تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
اتفاق غیرمنتظره در بازار طلای سیاه

هند خرید نفت روسیه را متوقف کرد!

منابع پالایشگاهی در هند اعلام کردند که واردات نفت از روسیه متوقف شده و دهلی‌نو در حال نزدیک شدن به توافق تجاری با آمریکاست؛ توافقی که شامل کاهش تعرفه‌ها و گسترش همکاری اقتصادی می‌شود.

بازار نفت جهانی

اقتصاد۲۴- آمریکا و هند، روز جمعه، به یک پیمان تجاری نزدیک‌تر شدند و چارچوبی را برای توافقی که امیدوارند تا مارس به آن دست یابند، اعلام کردند که تعرفه‌ها را کاهش داده و همکاری اقتصادی میان دو کشور را تعمیق می‌بخشد.

 یک بازرگان که با پالایشگاه‌های هندی تماس گرفته بود، به رویترز گفت: شرکت‌های ایندین اویل، بهارات پترولیوم و ریلاینس اینداستریز، پیشنهاد‌های معامله‌گران برای بارگیری نفت روسیه در ماه‌های مارس و آوریل را نمی‌پذیرند.

به گفته منابع پالایشگاهی، این پالایشگاه‌ها پیش از این دریافت تعدادی از محموله‌های نفت روسیه را در مارس برنامه‌ریزی کرده بودند. اکثر پالایشگاه‌های دیگر خرید نفت خام روسیه را متوقف کرده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تنوع بخشیدن به منابع انرژی ما مطابق با شرایط عینی بازار و پویایی‌های در حال تحول بین‌المللی در هسته استراتژی ما برای تضمین امنیت انرژی برای پرجمعیت‌ترین کشور جهان است.

اگرچه بیانیه آمریکا و هند در مورد چارچوب تجارت به نفت روسیه اشاره‌ای نکرد، اما دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تعرفه‌های ۲۵ درصدی اعمال شده بر واردات کالا‌های هندی بر سر خرید نفت روسیه را لغو و اعلام کرد دهلی‌نو متعهد شد که واردات مستقیم یا غیرمستقیم نفت روسیه را متوقف کند.

اما دهلی‌نو برنامه‌هایی را برای توقف واردات نفت روسیه اعلام نکرده است.‌

هند پس از آغاز جنگ روسیه در اوکراین در سال ۲۰۲۲، به بزرگترین خریدار نفت خام تخفیف‌دار روسیه تبدیل شد و واکنش منفی کشور‌های غربی را برانگیخت که بخش انرژی روسیه را با تحریم‌هایی با هدف کاهش درآمد مسکو و دشوارتر کردن تامین مالی جنگ هدف قرار داده بودند.

منابع آگاه گفتند: پالایشگاه‌های هندی ممکن است برنامه خود را تغییر دهند و فقط در صورت توصیه دولت، سفارش خرید نفت روسیه را ثبت کنند.

در دستور ترامپ آمده است که اگر هند خرید نفت از روسیه را از سر بگیرد، مقامات آمریکای ناظر، توصیه می‌کنند که تعرفه‌ها دوباره برقرار شوند.


بیشتر بخوانید:قیمت نفت به پایین‌ترین سطح قیمتی رسید


منابع آگاه، ماه گذشته، اعلام کردند که هند در حال آماده شدن برای کاهش واردات نفت روسیه به زیر یک میلیون بشکه در روز تا مارس است و در نهایت این حجم به ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه در روز کاهش می‌یابد، در حالی که این رقم در سال گذشته به طور متوسط ۱.۷ میلیون بشکه در روز بود. واردات نفت هند از روسیه در اواسط سال ۲۰۲۵، از ۲ میلیون بشکه در روز فراتر رفت.

بر اساس گزارش رویترز، داده‌های منابع تجاری و صنعتی نشان می‌دهد که میزان دریافت نفت روسیه توسط هند در دسامبر، به پایین‌ترین سطح خود در دو سال گذشته نزول کرده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار