تاریخ انتشار: ۱۴:۱۷ - ۱۲ مهر ۱۴۰۴

سرمایه‌گذاری خطرناک طلای آبشده

عضو هیات رئیسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران با اشاره به ممنوع نبودن خریدوفروش طلا آب شده گفت مردم عادی نباید برای سرمایه‌گذاری از آن استفاده کنند

سرمایه گذاری پرریسک طلای آبشده

اقتصاد۲۴- عضو هیات رئیسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران با تأکید بر اینکه خرید و فروش طلای آبشده از نظر قانونی ممنوع نیست، اما به هیچ عنوان برای مردم عادی توصیه نمی‌شود، گفت: طلای آبشده کالایی تخصصی است که باید تنها میان طلافروشان و سازندگان مصنوعات معامله شود؛ چرا که ورود افراد غیرحرفه‌ای به این بازار می‌تواند آنان را با خطراتی از جمله تقلب در عیار و دشواری نقدشوندگی روبه‌رو کند.

با وجود آنکه خرید و فروش طلا از گذشته‌های دور در فرهنگ، سنت و اقتصاد ایران جایگاه ویژه‌ای داشته و همواره به‌عنوان کالایی ارزشمند و مطمئن شناخته شده است، در سال‌های اخیر طلای آبشده به یکی از پدیده‌های نو در بازار طلا تبدیل شده است.

این شکل از سرمایه‌گذاری که تفاوت‌های محسوسی با خرید و فروش مصنوعات یا سکه دارد، در مدت کوتاهی توانسته توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و حتی مردم عادی را جلب کند. بسیاری از فعالان بازار معتقدند گرایش روزافزون به خرید طلای آبشده بازتابی از شرایط اقتصادی، نوسانات قیمت و تمایل مردم به نقدشوندگی سریع‌تر دارایی‌هاست.

طلای آبشده نرخ کارمزد کمی دارد و شاید همین موضوع باعث شده بیشتر پس انداز‌ها برای خرید انواع طلا به سمت آن متمایل شوند، اما مخاطرات آن برعکس کارمزد کم، زیاد است.


بیشتر بخوانید: طلا در مسیر ۴ هزار و ۲۰۰ دلاری


مطابق قانون، خرید و فروش طلای آبشده ممنوعیتی ندارد، اما در اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر، مصوبه‌ای وجود دارد که واحد‌های صنفی حق فروش طلای آبشده به مردم عادی و اشخاص را ندارند و کار بر روی طلای آبشده یک فعالیت تخصصی مربوط به سازندگان طلا است.

کشتی آرای خاطرنشان کرد که طی سال‌های اخیر، با روند افزایشی قیمت طلا و کاهش ارزش ریال، مردم برای حفظ سرمایه خود به خرید و معامله طلای دست دوم و سپس به سرمایه‌گذاری در طلای آبشده روی آوردند. وی افزود که ورود هیجانی مردم به این بازار موجب مشکلاتی از جمله تفاوت بین عیار طلا و حتی جعلی بودن آن شده است.

وی تأکید کرد: خرید و فروش طلای آبشده ممنوعیت قانونی ندارد، اما مردم عادی نباید برای سرمایه‌گذاری از آن استفاده کنند و اگر اقدام کردند، حتما باید از فروشنده فاکتور رسمی دریافت کنند. همچنین، توصیه می‌شود برای حفظ سرمایه، سکه طلا خریداری شود، چرا که نقدشوندگی آن در هر زمان و هر جای کشور تضمین شده است، در حالی که طلای آبشده فقط توسط واحد صنفی فروشنده قابل فروش است و نقدشوندگی کمتری دارد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار