تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۳

شاهکار ۳۰ سال پیش ایلان ماسک و بردارش کیمبال + عکس

«ایلان ماسک» بیش از آنچه مردم فکر می‌کنند، در شکل‌دادن به دنیای فناوری نقش داشته است. Zip۲ اولین تلاش مهم ایلان ماسک در عرصه کارآفرینی بود که آن را سال ۱۹۹۵ همراه برادرش، «کیمبال ماسک»، و «گرگ کوری» تأسیس کرد. این شرکت علاوه‌بر آنکه زمینه‌ساز موفقیت‌های بعدی او، مانند پی‌پال، تسلا و اسپیس‌ایکس، شد، راه را برای اپلیکیشن‌های مهمی مانند گوگل مپس و ویز هموار کرد.

ایلان ماسک و بردارش کیمبال

اقتصاد۲۴- اکنون در هر گوشی هوشمندی اپلیکیشن مسیریابی وجود دارد. ایلان ماسک در رسیدن به این نقطه نقش مهمی ایفا کرده است. ایده زیپ ۲ از شناخت ایلان ماسک از پتانسیل اینترنت در دوران ابتدایی آن در دهه ۱۹۹۰ شکل گرفت. پس از ترک دوره دکتری در دانشگاه استنفورد، ماسک و برادرش تصمیم گرفتند پلتفرم آنلاینی ایجاد کنند که جست‌و‌جو‌های جغرافیایی شخصی‌سازی‌شده و یادآوری خودکار آدرس کاربر را ارائه کند.

هدف آنها کمک به کسب‌وکار‌ها برای حضور آنلاین بیشتر و ارائه ابزار‌هایی به مصرف‌کنندگان برای یافتن خدمات محلی بود. این ایده در زمان خود بسیار نوآورانه بود؛ زیرا اکثر کسب‌وکار‌ها هنوز وارد فضای آنلاین نشده بودند.

این شرکت ابتدا با نام «Global Link Information Network» ثبت شد و با بودجه‌ای محدود آغاز به کار کرد. سپس از سرمایه‌گذاران مختلف و کمک‌های گرگ کوری تأمین شد. همچنین طبق گزارش‌ها ایلان ماسک ظاهراً مقداری کمک مالی نیز از پدرش برای تأسیس این استارتاپ گرفته بود، هرچند میزان دقیق آن مشخص نیست.

طبق مصاحبه‌های قدیمی ایلان ماسک درباره Zip۲، روز‌های اول این شرکت با کار سخت و محدودیت‌های مالی همراه بود. برادران ماسک در دفتر کارشان زندگی می‌کردند و در مراکز YMCA دوش می‌گرفتند؛ YMCA سازمانی غیرانتفاعی و جهانی است که هدف اصلی آن کمک به جوانان بود تا در شهر‌های بزرگ از امکانات مناسب برای زندگی و پیشرفت برخوردار شوند. همچنین ایلان شخصاً بیشتر کدنویسی پلتفرم زیپ ۲ را با استفاده از زبان‌های C و C++ انجام داد تا لیست کسب‌وکار‌ها را با فناوری نقشه‌برداری ترکیب کند.

شاهکار ۳۰ سال پیش ایلان ماسک و بردارش کیمبال + عکس

Zip۲؛ اولین استارتاپ ایلان ماسک

باوجود این تلاش‌ها، زیپ ۲ ابتدا در جذب مشتری موفق نبود. محصول اولیه ساده و اغلب کُند بود، اما پس از مدتی Zip۲ هم از نظر مالی و هم از نظر فرهنگی موفقیت بزرگی کسب کرد. طبق گزارش‌ها، فوریه ۱۹۹۹ شرکت کامپک کامپیوتر (Compaq Computer Corporation) زیپ ۲ را ۳۰۷ میلیون دلار نقدی و سهام خریداری کرد. این معامله یکی از بزرگ‌ترین خرید‌های آن زمان محسوب می‌شد. ایلان ماسک شخصاً ۲۲ میلیون دلار از فروش این شرکت به دست آورد که منابع مالی لازم برای تأسیس شرکت بعدی خود، X.com (پی‌پال فعلی)، را فراهم کرد. آن سال ایلان ماسک فقط ۲۷ سال داشت.

اکنون شاید کم‌تر کسی نام Zip۲ را شنیده باشد، نمی‌توان تأثیر آن را بر پلتفرم‌هایی مانند گوگل مپس و ویز نادیده گرفت.

منبع: دیجیاتو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

استایل متفاوت شیرین تاسیان جلب‌توجه کرد

عکس/بازیگر معروف سریال ستایش در یک قاب خانوادگی

عکس تماشاییِ صحرا اسداللهی و رفیق صمیمی‌اش با چادر گل گلی

نتایج عجیب یک تحقیق درباره گیاهخواری!

قاب عاشقانه بازیگر یوسف پیامبر در کنار همسرش

فشار از بیرون، مذاکره از درون؛ قطعنامه شورای حکام ابزار امتیازگیری آمریکا در گفت‌و‌گو با ایران/ بازگشت تهران به نقطه نفس‌گیر

فیلم/لامبورگینی اونتادور در خیابان‌های تهران

کشف جسد دختر جوان در پاکدشت

اسرائیل در حال بررسی اقدام نظامی علیه ایران است‌

تهدید رسمی ایران به خروج از NPT/ ارسال نامه به شورای امنیت سازمان ملل

آمریکا در آستانه مذاکرات ایران را تحریم کرد

پیام معنادار سردار قاآنی در آستانه مذاکرات

پایان تلخ امیر و شیرین سریال تاسیان لو رفت!

طرز تهیه یک غذای خوشمزه بدون گوشت و مرغ

شهروندان پایتخت منتظر هوای جهنمی باشند

واکنش لاریجانی به صدور قطعنامه علیه ایران

ترامپ به روند مسالمت‌آمیز با ایران متعهد است

آتش‌سوزی در پتروشیمی خارگ کشته داد

داور سرشناس ایرانی افتتاحیه جام‌جهانی را سوت می‌زند

ادعای تازه درباره طرح اسرائیل برای حمله به ایران

عکس/تنها بازمانده سقوط هواپیما در هند

قاب پربازدید همایون شجریان با روحانی مشهور

این جمله از پزشکیان در ساعات اخیر خبرساز شد

سهم معنادار ایران در صندوق بین‌المللی پول

رقیب چینی سانتافه و سورنتو به میدان آمد+ عکس

خداحافظی سعید صادقی از پرسپولیس

واکنش اتحادیه اروپا به قطعنامه شورای حکام

اگر هدف تهدید‌ها ترساندن ایران است، آب در هاون نکوبید!

توافق استقلال با بازیکن مورد علاقه هواداران

فرزانه صادق از دولت پزشکیان استعفا داد؟

بیانیه تروئیکا و آمریکا درباره صدور قطعنامه علیه ایران

جزئیاتی از تحرکات مشکوک آمریکا بیخ گوش ایران

زندگی فوق لاکچری بشار اسد در مسکو

سعید سحرخیزان به یک شرط استقلالی می‌شود

عکس/ جدیدترین عکس الهام حمیدی

تمام سرنشینان هواپیمای هندی جان باختند

اینفوگرافی/ رتبه ایران در شاخص تاب‌آوری جهانی

فعال‌سازی اینترنت استارلینک برای گوشی‌های آیفون

برداشت گل‌گاوزبان در روستای آغوزبن کندسر

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت روز زعفران + جدول

قیمت انواع موتور سیکلت در بازار + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

طبل جنگ در خاورمیانه؛ آیا توافق با امریکا از دست رفته و جنگ نزدیک است؟ / نشانه‌های درگیری نظامی ظاهر شد

ماجرای قتل هولناک یک دختر افغان در پاکدشت تهران چه بود؟

اینفوگرافی/ اگر در آسانسور گیر کردیم چیکار کنیم؟

عارف آقاسی استقلالی شد+ عکس

فیلم/ تجمع دلواپسان در حمایت از کاظم صدیقی

پرداخت وام مسکن ۴۰۰ میلیونی به دهک‌های یک تا ۳