تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
صعود دسته‌جمعی بازار‌ها

بازگشت بورس با تور حمایتی

معاملات بورس تهران دیروز با رشد قابل‌توجه شاخص‌های سهامی همراه بود. در جریان معاملات روز گذشته، شاخص کل با افزایش ۱.۹۳ درصدی مواجه شد و توانست بار دیگر کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی را بازپس گیرد. همچنین، ورود هزار و ۴۸۱ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام، نشان از اقبال سرمایه‌گذاران به این بازار دارد.

بازگشت بورس با تور حمایتی

اقتصاد۲۴- صف‌های خرید قفل شده و امتناع سرمایه‌گذاران از عرضه سهام در سقف قیمتی روزانه، ارزش معاملات سهام را به رقم قابل‌توجه ۷ هزار و ۵۳۱ میلیارد تومان رساند. به نظر می‌رسد که پس از اتمام موج اصلاحی بازار سهام، شاخص‌ها در مسیر بازیابی سطوح از دست رفته قرار گرفته‌اند. در همین حال، در بازار ارز و طلا نیز دلار آزاد به انتهای کانال ۸۲ هزار تومان رسید و سکه امامی با قیمت ۵۹ میلیون تومان میان خریداران و فروشندگان معامله شد. بررسی‌ها حاکی از آن است که در روز‌های اخیر شکاف میان دلار در بازار غیر رسمی و بازار رسمی افزایش یافته است که این موضوع نیاز به توجه سیاستگذار ارزی دارد.

علی عبدالمحمدی: معاملات بورس تهران در روز پایانی هفته با رشد نماگر‌های سهامی پیگیری شد. در معاملات روز گذشته، شاخص‌کل با رشد ۱.۹۳درصدی همراه شد و به سطح ۲میلیون و ۸۱۴هزارواحدی رسید. شاخص هموزن نیز افزایش ۱.۳۶درصدی را تجربه کرد و به محدوده ۸۸۷هزارواحدی رسید.

در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار، ۰.۸درصد بر ارتفاع خود افزود و در کانال ۲۶هزارواحدی قرارگرفت. عبور شاخص‌کل بورس تهران از محدوده مهم ۲میلیون و ۸۰۰هزارواحدی، یکی از اخبار مثبت بازار دیروز بود که به‌نوعی نشانی از فروکش فضای ترس در بازار سهام است. با توجه به قفل‌شدن سهام در محدوده صف خرید، در معاملات دیروز، ارزش معاملات کمی به‌ثبت رسید و ۷هزار و ۳۷۱میلیاردتومان سهام، حق‌تقدم و صندوق سهامی میان خریداران و فروشندگان دست به‌دست شد.

همچنین در جریان دادوستد‌های روز گذشته، هزار و ۳۷۱میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد گردونه معاملات سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی شد. در پایان معاملات روز چهارشنبه، ۷۸درصد از نماد‌ها در محدوده مثبت و ۲۲درصد دیگر نیز در محدوده منفی تابلوی معاملات مورد معامله قرارگرفتند.

معاملات متفاوت هفتگی

معاملات بورس تهران در هفته گذشته در دو پرده متفاوت پیگیری شد. در سه روز نخست هفته، شاخص‌کل با افت همراه شد و از محدوده ۲میلیون و ۸۶۶هزارواحدی تا سطح ۲میلیون و ۷۵۸هزارواحدی عقب‌نشینی کرد، اما از روز سه‌شنبه، تقاضا در تالار شیشه‌ای افزایش پیدا کرد و شاخص‌کل از محدوده منفی به محدوده مثبت رسید. در روز پایانی هفته نیز شاخص‌کل با رشد قابل‌توجهی همراه شد و توانست مجددا کانال ۲میلیون و ۸۰۰هزارواحدی را بازپس‌گیری کند.

افزایش قیمت در بازار‌های موازی

در جریان معاملات روز گذشته، هرگرم طلای ۱۸عیار در قیمت ۵میلیون و ۴۷۰هزارتومان میان خریداران و فروشندگان معامله شد. سکه امامی نیز وارد کانال ۵۹میلیون‌تومان شد و ربع سکه و نیم‌سکه نیز به ترتیب در قیمت‌های ۱۸میلیون و ۲۰۰هزارتومان و ۳۲میلیون و ۳۰۰هزارتومان مورد معامله قرارگرفتند. افزایش قیمت دلار در بازار آزاد و افزایش بهای طلا در بازار جهانی از جمله دلایلی است که موجب‌شده تا قیمت‌ها در بازار طلا و سکه با رشد همراه شود.

وضعیت بازار در سال‌جاری

وضعیت بازار سهام در سال‌جاری به دو قسمت متفاوت تقسیم شده‌است؛ در هفت ماهه نخست امسال، با توجه به هجوم انواع و اقسام ریسک‌ها، بازار در مدار نزولی قرارگرفت و سازمان بورس به کرات برای کاستن از اثرات منفی ریسک‌های سیستماتیک، دامنه‌نوسان را در تالار شیشه‌ای دستکاری کرد و دامنه‌نوسان ۳درصدی الان نیز محصول همان دوران است.


بیشتر بخوانید:راهنمای شرکت در عرضه اولیه شمس + جزییات


ماجرا‌هایی مانند حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، عملیات وعده صادق۱، سقوط بالگرد حامل رئیس دولت سیزدهم و همراهان، بلاتکلیفی‌های سیاسی قبل از انتخابات، ترور اسماعیل هنیه در تهران، شهادت سیدحسن نصرالله و عملیات وعده صادق ۲ از جمله مهم‌ترین اتفاق‌هایی بودند که در هفت ماهه نخست سال‌جاری بر فضای بازار سهام سایه افکندند و موجبات ایجاد صف‌فروش در کف قیمتی روزانه را در بسیاری از نماد‌ها ایجاد کردند، به‌گونه‌ای‌که شاخص‌کل در روز دوم آبان به کف یک‌میلیون و ۹۷۰هزارواحدی رسید و کانال ۲میلیون‌واحدی را نیز از دست داد، اما پس از آن به‌تدریج با فروکش سطح تنش‌های منطقه بازار سهام وضعیت باثبات‌تری به خود گرفت و نماگر‌های سهامی در مسیر صعودی قرارگرفتند و شاخص‌کل توانست محدوده یک‌میلیون واحد افزایش ارتفاع را تجربه کند و از سطح یک‌میلیون و ۹۷۰هزارواحدی تا محدوده ۲میلیون و ۹۵۰هزارواحدی پیشروی داشته‌باشد، پس از آن نیز از نوزدهم دی ماه بازار سهام گرفتار افزایش عرضه‌ها در کلیت خود شد و موج اصلاحی در بازار شکل‌گرفت.

برخی از اهالی بازار سهام، عرضه‌های دو هفته اخیر تالار شیشه‌ای را به موضوع تحلیف ترامپ و آغاز به‌کار رسمی وی در کاخ‌سفید در ۲۰ ژانویه منسوب می‌دانستند که به‌نظر این گزاره چندان قابلیت اتکا ندارد و دلیل عرضه‌های روز‌های اخیر در تالار شیشه‌ای، نزدیکی شاخص‌کل به مرز روانی ۳میلیون‌واحدی و شناسایی سود میان سرمایه‌گذاران بود. البته که دست به‌دست شدن‌های این‌چنینی سهام درمیان سرمایه‌گذاران مختلف و چرخش پول میان صنایع در نهایت به نفع فضای بازار سهام خواهد بود و استحکام و ثبات بیشتری به روند‌های بازار سهام می‌بخشد.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کاردار فرانسه به وزارت امور خارجه احضار شد

این قاتل روزانه جان ۱۷۵ ایرانی را می‌گیرد

۱۰ انتصاب جدید با حکم مسعود پزشکیان

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

آب این مناطق تهران ۱۴ ساعت قطع می‌شود

عکس/پیام معنادار پسر اسطوره سینما برای بازیگر اوشین

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴

پوتین از حمله پهپادی اوکراین جان سالم به در برد

اطلاعیه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در خصوص واگذاری دو خودروساز

۱۳۰۰ زائر به هزینه پادشاه سعودی حاجی می‌شوند

هشدار درباره مصرف قرص‌های شب امتحانی!

کرمان موتور؛ ترجمان اهلیت در صنعت خودرو/ کار را به اهل آن بسپارید

اینفوگرافی/ افتخارات فیلم‌های ایرانی در جشنواره کن

فیلم/ طعنه المیرا شریفی مقدم به پزشک نما‌های فضای مجازی

گوجه سبز برای این افراد ضرر دارد

فوت ۷ دانشجوی علوم پزشکی بر اثر خودکشی در سال گذشته

قیمت سکه از مرز سرنوشت ساز عبور کرد

عکس آتلیه‌ای عروس ایرانی ۱۲۰ سال پیش در دوران قاجار با تور و گردنبند اعیانی

اینفوگرافی/ سهم هر ایرانی از درآمد‌های نفتی و مالیاتی چقدر است؟

عکس/ خداحافظی مسعود جوما از هواداران استقلال

عکس/ حسین فهمیده ۶۴ سال پیش در کودکی و کنار برادرش داوود

خشک شدن مهمترین منبع آب شرب مشهد توسط طالبان

عکس/ تشکر مجتبی جباری از هواداران استقلال

پدیده جذاب استقلال را بشناسید

عکس/ بیلیارد بازی کردن بازیگر جنجالی شام ایرانی

شهریه مدارس غیردولتی در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟

عکس/ بازدید رضاخان و محمدرضا پهلوی ۸۹ سال پیش از یک مدرسه دخترانه

باستانشناسی ایران اسیری زخم خورده در دست بیگانگان / پژوهشی از کنکاش ۴۰۰ساله اروپایی‌ها در آثار باستانی ایران

عکس/ واکنش رضا رشیدپور به توییت جنجالی مهر طالبی دارستانی

عکس/ پوشش شیک آخرین پادشاه افغانستان و همسرش ۶۰ سال پیش در پاریس

عکس/ حرکت خاص جمشید هاشم‌پور در کنار فرماندهان سپاه

عکس یادگاری اشرف، علیرضا، محمدرضا و شمس پهلوی ۸۹ سال پیش در سوئیس

رونمایی از جدیدترین بمب اتمی جهان در آمریکا + عکس

فیلم/ انتقاد مداح معروف از فقر شدید در خرمشهر

عکس/ اشکور نگین بنفش و زیبا بر دامن گیلان

سردار سلامی: ما در جنگ کاملیم اما مردم در آرامشند

فیلم/ شباهت جالب نگار جواهریان به بازیگر مشهور ترک

عکس/ نوه ناصرالدین شاه ۱۲۰ سال پیش در حال بازی شطرنج

ابلاغ قیمت برق استخراج مجاز رمزارز + جزییات

عکس/ زیبایی خاص حوری تاسیان در اتاق گریم

اولین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس از راه رسید

عکس/ پرواز پرندگان در غروب سرخ و حیرت انگیز بوشهر

واکنش مدیران پرسپولیس به ادعای غرامت به گندوز

جعفر پناهی کیست؟/ مروری بر سینمای مستقل فیلم ساز برنده نخل طلای کن

عکس/ لحظه عجیب و خوفناک برخورد صاعقه به درخت

عکس/ پوشش جالب نرگس محمدی در یک مراسم

اولین افت قیمت بیت‌ کوین پس از رکوردشکنی تاریخی

فشار‌های تورمی فزاینده بر بازار ساخت‌وساز مسکن

عکس/ استوری محمد نوری برای هواداران استقلال