تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
سایه قطعنامه روی بازار ارز

دلار ماشه را کشید

روز پنج‌شنبه نرخ ارز در بازار آزاد برای دومین بار در تاریخ از مرز ۱۰۰ هزار تومان گذشت. این افزایش قیمت تحت‌تاثیر اخبار مربوط به فعال‌شدن مکانیسم ماشه توسط سه کشور اروپایی بود. این در حالی بود که قیمت دلار مرکز مبادله ۷۱ هزار و ۹۸۴ تومان بود.

افزایش قیمت دلار

اقتصاد۲۴- ریسک‌های سیاسی همچنان اصلی‌ترین عامل در افزایش نرخ ارز طی روز‌های گذشته بودند. با اعلام رسمی خبر فعال‌شدن مکانیسم حل اختلاف توسط تروئیکای اروپایی، نرخ دلار روند صعودی چند روز گذشته را ادامه داد تا بار دیگر پس از فروردین امسال به رقم ۱۰۰ هزار تومانی برسد. روز پنج‌شنبه سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه که عضو برجام هستند، طی نامه‌ای رسمی به شورای امنیت سازمان ملل، فرآیند حل اختلاف مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ را به جریان انداختند.

 به همین منظور شورای امنیت نیز به درخواست سه کشور عضو برجام، بعد از ظهر روز جمعه به وقت تهران تشکیل جلسه‎‌ی غیرعلنی می‌دهد. از این تاریخ، فرصت ۳۰ روزه برای حل اختلاف و اعلام تصمیم جدید طرفین وجود دارد. در صورتی که در زمان باقی‌مانده، طرفین به تصمیم جدید نرسند، تحریم‌های قبلی سازمان ملل که تحت قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی شده بودند، مجددا اجرا می‌شوند.


بیشتر بخوانید: سرگردانی اقتصاد ایران از پیامد‌های مکانیسم ماشه


کشور‌های اروپایی اعلام کرده‌اند که در‌های دیپلماسی همچنان گشوده‌اند و انتظار دارند طی فرصت ۳۰ روزه، مذاکرات برای رسیدن به تصمیم جدید ادامه یابد. وزارت امور خارجه ایران نیز در واکنش به فعال‌شدن مکانیسم ماشه، آن را تصمیمی غیرقانونی و ناموجه دانست که پیگیری مسیر دیپلماتیک را پیچیده‌تر می‌کند. چین و روسیه، دو کشور دیگر عضو شورای امنیت نیز در واکنش به تصمیم اروپا، اعلام کرده‌اند که مساله هسته‌ای ایران در مرحله حساسی قرار دارد و باید از مسیر گفت‌و‌گو دنبال شده و مذاکرات از سر گرفته شود. همچنین بنا به اخباری، این دو کشور پیش‌نویس تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ را نهایی کرده‌اند.

روز پنج‌شنبه، با انتشار اخبار مرتبط با تصمیم تروئیکای اروپایی و احتمال بازگشت تحریم‌های سازمان ملل، دلار آزاد با افزایش ۱۵۰۰ تومانی نسبت به روز گذشته به قیمت ۱۰۰ هزار و ۵۰ تومان رسید تا بالاترین قیمت از فروردین امسال را رقم زند. با این حال نرخ دلار اسکناس مرکز مبادله ۷۱ هزار و ۹۸۴ تومان اعلام شد که حاکی از اختلاف بیش از ۲۸ هزار تومانی با دلار آزاد است.

با وجود اختلاف بالا میان نرخ ارز تجاری و غیرتجاری در این شرایط، امکان مداخله بازارساز برای کاهش نرخ آزاد وجود دارد. قیمت جهانی طلا نیز روز گذشته افزایشی بود و با وجود افزایش قیمت دلار، قیمت انواع سکه و گرم طلای ۱۸ عیار نیز افزایش یافت. قیمت سکه امامی با ۲‌میلیون و ۸۵۵ هزار تومان افزایش به رقم ۹۳‌میلیون و ۵۰۵ هزار تومان رسید. قیمت نیم‌سکه و ربع‌سکه به ترتیب به رقم ۴۹‌میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۲۸‌میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیدند. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با ۲۰۰ هزار تومان افزایش به ۸‌میلیون و ۳۴۳ هزار تومان رسید و رکورد تاریخی جدیدی را ثبت کرد.

منبع: دنیای اقتصاد
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
وحید
0
0
شنبه ۰۸ شهريور ۱۴۰۴
قیمت دلار و طلا خطر ناک تر از جنگ اسراییله،چون این دفعه مردم از گرونی ناراحت و عصبانی ونسبت به نظام بدبین،مردم معیشت براشون مهمه و هیچ ،اگه قیمتها بالانس نشه وسریع پایین نیاد اونوقت در صد نارضایتی رو خوب و سریع میتونید ببینید وانتظار حکومت از انسجام وپشتیبانی مردم ازشون ...فکر کنم تو هواست
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار