تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۳

هشدار جدی ترامپ به نتانیاهو درخصوص ایران

جیمز جفری، عضو اندیشکده ویلسون معتقد است که رئیس جمهور آمریکا در دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به او هشدار خواهد داد که در صورت نقض آتش‌بس در غزه، ایران با قدرت قبل به صحنه بازمی‌گردد و سعودی‌ها در شرایط خود برای گفت‌و‌گو با اسرائیل بازنگری خواهند کرد.

هشدار جدی ترامپ به نتانیاهو درخصوص ایران

اقتصاد۲۴- روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی با عنوان «وضعیت روابط ترامپ و نتانیاهو پیچیده است» نوشت: دونالد ترامپ قرار است امروز (به وقت محلی آمریکا) با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر (رژِیم) اسرائیل دیدار کند. این اولین دیدار ترامپ با رئیس یک «کشور خارجی» در کاخ سفید در دور دوم ریاست جمهوری اش است که در بازه زمانی مهمی برای روابط ایالات متحده با اسرائیل صورت می‌گیرد. برای ترامپ، دیدار امروز فرصتی است تا نقش معامله‌گری را که دوست دارد ایفا کند و نتانیاهو را به سمت آتش بس دائمی سوق دهد که در حقیقت به وعده انتخاباتی جاه طلبانه ترامپ برای «بازگرداندن صلح به خاورمیانه» کمک می‌کند. این دو قرار است ساعت ۴ بعد از ظهر (۱۲:۳۰ امشب سه شنبه به وقت تهران) در دفتر ترامپ در کاخ سفید ملاقات کنند.

«جیمز جفری»، دیپلمات کهنه کاری که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ حضور داشت می‌گوید که «انتظار دارد ترامپ برای برقراری آتش بس دائمی در نوار غزه فشار بیاورد، اقدامی که راه را برای عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی و شاید هم تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی هموار خواهدکرد.» جیمز جفری در این باره می‌گوید: این مساله برای برخی در ائتلاف نتانیاهو نفرت انگیز است و بقای سیاسی او را تهدید می‌کند، این چیزی است که من فکر می‌کنم بزرگترین بحث خواهد بود و من معتقدم که ترامپ در این دوئل با نتانیاهو پیروز خواهد شد.

نتانیاهو برای درک بهتر موضع ترامپ در قبال ایران به دقت به او گوش خواهد داد، زیرا بنا به گزارش ها، اسرائیل در حال بررسی حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران است. برخی در حزب خود او قبلا حمایت خود را از چنین اقدامی ابراز داشته‌اند و این در حالی است که ترامپ درباره این موضوع کمتر صحبت می‌کند.

جیمز جفری که اکنون ریاست «برنامه خاورمیانه» را در اندیشکده ویلسون بر عهده دارد در ادامه می‌گوید: بدون این سیاست، ایران به آرامی به شرایط قبل برمی‌گردد، سعودی‌ها در شرایط خود در منطقه بازنگری خواهند کرد و مردم شروع به حمایت از دور دیگری از مقاومت می‌کنند، چه در غزه و چه در کرانه باختری. در چنین شرایطی همه چیز به آرامی از هم می‌پاشد.

ترامپ روز دوشنبه در دفتر بیضی شکل در دیدار با خبرنگاران گفت که «هیچ تضمینی» برای حفظ آتش بس موقت در نواز غزه وجود ندارد. او گفت: «منظورم این است که من مردم را دیده‌ام که مورد خشونت قرار گرفته‌اند. تا به حال چنین چیزی را ندیده‌ام، من هیچ تضمینی ندارم که صلح حفظ شود.» در ادامه این جلسه، استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ در خاورمیانه در اظهارنظری خوش‌بینانه‌تر به خبرنگاران حاضر گفت که آتش بس «پابرجا است» و آنها «مطمئنا امیدوار» هستند که این وضع ادامه پیدا کند. ویتکاف و مایکل والتز، مشاور امنیت ملی ترامپ، روز دوشنبه با نتانیاهو دیدار کردند که دفتر او این دیدار را «مثبت و دوستانه» توصیف کرد.


بیشتر بخوانید:ایران و آتش‌بس؛ محور اصلی رایزنی اسراییل و امریکا


«مایکل کوپلو»، مدیر ارشد سیاست گذاری در مجمع سیاست گذاری اسرائیل نیز اعلام کرده است که اظهارات روز دوشنبه ترامپ نشان می‌دهد که رئیس جمهور این واقعیت را می‌داند که توافق ممکن است از هم بپاشد. اسرائیلی‌ها در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد ادامه کنترل حماس بر غزه، تمایلی به رفتن به مرحله بعدی آتش بس نشان نداده‌اند. این نگرانی‌ها می‌تواند پیامد‌های سیاسی برای نتانیاهو از سوی حامیان خود او داشته باشد. ترامپ و ویتکاف هر دو انرژی بسیاری برای برقراری این آتش‌بس تا پیش از بازگشت رسمی ترامپ به کاخ سفید صرف کردند.

واشنگتن پست در ادامه این گزارش ادعا می‌کند که نتانیاهو برای درک بهتر موضع ترامپ در قبال ایران به دقت به او گوش خواهد داد، زیرا بنا به گزارش ها، اسرائیل در حال بررسی حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران است. برخی در حزب خود او قبلا حمایت خود را از چنین اقدامی ابراز داشته‌اند و این در حالی است که ترامپ درباره این موضوع کمتر صحبت می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود که ترامپ و نتانیاهو در این دیدار اختلاف‌های شخصی را هم مطرح کنند. این دو نفر در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ با هم دوست بودند، اما پس از پیروزی بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ و تبریک نتانیاهو به رئیس جمهور آمده از حزب دموکرات، روابط آنها تیره شد. ترامپ به طور علنی و خصوصی از نتانیاهو انتقاد کرده و دولت نتانیاهو را پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ مقصر دانست.

ترامپ در ماه آوریل به مجله تایم گفت: «بی بی به درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد مورد انتقاد قرار گرفته است. در مصاحبه دیگری در ۲۵ نوامبر، زمانی که مجله تایم از ترامپ پرسید که آیا به نتانیاهو اعتماد دارد یا خیر، او پاسخ داد: «من به هیچ کس اعتماد ندارم.»

جیمز جفری در این‌باره می‌گوید: هر دو آنها خود را به عنوان قدرت برتر در اتاق مذاکره می‌بینند و این بدان معناست که آنها به نوعی یکدیگر را درک می‌کنند، اما همچنین قرار نیست هیچ‌کدام از آنها اختلافات را با دیگری کنار بگذارند. آنها با هم کنار می‌آیند، اما من فکر می‌کنم که هر یک از آنها می‌خواهد بازیگر مسلط صحنه باشد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قلعه‌نویی در قطر خاطرات دوران جوانی را زنده کرد + عکس

عکس/صداوسیما با کپی‌برداری از پشه چهره ترامپ را نقاشی کرد

عکس/زرنگ‌بازی یک دانش‌آموز

زمان رونمایی درویش از لژیونر مشهور مشخص شد

چگونه امارات به دومین قطب بزرگ تجارت طلا در جهان تبدیل شد؟/ بازی کثیف دبی در سودان برای تشکیل «امپراتوری طلایی»

جذب مجید حسینی برای مدیران استقلال شَر شد!

فرمانده کل سپاه: هر طرفی که در ماجراجویی علیه ایران شرکت داشته باشد، بهای آن را خواهد پرداخت

توئیت جدید جویباری هواداران استقلال را شاکی کرد

نگرانی تل‌آویو از سفر عراقچی به مصر

آتش‌سوزی ۱۴ساعته در مناطق صعب‌العبور کرمان

خروج هفت واگن باری در لرستان؛ مسیر ریلی شمال – جنوب مسدود شد

هوای تهران از شنبه دوباره گرم می‌شود

سگ‌گردانی در این شهر ممنوع شد

عکس/دیدار خاتمی و سیدحسن خمینی

اظهارات تازه شمخانی درباره وضعیت مذاکرات

فیلم/صفحه برند خانمی مسدود شد

کمک بزرگ پوتین به ترامپ برای توافق با ایران!

نرجس سلیمانی به جای زاکانی عذرخواهی کرد

تیم بعدی لیونل مسی مشخص شد

هواداران استقلال برای روز شنبه قرار گذاشتند

فیلم/روایت مهاجر افغان بازگشته از ایران

عکس/لغو مشکوک جلسات قاسمیان پس از حواشی عربستان!

عکس/جشن با شکوه رضا گلزار برای تولد همسرش!

صادرات چه محصولاتی از ایران در ازبکستان بازار دارد؟

۷ کشته بر اثر تصادف دو خودرو در میناب هرمزگان

گفتگوی تلفنی پزشکیان با امیر قطر

واشنگتن انتظار دارد تهران پیشنهاد اولیه ایالات متحده را رد کند

حسین‌‍‌نژاد و پرسپولیس؛ شوخی شوخی، جدی شد؟

تصویر جالبی که امروز از نقشه تهران منتشر شد

آخرین مهلت خروج قانونی اتباع افغانستانی از کشور

تصاویری از فرزند رهبر انقلاب در حرم امام خمینی

دو مکان مدنظر ایران برای کنسرسیوم غنی‌سازی

هشدار معنادار روسیه به آمریکا درخصوص ایران

فوت پاکبان مشهدی بخاطر بی‌احتیاطی یک راننده

کشیدن یک زن توسط گشت + فیلم

عکس/استایل رنگارنگ همسر ستاره ملی‌پوش محبوب

عکس/دختر ایرانی در جمع ستاره‌های آینده دار آسیا

عکس/خواب خوش امیر جدیدی در کنار سگ‌های بامزه‌اش

فرمانده سپاه فومن: جهنم به دلایل فنی خاموش شد

نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۳ چقدر کاهش یافت؟

اینفوگرافی/ قیمت گوسفند زنده طی ۱۰ سال گذشته

عکس/ چهره ایلان ماسک در کنار همسر سومش ۷ سال پیش

اینفوگرافیک/ با مصرف این خوراکی‌ها گرمازده نمی‌شوید

چرا عرضه خودرو در بازار سهام همچنان بهترین گزینه است؟

عکس/ نماز خواندن سعید جلیلی پشت سر سید علی خمینی

اینفوگرافی/ نرخ دوپینگ ۱۰ سال اخیر رشته‌های ورزشی ایران

هشدار صریح یک اقتصاددان درباره تورم مسکن

پرمصرف های برق را گزارش دهید و جایزه بگیرید!

چشمک آمریکا به قطعنامه تروئیکا علیه ایران

فیلم/ لحظه دستگیری اعضای شبکه داعش در تهران