تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
دو دستگی در بازار

صدای پای نوروز در بازارها؛ همدستی دلار و سکه

از بازار ارز و سکه صدای ناکوک به گوش می‌رسد، از درهم و طلا صدای کاهش می‌رسد، از دلار تهران و ربع سکه صدای افزایش. چرا این دو دستگی در بازار اتفاق افتاده؟ اثر نوروز روی حال و هوای فعلی بازار چیست؟

دلار

اقتصاد۲۴- بازار‌ها که زمانی مثل یک ارکستر هماهنگ می‌نواختند، حالا به یک گروه ناهماهنگ تبدیل شده‌اند که هر کدام ساز خودش را می‌زند؛ بازار سکه، طلا، درهم و دلار هرات بر مدار کاهش بودند، اما دلار و سایر قطعات کوچک‌تر سکه در برابر کاهش مقاومت کردند. بازار سکه و طلای آبشده نوسان کاهشی کانالی داشتند و قیمت درهم و دلار هرات هم با افت به سمت کف کانال و مرز‌های حمایتی حرکت کردند. در گروه کاهشی بازار، حباب‌ها آب رفتند، اما در گروه نوسانی بازار شاهد افزایش حباب بودیم.

چرا بازار‌ها که مثل دانه‌های تسبیح عمل می‌کردند در روز‌های آخر اسفند، انسجام ندارند؟

به عقیده فعالان بازار دلیل جدایی بازار‌ها نزدیک شدن به عید است که در برخی بازار‌ها تقاضا ایجاد کرده است. از منظر آنها با نزدیک شدن به عید نوروز تقاضای دلار مسافرتی و یک دلاری و دو دلاری سریالی در بازار افزایش پیدا کرده و این مورد باعث شده تا متفاوت عمل کنند. در بازار سکه هم قطعات کوچیکتر با استقبال بیشتری برای تقاضای عید مواجه شده که طبیعی است.

در بازار سه‌شنبه شاهد فروش یک دلاری و دو دلاری سریالی بودیم. نرخ اعلامی برای این دلار‌ها بالای ۱۱۰ هزار تومان عنوان می‌شد.

در بازار این روز‌ها شاهد یک پدیده جدید هستیم. در این روز‌ها در گروه‌های معاملاتی تلگرام یکسری فروش تتر دیده می‌شود که نرخ اعلامی کمتر از نرخ تتر صرافی‌هاست. معامله‌گران توصیه می‌کنند در بازار ناهار مجانی وجود ندارد و اگر به چنین موردی برخوردید بدانید که کلاه‌برداری است.

بعد از رونمایی بازار از قیمت حواله طلای آب‌شده ۱۴۰۴، نرخ سکه حواله ۱۴۰۴ هم به بازار آمد. نرخ‌های اعلامی برای حواله طلای آبشده که در روز دوشنبه به مرز مقاومت در کانال ۳۱ میلیون رسیده بود در روز سه‌شنبه با کاهش کانال ۳۱ میلیون را از دست داد. با این کاهش نرخ حواله طلا حباب طلا هم آب رفت و با افت دو درصدی به حوالی هشت درصد رسید. قیمت طلای آب‌شده در بازار حوالی ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اعلام می‌شد. با آمدن نرخ حواله طلای ۱۴۰۴ یک اتفاق دیگر هم در بازار افتاده و آن اینکه سایت‌های چارت‌دهی نرخ نقدی نمی‌دهند و به واسطه این موضوع تحلیل تکنیکال قیمت نقدی طلا از دسترس خارج شده است.


بیشتر بخوانید: هشدار نایب رئیس سابق اتحادیه طلا: طلای آب‌شده نخرید


با این حال که قیمت سکه در روز سه‌شنبه با کاهش به کانال ۷۷ میلیون رسید، نرخ حواله سکه ۱۴۰۴ در کانال ۸۰ میلیون معامله شد.

اخبار منفی و مثبت در بازار جالب توجه معامله‌گران است و هر گروه با توجه به پوزیشن معاملاتی خبر مورد نظر را منتشر می‌کنند. گروه فروشنده بازار، خبر‌های دور چهارم مذاکرات ایران و اروپا را مخابره می‌کنند. اما در مقابل گروه خریدار بازار صحبت‌های دبیر انجمن پتروشیمی که دو روز پیش در برنامه تلویزیونی گفته بود بانک مرکزی به من زنگ زده گفته ۱۰ هزار تومان دلار را بالا ببریم شما چقدر ارز می‌آورید، دست به دست می‌کردند. بعد از این اظهارات یک فضای منفی در بازار شکل گرفت.

همچنین از منظر معامله‌گران روز چهارشنبه به خاطر جلسه شورای امنیت مهم است. خبرگزاری رویترز اعلام کرده شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه برای بررسی توسعه ذخایر اورانیوم غنی‌شده نزدیک به سطح تسلیحاتی ایران تشکیل جلسه می‌دهد.

اما در این روز‌ها اخبار ریزش بازار سهام بخث داغ تمامی کانال‌ها و گروه‌هاست و به طرز عجیبی وایرال شده است. بازار سهام در بیش از یک هفته گذشته که همتی استیضاح شده بر مدار کاهش بوده و شاخص سهام، حوالی ۱۶۰ هزار واحد ریزش داشته است. عمده خبر‌ها در مورد این بود که نماینده‌های مجلس باید پاسخگوی این اتفاق باشند. در کنار ریزش بازار سهام در ایران ریزش بازار سهام آمریکا بعد از سیاست‌های ترامپ هم مورد توجه معامله‌گران بود.

در بازار سه‌شنبه قیمت دلار هرات در ۹۲ هزار و ۸۰۰ تومان بازگشایی کرد و در ادامه با کاهش درهم همراهی داشت. قیمت دلار هرات با کاهش ۶۰۰ تومانی به سطح حمایتی ۹۲ هزار و ۲۰۰ تومان رسید و در این محدوده بسته شد. وضعیت بلوکه در بازار ارز هرات همچنان برقرار است، اما به نظر می‌رسد نسبت به روز‌های گذشته از میزان بلوکه کمتر شده است.

قیمت دلار تهران با گپ مثبت در ۹۳ هزار تومان آغاز به کار کرد و نوسان رنجی بین مرز کانال ۹۳ هزار و ۹۲ هزار تومان داشت. قیمت دلار تهران در نهایت در ۹۲ هزار و ۹۵۰ تومان بسته شد که نسبت به روز دوشنبه افزایش ۲۰۰ تومانی داشته است. قیمت تتر همچنان از قیمت دلار تهران عقب است و در روز سه‌شنبه در زیر میانه کانال ۹۲ هزار تومان نوسان داد.

قیمت درهم با گپ منفی ۵۰ تومانی در ۲۵ هزار و ۵۵۰ تومان بازگشایی کرد و درادامه کاهشی دنبال شد. قیمت درهم با کاهش ۲۵۰ تومانی در نهایت در ۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان به کار خودش پایان داد. حباب دلاری درهم که از ابتدای هفته بالای هزار تومان برآورد می‌شد با حرکت متناقض دلار تهران به منفی رسید.

قیمت سکه روز سه‌شنبه را با گپ مثبت ۳۰۰ هزار تومانی در ۷۸ هزار و ۵۰۰ هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه با کاهش کانال ۷۸ میلیون را از دست داد. قیمت سکه با افت یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی نسبت به نرخ ابتدایی در نهایت در ۷۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بسته شد. حباب سکه هم با کاهش دو درصدی به ۲۱ درصد رسید که نشان می‌ده قیمت بازاری سکه ۱۳ میلیون و ۷۴۵ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود.

منبع: اکو ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دلیل تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان چیست؟

ادعای جنجالی ترامپ درباره ایران

واکنش وزارت خارجه به اقدام نژاد‌پرستانه آمریکا

جزئیات جدید از زمان واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیک

زمان واریز حقوق خرداد ماه بازنشستگان اعلام شد

واکنش آذری جهرمی به اختلافات ترامپ و ایلان ماسک

ادعای جنجالی وزیر دفاع آمریکا درباره ایران

پیش بینی بورس امروز شنبه ۱۷ خرداد۱۴۰۴

دستور ویژه وزیر کشور در پی قتل الهه حسین نژاد

افزایش بی‌عدالتی در دسترسی مردم به مسکن/ دلیل دولت برای حذف کمیسیون تخصصی مسکن چه بود؟

نتانیاهو: به مخالفان حماس اسلحه می‌دهیم

ارسال پیامک به نمایندگان مجلس علیه وزیر پیشنهادی اقتصاد

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

خطرات خوردن جگر خام برای بدن

خوراکی‌هایی که در روزهای گرم نباید بخورید

این غذاها را به‌عنوان صبحانه نخورید

زندگی لوکس قرضی؛ چگونه شبکه‌های اجتماعی نسل Z را به بدهکاری می‌کشانند؟/ ظاهر فریبنده و جیب خالی، ماجرای نسل جدید در اینستاگرام

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۷ خرداد ۱۴۰۴/ بلاتکلیفی معامله‌گران در بازار طلا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۷ خرداد ۱۴۰۴/ بازار دلار چشم‌انتظار سیگنال جدید

نامه مشترک نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه به روبیو و ویتکاف

فیلم/ گذشته تاریک قاتل الهه از زبان همسر سابقش

فیلم/ واکنش چمران به سگ‌گردانی برخی از مردم در پارک‌های تهران

توضیح عبدالناصر همتی در پی واکنش نمایندگان مجلس به اظهاراتش

اعتراض فدراسیون فوتبال به قضاوت دیدار با قطر

فیلم/ رسایی: هدف فتنه‌های داخلی، ضربه به ولی فقیه است

آمریکا از تشدید فشار حداکثری بر ایران خبر داد

ممنوعیت سگ‌گردانی به جنوب تهران رسید

فیلم/ لحظه پیدا‌شدن پیکر الهه حسین‌نژاد

فیلم/ عموی الهه حسین نژاد: شایعه نیاز مالی ما کذب است

بازداشت یک ساکن قدس شرقی به اتهام همکاری با ایران

فیلم/ شرط عجیب مارادونا برای مصاحبه با خیابانی

عراقچی: پیروی از فتوای رهبر درباره سلاح هسته‌ای وظیفه ماست

عکس/ پرچم پرسپولیس روی مزار الهه حسین‌نژاد

تمرینات تیم ملی پیش از دیدار با کره شمالی

عکس/ کلاهبرداری به‌عنوان خانواده الهه حسین‌نژاد

آقای گل ترکیه در آستانه پیوستن به پرسپولیس

وتوی آمریکا آتش‌بس غزه را خاموش کرد

پیشنهاد پناهندگی روسیه به ایلان ماسک

هفته‌ای خنک در انتظار تهرانی‌ها

وزیر دفاع آمریکا: امیدوارم ایران برنامه هسته‌ای‌اش را جمع‌آوری کند