتل هیلتون تهران ۶۴ سال پیش با دورنمای دماوند

آیا ایران واردکننده نفت می‌شود؟

سرمربی استقلال مشخص شد؟

عکس/ تیپ گنگستری دو پلیس ایرانی ۵۴ سال پیش با عینک دودی و لباس نظامی

خبر تازه سخنگوی دولت درباره مهاجران افغان

عکس/ گشت و گذار یک زوج اروپایی ۵۰ سال پیش در منطقه بوارده آبادان

اینفوگرافی/ سگ گردانی در کدام شهر‌های ایران ممنوع شد؟

فیلم/ اقدام جالب دختران هاکی‌باز ایران به یاد الهه حسین‌نژاد

اتهام قاتل الهه حسین‌نژاد افسادفی‌الارض است

عکس/ استوری عجیب و دیدنی رضا گلزار برای دومین سالگرد ازدواجش

عکس/ استوری عضو جدید هیات مدیره استقلال علیه مدیران باشگاه

عکس/ استایل پرنسس دایانا با مدل موی خاص ۳۳ سال پیش در کنار اهرام ثلاثه

سرنوشت توله خرس گمشده پارک پردیسان چه شد؟

عکس/ تیپ گنگ روژان سریال نون خ در باشگاه انقلاب با کتانی رنگ جیغ

افشای جزییات تازه و عجیب از قتل یک پدر به دست ۶ دختر نوجوان

بازگشت استقلال و پرسپولیس به ورزشگاه قدیمی

واکنش معنادار ایران به گزارش آژانس

عکس/ تیپ اعیانی ملک فاروق پادشاه مصر ۹۱ سال پیش در کنار خواهران اش

عکس/ سلفی آینه‌ای سولماز آقمقانی با اکسسوری لاکچری و لنز رنگی

فیلم/ تجمع هواداران استقلال علیه تاجرنیا و جویباری

پشت پرده اعطای دکترای افتخاری به احمدی‌نژاد و نتانیاهو

عکس/ ظاهر متفاوت محمد بن سلمان ۲۸ سال پیش در حال قایق سواری

زخم قاچاقچیان بر تن جنگل‌های هیرکانی

عکس/ ژست خاص و جذاب المیرا دهقانی کنار دریا با ساعت ترند

عکس/ تیپ بهاری شبنم قلی‌خانی کنار برج خلیفه دبی با شلوار مام استایل

عکس/ قیمت فروش یخ ۸۰ سال پیش در تهران

عکس/ تیپ گنگ بازیگر سووشون با لباس ورزشی و عینک چند میلیونی

عکس/ ژست صمیمی اردشیر زاهدی ۵۴ سال پیش در کنار الیزابت تیلور

عکس/ واکنش وریا غفوری به قتل الهه حسین نژاد

عکس/ صحنه عجیب از تماشاگران در کنسرت علیرضا قربانی با پوشش خنده دار

سیگنال مثبت مولفه‌های بنیادین به سرمایه‌گذاران در بازار سهام

افزایش شهریه مدارس غیرانتفاعی در سال تحصیلی جدید؛ از ۵۸ میلیون تا ۱۸۰ میلیون/ آموزش خصوصی با بهای نجومی

عکس/ چهره متفاوت بازیگر نقش هند جگرخوار ۶۴ سال پیش با لبخند زیبا

عکس/ استایل لاکچری غزل شاکری با کت پوست ماری در یک مراسم

سقوط سهام تسلا پس از درگیری ایلان ماسک با ترامپ

قیمت دلار در آستانه یک آزمون حساس؛ صعود یا عقب گرد؟

عکس/ پوشش خاص محمدرضا پهلوی ۹۳ سال پیش در سوئیس

واکنش سخنگوی دولت به قتل الهه حسین‌نژاد

عکس/ ژست هنری بیتا سحرخیز با چهره غمگین و نگاه معنادار

الهه حسین‌نژاد یکی از قربانیان حمل‌و‌نقل عمومی ناکارآمد تهران

عکس/ پست احساسی سپند امیرسلیمانی برای تولد خواهرش

عکس/ پادشاه عربستان و مهمانان اش ۷۸ سال پیش در حال خوردن شتر کامل

بورس در اولین روز هفته سرخپوش شد + نقشه بازار

عکس/ اولین ماشین عروس جهان با چرخ های غول پیکر